Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-05-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/05/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ελληνική οικονομία
  • [3] Αντιδράσεις για βομβαρδισμούς
  • [4] Συνέχιση βομβαρδισμών
  • [5] Ευρωεκλογές
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Αγορές χρήματος - κεφαλαίου

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι αντιδράσεις για τη συνέχιση βομβαρδισμών, οι ευρωεκλογές και η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Αίσχος. Χτύπησε και χθές η βουλευτική... συντεχνία. Με 31-3 "άγιος " ο Γιοβανούδας. Με 32-2 "λάδι" ο Μπαντουβάς.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Βόμβες μπογιάς. Ξυπνά η Ευρώπη, ρήγμα στην αμερικανική ηγεσία.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Περάστε κόσμε. Καταργούν το νόμο Πεπονή. Σουρωτήρι το Δημόσιο.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Πράσινη εξέγερση στη Γερμανία. Ο Γκόρ στη γραμμή των Οικολόγων, ενώ το ΝΑΤΟ σκληραίνει τη στάση του.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μεγάλωσε η ψαλίδα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Καραμανλής: αυξάνεται διαρκώς το προβάδισμα.

    Η ΑΥΓΗ: Πράσινο ρήγμα στο μέτωπο του πολέμου. Οριακή επικράτηση Φίσερ στο συνέδριο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Χαστούκι της Βάσως στη ΝΔ. Δεν υπάρχουν περιθώρια επιστροφής στο φαύλο καθεστώς των προσλήψεων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο όροι του Μιλόσεβιτς. Ο Μπλέρ απειλεί πάλι εισβολή απο ξηράς. Στο παρασκήνιο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Χερσαίες μέσω Θεσσαλονίκης, ενώ η κρίση επεκτείνεται απο τη Μόσχα στη Βόνη. Οι Αμερικανοί πιέζουν τον Σημίτη να μετάσχει η Ελλάδα στις επιχειρήσεις με το στρατό, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια.

    ΕΘΝΟΣ: Ελεύθερα τα... αυθαίρετα. Εκθεση-καταπέλτης: "οι νόμοι δεν εφαρμόζονται".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα "έξυπνα όπλα"... αποβλάκωσαν την Σοφοκλέους. Καψόνια στους τζογαδόρους του Χρηματιστηρίου απο Ρωσία και Κόσοβο. Μπλοκάρισαν τα κομπιούτερ απο τις πωλήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μπουρλότο απο Πεπονή. Δεν θα καταργήσετε το νόμου μου για τις προσλήψεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μαζικές προσλήψεις λόγω εκλογών. Αναθεωρείται παρά τις αντιδράσεις ο νόμος Πεπονή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τελεσίγραφο στη διπλωματία. ΝΑΤΟ: προς χερσαίες, αν δεν τα βρείτε ως το τέλος Μαϊου.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Υψώνει τον δείκτη στη Σοφοκλέους η κυβέρνηση. Στις 4.500 μονάδες "ανεβάζουν" το Χρηματιστήριο οι ευρωεκλογές.

    ΕΣΤΙΑ: Δραματική αλλαγή σκηνικού. Η Ρωσία υποχωρεί το ΝΑΤΟ επισπεύδει.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ενεργά ηφαίστεια ξανά οι βαλκανικές διενέξεις. Θρυαλλίδα γενικής αποσταθεροποίησης ο πόλεμος στη Σερβία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Παιχνίδια θανάτου ενός ακήρυχτου πολέμου. Σκληραίνει τη στάση της η Ρωσία, αλλά δεν ανησυχεί η Ουάσιγκτον.

    ΤΑ ΝΕΑ: Δραματική προειδοποίηση Σημίτη για τα σύνορα. Γενικευμένος πόλεμος αν αλλάξουν.

    ΝΙΚΗ: Κόκκινη μπογιά σε "φόντο πράσινο". Δυναμώνουν οι αντιδράσεις στην Ευρώπη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΝΑΤΟϊκή κτηνωδία σε όλο της το μεγαλείο. Ανατριχιαστικα τα στοιχεία του απολογισμού ενός μήνα των βομβαρδισμών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πάλι απ'την αρχή. Ανεπαρκής για το ΝΑΤΟ η νέα αποχώρηση σερβικών στρατευμάτων απο το Κόσοβο.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται χωρίς έλεος. Την παραμονή τους στην κυβέρνηση της Γερμανίας αποφάσισαν οι Πράσινοι.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αγγιξε το 33% η ανεργία των νέων. Σημαντική έρευνα στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης εν μέσω πολέμου.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 5 χρόνια αγώνων για μια καλύτερη Ελλάδα με κέντρο τη Θεσσαλονίκη.

    [2] Ελληνική οικονομία

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "ικανοποιημένους θέλει η κυβέρνηση τους εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες επενδυτές της Σοφοκλέους όταν θα βρεθούν μπροστά στις κάλπες. Ηδη, σε χρηματιστηριακούς κύκλους έχει γίνει αντιληπτή η προσπάθεια που εκδηλώνεται μέσω "κρατικών" χαρτοφυλακίων προκειμένου να δοθεί στο Δείκτη ώθηση που θα τον φέρει πάνω απο τις 4.500 μονάδες. Πάντως, θεσμικοί επενδυτές που ποντάρουν στο στοίχημα της ΟΝΕ πιέζουν με ρευστοποιήσεις ώστε να βρούν χαμηλότερες τιμές για να τοποθετηθούν".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Αυτή είναι η αντίληψη που πρυτανεύει πλέον στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και της κεντρικής υπηρεσίας του, ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών. Σε μια προσπάθεια λοιπόν, ωραιοποιήσεως της καταστάσεως και δημιουργίας εντυπώσεων η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΣΥΕ) ανακοίνωσε χθές οτι ο εναρμονισμένος πληθωρισμός έκλεισε στο 2,6% τον παρελθόντα Απρίλιο έναντι 2,9% του εθνικού δείκτη τιμών καταναλωτή".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει οτι "τα χθεσινά, δυστυχώς, συνήθη ως προς το οικονομικό τους μέρος (πλήν ασυνήθη ως προ το τεχνικό- ηλεκτρονικό ) συμβάντα στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών κατέδειξαν, για μια προσέτι φορά πόσο ευάλωτη είναι η οδός Σοφοκλέους. Το ιστορικό, με απλούσταττες φράσεις ήταν το εξής: ανήσυχος μέγαρ αριθμός "επενδυτών" για την μεταστροφή προς το απαισιόδοξον των προοπτικών συντόμου επιλυσεως του βαλκανικού προβλήματος γι ατην κρίση στην Ρωσία και εν μέρει την αλλγή στην ηγεσία του υπουργέιου Οικονομικών των ΗΠΑ, έδειδαν συνεχείς εντολές πωλήσεων "τίτλων".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "η "σκληρή γραμμή" της Τράπεζας της Ελλάδος επικρατεί στην αντιπληθωριστική πολιτική της Κυβερνήσεως. Μετά κα την σχετική τελευταία δημοσία διαβεβαίωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Λ. Παπαδήμου, τα παρεμβατικά επιτόκια αναμένεται να παραμείνουν σταθερά για ένα δίμηνο, τουλάχιστον. Οι επιτελείς της Τραπέζης της Ελλάδος, παρά την ξεκάθαρη θέση τους, οτι η πτωτική πορεία του πληθωρισμού είναι δεδομένη και πως ο στόχος του 2% θα εκπληρωθή εντός του θέρους, ανησυχούν, πώς ένα αιφνίδιο γεγονός, θα μπορούσε ενδεχομέως να επιβραδύνη τον ρυθμό αποκλιμακώσεως ή ακόμη και να καθηλώση τον τιμάριθμο σε ποσοστό υψηλότερο του 2%".

    [3] Αντιδράσεις για βομβαρδισμούς

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ γράφει οτι "οι Πράσινοι της Γερμανίας θυμήθηκαν τις πρόσφατες παραδόσεις τους: με ρίψη κόκκινης μπογιάς και άγριες αποδοκιμασίες επιτέθηκαν στον υπουργό Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ. Το επεισοδοδιακό έκτακτο συνέδριο των Πρασίων δεν προβλέπεται να επαναφέρει την ηρεμία στο κόμμα που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό. Η εκγριθείσα συμβιβαστική πρόταση του προεδρείου για πρσωρινή αναστολή των επιδρομών, απέτρεψε την κυβερνητική κρίση αλλά είναι εκτός της πολιτικής γραμμής του ΝΑΤΟ, το οποίο σκληραίνει τη στάση του και απειλεί πάλι με έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων, ενώ κλιμακώνει τους βομβαρδισμούς".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά οτι "σοβαρό πλήγμα στο μέτωπο του πολέμου επέφερε χθές το εκρητικό έκτακτο συνέδριο των Πρασίνων της Γερμανίας, στο οποίο αποτυπώθηκε ο διχασμός των συνέδρνω για το θέμα των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών. Παρά την οριακή επικράτηση της πλατφόρμας του υπουργού Εξωτερικών Γ. Φίσερ, ο οπίος υπερασπιζόμενος τη στάση της κυβέρνησης Σρέντερ πρότεινε προσωρινή αναστολή των βομβαρδισμών, η ισχυρή καταγραφής της άλλης πρότασης -για οριστικό σταμάτημα των βομβαρδισμών χωρίς όρους- στέλνει το μήνυμα της μεταστροφής της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει οτι "οι αντιδράσεις κατά των βομβαρδισμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αυξάνονται παγκοσμίως ενώ χαρακτηριστικό της έκτασής τους είναι και η πλαστική σακούλα με κόκκινη μπογιά που δέχθηκε στο κεφάλι χθές ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ στο συνέδριο των πρασίνων. Η κυβερνητική κρίση στη Γερμανία είναι πλέον προ των πυλών, ενώ αυξάνουν οι ενδείξεις οτι το ΝΑΤΟ αλλά και η κυβέρνηση των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό τους".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει οτι "με μια συμβιβαστική πρόταση - του προεδρείου του κόμματος - έληξε το επεισοδιακό συνέδριο των Πρασίνων. Με την πρόταση αυτή εκφράζεται η υποστήριξη του κόμματος προ ςτην πολιτική του υπουργού εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ και παράλληλα διατυπώνεται η σύσταση προς την κυβέρνσηη να εξεταστεί η δυαντότητα προώθησης στους κόλπους της Συμαμχίας μιας προσωρινής αναστολής των βομβαρδισμών, ως χειρονομία καλής θέλησης".

    [4] Συνέχιση βομβαρδισμών

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει οτι "με απίστευση κυνικότητα οι ΗΠΑ προσπαθούν να σβήσουν και τις τελευταίες αναλαμπές ελπίδες για ειρηνική διευθέτηση της βαλκανικής κρίσης, εξαπολύοντας μπαράζ βομβαρδισμών με στόχο την πλήρη υποταγή του γιουγκοσλαβικού λαού και την ανατροπή του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει οτι "σε "πεδίο βολής" για νέα, άγνωστα μέχρι σήμερα όπλα, έχει μετατραπεί η Γιουγκοσλαβία. Ηδη το Πεντάγωνο προωθεί σχέδια για χρήση νέων υπερόπλων, την ίδια ώρα που ετοιμάζει και πρακτικές εξουδετέρωσης των συστημάτων πληροφορικής της χώρας. Το "κουτί της Πανδώρας" άνοιξε με τις περίφημες "μαλακές βόμβες" που εξουδετέρωσαν, στις 2 Μαϊου το σύστημα ηλεκτροδότησης της Γιουγκοσλαβίας".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "ολοκληρωτικός είναι ο ακήρυχτος πόλεμος" που έχει εξαπολύσει κοντά δύο μήνες τώρα το ΝΑΤΟ κατά του λαού της Γιουγκοσαλβίας. Οι "έξυπνες " βόμβες και οι "πολιτισμένοι χειριστές τους" δεν ξεχωρίζουν Σέρβους και Αλβανούς, ενώ οι πολύ βαθιές πληγές σε όλους τους τομείς της οικονοικής και κοινωνικής ζωής παραμένουν ανοιχτές για να μπήγονται καθημερινά σαν κοφτερά μαχαίρια όλο και πιο βαθιά στο "σώμα και την ψυχή" όλων".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει οτι "την ώρα που οι βόμβες κυριαρχούν στη γιουγκοσλαβική κρίση και ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπίλ Κλίντον δηλώνει ακόμη μια φορά, οτι οι βομβρδισμοί θα συνεχισθούν μέχρι να υποχωρήσει ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος Σλόμπονταν ΜΙλόσεβιτς στην Αθήνα η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης αρχίζουν αν ανησυχούν για την επόμενη μέρα, η οποία κάθε άλλο παρά ρόδινη προβάλλει".

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει οτι "η αδιόρατη αίσθηση για επικείμενη κλιμάκωση των ΝΑΤΟϊκών επιθέσεων με κάποια μορφή χερσαίας εμπλοκής, άρχισε να γίνεται απο χθές πιο απτή. Η διπλωματία και πάλι έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο, τα αδιέξοδά της οδήγησαν σε μια ακόμη αναβολή τη συνεδρίαση της Ομάδας των Οκτώ για τη συζήτηση της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας. Την ίδια ώρα οι επιτελείς του ΝΑΤΟ χαίρονταν που τις δύο τελευταίες ημέρες οι αεροπορικές επιδρομές είναι περισσότερες και οι σκληρότερες απ'την αρχή του πολέμου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται οτι "μέχρι το τέλος Μαϊου "θα περιμένει" το ΝΑΤΟ τις πολιτικές ηγεσίας του να αποφασίσουν και να καταλήξουν σε μια διπλωματική οριστική λύση για την κρίση στη Γιουγκοσλαβία. Σε αντίθετη περίπτωση, το ΝΑΤΟ θεωρεί τον εαυτό του "υποχρεωμένο" να προχωήσει στα σχέδιά του για την πραγματοποίηση χερσαίων επιχειρήσεων στη Γιουγκοσλαβία, τις οποίες υπολογίζει οτι θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου".

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει οτι "αντιφατικά είναι τα μηνύματα που φθάνουν για τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβάι. Με τους κκ Κλίντον και Μπλέρ να φορούν το κοστούμι της αδιαλλαξίας αλλά τον πρόεδρο της Γαλλίας κ. Ζάκ Ζιράκ να δηλώνει πως επετεύχθη πρόοδος κατά τις χθεσινές συνομιλίες που είχε με τη ρωσική ηγεσία στη Μόσχα. Ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία όμως συνεχίστηκε χθές για 51η ημέρα".

    [5] Ευρωεκλογές

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει οτι "αν και η πρόθεση του κ. Σημίτη ήταν να ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου μια προσωπικότητα των γραμμάτων και των τεχνών με διεθνή ακτινοβολία και με υπερκομματικό συμβολισμό, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης ή ο σκηνοθέτης του "Ζ" Κώστας Γαβράς τα "υπερβατικά" σχέδια του Κώστα Λαλιώτη που έκανε τις εισηγήσιεες τελικά παρέμειναν ανεκτέλεστα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει οτι " απο την πρώτη ημέρα του επίσημου προεκλογικού αγώνα ήχησαν... οι σειρήνες του πολέμου. Στην κορυφή της ατζέντας του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών βρέθηκε το θέμα της κρίσης στη Γιουγκοσλαβία και οι κυβερνητικοί χειρισμοί. Την ίδια ώρα λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στο Συμβούλιο υπουργών που συνέρχεται την προσεχή Δευτέρα".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, "δυστοκία στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, λόγω διαφωνιών. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ευρωλίστα, που όπως είχε ανακονωθεί θα δινόταν σήμερα στη δημοσιότητα, ενδέχεται να μη γνωστοποιηθεί, γιατί μέχρι χθές βράδυ "δεν είχε καταρτιστεί". Και ο λόγος ήταν πως "δεν είχαν συμφωνήσει στο Κίνημα", όπως χαρακτηριστικά ελέγετο".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει οτι "η σταδιακή μείωση της ψαλίδας απο τις 11 στις 2 μονάδες, η αποφασιστική στάση του πρωθυπουργού και οι αιφνιδιαστικές κινήσεις του Κ. Λαλιώτη στο πεδίο της προεκλογικής καμπάνιας σκόρπισαν τον πανικό στη ΝΔ. Με άναρθρες κραυγές, και κινδυνολογικούς ψιθύρους που όμως δεν βρίσκουν πρόθυμο ακροατήριο στη συντρπιτική πλειοψηφία των πολιτών, η Ρηγίλης και προσωπικά ο κ. Καραμανλής προσπαθεί απεγνωσμένα να ντοπάρει τον σκληρό πυρήνα των οπαδών της ΝΔ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται οτι " στη ριζική τροποίηση του νόμου Πεπονή για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, με δραστικό περιορισμό του πεδίου αρμοδιοτήτων του ΑΣΕΠ, προχωρεί η κυβέρνηση, ενόψει εκλογών. Ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε πάντως την πλήρη κατάργηση του ΑΣΕΠ επικαλούμενος μάλιστα επικαλούμενος μάλιστα δηλώσεις και της υπουργού Εσωτερικών, η οποία με τη σειρά της, έσπευσε να διαψεύσει-όχι τον Ευ. Γιαννόπουλο, αλλά τη ΝΔ επειδή το κατήγγειλε- επιβεβαιώνοντας όμως και πάλι οτι προωθούνται αλλαγές".

    ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν οτι "δεσπόζει πλέον στην πολιτική αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εν όψει των ευρωεκλογών της 13ης Ιουνίου, η επέμβαση του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας και η συνακόλουθη στάση της Ελλάδας, καθώς η αξιωματική αντίπολιτευση ασκεί έντονη κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς και η κυβέρνηση αντιδρά με οξύ τρόπο".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι ρευστοποιήσεις κερδών από μικροεπενδυτές του Χρηματιστήριου, οι εξελίξεις στο χώρο των κατασκευαστικών εταιριών και οι επικείμενες φορολογικές ελαφρύνσεις, είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Συμμαχία κορυφής στις κατασκευές - Στην Ελληνική Τεχνοδομική "πακέτο" της Ακτωρ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μείωση φόρων! Αρχή από την ιδιοκατοίκηση".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Στη Χαλκιδική 22.000 Αμερικανοί στρατιώτες - Συμφωνία των ξενοδόχων με τη μεσολάβηση της αμερικανικής πρεσβείας"

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι αγορές κρατούν χαρακτήρα στην κρίση - Ρευστοποιήσεις μετοχών, κέρδη σε δραχμή και ομόλογα".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Σχέδιο συγχώνευσης Εθνικής και Εμπορικής προωθείται από κυβερνητικούς κύκλους".

    [7] Αγορές χρήματος - κεφαλαίου

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι: "Κρατούν την ψυχραιμία τους οι επενδυτές στις ελληνικές αγορές, με τη δραχμή και τα ομόλογα μάλιστα να σημειώνουν και κάποια κέρδη, ενώ χθες στην οδό Σοφοκλέους οι ρευστοποιήσεις απο τους μικρούς επενδυτές, που οδήγησαν το γενικό δείκτη κατώ από τις 4.000 μονάδες, βρέθηκαν αντιμέτωπες με αγορές των θεσμικών".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 14 May 1999 - 9:36:37 UTC