Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-03-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/03/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ελληνοτουρκικά
  • [3] Χρηματιστήριο
  • [4] Οτσαλάν
  • [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [6] Ξενές αγορές για ελληνική οικονομία

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η υπόθεση Οτσαλάν, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η πορεία του Χρηματιστηρίου είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Αλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε. Σήμερα η συζήτηση για τον Οτσαλάν. Για επενδύσεις και ΟΝΕ η ομιλία Σημίτη. "Εαρινή επίθεση" στις διεθνείς χρηματαγορές.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ο Κώστας τρέμει τον Κωστούλα. Θα ρίξουν τις ευθύνες στη "μαρίδα", θα απαλλάξουν τους "μεγάλους". Βάφτισαν την έκθεση "ακρως απόρρητη" για να μην την δώσουν. Κ. Καραμανλής: Δώστε το κείμενο στους αρχηγούς.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Φορτώνουν στον Ακη τον Οτσαλάν. Προβοκάτσια Σημιτικών. Διαψεύδεται το σενάριο οτι είδε τον Κούρδο ηγέτη στο στρατόπεδο του Α. Ανδρέα. Τον εμπλέκουν, εν όψει των ανακρίσεων για την υπόθεση του ΑΠΟ και του συνεδρίου.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Τζόγος στη Σοφοκλέους με τις εθνικές φοβίες. Και χθές έρμαιο των φημών το Χηρματιστήριο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Χάθηκε 1 τρις απο..φήμες. Υποπτα παιχνίδια στο Χρηματιστήριο.

    Η ΑΥΓΗ: Υπαναχώρηση Σημίτη για τους υπερεξοπλισμούς επικαλούμενος την ένταση στα ελληνοτουρκικά. Τελικώς δέχτηκε την εισήγηση Τσοχατζόπουλου για την αγορά των F-15E, ύψους 1,5 τρις δρχ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Δάνεια εξπρές για σπίτια απο τον ΟΕΚ. 12 εκατομμύρια μέσω τραπεζών με επιδότηση μέχρι 80%

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ωμός εκβιασμός απο τις ΗΠΑ. Δεχθείτε τους όρους των Τούρκων, για να μην μπείτε σε περιπέτειες. Αποκηρύξτε τους Κούρδους. Απελάστε τους ως "τρομοκράτες" και μετά διάλογος με την Αγκυρα. Παιχνίδια με παραβιάσεις στο Αιγαίο και φωτογράφηση της Κρήτης.

    ΕΘΝΟΣ: Χτίζει νέα ΕΥΠ η Βάσω Παπανδρέου. Αλλάζει τη δομή για ευελιξία και αποτέλεσμα. Αλλάζει τον διοικητή και καταργεί τον συνδικαλισμό. Αλλάζει τους πράκτορες με σύγχρονους επιστήμονες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Α. Σαμαράς: τέρμα στην υποχωρητικότητα με τους Τούρκους γιατί... Οταν είμαστε ραγιάδες ερεθίζονται οι πασάδες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Συνέταιροι στο Αιγαίο με Αμερικανούς-ΝΑΤΟ-Τούρκους. Ολα όσα έγιναν σε βάρος των εθνικών μας υποθέσεων απο της συλλήψεως Οτσαλάν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η γιαγιά ο τραγουδιστής και η κυρία Κατεχάκη. Σπαρταριστές περιγραφές στην απόρρητη αναφορά του Κωστούλα. Ακόμη και τα κωδικά ονόματα ήταν για κλάματα στην υπόθεση ΑΠΟ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φτωχή ψαριά βγάζει το πόρισμα. Πλημμελήμματα σε "μικρά ψάρια", κλειδί το σημείωμα Κωστούλα"

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: ΗΠΑ-Ν διάλογο. Η Αγκυρα χαμήλωσε τους τόνους. Αιφνίδια μεταστροφή του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αμερικανικό διάβημα προς Αθήνα και Αγκυρα να χαμηλώσουν οι τόνοι.

    ΕΣΤΙΑ: Εσκαψαν μόνοι τον λάκκο τους. Σημίτης-Πάγκαλος και αντιαμερικανισμός.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το ευρώ χάνει τη λάμψη του, οι Ευρωπαίοι διχάζονται. Αιτία η διαφορά ανάπτυξης ΗΠΑ 6% - ΕΕ 2%.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Παροχές με ορίζοντα τις εκλογές του 2000. Κ. Σημίτης: τώρα η κυβέρνηση σχεδιάζει μια νέα κοινωνική πορεία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Διπλωμάτης... ο πρώτος κατάσκοπος της χώρας. Φόρεσαν τα πολιτικά οι μυστικές υπηρεσίες.

    ΝΙΚΗ: Τουρκική υστερία. Παραβιάσεις στο Αιγαίο-Απειλών συνέχεια. Σχεδιάζουν ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ρίχνουν..άγκυρα στην Αλβανία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συνεχείς υποχωρήσεις στις αξιώσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Ερμαιο της υποτέλειάς της η κυβέρνηση Σημίτη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αδιαφορούν οι αρμόδιοι για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης. Αντί για λύσεις παρουσίασαν χθές έρευνα που δημοσίευσε ο "Α" πριν απο 5 μήνες.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μπανιστήρι στους S-300. Τούρκοι πήγαν να φωτογραφίσουν την Κρήτη.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εχεις κτήμα; ή το δηλώνεις ή το... χάνεις! Εθνικό Κτηματολόγιο: οι περιοχές, οι φάσεις, οι εντάξεις, οι δηλώσεις.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εθνική ευθύνη Καραμανλή να ενημερώσει τους Αμερικανούς για τις απαράδεκτες τουρκικές προκλήσεις.

    [2] Ελληνοτουρκικά

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "αιφνίδια αλλαγή του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις διαπιστώθηκε το τελευταίο 24ωρο, μετά τις επίσημες δηλώσεις της Αγκυρας, η οποία επανέρχεται στο αίτημα για έναν εφ'όλης της ύλης διάλογος. Η μεταστροφή αυτή, έστω και προσωρινή, είναι αποτέλεσμα της ενεργοποίησης της αμερικανικής διπλωματίας, η οποία με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και διαβήματα ελπίζει να δρομολογήσει εξελίξεις, με στόχο κατ'αρχήν την εκτόνωση. Στην Αθήνα ωστόσο αυτή μεταστροφή έγινε δεκτή με επιφυλακτικότητα και εκτιμάται οτι εντάσσεται στα πλαίσια της τακτικής εναλλαγής υψηλών και χαμηλών τόνων της Τουρκίας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει οτι "με νέες περιπέτειες εκβιάζει η Ουάσιγκτον την κυβέρνηση Σημίτη αν δεν συμμορφωθεί με τις αξιώσεις που προβάλλει η Τουρκία-την αποκήρυξη των Κούρδων και την απέλασή τους ως "τρομοκρατών" και "διάλογο εφ'όλης της ύλης". Την ίδια ώρα τουρκικά αεροσκάφη παραβίαζαν τον εθνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο και φωτογράφιζαν την Κρήτη για να εντοπίσουν το σημείο εγκατάστασης των S-300".

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της "τρομοκρατίας" του κουρδικού λαού υποδεικνύει η Ουάσιγκτον στην ελληνική κυβέρνηση, ως προϋπόθεση για το ξεπέρασμα της "κρίσης" στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ετσι, η κυβέρνηση Σημίτη προχωρά σε κινήσεις εξευμενισμού των ΗΠΑ και της Τουρκίας, προσδοκώντας οτι με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της υπόθεσης Οτσαλάν με το "μικρότερο κόστος".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει οτι "το σχέδιο αύξησης της έντασης στις διμερείς σχέσεις που προωθεί η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη την υπόθεση Οτσαλάν, εκτυλίσσεται καθημερινά. Παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών στην περιοχή της Κρήτης και αεροφωτογραφήσεις της περιοχής όπου πρόκειται να εγκατασταθούν οι S-300".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει οτι "βήμα προς βήμα συνεχίζει την υποχωρήτική της πολιτική η κυβέρνηση Σημίτη και ετοιμάζει νέα δώρα για την Αγκυρα. Ολα δείχνουν οτι η κυβέρνσηη έχιε αποφασίσει να άρει το βέτο για τη χρηματοδότηση της Τουρκίας απο την ΕΕ με το πρόσχημα της εξασφάλισης κάποιων δεσμεύσεων απο την πλευρά των εταίρων που υποτίθεται θα στηρίξουν την ελληνική θέση για το Αιγαίο".

    Η ΑΥΓΗ τονίζει οτι "η Αγκυρα ρίχνει τους τόνους στην αντιπαράθεσή της με την Ελλάδα, επιμένει όμως οτι η Αθήνα πρέπει να αποκηρύξει "το τρομοκρατικό " ΡΚΚ και να δεχθεί "πολιτικό διάλογο" για τις διμερείς διαφορές. Η ελληνική κυβέρνηση, αισθανόμενη τη διεθνή πίεση, φαίνεται διατεθειμένη να άρει το βέτο στα ευρωτουρκικά, εφόσον "η Αγκυρα δώσει ανταλλάγματα στο Αιγαίο" όπως δήλωσε ο υπορυγός αναπληρωτής Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης".

    Κατά την ΑΥΡΙΑΝΗ, "την ίδια ώρα που τουρκικά μαχητικά κάνουν βόλτες πάνω απο την Κρήτη πραγματοποιώντας αεροφωτογραφήσεις αναζητώντας τα πιθανά σημεία εγκατάστασης των ρωσικών S-300 στο νησί, η Αθήνα δια στόματος του Γ. Παπανδρέου εξαγγέλλει εκστρατεία ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης δια της οποίας θα καθίστανται σαφείς και οι προϋποθέσεις περαιτέρω σύσφιγξης των σχέσεων της Αγκυρας την Ευρώπη".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται οτι "με διπλό διάβημα προς την Αγκυρα και την Αθήνα, η Ουάσιγκτον ζήτησε απο τις δύο πλευρές να χαμηλώσουν τους τόνους και να αποφύγουν την καλλιέργεια έντασης. Το διάβημα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία μετά τις προκλητικές απειλές των κ. Ντεμιρέλ και Χακτενίρ. Αν και οι Αμερικανοί απευθύνονται και στις πρωτεύουσες είναι προφανές οτι το μήνυμα αφορά πρωτίστως την Τουρκία, η οποία είναι και η προκαλούσα".

    [3] Χρηματιστήριο

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ γράφει οτι "σε περίοδο ομηρίας φημών και τζόγου με προνομιακό πεδίο τα ελληνοτουρκικά προβλήματα ή τις εθνικές φοβίες εισήλθε στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η αβεβαιότητα και ο εκνευρισμός είναι διάχυτα στην ατμόσφαιρα και αρκούν πραγματικά περιστατικά που διογκώνονται ή ανυπόστατες φήμες που διοχετεύονται εντέχνως για να προκαλούνται σκαμπανεβάσματα στον Δείκτη".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει οτι "οι ανεξέλεγκτες φήμες για (δήθεν) "θερμό " επεισόδιο "βομβαρδίζουν" ακατάπαυστα το Χρηματιστήριο. Η χθεσινή μεγάλη πτώση κατά 3,24% μεταφράζεται σε απώλειες υπεραξίας που φτάνουν στο 1 τρις δρχ. Το ύποπτο παιχνίδι της φημολογία βρίσκει πρόσφορα έδαφος στους μικροεπενδυτές και ιδιαίτερα σ'εκείνους που έχουν γνωρίσει πολύ πρόσφατα το Χρηματιστήριο".

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι "στο ρυθμό των ελληνοτουρκικών σχέσεων ζεί το ελληνικό Χρηματιστήριο. Η πορεία του γενικού δείκτη είναι αντιστρόφως ανάλογη της έντασης που επικρατεί πάνω απο το Αιγαίο: όσο αυτή ανεβαίνει τόσο αυτός βυθίζεται. Η κατάσταση αυτή έχει κάνει ιδιαίτερα ευαίσθητους τους επενδυτές στις διάφορες φήμες που κυκλοφορούς και στις υπερβολές που παρατηρούνται σε επίπεδο πολεμικής ρητορικής και απειλών. Το θύμα σε αυτή την περίπτωση είναι το Χρηματιστήριο και πολλές φορές οι ίδιοι οι επενδυτές που σπεύδουν να πουλήσουν με ζημιά".

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά οτι "οι αισιόδοξες προβλέψεις του πρωθυπουργού για την πορία της οικονομίας καθώς και οι εκτιμήσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος γαι υποχώρηση του πληθωρισμού στο 2% τον Ιούνιο "αγνοήθηκαν" απο την αγορά. Μεγάλες πίεσεις δέχθηκαν οι τιμές στη χθεσινή συνεδρίαση του χρηματιστήριου καθώς εκδηλώθηκε "κύμα πωλήσεων" για μετοχές όλων των κλάδων. Ο γενικός δείτκης τιμών έκλεισε με κάθετη πτώση 108,37 μονάδων. Το αρνητικό κλίμα επιδεινώθηκε στη συνέχεια και απο τις "πληροφορίες" για παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου απο τουρκικά μαχητικά".

    [4] Οτσαλάν

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει οτι "θεωρείται βέβαιο οτι ο κ. Σημίτης θα απαντήσει με υπεκφυγές για τους χειρισμούς στην υπόθεση Οτσαλάν, κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή. Συγκεκριμένα, για να μεταθέσει το βάρος της συζήτησης απο την ουσία θ'αναφερθεί στην πορεία προς την ΟΝΕ, την πορεία των δεικτών στη Σοφοκλέους και σε αοριστολογίες για τις εξελίξεις στις διεθνείς χρηματαγορές".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει οτι "σε εξέλιξη βρίσκεται μια "επιχείρηση φημών και διαρρών" απο το λεγόμενο "εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο" (με κέντρο αναφοράς το πρωθυπουργικό γραφείο) προκειμένου να "φορτωθεί" ο Οτσαλάν -και- στον Ακη Τσοχατζόπουλο" ο οποίος ως γνωστόν απέφυγε να μιλήσει για αρκετές ημέρες και τελικά επέκρινε τους κυβερνητικούς χειρισμούς και δήλωσε πλήρη άγνοια όλων όσων διαδραματίσθηκαν με την "παράδοση Οτσαλάν " και την διέλευσή του απο την Ελλάδα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά οτι "ανώδυνο για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες απο εισαγγελικούς κύκλους, το πόρισμα για την υπόθεση Οτσαλλάν. Ναξάκης, Μπαντουβάς, Ευαγγελάτος και Δαμιανάκου θα διωχθούν για πλημμέλημα. Κλειδί για το πόρισμα, η κατάθεση Κωστούλα, ο οποίος φέρεται να λέει οτι "δεν υπήρξε εντολή Πάγκαλου "πετάξτε τον έξω", ενώ υπήρξε τελεσίγραφο της Κένυας"'Η φεύγει ή εισβάλουν κομάντος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται οτι "τρέμει την έκθεση του πρώην πρεσβευτή της Ελλάδας στην Κένυα κ. Γ. Κωστούλα, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αλλά και ολόκληρη η κυβέρνηση. Το σκηνικό που στήνεται για την έκθεση Κωστούλα δείχνει οτι η κυβέρνηση θα κάνει οτιδήποτε χρειάζεται για να μην έρθει στην επιφάνεια αναφορά που έκανε στο υπουργείο Εξωτερικών για τα γεγονόττα στο Ναϊρόμπι ο Ελληνας πρεσβευτής".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, "κάθε πτυχή της υπόθεσης Οτσαλάν που έρχεται στο φώς της δημοσιότητας γελοιοποιεί την κυβέρνηση Σημίτη. Απο τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα τα κυβερνητικά στελέχη μέχρι τα ονόματα που επελέγησαν για την "κρυπτογράφηση" των πραγματικών προσώπων. Οι ξένοι πράκτορες που άκουγαν γελάνε ακόμη".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν οτι "τη Δευτέρα αναμένεται να παραδοθεί απο τους εισαγγελείς το πόρισμα για την υπόθεση Οτζαλάν, οι οποίοι χθές συνέχισαν την εξέταση μαρτύρων κυρίως για τον ρόλο της ΕΥΠ. Την ίδια στιγμή ο εισαγγελέας του Στρατοδικείου προχώρησε στη λήψη κατάθεσης απο τον ταγματάρχη Κελεντερίδη και προγραμμάτισε την κλήση και των "πράσινων" συνδικαλιστών της ΕΥΠ".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει οτι "παρά το γεγονός οτι η κυβέρνησις Σημίτης κατηγορείται πανταχόθεν οτι "παρέδωσε" τον Οτσαλάν κατ'εντολήν της Αμερικανικής κυβερνήσεως, το πιθανώτερο είναι οτι πληρώνει το τίμημα του αντιαμερικανισμού της. Και οτι ενεπλάκη στην παγίδα των Αμερικανών λόγω των σοβαρών ατοπημάτων της στις σχέσεις της Ελλάδος με τις Ηνωμένες Πολιτείες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει οτι "το περιβόητο "ημερολόγιο Κωστούλα" τα διαβαθμισμένα δηλαδή διπλωματικά έγγραφα στα οποία ο πρ. Πρεσβευτής στην Κένυα κατέγραφε τα τεκταινόμενα εν σχέσει με το θέμα Οτσαλάν κατέστησαν χθές σημείο τριβής καθώς μέρος τους διέρρευσε επιλεκτικά σε ορισμένες εφημερίδες, το κείμενό τους φέρεται να απέχει σε ορισμένα σημεία απο όσα, διέρρευσαν επίση ςαπο τις καταθέσεις Καλεντερίδη και βέβαια το σημαντικότερο είαν οτι το "ημερολόγιο" αυτό έφθασε - όπως έφθασε- στη δημοσιότητα ενώ το περιεχόμενό τους το αγωνοούσαν πρόσωπα, θεσμικοί παράγοντες τόσο της κυβέρνησης όσο και της Αντιπολίτευσης".

    (Γ. Π.)

    [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι αναφορές ξένων χρηματοοικονομικών οίκων στην ελληνική οικονομία, η πτώση τιμών κατά 3,24% στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, η έναρξη του διαλόγου για το 35ωρο και η πτωτική πορεία του ευρώ έναντι του δολαρίου, είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Φήμες επικίνδυνες και υστερόβουλες με αφορμή την ένταση στα ελληνοτουρκικά".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τρείς ξένοι οίκοι προτείνουν Ελλάδα - Bank of America: Οι αγορές στηρίζουν κυβέρνηση Σημίτη".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ευρωπαϊκός ρεαλισμός για το κριτήριο του πληθωρισμού - Θετική ανντιμετώπιση από το γενικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Επιμένει ο Ντουίζεμπεργκ για ερμηνεία των κριτηρίων ενώ τραπεζικοί όμιλοι αξιολογούν θετικά τα ελληνικά χαρτιά".

    [6] Ξενές αγορές για ελληνική οικονομία

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι: "Σε τροχιά σύγκλισης βρίσκεται η ελληνική οικονομία και θα ενταχθεί το 2001 στην ΟΝΕ. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν οι εκθέσεις της Bank of America, της Bear Sterns και της Salomon Smith Barney. Η πρώτη μάλιστα τονίζει ότι η κυβέρνηση Σημίτη "εμφανίζεται να έχει καθοριστικά στο πλευρό της τις αγορές". Οι ξένοι οίκοι συστήνουν στους επενδυτές την αγορά ομολόγων και μετοχών".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Friday, 5 March 1999 - 10:04:18 UTC