Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-03-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 09/03/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ελληνοτουρκικά
  • [3] Ελληνική οικονομία
  • [4] ΠΑΣΟΚ
  • [5] Οτσαλάν
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Χρηματιστήριο - Ανοδος - Εκτιμήσεις ξένων οργανισμών

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η υπόθεση Οτσαλάν, τα εσωκομματικά στο ΠΑΣΟΚ και η πορεία της ελληνικής οικονομίας και του Χρηματιστηρίου είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): ΠΑΣΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο. Σύλληψη παντός διαμαρτυρομένου για την άσκηση απόβασης στο Λιτόχωρο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μόνο 3,9% λένε ναί στον Σημίτη. Στο απόλυτο "λίμιτ ντάουν" ο πρωθυπουργός. 60% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν δυσαρεστημένοι απο την κυβέρνηση. Πανικός απο τα τελευταία γκάλοπ.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Τα 11 ραντεβού που καίνε τον Σημίτη. Ιδού η ανάμιξη του πρωθυπουργού. "Βαποράκι" ο Κοσμίδης. Ολόκληρο το χρονικό μέχρι την παράδοση του Κούρδου ηγέτη.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Εν κρυπτώ "μαχαίρι" σε όλες τις συντάξεις. Επιμένει αντισυνταγματικά η κυβέρνηση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Διώξτε τον για να μην τον συλλάβουμε στην Αθήνα. Ο Μπέρνς είχε στείλει τελεσίγραφο στην κυβέρνηση. Την Κένυα υπέδειξε ο πρέσβης. Τα ήξερε όλα η CIA για Οτσαλάν.

    Η ΑΥΓΗ: Η ΟΝΕ δεν αρκεί για να αντιστρέψει το κλίμα. Συνάντηση σήμερα Σημίτη-Παπαντωνίου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Φόρτσα για κόμμα ο Δήμαρχος. Μετά τα σαρωτικά ποσοστά που του δίνουν τα γκάλοπ. Αδειάζει τον Καραμανλή και ο Ψηλός.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Θέατρο σκιών. Ομολογούν την ενοχή του Σημίτη, ενώ η Αγκυρα συνέλαβε τον επιτετραμμένο μας για "ύποπτες κινήσεις".

    ΕΘΝΟΣ: Εν μέσω 2 πυρών. Οι Τούρκοι πιέζουν να μην εγκατασταθούν οι S-300. Οι ΗΠΑ πιέζουν να αποκηρύξουμε το "τρομοκρατικό ΡΚΚ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η ΟΝΕ... πάπλωμα για τα εθνικά μας προβλήματα. Αισιόδοξος ο πρωθυπουργός για την πορεία της Σύγκλισης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Προνόμια πρόκληση. Συντάξεις απο τα τριάντα στους εκλεκτούς του συστήματος. Σε δημάρχους, νομάρχες, γενικούς και ειδικούς γραμματείς υπουργείων και βουλής και γενικούς γραμματείς περιφερειών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις 3.057 υπαλλήλων σε 5 υπουργεία, ΟΤΕ, ΕΛ. ΑΣ. και δήμους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Απο που ψαρεύει. Γκάλοπ: Αν, κόμμα Αβραμόπουλου.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Αρση του βέτο σχεδιάζει τώρα η Αθήνα. Κίνηση εξομάλυνσης με Αγκυρα μέσω χρηματοδοτικού πρωτοκόλλου. Με αντάλλαγμα εγγυήσεις απο την ΕΕ αίρει τις επιφυλάξεις της η κυβέρνηση.

    ΕΣΤΙΑ: Το "σενάριο" διπλών εκλογών. Ασφυκτική πλέον η θέσις Σημίτη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ΟΤΕ: χαράτσι στη φλυαρία. Σε 100 δις υπολογίζονται τα πρόσθετα έσοδα μόνον απο τη χρονοχρέωση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ρυθμίζονται τα χρέη της ΟΑ. Με νομοθετική παρέμβαση η κυβέρνηση καλύπτει την "μαύρη τρύπα" του Εθνικού αερομεταφορέα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τώρα ψάχνουν ευθύνες της ΕΥΠ για την είσοδο Οτζαλάν. Αύριο το πόρισμα των τριών εισαγγελέων.

    ΝΙΚΗ: Σαν ηφαίστειο που ξυπνά... Τα στελέχη βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο του συνεδρίου. Ανεβαίνουν τα "σκαλάκια" της έντασης στο ΠΑΣΟΚ. Σήμερα πάλι συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τώρα είναι η ώρα για λαϊκή συσπείρωση και δράση. Μεγάλη συγκέντρωση λαϊκής παρέμβασης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Προτείνουν 9 λύσεις για το κυκλοφοριακό. Σε ποιές παρεμβάσεις κατέληξαν οι συγκοινωνιολόγοι για να λυθεί το πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ζεράρ ντε Βιλιέ μιλάει στη "Θ" για Οτσαλάν.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η οικονομία δεν "είδε" τα γκάλοπ. Σοφοκλέους: άνοδος 2,5%. Νέο βήμα προς ΟΝΕ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Το λιμάνι της..... αγωνίας για το ΠΑΣΟΚ.

    [2] Ελληνοτουρκικά

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "την άρση του βέτο για το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση με στόχο την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά και την εκτόνωση των πιέσεων προς την Αθήνα εκ μέρους της ΕΕ αλλά και των ΗΠΑ. Ως αντάλλαγμα η Αθήνα επιδιώκει εγγυήσεις απο την Ευρωπαϊκή Ενωση για το Αιγαίο και το Κυπριακό".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι "ένα πρωτοφανές αλαλούμ επικρατεί στην κυβένρση σχετικά με το βέτο της χώρας μας για τη χρηματοδότηση της Τουρκίας απο τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Οι προϋποθέσεις για την άρση του ποικίλλουν ή διαφέρουν για κάθε έναν απο τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, γεγονός που ενισχύει τις πληροφορίες που αναφέρουν οτι η κυβέρνηση Σημίτη είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μια ακόμη υποχώρηση και απλώς αναζητεί τα προσχήματα για να δικαιολογήσει την πράξη της".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει οτι "η ελληνική κυβέρνηση επιμένι να μη θεωρεί πιθανή την εκδήλωση θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, αλλά εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για την κλιμακούμενη ρητορική επίθεση της Αγκυρας εναντίον της χώρας μας. Ηδη στην Τουρκία άρχισαν να υψώνονται απο βετεράνους διπλωμάτες και δημοσιογράφους, "κάποιες φωνές λογικής για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις που υποστηρίζουν οτι η κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις που υποστηρίζουν οτι η κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών θα έχει "αρνητικές επιπτώσεις στην Τουρκία".

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται οτι "συντονισμένες κινήσεις απο Αμερικανούς και Τούρκους κλιμακώνουν τις πιέσεις σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης. Διπλωματικές πηγές στην Ουάσιγκτον εξέφραζαν "μισή ικανοποίηση" απο τις δηλώσεις του Κ. Σημίτη στη Βουλή για την καταδίκη της τρομοκρατίας, απαιτώντας ανοιχτή και απερίφραστη καταδίκη του ΡΚΚ. Οι Τούρκοι εξάλλου, εν μέσω της δικής τους προεκλογικής περιόδου, πολλαπλασιάζουν τα φραστικά πυρά κατά της Ελλάδας, ζητώντας μεταξύ άλλων τη μεσολάβηση του ΝΑΤΟ ώστε οι S-300 να μην εγκατασταθούν ούτε στην Κρήτη"

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, "υπο προθεσμίαν τελεί το βέτο της Ελλάδας στην ΕΕ για τις χρηματοδοτείσεις προς την Τουρκία, καθώς οι εταίροι, εκμεταλλευόμενοι όσα έχουν συμφωνηεί στις τελευταίες συνόδους κορυφής και ιδιαίτερα σε αυτήν του Κάρντιφ, πιέζουν πλέον ασφυκτικά την Αθήνα να "τελειώνει" με το θέμα αυτό. Παράλληλα στο υπουργέιο Εξωτερικών ήδη γίνονται σκέψεις για την "απελευθέρωση" κοινοτικών κονδυλίων προς την Αγκυρα και συνολική επανεξέταση του θέματος του βέτο".

    [3] Ελληνική οικονομία

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει οτι "η πορεία της ελληνικής οικονομίας, και κυρίως ο πληθωρισμός, θα συζητηθούν στην προγραμματισμένη για σήμεα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου. Η συνάντηση αυτή επρόκειτο να γίνει πριν απο δύο εβδομάδες αλλά οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει οτι "με τη δήλωσή του οτι η πορεία της οικονομίας θα παραμείνει σταθερή, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, έδωσε το στίγμα των κυβερνητικών σχεδίων που θα εφαρμόσει για την ανάδειξη της οικονομίας σε ζήτημα πρώτης προτεραιότητας, προκιεμένου να απεγκλωβιστεί η πολιτική ζωή της χώρα απο τις δυσάρεστες εξελίξεις που σηματοδότησε η υπόθεση Οτσαλάν".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει οτι "η πολλάκις διακηρυχθείσα επιθυμία της κυβερνησεως να υποταχθεί στο σύνολο των εκκρεμοτήτων, αλλά και των ανησυχιών του λαού μας, επί όλου του εύρους των εξωτερικών και εσωτερικών ζητημάτων του Τόπου, στο λεγόμενο "εθνικό στόχο " της ΟΝΕ διεφάνη και πάλι χθές. Τούτο συνέβη, κρίως δια δηλώσεων και αναφορών του πρωθυπογού, τόσον στη συζήτησή του με τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσον και έξωθεν του προεδρικού μεγάρου όπου εξέφρασε την αισιοδοξία του περί των στόχων της συγκλήσεως".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει οτι "ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση σύμφωνα με όσα η ίδια λέει, η προσπάθεια της Τουρκίας να κλιμακώσει την ένταση με στόχο να τεθούν εμπόδια στην πορία της χώρας προς την ΟΝΕ. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο για να ενταχθεί στη νομισματική ενοποίηση και οποιδήποτε πρόβλημα που θα δημιουργήσει η Τουρκία, είναι δυνατό να ανακόψει την πορεία της".

    [4] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΓΗ γράφει οτι "η κυβέρνηση έχει αρχίσει πλέον να συμπεριφέρεται με δεδομένη την ήττα που θα υποστεί το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. Η μέν εσωκομματική αντιπολίτευση, όπως εκφράστηκε απο τον υπουργό Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλο, θέτει μάλιστα ως όριο το 34% κάτω του οποίου ανακινείται εκ των πραγμάτων θέμα ηγεσίας. Με τον τρόπο αυτόν ο κ Τσοχατζόπουλος μεταθέτει "την ημέρα της κρίσεως" απο το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στην επαύριο των εκλογών του Ιουνίου".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει οτι "η απειλή του κ. Τσοχατζόπουλου περί αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ σε περίτπωση ήττας του στις ευρωεκλογές, δεν αφήνει πολλά περιθώρια επιλογών στον κ. Σημίτη. Με προεξοφλουμένη την ήττα αυτή, ο πρωθυπουργός είαν αναγκασμένος να αναλάβη πρωτοβουλίες. Αλλως, κινδυνέει να οδηγηθή στις ευρωεκλογές ως "πρόβατον επί σφαγήν".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει οτι "με πολλές "γραμμές" με την "πίκρα" και την αμηχανία λόγω της εξέλιξης στην υπόθεση Οτσαλάν και με στόχο την επικράτηση της δικής τους ομάδας, προσέρχονται κορυφαία και μη στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον "αγωνιστικό χώρο" του συνεδρίου. Το συνέδριο-"ηφαίστειο", το "ζωηρό" συνέδριο, το συνέδριο θέσεων, το μεταβατικό συνέδριο (όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες ) αρχίζει στις 18 Μαρτίου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης ) υποστηρίζει οτι "σφοδρή επίθεση στον Α. Τσοχατζόπουλο αναμένται να εξαπολύσουν τις προσεχείς ημέρες οι "εκσυγχρονιστές", καθώς είναι διάχυτος ο φόβος της ήττας στις ευρωεκλογές. Η συνέντευξη του υπουργού Αμυνας την περασμένη Κυριακή, με την οποία επέκρινε τον πρωθυπουργό έχουν προκαλέσει ένταση στο εσωτερικό του κόμματος".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, "πανικό προκάλεσαν στο Μέγαρο Μαξίμου, οι δηλώσεις του Α. Τσοχατζόπουλου, οτι αν ηττηθεί το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Εντρομος ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης "επιστράτευσε" χθές τα λεγόμενα "εξαπτέρυγα" του αλλά και άλλα φιλικά προσκείμενα προς αυτόν στελέχη του κόμματός του, να αποδοκιμάσουν τα όσα είπε ο Α. Τσοχατζόπουλος. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως οι αντιδράσεις αυτές θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες και θα κλιμακωθούν στο συνέδριο".

    [5] Οτσαλάν

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "με αυστηρό τόνο κατά της Ελλάδας για την υποστήριξη που παρέσχε στον Κούρδο ηγέτη Οτσαλάν, αλλά και για τις ενέργειες της Αθήνας για την απεγκλωβιση των τριών Κουρδισσών απο την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα, μίλησε προχθές ο κ. Νίκολας Μπέρνς πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, στη διάρκεια εκδήλωσης για έδρα ελληνικών σπουδών στην Τάμπα της Φλώριδας".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει οτι "αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη είανι και πάλι η ελευθερία του Τύπου, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε αυτεπάγγελτα την Κυριακή ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Γ. Κολιοκώστας για τη δημοσίευση στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" της απόρρητης έκθεσης του πρώην πρέσβη της χώρας μας στην Κένυα Γ. Κωστούλα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει οτι "δρέποντας τους καρπούς της..διαρροής της έκθεσης Κωστούλα στα φιλοκυβερνητικά 'ΝΕΑ" ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας αναλώθηκε χθές σε πρωτοφανή προσπάθεια "εξαγνισμού" του πρωθυπουργού, ισχυριζόμενος οτι ο Κώστας Σημίτης γνώριζε μόνο το "γενικό πλαίσιο" της υπόθεσης Οτσαλάν. Επιχειρώντας να απαντήσει σε καταιγιστικές ερωτήσεις στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συτνακτών ο κ. Ρέππας έφτασε να παρουσιάσει τον κ. Σημίτη ως λίγο-πολύ αμέτοχο στους χειρισμούς της κρίσης που οδήγησαν στην παράδοση του Κούρδου ηγέτη στα χέρια των Τούρκων".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ισχυρίζεται οτι "μέχρι σήμερα είχαν αποκρυβεί επιμελώς ο ρόλος και η εμπλοκή του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην "υπόθεση Οτσαλάν". Η "Α" με ρεπορτάζ που δεν μπορεί να διαψευσθεί, αποκαλύπτει τη στάση, τις εντολές του και τις συνομιλίες που είχε με τους εμπλεκόμενους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ τονίζει οτι "παρατείνεται για μια ακόμη φορά η... αγωνία για την κατάληξη του "θρίλερ" της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση Οτσαλάν. Πηγές της εισαγγελίας που υποστήριζαν οτι η "αυλαία" της προκαταρκτικής εξέτασης θα έπεφτε χθές ή το αργότερο σήμερα ανέφεραν πλέον οτι το πόρισμα που συντάσσουν οι τρείς εισαγγελικοί λειτουργοί αναμένεται να δημοσιοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν οτι "και στελέχη της ΕΥΠ ενδέχεται να περιληφθούν μεταξύ των προσώπων είς βάρος των οποίων θα ασκηθεί δίωξη για την παράνομη έλευση και παραμονή στην Ελλάδα του Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Οι τρείς εισαγγελείς αξιολογούν τα στοιχεία της ανάκρισης ως προς το σκέλος των ευθυνών της ΕΥΠ. Στο μεταξύ το πόρισμα της ανάκρισης αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα αύριο. Το πόρισμα θεωρείται βέβαιο πως θα καταλογίζει ευθύνες στον αρχιπλοίαρχο εν αποστρατεία Α. Ναξάκη, στον υπάλληλο του αεροδρομίου Σ. Ευαγγελάτο και στις κυρίες Β. Δαμιανάκου και Ε. Βασιλοπούλου".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι εκθέσεις ξένων οργανισμών για την ελληνική οικονομία, η άνοδος τιμών κατά 2,5% στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι εκτιμήσεις για την πορεία του πληθωρισμού, οι εξελίξεις στο χώρο των ασφαλιστικών εταιριών και η συνεχιζόμενη άνοδος τιμών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Με το φόβο των ευρωεκλογών αντεπίθεση της κυβέρνησης με όπλο την οικονομία".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εκθεση της Gredit Suisse First Boston προβλέπει κέρδη - ρεκόρ - Θα αυξηθούν 18% φέτος".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ο Moody's αναβαθμίζει πάλι την πιστωληπτική ικανότητα της χώρας - Θετική εκτίμηση και για τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Βελτίωση των επιδόσεων διαπιστώνει η Κομισιόν - Δεύτερη η Ελλάδα στο δημοσιονομικό στίβο".

    [7] Χρηματιστήριο - Ανοδος - Εκτιμήσεις ξένων οργανισμών

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι: "Ιδιαίτερα θετική ήταν η αντίδραση της Σοφοκλέους μετα την αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών. Ο δείκτης σημείωσε άνοδο 2,5% μετά το ραλι της περασμένης εβδομάδας στη Wall Street. Η αισοδοξία στη Σοφοκλέους ενισχύεται και από τις εκθέσεις των ξένων οίκων. Η CSFB αισιοδοξεί ότι τα κέρδη των επιχειρήσεων θα αυξηθούν φέτος κατά 18% και προτείνει την αγορά μετοχών".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Tuesday, 9 March 1999 - 9:18:47 UTC