Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-03-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/03/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Πόρισμα για Οτσαλάν
  • [3] Ελληνοτουρκικά
  • [4] ΠΑΣΟΚ
  • [5] Αποκρατικοποιήσεις
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Παραίτηση Λαφοντέν - Χρηματοοικονομικές αγορές

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Το πόρισμα για υπόθεση Οτσαλάν, οι αποκρατικοποιήσεις, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα εσωκομματικά ΠΑΣΟΚ είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ειδικό δικαστήριο ζητούν οι εισαγγελείς. Ευθύνες πολιτικών στο φιάσκο Οτσαλάν. Διώκονται 18 ιδιώτες και ο Μπαντουβάς.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): "Λάδι " όλοι απο την κυβέρνηση, ενώ η Δικαιοσύνη δείχνει Ειδικό Δικαστήριο και 18 ενόχους. Μεθοδεύουν την αχρήστευση του πορίσματος με τη δύναμη της πλειοψηφίας.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Η ΚΥΠ τον έφερε ο Σημίτης τον έδωσε. Ολο το πόρισμα πανηγυρική επιβεβαίωση της "Α".

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Η αποκάλυψη των ενόχων αρχίζει σήμερα στη Βουλή. Γιατί το πόρισμα των εισαγγελέων δεν έκλεισε την υπόθεση. Διώκεται και ο "Απο" για τη δεύτερη παράνομη είσοδό του στην Ελλάδα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σε απολογία Σημίτης -υπουργοί. Στο σκαμνί 18 για το φιάσκο Οτσαλάν. Ανακρίσεις στη Βουλή με ενδείξεις ενοχής.

    Η ΑΥΓΗ: Η σκυτάλη στη Βουλή για τις ευθύνες υπουργών. Το εισαγγελικό πόρισμα για την υπόθεση Οτσαλάν.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Χαρίζουν τα δάνεια στους μικρομεσαίους. Γενναία απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι εισαγγελείς τους καίνε. Ανοιξαν την πόρτα του Ειδικού Δικαστηρίου. Το πόρισμα των εισαγγελέων επιβεβαιώνει την έκθεση Κωστούλα, την κατάθεση Καλιντερίδη και την αφήγηση της Ντιλάν.

    ΕΘΝΟΣ: Αναψε φωτιές. Ολόκληρο το πόρισμα. Αιφνιδίασαν οι εισαγγελείς. Βαρύτατες κατηγορίες κατά 18 και του... Οτσαλάν. Το στέλνουν και στη Βουλή με ανοιχτό το ζήτημα για ποινικές ευθύνες πολιτικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τον πέθαναν... δοκιμαστικά. Του "πήραν μέτρα" οι Τούρκοι για τις εσωτερικές και διεθνείς αντιδράσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στο σκαμνί Σημίτης-υπουργοί. Οι εισαγγελείς ζητούν να κινηθούν οι διαδικασίες του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ευθύνες σε Κοσμίδη και τρείς υπουργούς αλλά υιοθετούν τη γραμμή Σημίτη για casus belli. Ολόκληρο το πόρισμα των εισαγγελέων για Οτσαλάν. Την πληρώνουν τα μικρά ψάρια. Ποινική δίωξη και στον ΑΠΟ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Παρακράτος και μη κράτος. Ολο το πόρισμα-Σειρά τώρα η Βουλή για ευθύνες πολιτικών.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Εισαγγελική βόμβα. Βαρύτατες κατηγορίες σε 18 ανθρώπους-κλειδιά. Ολόκληρο το καυτό πόρισμα. Ποινικές ευθύνες και στους τρείς υπουργούς.

    ΕΣΤΙΑ: Πάνω απο 50% η Κεντροδεξιά. Υπο την προϋπόθεση διπλής εκπροσωπήσεως.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κρυφά χαρτιά στη διαμάχη των μνηστήρων της Ιονικής. Αισιοδοξούν... εξ ίσου οι κ. Λάτσης, Κωστόπουλος, Σάλλας για την αγορά.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Διώκονται 18 άτομα για Οτσαλάν. Ομόφωνη η απόφαση των τριών εισαγγελέων για τις ποινικές ευθύνες των μη πολιτικών προσώπων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εισαγγελικός αιφνιδιασμός για τους 3 υπουργούς. Ολόκληρο το πόρισμα.

    ΝΙΚΗ: Καίει τους πάντες. Σόκ απο το πόρισμα των εισαγγελέων. Ασκησαν δίωξη σε 18 άτομα ακόμα και στον Οτσαλάν. Προκύπτουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες. Ζητείται άρση ασυλίας του Κ. Μπαντουβά.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πατριωτισμός= Αντίσταση στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις κατοχής. Την Κυριακή το μεσημέρι στο Λιτόχωρο διαδηλώνουμε για την ειρήνη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σαφάρι της Τροχαίας με 82 εκ. εισπράξεις. 4.202 πρόστιμα σε μια εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κρίσιμο τριήμερο για το Κοσσυφοπέδιο και τα Βαλκάνια.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Παραίτηση-βόμβα για την Ευρώπη. Λαφοντέν: συγκρούστηκε με τους Γερμανούς βιομηχάνους.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Τρελοκομείο" οι νέοι Δήμοι.

    [2] Πόρισμα για Οτσαλάν

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους γράφουν μεταξύ άλλων οτι "οτι εξαρχής ήταν σαφές στην υπόθεση Οτζαλάν..πως, δηλαδή, οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι εντεταλμένοι κρατικοί παράγοντες ενήργησαν κατά τρόπο αποκαλυπτικό μιας ασύμβατης, για οργανωμένη κράτος, αβελτηρίας... Δυστυχώς επιβεβαιώνεται απο το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης που δόθηκε χθές στη δημοσιότητα".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει οτι "στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, φαίνεται οτι οδηγεί το πόρισμα- κεραυνός των τριών εισαγγελέων που ερεύνησαν την υπόθεση Οτσαλάν. Στο πόρισμα οι εισαγγελείς αναφέρουν οτι 18 πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση προέβησαν σε αξιόποινες πράξεις, ενώ υπαινίσσονται οτι έχουν ευθύνες οι αρμόδιοι υπουργοί που χειρίστηκαν την υπόθεση".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "διεβιβάσθησαν χθές στην Βουλή και ανακοινώνονται κατά την σημερινή συνεδρίαση η δικογραφία και το πόρισμα για την υπόθεση Οτσαλάν. Πέρα της διώξεως δεκαοκτώ πολιτών και υπηρεσιακών παραγόντων η εισαγγελική αρχή ζητεί την άρση της ασυλίας του βουλευτού κ. Κ. Μπαντουβά, αλλά και την κίνηση της διαδικασίας του νόμου περί ευθύνης υπουργών".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει οτι "οι εισαγγελείς οι οποίοι ερεύνησαν κυρίως την υποθεση της παράνομης έλευσης του Οτσαλάν στην Ελλάδα θεωρούν οτι πρέεπι να ασκηθεί ποινική δίωξη είς βάρος δεκαοκτώ ιδιωτών και κρατικών υπαλλήλων, ένας μάλιστα, ο απόστρατος αντιπλοίαρχος Ναξάκης, φέρεται να έχει τελέσει την κακουργηματική πράξη της "προσβολής της διεθνούς ειρήνης της χώρας", ενώ ζητείται η άρση της ασυλίας του βουλευτή Κ. Μπαντουβά".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ προσθέτει οτι "ως "στιγμιαίο αδίκημα" αντιμετωπίζει την υπόθεση Οτσαλάν το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας, το οποίο δόθηκε χθές στη δημοσιότητα, ανοίγοντας ένα νέο κύκλο αναζήτησης υπευθύνων και διαψεύδοντας τις κυβερνητικές προσδοκίες οτι θα έκλεινε το θέμα που συγκλόνισε την κοινή γνώμη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει οτι "η Βουλή θα κρίνει τους κυβερνητικούς χειρισμούς για το φιάσκο Οτσαλάν. Οι τρείς εισαγγελείς "είδαν" και ποινικές ευθύνες υπουργών, γι αυτό και διαβίβασαν το πόρισμά τους στη Βουλή. Στο πόρισμα φωτογραφίζονται κυρίως οι "ατυχείς" χειρισμοί του Θ. Πάγκαλου μετά την άφιξη του Οτσαλάν στην Ελλάδα μέχρι την παράδοσή του στους Τούρκους απο τις κενυατικές αρχές. Η Ελλάδα δεν ήξερε για την άφιξη, στην οποία πρωταγωνίστησε το παρακράτος. Για Κακουργήματα Ναξάκης και Μπαντουβάς κατηγορούμενοι και άλλοι 17".

    Σύμφωνα με την ΕΞΟΥΣΙΑ, "το δικαστικό θρίλερ της υπόθεσης Οτσαλάν έφτασε στο τέλος του χθές το μεσημέρι, με την παράδοση του πολύκροτου προίσματος απο τους τρείς εισαγγελείς στον προϊστάμενό τους κ. Γιώργο Κολιοκώστα. Χρειάστηκαν 21 ημέρες σκληρής δουλείας απο τους εισαγγελικούς λειτουργούς μέχρι να καταλήξουν στην απόδοση των άδικων πράξεων σε βάρος των εμπλεκομέννω". Και η Οδύσσεια αρχίζει".

    [3] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει οτι "μέσα σε ατμόσφαιρα εντονότατων πιέσεων, η ελληνική κυβέρνηση "ακούει" προσεκτικά τις αμερικανικές υποδείξεις οι οποίες κατά τα φαινόμενα αποσκοπούν να δρομολογήσουν διαδικασίες για μια συνολική αντιμετώπιση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων και του Κυπριακού".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι "βρόμικο όσο και επικίνδυνο παιχνίδι για την ασφάλεια της χώρας παίζεται τις τελευταίες μέρες απο εκπροσώπους οικονομικών συμφερόντων, οι οποίοι έχουν βάλει στην ακίδα του στοχάστρου τους την... επίχρυση εξοπλιστική πίτα των Ενόπλων μας Δυνάμων αλλά και το Χρηματιστήριο. Η ελληνική κυβέρνηση τρέχει ασθμαίνουσα πίσω απο τις εξελίξεις και τις φήμες που οργιάζουν περί θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο και στη Θράκη".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει οτι "νέο πακέτο προτάσεων για να αρχίσουν οι διμερείς επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε οτι αφορά το Κυπριακό, υπόσχονται οι ΗΠΑ και με τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις τους προσδιορίζουν την έναρξή τους αμέσως μετά τις εκλογές στην Τουρκία στις 18 Απριλίου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται οτι "ένα άκρως περίεργο σκηνικό στις ελληνοτουρκικές, αλλά και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, ιδίως μετά τη σύλληψη Οτσαλάν. Τα κύρια στοιχεία που συνθέτουν αυτό το σκηνικό είναι: η οξύτητα και η προκλητική στάση της Τουρκίας, οι πιέσεις της Ουάσιγκτον, η απολογητική στάση της Αθήνας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει οτι "τον κίνδυνο "θερμού επεισοδίου" στο Αιγαίο επισείει τώρα η Ουάσιγκτον, με στόχο, αφ'ενός να κατευνάσει το κλίμα έντασης που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξαιτίας της υποθέσεως Οτσαλάν και αφ'ετέρου να επιτύχει το "πάγωμα " της μεταφοράς των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κρήτη αλλά και το σταδιακό αφοπλισμό των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου. Αυτο προκύπτει απο τα ανησυχητικά μηνύματα που, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέφερε στην ελληνική κυβέρνηση ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, "προβοκάτσια στο Αιγαίο, τη Θράκη, ή ακόμα και την Κύπρο σχεδιάζουν τα "γεράκια" της Αγκυρας για το τέλος Μαρτίου, περίοδο που αναμένεται να φτάσουν στην Κρήτη οι ρωσικοί πύραυλοι S-300. Στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις μελλοντικές κινήσεις των Τούρκων στρατοκρατών, γεγονός που συνδυάζεται και με πληροφορίες που έχουν φτάσει στις ελληνικές αρχές για "κάποια επιθετική κίνηση" της Αγκυρας κατά του ελληνισμού".

    [4] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ γράφει οτι "έκκληση στον Α. Τσοχατζόπουλο να "βγεί μπροστά" στις εσωκομματικές διεργασίες του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε χθές ο Ν. Σηφουνάκης κατά την παρουσίαση του βιβλίου του "Κατατεθειμένες προτάσεις". Ο βουλευτής Λέσβου, απευθυνόμενος στον υπουργό Αμυνας, παρουσία δεκάδων βουλευτών της "εσωκομματικής αντιπολίτευσης", τόνισε: "Αγαπητέ Ακη, πορεύτηκες τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με το ρητό: Κρείττον το σιγάν (καλύτερα να σιωπάς)".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει οτι "όλα τα ανοικτά θέματα του συνεδρίου ακόμα κι αυτό ενδεχόμενης υποψηφιότητας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αντίπαλης σε αυτήν του κ. Σημίτη, συζητήθηκαν χθές στη συνάντηση που είχαν ο Α. Τσοχατζόπουλος και ο Π. Οικονόμου. Της συνάντησης μάλιστα των δύο προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη στελεχών του αντι-σημιτικού μπλόκ, στην οποία μετείχαν "τσοχατζοπουλικοί", αλά και βουλευτές του "σκληρού μπλόκ" της εσωκομματικής αντιπλίτευσης, προκειμένου να συζητηθεί η στάση τους στη συνεδρίαση της ΚΕ που συγκαλείται το Σάββατο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει οτι "με αντίπαλο το... "λευκό" θα βρεθεί, απ'οτι φαίνεται, στο Συνέδριο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτης Κι αυτό διότι μέχρι αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες της εσωκομματικής αντιπολίτευσης αλλά και του πιθανότερου αντι-υποψηφίου Π. Οικονόμου δεν δείχνουν να ευοδώνονται".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται οτι "απο τα... αποδυτήρια έχουν πάρει φόρα οι εκσυγχρονιστές για να "κλείσουν" στην μικρή περιοχή την εσωκομματική αντιπολίτευση, με επιθετικούς τους Ευαγ. Βενιζέλο, Γερ. Αρσένη, Β. Παπανδρέου, Κ. Λαλιώτη, Γ. Παπαντωνίου και Μ. Παπαϊωάννου και με στόχο να παραμείνουν αήττητοι. Στο Ολυμπιακό Στάδιο απο τις 18 Μαρτίου έως τις 21 Μαρτίου θα παιχθεί ένας αγώνας σκληρός αν και πολλοί προβλέπουν οτι θα επικρατήσουν οι εκσυγχρονιστές και ο Σημίτης θα βρεθεί και πάλι στο βάθρο του προέδρου. Ο ισχυρός της αντίπαλης ομάδας κρατάει τις δυνάμεις του για την επόμενη αναμέτρηση, λίγο μετά τις ευρωεκλογές και εμφανίζεται ανυποχώρητος".

    [5] Αποκρατικοποιήσεις

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει οτι "διαστάσεις θρίλερ παίρνει η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Ιονικής τράπεζας. Οσο πλησιάζει η "ώρα της κρίσεως" βλέπουν το φώς της δημοσιότητας σενάρια για μυστικές διαπραγματεύσεις εκπροσώπων τραπεζικών Ομίλων. Οι πληροφορίες περί συμμαχίας Λάτση-Κωστόπουλου για τη διεκδίκηση της τράπεζας, διαψεύστηκαν χθές "αρμοδίως" αλλά το μυστήριο παραμένει. Απο την πλευρά του ο πρόεδρος της Πειραιώς κ. Μ. Σάλλας έκανε χθές λόγο για δυναμική προσφορά για την Ιονική, που θα καταπλήξει, και καυτηρίασε το φαινόμενο διασποράς φημών που "φουσκώνουν" τις τιμές στο Χρηματιστήριο".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει οτι "η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς πραγματοποιήθηκε χθές με επιτυχία και αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας κατά 120 δις δρχ περίπου, με την έκδοση 39.050.000 νέων ονομαστικών μετοχών. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας τόνισε οτι μέσα στους άμεσους στόχους είναι, βεβαίως, η συμμετοχή στο διαγωνισμό και η διεκδίκηση της Ιονικής Τράπεζας προβλέποντας οτι η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαρτίου".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει οτι "ο μέγας περί την Ιονική, χορός των μνηστήρων άνοιξε για τα καλά, καθώς προσεγγίζουμε την 26η Μαρτίου, ημέρα υποβολής των οριστικών δεσμευτικών προσφορών, η οποία πιθανώς επιφυλάσσει εκπλήεξις. Και οι τρείς υποψήφιοι αγοραστές οι κ. Κωστόπουλος, Λάτσης και Σάλλας, εκδηλώνουν με κάθε τρόπο το ενδιαφέρον τους και άπαντες αυτή τη φορ'ατονίζουν πως η διαδικασία είναι πιο ιοργανωμένη, με λιγότερες ασφάλειες και αβεβαιότητες, για να καταλήξουν στο συμπέρασμα οτι η ιδιωτικοποίηση της Ιονικής πρέεπι να θεωρείται δεδομένη".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι συνέπειες της παραίτησης Λαφοντέν, η συνεχιζόμενη άνοδος τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η επικείμενη πώληση της Ιονικής Τράπεζας και οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από Εurobank - Πειραιώς είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Γκραν πρι" τραπεζών! μέχρι το καλοκαίρι".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τέλος της διαρχίας, άνοδος του ευρώ - Τι σημαίνει η παραίτηση Λαφοντέν".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ισχυρό το ενδιαφέρον για την Ιονική και από τους τρείς - Απίθανα σενάρια και φήμες βλέπουν το φώς της δημοσιότητας".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σάλλας για Ιονική: Είμαστε πάντοτε μέσα στο παιχνίδι - Πίστεως: Οχι στη συνδιάσκεψη με Λάτση, σιγή για το πακέτο".

    [7] Παραίτηση Λαφοντέν - Χρηματοοικονομικές αγορές

    Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι: "Οι χρηματοοικονομικές αγορές σε όλο τον κόσμο και η γερμανική βιομηχανία ειδικότερα δέχθηκε με ανακούφιση την παραίτηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Οσκαρ Λαφοντέν, την οποία ο καγκελάριος Γκερχαρντ Σρέντερ έκανε αμέσως αποδεκτή. Αν και η είδηση αιφνιδίασε την οικονομική κοινότητα και τον πολιτικό κόσμο της Γερμανίας, ήταν κοινό μυστικό ότι ο κενρωάς απόκλισης καγκελάριος δεν τα πήγαινε καλά με τον παραδοσιακό αριστερό συνεργάτη του".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Friday, 12 March 1999 - 10:47:14 UTC