Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-03-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/03/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ελληνική οικονομία
  • [3] Ελληνοτουρκικά
  • [4] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ
  • [5] Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • [6] Συνέντευξη Σημίτη
  • [7] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [8] Παραίτηση προέδρου-μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η παραίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η ελληνική οικονομία είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Πρόληψη καρκίνου και όλων των ανίατων -ως τώρα- ψυχικών και σωματικών κληρονομικών παθήσεων μέσα σε τρία χρόνια. Επαναστατική πρόβλεψη από τον κορυφαίο Ελληνα φυσικό.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Δήμοι-Εφορία ``πνίγουν`` τους Ελληνες. Ανεξέλεγκτες αυξήσεις των δημοτικών τελών. Τις τρελές αυξήσεις καταγγέλλει η... κυβέρνηση.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Μυστικός Δείπνος Αβραμόπουλου. Αλλού τα κακαρίσματα, αλλού γεννούν οι κότες.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Ιάσιμες ως το 2003 οι χρόνιες ασθένεις. Συγκλονιστικές προβλέψεις του Δ. Νανόπουλου στην ``Α``.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πληρώνουμε με τρισ. το Ευρώ-σκάνδαλο. Μεγάλη χαμένη η Ελλάδα.

    Η ΑΥΓΗ: Ευρω-αμηχανία. Ανησυχίες στην Αθήνα μετά την παραίτηση της Κομισιόν.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Το δίκτυο της ΜΑΒΗ εμπλέκεται άμεσα και στην υπόθεση μεταφοράς Οτσαλάν. Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί γνωστού εμπόρου όπλων, αποστράτων και... υπερπατριωτών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η βουλή αντιστάθηκε σε Λαμπράκη-``βαρώνους``. Αποσύρθηκε από τον Βενιζέλο η αμαρτωλή τροπολογία. Δικαιώθηκε ο αγώνας της ``Βραδυνής``. Πρώτη νίκη για την ελευθερία του Τύπου. Δεν υπέκυψαν στον Μαικήνα οι πολιτικοί.

    ΕΘΝΟΣ: 9.025 περισσότεροι φέτος οι εισακτέοι, αλλά... ``κλειστές`` οι σχολές με τη μεγάλη ζήτηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η πρόκληση του Ερυθρού Σταυρού στο νέο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. 5.200.000 δρχ. τον μήνα ο μισθός του Γενικού Διευθυντού. Ζητείται η επέμβαση των αρμοδίων και του εισαγγελέα γενικώτερα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κλαδική υφυπουργών εμπροσθοφυλακή του Σημίτη στο Συνέδριο. Πως παρατάσσονται οι οπλαρχηγοί, τα καπετανάτα, οι ομάδες στο 5-ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΑΕΙ-ΤΕΙ Ποσοστά επιτυχίας για όλες τις σχολές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ξεκαθαρίζει στο παρά 5`. Συνέντευξη Σημίτη παραμονή του συνεδρίου.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Αντεξε η Ευρώπη στην κρίση της Κομισιόν. Ποιοί ``παίζουν`` για τη διαδοχή - Ο νέος Ελληνας Επίτροπος. Ακλόνητο το ευρώ - Ανοδικές τάσεις στα χρηματιστήρια.

    ΕΣΤΙΑ: Διαφθορά χωρίς σύνορα. Απαιτούνται τομές στην Ηνωμένη Ευρώπη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πληθωρισμός 2,6% τον Απρίλιο. Βάσιμη πρόβλεψη εν μέσω όμως των Συμπληγάδων του συνεδρίου και των ευρωεκλογών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Η κρίση σκοτώνει το Ευρώ. Ραγδαίες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ψηλά τα χέρια και απ` τους λογιστές για τις δηλώσεις. Πρόσθετο πρόβλημα τα νέα στοιχεία που ζητούνται.

    ΝΙΚΗ: Αντικαθίσταται ο Σαντέρ. Το ευρωκοινοβούλιο απέλυσε την Κομισιόν. Υποψήφιοι για την προεδρία: Πρόντι, Γκονζάλες, Λαφοντέν.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δρομολόγηση πορείας πιο ανεξέλεγκτης και ασύδοτης; Σχέδια ανακατατάξεων σε εξέλιξη με την παραίτηση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εκρηξη νομάρχη κατά της κυβέρνησης.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πακέτο ο Σαντέρ. Ποιοί οι διάδοχοι των παραιτηθέντων της ΚΟΜΙΣΙΟΝ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ευρώ-έμφραγμα. Ποιές απάτες οδήγησαν στην παραίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σάπια η καρδιά της Ευρώπης.

    [2] Ελληνική οικονομία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι ``ένα χρόνο μετά την ένταξη της δραχμής στο Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών και ένα χρόνο πριν από την οριστικοποίηση εισόδου της χώρας στην ΟΝΕ, η ελληνική οικονομία, εν μέσω πολιτικών αντιξοοτήτων, δείχνει να προσεγγίζει εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα πληθωρισμού και να διαμορφώνει συνθήκες νέας μείωσης των επιτοκίων``.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι ``έντονος προβληματισμός για τα επιγενόμενα της κρίσης που ξέσπασε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην κυβέρνηση μιας και τριγμοί του είδους μπορεί να ενισχύσουν τις διαδικασίες διαφάνειας και εμβάθυνσης του δημοκρατικού ελέγχου, όπως είπε ο υπουργός των εξωτερικών πλην όμως θέτουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή τροχιά της χώρας όπως υπαινίχθηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας``

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υπογραμμίζει ότι ``σκληρή μάχη θα δώσει η ελλάδα για την κατανομή των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων, στα πλαίσια του Γ` Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης κατά τη διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο από τις 24 μέχρι τις 26 Μαρτίου. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Γιάννος Παπαντωνίου, εκτιμώντας τα αποτελέσματα των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου του ECOFIN, εκτίμησε ότι η διαπραγμάτευση για την κατανομή των πόρων του Γ` Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξη θα διεξαχθεί κάτω από ιδιαίτερα σκληρούς όρους``.

    [3] Ελληνοτουρκικά

    Η ΑΘΗΝΑ`Ι`ΚΗ γράφει ότι ``Το διάλογο σε επίπεδο πρωθυπουργών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την επίλυση των διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες, φαίνεται να έχει αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση, η οποία χθες, δια του εκπροσώπου της επιβεβαίωσε πλήρως το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της ``Α`` για τηνεπιστολή Ντεμιρέλ στον πρόεδρο Κλίντον, στην οποία υπήρχαν κολακευτικά σχόλια για τον Κώστα Σημίτη και αναφορές για απευθείας συζητήσεις μετά τις εκλογές στην Τουρκία``.

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι ``σε προεκλογικές σκοπιμότητες, εν όψει των εκλογών του προσεχούς Απριλίου, απέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημ. Ρέππας τις προκλητικές κινήσεις Τούρκων επισήμων, οι οποίες εκορυφώθησαν με τις γνωστές δηλώσεις του προέδρου Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, που επανήλθε στο θέμα των βραχονησίδων και των ``γκρίζων ζωνών`` ``.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει ότι ``μετά τις απειλές, οι λοιδορίες. Η τουρκική διπλωματία ελισσόμενη κατά τον προσφιλή της τρόπο απήντησε υποτιμητικά -όπως άλλωστε αναμενόταν- στη φημολογία για επικείμενη έναρξη διαλόγου Αθήνας-Αγκυρας``.

    Κατά το ΕΘΝΟΣ ``παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις των τελευταίων ημερών, η Αθήνα δεν αποκλείει τοενδεχόμενο κλιμάκωσης της έντασης από την Τουρκία. Για πρώτη ίσως φορά από τη στιγμή της σύλληψης Οτσαλάν, ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας εξέφρασε με τόσο χαρακτηριστικό τρόπο την ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης``.

    [4] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει ότι ``ο Κώστας Σημίτης θα ανέβει αύριο τομεσημέρι στο βήμα του Συνεδρίου με το λιγότερο άγχος που είχε ποτέ σε τέτοιου είδους εσωκομματικές διαδικασίες. Δεν θα συμβείόμως το ίδιο καιμε τους κορυφαίους παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι θα δώσουν τη δική τους μάχη, διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις τετραήμερες εργασίες και κυρίως μετά από αυτές``.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι ``σε λίγες ώρες ανοίγει τις πύλες του το 6ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ενα συνέδριο, στο οποίο αναμένεται να αντιπαραταθούν διάφορες ομάδες και υποομάδες, προσπαθώντας η κάθε μια για λογαριασμό της να αποκομίσει οφέλη στο ``κομματικό γαϊτανάκι``. Επί μήνες, σε μια μακρά προσυνεδριακή περίοδο αντηλλάγησαν ``βαριές κουβέντες``, ανάμεσα σε μέλη και στελέχη του ίδιου κόμματος, ενώ πολύ συχνά διερωτούνταν πολλοί πως ήταν δυνατόν οι καταγγέλλοντες την κυβερνητική πολιτική, σε κάθε ευκαιρία να στήριζαν την ίδια ώρα την κυβέρνηση Σημίτη``.

    ΤΑ ΝΕΑ σημειώνουν ότι ``εκτονωτικά φαίνεται να λειτούργησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο, καθώς χθες όλες οι πλευρές προχώρησαν σε συμφωνία, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για ήρεμο κλίμα στο Συνέδριο``.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι ``πυρετός διαβουλεύσεων μεταξύ ``ομάδων`` και ``ομαδαρχών`` βρίσκεται σε εξέλιξη στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ στην τελική ευθεία για το 5ο Συνέδριο του κόμματος που ξεκινά τις εργασίες του την Πέμπτη, με ομιλία του πρωθυπουργού. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται τώρα το θέμα με τις ``λίστες``, βάσει των οποίων θα ψηφίσουν οι σύνεδροι για την εκλογή των νέων μελών της Κεντρικής Επιτροπής``.

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζου) ``αύριο ανοίγει τις εργασίες του το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με έναν μόνο υποψήφιο για την ηγεσία, τον Κώστα Σημίτη, και με την επιλογή του ``λευκού`` από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Οι αντισημιτικοί που στιγμάτισαν το Συνέδριο ως παρωδία, κατήγγειλαν ``συγχορδία στήριξης του πρωθυπουργού από εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας`` που το προσδιορίζουν στο χώρο των media που απροκάλυπτα παρεμβαίνουν στις διαδικασίες του Συνεδρίου``.

    [5] Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "η παραίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής "σοκάρισε" ορισμένους, άλλους προβλημάτισε. Λίγους όμως έπεισε η "ευθιξία" των επιτρόπων λόγω σκανδαλολογίας. Οι περισσότεροι μιλούν για δρομολόγηση μιας πορείας του διευθυντηρίου πιο ανεξέλεγκτης και ασύδοτης. Σχέδια γενικότερων ανακατατάξεων βρίσκονται σε εξέλιξη. Εχουν να κάνουν με τα νέα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η ΕΕ, όπως είναι η πορεία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, της "Ατζέντας 2000", των κοινοτικών προγραμμάτων κλπ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι "η ΕΕ τραντάζεται συθέμελα απο την ομαδική παραίτηση ολόκληρης της παντοδύναμης ΚΟΜΙΣΙΟΝ, κραδασμοί σημειώνονται στην περίφημη ΟΝΕ, και το ευρώ κλονίζεται απέναντι στο δολάριο, αν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δεν έδειξαν να επηρεάσθηκαν απο τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν στις Βρυξέλλες απο χθές τα ξημερώματα".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει οτι "η θεσμική κρίση που ξέσπασε στο εσωτερικό της ΕΕ χθές τα ξημερώματα με την παραίτηση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ έχει ενεργοποιήσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για άμεση αντιμετώπιση ώστε να προληθφούν οι αναμενόμενες πολιτικές και οικονομικές παρενέργειες. Ετσι, αν το θετικό μήνυμα αυτού του συμπτώματος είναι η ανάδειξη του ρόλου της ευρωβουλής- η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία ανακίνησης του προβλήματος κακοδιαχείρισης της Κομισιόν-ο κίνδυνος εκδήλωσης αλλεπάλληλων πολιτικών επιπτώσεων (λόγω του κενού που δημιουργείται στο θεσμικό οικοδόμημα) είναι ορατός".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει οτι "συνεχίζονται και σήμερα οι διαβουλεύσεις μεταξύ των κυβερνήσεων των 15 χωρών-μελών της ΕΕ για εξεύρεση λύσης στο μεγαλύτερο πρόβλημα απο την ίδρυσή της, με τη συλλογική παραίτηση των μελών της Κομισιόν. Το πρόβλημα επικεντρώνεται τώρα στο πρόσωπο του προέδρου της παραιτηθείσης Κομισιόν Ζάκ Σαντέρ για τον οποίο ο Βρετανός πρωθυπουργός Τ. Μπλέρ δήλωσε χθές οτι πρέπει να αποχωρήσει το συντομότερο, ενώ η γερμανική προεδρία πρότεινε να παραμείνει η Επιτροπή προσωρινά ως υπηρεσιακή".

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει οτι "οι δραματικές εξελίξεις που οδήγησαν στην παραίτηση της 20μελούς Ευρ. Επιτροπής, φαίνεται πως για πολύ καιρό ακόμη θα απασχολούν την ΕΕ και θα έχουν σοβαρές επιπτώσιεες τόσο στην οικονομία όσο και στο ευρώ το οποίο χθές παρουσιάστηκε αποδυναμωμένο σε σχέση με το δολάριο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει οτι "οιαδήποτε απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης ως προς την πλήρωση των κενών θέσεων της παραιτηθείσας Κομισίον ή την διατήρηση όλων ή μέρους των παραιτηθέντων έως την λήξη της θητείας θα ληφθεί "σε αρμονία" με τις θέσεις των λοιπών ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Τούτο κατέστη σαφές απο την Αθήνα η οποία επιπλέον εκτιμά ως πράξη ευθύνης την κίνηση των μελών της ΚΟΜΙΣΙΟΝ και παραλλήλως θεωρεί οτι ως εκ των πρηογηθέντων αυτής ενισχύεται ο κορυφαίος θεσμός του ευρωκοινοβουλίου"

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ισχυρίζεται οτι "η ομαδική παραίτηση των μελών της Ευρωπαϊκής Επτιροής δημιουργεί δυσαναπλήρωτο κενό εξουσίας στην ΕΕ την περίοδο που επιχειρείται η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση στην ιστορία της. Δημιουργεί επίσης φόβους για εξασθένηση του ευρώ και ανησυχία για την έκβαση του επικείμενου εμπορικού πολέμου με τις Ηνωμένες Πολιτείες".

    [6] Συνέντευξη Σημίτη

    "Η κυβέρνηση θα κριθεί στις εθνικές εκλογές του 2000 τονίζει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης" σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. "Εκφράζει τη βεβαιότητα οτι και στις ευρωεκλογές ο ελληνικός λαός, που γνωρίζει τι διακυβεύεται, θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στο ΠΑΣΟΚ. Σημειώνει οτι απο το συνέδριο θα εκλεγεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα τρία χρόνια και προειδοποιεί οτι όποιος επιχειρήσει να θέσει θέμα διακυβέρνησης του τόπου στις ευρωεκλογές θα βρεί απέναντί του το λαό. Ο πρωθυπουργός μιλάει σε χαμηλούς τόνους για την εσωκομματική αντιπολίτευση και είναι ενωτικός. Ο κ. Σημίτης αναφέρεται μόνο υπαινικτικά σε "κάποιους που ίσως θέλουν να μην πετύχουμε τους στόχους μας" ισχυριζόμενος οτι είναι "μια μικρή μειοψηφία". Ο πρωθυπουργός τάσσεται κατά της αλλαγής του ισχύοντος εκλογικού συστήματος και εμμέσως κατά των κυβερνήσεων συνεργασίας. Χαρακτηρίζει το πιθανολογούμενο κόμμα Αβραμόπουλου "θέμα της συντηρητικής παράταξης" και υποστηρίζει οτι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει με αυτοδυναμία και τις επόμενες εκλογές".

    (Π. Ν.)

    [7] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η παραίτηση του προέδρου και των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η μείωση των επιτοκίων στα τριετή ομόλογα, η μικρή υποχώρηση των τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων την περίοδο 1994-98 είναι τα βασικά θέματα του οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: ``Κρίσιμες διεργασίες μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση της ΕΕ. ''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Ποιοι και γιατί έριξαν την Κομισιόν''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Σε περιπέτειες το ευρώ από το νέο ``πακέτο Σαντέρ'' - Ψύχραιμα αντέδρασαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. ''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Νέα ερωτηματικά για ΟΝΕ από τη θεσμική κρίση - Τα σενάρια για τη νέα Επιτροπή - Ανησυχία Παπαντωνίου για τους αναπτυξιακούς πόρους. ''

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ``Ελληνικό βέτο για το πακέτο Σαντέρ αν γίνουν περικοπές κονδυλίων. ''

    [8] Παραίτηση προέδρου-μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

    Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι: ``Προβληματισμό προκαλεί στις κυβερνήσεις των χωρών-μελών, περιλαμβανομένης της ελληνικής, η πρωτοφανής θεσμική κρίση που πλήττει την ΕΕ. Αν και γίνεται αντιληπτό ότι η Ευρώπη θα πρέπει να παραμείνει ικανή να δράσει κατα τη δήλωση του Μπλερ, εντούτοις στην Αθήνα επισημαίνεται ότι η ομαδική παραίτηση της ΕΕ δεν θα πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο στην ομαλή προετοιμασία της χώρας για την είσοδο στην ΟΝΕ. ''

    (Π. Ν.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Wednesday, 17 March 1999 - 10:06:05 UTC