Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-12-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 09/12/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Σύνοδος κορυφής Ελσίνκι
  • [3] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [4] Χρηματιστήριο
  • [5] Πανωτόκια
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Χρηματιστήριο - Πτώση

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η σύνοδος κορυφής του Ελσίνκι, η πορεία του Χρηματιστηρίου, οι κυβερνητικές ρυθμίσεις για τα πανωτόκια και η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μονομαχία στο... Ελ Σίνκι. Στη σύνοδο κορυφής κρίνονται και... οι εκλογές.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): "Είμαστε φασίστες". Απίστευτες δηλώσεις Σημίτη και άλλων κορυφαίων για τις καταλήψεις.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ξέχασε το βέτο ο Σημίτης. Ετοιμος να πεί το "ναί" για την Τουρκία.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Μπαίνει τάξη στη "Ζούγκλα". Αντεπιτίθεται ο Κορκολής, αυτοσυγκράτηση ζητεί ο ALPHA απο τον Τριανταφυλλόπουλο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πτυχία χωρίς....εξετάσεις. Απόφαση-βόμβα των δικηγόρων "καταργεί" το ΔΙΚΑΤΣΑ.

    Η ΑΥΓΗ: Νεανική αποφασιστικότητα. Μεγάλα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Φρένο τώρα στην κρατική τοκογλυφία. Μετά τα πανωτόκια, ρύθμιση για τα χρέη Ταμείων και Εφοριών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ετοιμος για όλα ο κ. Σημίτης. Η Μάχη του Ελσίνκι: αρχίζει το "μεγάλο παζάρι".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μπωφόρ στα κανάλια. Η υπόθεση Κορκολή οδηγείται στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

    ΕΘΝΟΣ: Αυστηρές ποινές με το νέο πόιντ-σύστεμ. Τι θα ισχύει απο την 1η Ιανουαρίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ακάνθινο το στεφάνι που έστειλε στου Μακρυγιάννη η ΝΔ. Τρώγονται, τώρα, στη Ρηγίλλης για τον... αποστολέα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Γκριζάρουν Ρόδο-Σάμο. Οπως προκύπτει απο τα αποκαλυπτικά στοιχεία που έδωσε χθές η Πολεμική μας Αεροπορία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 3 αλλαγές στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων. Νέο σύστημα αποζημιώσεων απο τον Ιανουάριο του 2000.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Θολό τοπίο. Ελσίνκι: άγριο παζάρι με ανταλλαγή προσχεδίων.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Ξεκάθαρη θέση απο την Ευρώπη ζητά ο Κ. Σημίτης. Αρχίζει με ελπίδες η ιστορική σύνοδος του Ελσίνκι.

    ΕΣΤΙΑ: Να στηρίξη Στεφανόπουλο. Η μόνη διέξοδος του κ. Καραμανλή.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τι συμβαίνει στη Σοφοκλέους. Η Κρίση: πτώση κατά 1.068 μονάδες το τελευταίο τρίμηνο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ο Κ. Σημίτης αναχωρεί για το Ελσίνκι, ενώ χθές ζήτησε.. "Καθαρές θέσεις"απο Ευρώπη-Αγκυρα

    ΤΑ ΝΕΑ: Κατακραυγή για παραβίαση ιδιωτικής ζωής στην TV. Συνέχεια με αγωγές και μηνύσεις.

    ΝΙΚΗ: Λύση για τα πανωτόκια σε σύντομο διάστημα. Ανάσα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νιάτα του αγώνα πλημμύρισαν οι δρόμοι. Μαζικά και μαχητικά συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Εκλογές 20 Φλεβάρη. Αιφνιδιάζει. Χρηματιστήριο: το "γονάτισαν" οι φήμες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πιέζουν όλοι για "ναί". Ενώ ο Κ. Σημίτης ζητά καθαρές θέσεις απο τους εταίρους για την Τουρκία.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παιδείας παθήματα. Ογκώδεις πορείες και μαθητές μαινόμενοι σε Θεσσαλονίκη, Πτολεμαϊδα, Βόλο.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 10 πληγές στη Σοφοκλέους. Αισιοδοξία χρηματιστών, ενέσεις Σημίτη, αλλά...

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πρώτη σε μαχητικότητα στα χθεσινά συλλαλητήρια η Θεσσαλονίκη.

    [2] Σύνοδος κορυφής Ελσίνκι

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "σκληρό παζάρι μέχρι την τελευταία στιγμή γύρω απο την υποψηφιότητα της Τουρκίας. Τα προσχέδια των τελικών συμπερασμάτων πηγεινοέρχονται στην Αθήνα, αλλά η κυβέρνηση δεν αποδέχεται συμβιβαστική λύση, επιμένοντας στους τρείς όρους της. Πρόβλημα, η διασφάλιση της ένταξης της Κύπρου ανεξαρτήτως λύσης του πολιτικού προβλήματος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι "ένα βήμα πριν απο τα ευρωπαϊκά σαλόνια βρίσκεται η Αγκυρα, καθώς η ελληνική κυβέρνηση προσανατολίζεται σαφέστατα στην αναζήτηση των κατάλληλων διατυπώσεων που θα της επιτρέψουν να συναινέσει στο τουρκικό αίτημα. Και όλα αυτά όταν οι Ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν ξεκάθαρα οτι δεν είναι στις προθέσεις τους να μεταφέρουν στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης τις ελληνοτουρκικές διαφορές και το Κυπριακό και η Αγκυρα συστηματικά εφαρμόζει την τακτική του μαστίγιου και του καρότου, προκειμένου να παραπλανήσει την ελληνική πλευρά".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "η Κομισιόν προεξοφλεί οτι θα αποδοθή σητν Τουρκία το καθεστώς της υποψηφίας προς ένταξη χώρας κατά τη Σύνοδο Κορυφής στο Ελσίνκι χωρίς όρους. Οπως εδήλωσε χθές ο κ. Πρόντι, αυτή είανι και η πρότασις της Κομισιόν, καθώς η Τουρκία οφείλει να πληροί τους όρους της Κοπεγχάγης, όχι τώρα, αλλά κατά τον χρόνο ενάρξεως των ενταξιακών διαπραγματεύσεων".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει οτι"το "χάπι" θα επιχειρήσει να "χρυσώσει" στο Ελσίνκι ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, καθώς όλα δείχνουν οτι η ελληνική πλευρά θα περιοριστεί σε άνευ αντικρίσματος τουρκικές δηλώσεις-υποσχέσεις για να συναινέσει στην ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται οτι "η απάντηση στο ζήτημα των "καθαρών θέσεων" που έθεσε ο πρωθυπουργός για την τουρκική υποψηφιότητα στην ΕΕ είναι πλέον θέμα ωρών. Ο κ. Σημίτης αναχωρεί σήμερα για την φινλανδική πρωτεύουσα, αφού προηγουμένως φρόντισε με τις χθεσινές του δηλώσεις να στείλει μήνυμα σε όλες τις πλευρές".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "ακόμη και στις περιπτώσεις που φαινόταν οτι η Τουρκία βρισκόταν σε διεθνή απομόνωση, τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι Αμερικανοί, που εξακολουθούν να πιστεύουν στη γεωστρατηγική σημασία της ή στο δυναμισμό της αγοράς της, με δεδομένο οτι η υποδομή της είναι ακόμη σε καθυστέρηση, ήταν πρόθυμοινα σκύψουν και πάλι επάνω της. Αυτό το γνωρίζει βεβαίως η Τουρκία γι αυτό και στις δύσκολες περιπτώσεις που βρέθηκε έκανε υπομονή πράγμα που τελικώς της βγήκε σε καλό. Σε αντίθεση βεβαίως με τη χώρα μας που δεν διαθέτει ούτε στόχους ούτε υπομονή ούτε στρατηγική".

    [3] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    ΤΟ ΒΗΜΑ εκτιμά οτι "ο φόβος της εισαγγελικής παρέμβασης μειώνει ως φαίνεται τον αριθμό των υπο κατάληψη σχολείων και οδηγεί τους επιμένοντες στην "εξέγερση" μαθητές σε αποχή απο τα μαθήματα - όπως άλλωστε άφησαν να εννοηθεί χθές μέλη του Συντονιστικού. Η αποχή ως νέα μορφή κινητοποιήσεων, όμως, αυτομάτως συνεπάγεται καταγραφή αδικαιολόγητων απουσιών, πρόβλημα με το οποίο πιθανότατα παιδιά και γονείς θα βρεθούν αντιμέτωποι στο τέλος της σχολικής χρονιάς".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει οτι "με το σύνθημα "τίποτα, τίποτα δεν μας σταματά, millennium θα κάνουμε, μέσα στα σχολειά", χιλιάδες μαθητές έδωσαν δυναμικό "παρών" στο χθεσινό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, εκφράζοντας τη διάθεσή τους να συνεχίσουν με καταλήψεις και αποχές αλλά και με νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 16 Δεκεμβρίου. Την ίδια ώρα, όμως, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση, καθώς οι μαθητές θα έρθουν σύντομα αντιμέτωποι με το θέμα των απουσιών τους".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τοςυ οι μαθητές, ενώ πλαταίνει καθημερινά το κύμα συμπαράταξης και αλληλεγγύης απο κοινωνικές και μαζικές οργανώσεις. Νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 16 του Δεκέμβρη. Αμετανόητη η κυβέρνηση, επιμένει στην εφαρμογή του "ιδιώνυμου" και στη....μετατροπή των εισαγγελέων και αστυνομικών σε εκπαιδευτικούς λειτουργούς".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει οτι "μαζική συμμετοχή, παλμός και αλλεπάλληλα συνθήματα που είχαν στο στόχαστρο τους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της χθεσινής πορείας των μαθητών στο κέντρο της Αθήνας, η οποία έληξε με μικροεπεισόδια έξω απο τη Νομική Σχολή. Οι εισαγγελικές παρεμβάσεις στα υπο κατάληψη σχολεία έδωσαν τροφή για νέα συνθήματα, ενώ το επόμενο "αγωνιστικό" ραντεβού δόθηκε για τις 16 του μηνός".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι"στη φάση της εκτόνωσης δείχνουν να έχουν εισέλθει οι μαθητικές κινητοποιήσεις, που άλλωστε ούτε την έκταση ούτε την ένταση των περυσινών είχαν και κατά συνέπεια βέβαιο είναι οτι μέσα στις επόμενες μέρες τα παιδιά θα επανέλθουν τα θρανία και τα σχολεία θα ξαναβρούν τον κανονικό ρυθμό τους, κάτω, όπως απο συνθήκες τις οποίες κανείς δεν θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ως ιδανικές για το μέλλον της Παιδείας στη χώρα μας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει οτι "η φωτιά που άναψαν στα λύκεια τα μέτρα Αρσένη, απειλεί για δεύτερη χρονιά με σοβαρά εγκαύματα την κυβέρνηση Σημίτη, την οποία έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο η επλογή της να επιβάλει δια ροπάλου την "εκπαιδευτική μεταρρύθμιση". Η μαζικότητα και η έκταση των χθεσινών πανελλαδικών κινητοποιήσεων ανέτρεψαν πλήρως την παραπλανητική εικόνα που επιχείρησε τις προηγούμενες ημέρες να δημιορυγήσει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να πείσει οτι "η κατάσταση στα σχολεία ομαλοποιείται".

    [4] Χρηματιστήριο

    Η ΝΙΚΗ γράφει οτι "σημαντικές απώλειες κατέγραψε χθές η πλειοψηφία των επιμέρους δεικτών στη Σοφοκλέους, με τα "χαρτιά" της παράλληλης αγοράς, των ασφαλειών, των κατασκευαστικών και των εταιριών holding να σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση. Στο μεταξύ, "καθηλωμένος" σε χαμηλά επίπεδα, παρέμεινε και σήμερα ο όγκος των συναλλαγών που δεν ξεπέρασε τα 256 δις".

    Ο ΛΟΓΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "μέσα σ' όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, μας προέκυψε έντονο πλέον και το πρόβλημα του Χρηματιστηρίου. Η συνεχής πτώση της Σοφοκλέους, ενώ στην αρχή εθεωρείτο οτι πρόκειται για κάτι φυσιολογικό, για μια διόρθωση. Μέρα με τη μέρα ανησυχεί όλο και περισσότερο τους επενδυτές, κατ' αρχήν οι οποίοι δεν ξέρουν πλέον τι να περιμένουν απο το Χρηματιστήριο. Αλλά και τους ειδικούς αναλυτές-ανα την επικράτεια- οι οποίοι κάθε μέρα μιλούν για άνοδο του Χρηματιστηρίου, χωρίς όμως να έρχεται η πολυπόθητη άνοδος".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι "απο τις 16 Σεπτεμβρίου, όταν η Σοφοκλέους σε κατάσταση παροξυσμού έσπαγε το ρεκόρ των ρεκόρ και ανέβαζε τον γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 6.355,04 μονάδες, έχουν μεσολαβήσει πολλά και κυρίως έχουν μεταβληθεί οι συνθήκες. Τότε, η αγορά αρακτηριζόταν απο υψηλή ρευστότητα, μεγάλη ζήτηση και αντιθέτως απο περιορισμένη προσφορά τίτλων. Τώρα, οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές και η αγορά δέχεται συνεχείς πιέσεις, με αποτέλεσμα χθές, έπειτα απο 6 συνεδριάσεις συνεχούς πτώσεως, ο γενικός δείκτης να πέσει στο χαμηλότερο σημείο απο το ρεκόρ του περασμένου Σεπτεμβρίου".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ υποστηρίζει οτι "χτύπημα κάτω απο τη ζώνη δέχθηκαν χθές οι μικροεπενδυτές. Τη στιγμή που ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς κέρδιζε ποσοστό μεγαλύτερο του 1,5%, κυκλοφόρησαν φήμες περί νέας λίστας με εταιρίες τις οποίες θα θέσει η διοίκηση του χρηματιστηρίου σε καθεστώς επιτήρησης. Μέσα σε λίγη ώρα, ο δείκτης είχε χάσει 5,6% τα limit down ήταν πολλά και όσοι διέδωσαν τη φήμη έτριβαν τα χέρια τους".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ ισχυρίζεται οτι "ζήτημα λίγων ημερών φαίνεται οτι είναι η αντιστροφή του δυσμενούς κλίματος στη Σοφοκλέους, καθώς έμπειροι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν οτι μέχρι τις αρχές του νέου έτους θα έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα της ρευστότητας. Η μείωση των επιτοκίων απο την Τράπεζα της Ελλάδος που αναμένεται την επόμενη Τετάρτη, η αύξηση των τοποθετήσεων απο Ελληνες θεσμικούς και η είσοδος νέων κεφαλαίων απο το εξωτερικό προβλέπεται οτι θα δώσουν νέα ώθηση στο Γενικό Δείκτη".

    [5] Πανωτόκια

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "ως προεκλογικές ρυθμίσεις, οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν το σύνολο των σοβαρών κοινωνικών και οικονομικών πτυχών που άπτονται του θέματος των πανωτοκίων, χαρακτηρίζονται οι εξαγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός για τη λήψη μέτρων, τα οποία θα προσέφεραν μια ουσιαστική ανακούφιση στις χιλιάδες δανειολήπτες, οι οποίοι δανείστηκαν στο παρελθόν με επιτόκια που έφταναν ακόμα και 44%".

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν οτι "την καθιέρωση πλαφόν στο ύψος της οφειλής στα παλαιά υπερήμερα δάνεια θα προβλέπει η ρύθμιση για τα πανωτόκια που προωθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Αυτό σημαίνει οτι τα οσά των τόκων που ξεπερνούν το πλαφόν αυτό θα διαγράφονται. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει λύση στο θέμα των πανωτοκίων που έχουν υπολογισθεί σε εκατοντάδες δάνεια του παρελθόντος με αποτέλεσμα να έχουνπροσλάβει υπέρογκες διαστάσεις και να μην είναι δυαντή η εξόφλησή τους σήμερα".

    Σύμφωνα με την ΑΚΡΟΠΟΛΗ, "ασαφής η προεκλογική ρύθμιση της κυβέρνησης για τα πανωτόκαι, την οποία ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή. Αντιθέτως η ΝΔ η οποία και ανακίνησε το όλο θέμα, απάντησε με ουσιαστική κίνηση και κατέθεσε δική της τροπολογία που καταργεί οριστικά τα πανωτόκια και ρυθμίζει ευνοϊκά τις συμβάσεις που υπεγράφησαν με βάση απόφαση της Νομισματικής Επιτροπής".

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται οτι"τηνπαραγραφή του υπολοίπου χρέους εφόσον έχει καταβληθεί ποσό που υπερβαίνει δύο, τρείς ή το πολύ τέσσερις φορές- αναλόγως με το ύψος του δανείου και τον χρόνο καθυστέρησης της αποπληρωμής-το αρχικό κεφάλαιο του δανείου θα προβλέπει το νομοθετικό διάταγμα που θα ρυθμίζει το χρονίζον θέμα των πανωτοκίων και θα κατατεθεί στο τέλος του έτους, δηλαδή τρείς περίπου μήνες πριν απο την εκτός απροόπτου, διεξαγωγή των εθνικών εκλογών".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει οτι "μετά το φρέντο στην τραπεζική τοκογλυφία, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε ανάλογες, γενναίες ρυθμίσεις και για την επίλυση του προβλήματος της κρατικής τοκογλυφίας, που ανερυθρίαστα ασκούν οι Εφορίες και τα Ταμεία, φέρνοντας σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η νέα σημαντική υποχώρηση τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι εκτιμήσεις για μείωση των επιτοκίων της Τράπεζας της Ελλάδος, η επικείμενη ρύθμιση για τα πανωτόκια και οι εκτιμήσεις για τον χρόνο ανατίμησης της δραχμής είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού Τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Γραμμή Μαζινό" στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Συναγερμός για να συγκρατηθεί η πτώση".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η Τράπεζα της Ελλάδος μειώνει 0,75% τα επιτόκια - Αγοράζουν οι θεσμικοί - Στηρίζουν τα blue chips, ανίσχυρη η περιφέρεια".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Φράγμα στην πτώση - Σοφοκλέους: Αγωνία για τις βραχυπρόθεσμες εξελίξεις - Τι βλέπουν οι ΑΧΕ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι μεγάλοι αλλάζουν την ασφαλιστική αγορά - Οι εταιρίες θα αποζημιώνουν τους πελάτες τους μετα από τροχαίο".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Κλίμα... στα μέτρα τους δημιουργούν τα ισχυρά χαρτοφυλάκια - Προσπάθεια χειραγώγησης της αγοράς".

    [7] Χρηματιστήριο - Πτώση

    Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι: "Ισχυρή γραμμή άμυνας προετοιμάζεται, σύμφωνα με άριστα πληροφορημένες πηγές, για την αναχαίτιση του κλίματος πανικού που τείνει να διαμορφωθεί στη χρηματιστηριακή αγορά, εξαιτίας της συνεχιζόμενης πτώσης τιμών. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις πηγές, επιχειρήθηκε χθες η αναστροφή των τάσεων που οδήγησαν προσκαιρα τον Γενικό Δείκτη Τιμών σε επίπεδα χαμηλότερα των 5.200 μονάδων με αποτέλεσμα τούτος να "επιστρέψει" στις 5.271,42 μονάδες, όπου σημείωσε απώλειες 1,45%".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 9 December 1999 - 9:12:53 UTC