Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-03-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/03/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ελληνική οικονομία
  • [3] Εκλογές
  • [4] Ασφαλιστικό
  • [5] Χρηματιστήριο
  • [6] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Ελλάδα - ΟΝΕ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων,η πορεία του Χρηματιστηρίου, το ασφαλιστικό και η ελληνική οικονομία είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Φούσκο... δεντριές στη Σοφοκλέους. "Στήριξη" στην περιφέρεια με ερωτηματικά.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ντροπή! Δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων και ...δύο δικαίων.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ολα στο σφυρί. Ξεπουλάνε τον ΟΤΕ σειρά έχουν ΔΕΚΟ, οργανισμοί. Δεσμεύσεις της κυβέρνησης σε επιχειρηματίες.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Αγωνία στο ΠΑΣΟΚ. Καταιγισμός σπορ και Σημίτη ως ανάχωμα στο ρεύμα υπέρ ΝΔ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κύμα φυγής από το Δημόσιο. 30-50% επάνω οι αιτήσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση. Το ΙΚΑ πρωταθλητής στην ...ανασφάλεια.

    Η ΑΥΓΗ: Στον αέρα τα 15 τρις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ενώ με προεκλογικές υποσχέσεις μοιράζονται κονδύλια...

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 3,5% μπροστά το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις τελευταίες κρυφές δημοσκοπήσεις. Εχασε οριστικά το παιχνίδι ο Καραμανλής.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η "δια βίου" εκπαίδευση θα σκοτώσει την ανεργία. Ερευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εργασία στο μέλλον.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στο στόχαστρο πάλι τα ακίνητα. Αναδρομική φορολόγηση από το 1997.

    ΕΘΝΟΣ: Μόνιμοι οι έκτακτοι που κλείνουν ένα χρόνο στο Δημόσιο. ΑΣΕΠ: προτείνει διαγωνισμούς κάθε τρίμηνο και...

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μαύρα πρόβατα οι Δεξιοί για την ΝΔ. Ο Κ. Καραμανλής δηλώνει οτι απευθύνεται μόνο στον "μεσαίο χώρο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σφάζονται για την πρωτιά. Εξοντωτικός πόλεμος μεταξύ των πρωτοκλασάτων του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 10 λύσεις για να πληρώσετε λιγότερους φόρους. Οδηγίες για μισθωτούς-συνταξιούχους εν όψει των δηλώσεων του Μαΐου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τρίποντο στον πληθωρισμό. Με 0,3 κάτω από τον κοινοτικό, η Ελλάδα στην ΟΝΕ.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Δύο τακτικές στη "μάχη των αναποφάσιστων". Κ. Σημίτης: πόλωση, διλήμματα και χάραξη διαχωριστικών γραμμών.

    ΕΣΤΙΑ: Τετραετία φορολογίας. Πέρασε η πρώτη, καραδοκεί η δεύτερη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αβεβαιότητα στα επιτελεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετρούν οφέλη και απώλειες από το Χρηματιστήριο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στόχος το "κέντρο" για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Ενώ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαίωσαν τον χαρακτήρα των εκλογών ως ...ντέρμπι.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πόσο φόρο θα πληρώσουν φέτος οι μισθωτοί. Ολοι οι πίνακες.

    ΝΙΚΗ: Κλειδί οι ετεροδημότες. 250.000 ψηφοφόρους μετακινεί το ΠΑΣΟΚ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ελληνες αντισταθείτε με το ΚΚΕ. "Οχι" στη μοιρολατρία.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Μονά-ζυγά χάνει!... ΝΔ:Τα λουλούδια στην κυρία, αλλά...

    Η ΧΩΡΑ: Φάμπρικα θανάτου. Αποκάλυψη: είχαν θάψει καταγγελίες για το γηροκομείο στον Πειραιά.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νέες παροχές το φθινόπωρο. Πλεόνασμα 500 δις προβλέπει για φέτος ο Γ. Παπαντωνίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Καθεστώς με ψήφο...Συνέντευξη Κώστα Σημίτη ως απάντηση στη ΝΔ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εργασία: Ολοι απασχολήσιμοι. Σύνοδος Λισσαβόνας: Οσα δεν συζητάμε στην Ελλάδα λόγω κάλπης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο υπερπληθυσμός χτυπά την πόρτα της Θεσσαλο νίκης. Θα φθάσει τα 4 εκατομμύρια τα επόμενα χρόνια.

    [2] Ελληνική οικονομία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "ο ευρωπαϊκός οργανισμός "Γιουροστάτ" έδωσε και τυπικά χθες στην Ελλάδα το εισιτήριο της ΟΝΕ. Η νίκη επιτεύχθηκε με ένα ελληνικό... τρίποντο. Χρειαζό μασταν εναρμονισμένο πληθωρισμό το πολύ 2,3% και τελικά πετύχαμε μικρότερα κατά 0,3. Περιχαρής ο Γιάννος Παπαντωνίου υποσχέθηκε φοροελαφρύν σεις το Σεπτέμβριο, καθώς όπως είπε, θα υπάρχει πλεόνασμα 500 τρις".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "ιδιαίτερα ευχάριστα εμφανίζονται τα νέα από το μέτωπο του εναρμονισμένου πληθωρισμού για τη χώρα μας αφού το Φεβρουάριο διαμορφώθηκε στο 2% από 2,2% του προηγούμενου μήνα, ποσοστό που επιβεβαιώνει και τυπικά πλέον την ικανοποίηση του ελληνικού κριτηρίου για την ένταξη της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "με ρυθμό πάνω από 3% κινείται ο πληθωρισμός το Μάρτιο από το 2,9% που ήταν το Φεβρουάριο, σύμφωνα με εκτιμήσεις που κάνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί πιθανότατα στο 3% ή 3,1% λόγω της μεγάλης ανόδου κατά 10 δραχμές το λίτρο- που σημείωσαν οι τιμές των καυσίμων την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και τις ανατιμήσεις που σημειώθηκαν σε άλλα είδη και υπηρεσίες".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "η περίφημη ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ είναι πλέον πραγματικότητα. Οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας συγκλίνουν με τους ευρωπαϊκούς, ωστόσο έρευνες δείχνουν οτι σε πολλούς τομείς της κοινωνικής ζωής η Ελλάδα υστερεί σημαντικά των εταίρων της".

    [3] Εκλογές

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "το σκηνικό πόλωσης που έχει στηθεί τις τελευταίες εβδομάδες έρχονται να υποστηρίξουν ακόμη περισσότερο δύο έρευνες που δημοσιεύθηκαν στο ΒΗΜΑ και το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής. Η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην πρόθεση ψήφου είναι πλέον μικρότερη από μια μονάδα, ενώ ΚΚΕ, ΔΗΚKΙ και ΣΥΝ εμφανίζονται να περνούν, έστω με δυσκολία, το όριο του 3% και να συνθέτουν εκ νέου μια πεντακομματική βουλή".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "από διαφορετική οπτική γωνία κρίνουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις και τα πορίσματά τους. Το κυβερνών κόμμα θεωρεί "χρήσιμη" τη μικρή του διαφορά από τη ΝΔ- υπολογίζοντας οτι θα συμβάλει στην συσπείρωση του κόμματος - ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κρύβει την ικανοποίησή της για την μείωση της διαφοράς από το πρώτο κόμμα".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει ότι "αντίθετες τακτικές για την προσέγγιση της κρίσιμης μάζας των αναποφάσιστων ψηφοφόρων σχεδιάζουν τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Συγκεκριμένα, ο Κ. Σημίτης θα ακολουθήσει τακτική ύψωσης των τόνων και ελεγχόμενης πόλωσης, με στόχο να επαναχαράξει διαχωριστικές γραμμές μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αφού μ' αυτό τον τρόπο εκτιμάται οτι διευκολύνεται η αύξηση του ποσοστού συσπείρωσης του κυβερνώντος κόμματος. από την άλλη πλευρά, το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι τόσο η αύξηση του ποσοστού συσπείρωσης αλλά η προσέλκυση ψηφοφόρων που κινούνται στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "η σαφής υπεροχή του στο Λεκανοπέδιο, αλλά και η εξίσου ορατή αδυναμία του στην επαρχία, όπου η ΝΔ προηγείται αισθητά, ωθεί το ΠΑΣΟΚ στο να ρίχνει ολοένα και μεγαλύτερο βάρος στη μάχη των ετεροδημοτών. Στόχος του κυβερνώντος κόμματος είναι να μεταφέρει στις 9 Απριλίου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας 250.000 ετεροδημότες".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ισχυρίζεται ότι "ο τηλεοπτικός βομβαρδισμός με επίκεντρο τον Κ. Σημίτη (με εκατοντάδες σπορ την ημέρα, με δηλώσεις, επιτόπιες επισκέψεις σε μελλοντικά έργα κλπ) είναι από τις επιλογές απόγνωσης που διάλεξαν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ μετά τη βεβαιότητα οτι η εκλογική αναμέτρηση με τη ΝΔ θα διεξαχθεί σε συνθήκες "στήθος με στήθος" και "ντέρμπι".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "μια ημέρα μετά τη σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Κ. Σημίτης στον κ. Κ. Καραμανλή, τον οποίο κατηγόρησε για "άγνοια και απειρία" η ΝΔ , απάντησε στο ΠΑΣΟΚ με αρνητικά τηλεοπτικά σπορ για την εγκληματικότητα και την υγεία. ΚΑι στα δύο σπορ, τα επικοινωνιακά στελέχη της ΝΔ πήραν μια φράση, που δεν είναι ολοκληρωμένη, από κάποια ομιλία του πρωθυπουργού, και πάνω σ?αυτή έστησαν το μήνυμά τους".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ στο σχόλιό του τονίζει μεταξύ άλλων ότι "κάτι λιγότερο από τρεις βδομάδες, δεκαεννιά μέρες, απομένουν μέχρι τη μέρα των εκλογών και είναι ολοφάνερο οτι η προεκλογική αναμέτρηση περνά στην "τελική ευθεία". Πράγμα, που σημαίνει οτι τα επιτελεία του δικομματισμού και της άρχουσας τάξης θα ρίξουν στη μάχη της παραπλάνησης, της εξαπάτησης και του εγκλωβισμού των λαϊκών μαζών, όλα τα όπλα που έχουν στη διάθεσή τους".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "ενώ ο αρχηγός της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλής περιοδεύει στην Κομοτηνή, όπου χθες ωμίλησε σε συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο της πόλεως, ο πρωθυπουργός παρέστη σε νέα προεκλογικού τύπου φιέστα που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπό κατασκευή αεροδρόμιο των Σπάτων, το μοναδικό δηλαδή μεγάλο έργο που προχωρεί με κανονικούς ρυθμούς και το οποίο αναμένεται να δοθή προς επιχειρησιακή λειτουργία την 1η Μαρτίου του 2001".

    [4] Ασφαλιστικό

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει ότι "το έως σήμερα θολό τοπίο του ασφαλιστικού τομέα στην Ελλάδα, έρχεται να ξεκαθαρίσει ο ξένος οίκος, ο οποίος θα κληθεί να ετοιμάσει εντός του επομένου εξαμήνου τη μελέτη που θα εφαρμοστεί, προκειμένου το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας να εναρμονιστεί με τους ευρωπαϊκούς ρυθμούς. Η συγκεκριμένη μελέτη αναμένεται να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού τομέα για τα επόμενα 30 χρόνια".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "κύμα φυγής σαρώνει το Δημόσιο. Η ανασφάλεια που πνίγει τους εργαζόμενους - που ανησυχούν εντονότατα για τις επικείμενες δραματικές μεταβολές στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας- τους οδηγεί στην έξοδο. Οι αιτήσεις συνταξιοδότησης αυξήθηκαν, σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα χρόνια από 30% έως 50% γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αφού η αποχώρηση δεκάδων υπαλλήλων είναι δυνατό να καταφέρει καίριο πλήγμα στους ασφαλιστικούς οργανισμούς και να προκαλέσει την πρόωρη κατάρρευσή τους".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "σε όχημα για την προσέλκυση μεγάλων εισροών από ξένα κεφάλαια αναδεικνύει τώρα η κυβέρνηση τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, προωθώντας παράλληλα και την απελευθέρωση στη διαχείριση των αποθεματικών, που μέχρι χθες επισήμως διέψευδε. Με μια θεματική αλλαγή πλεύσης-εγκαταλείποντας την τακτική χαμηλών τόνων που είχε επιλέξει να τηρεί- η κυβέρνηση αναδεικνύει τώρα την ασφαλιστική μεταρρύθμιση ως τη σημαντικότερη αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας με σαφείς προεκτάσεις και στα διαθέσιμα των Ταμείων για την τόνωση της χρηματιστηριακής αγοράς".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) σημειώνει ότι "μετά τις εκλογές και εφόσον πρώτα υποβληθούν νέες προσφορές, θα γίνει από το Κέντρο Προγραμματισμού και Ερευνών (ΚΕΠΕ) η επιλογή του χρηματοοικονομικού συμβούλου, ο οποίος θα αναλάβει τη μελέτη βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα τα προσεχή 30 χρόνια. Αξίζει όμως να σημειωθεί οτι παράλληλα με τη διαδικασία αυτή προχωρά και σε κυβερνητικό επίπεδο η επεξεργασία προτάσεων και εισηγήσεων από τεχνοκράτες συμβούλους για τα μέτρα που θα πρέπει να ισχύουν στο νέο συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό καθεστώς από το 2001".

    [5] Χρηματιστήριο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "σημάδια ομαλο ποιήσεως παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, μετά τις βίαιες διακυμάνσεις της παρελθούσης εβδομάδος. Συμφώνως προς σχόλια χρηματιστηριακών κύκλων, η ψυχολογία των ιδιωτών επενδυτών δείχνει οτι αποκαθίσταται, γεγονός που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για κίνηση του Δείκτη προς το επίπεδο των 5.000 μονάδων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "σε σταθερά ανοδική πορεία εισέρχεται, πλέον το Χρηματιστήριο μετά και τη χθεσινή, κρίσιμη για πολλούς συνεδρίαση, η οποία επιβεβαίωσε πως οι δύσκολες μέρες για την οδό Σοφοκλέους, έχουν περάσει".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ υποστηρίζει ότι "σκηνικό σταθεροποίη σης του Γενικού Δείκτη και δημιουργίας καλού κλίματος για τους μικρούς με στόχο τη σταδιακή ανάκτηση των απωλειών τους διαμορφώνεται στη Σοφοκλέους. Η χθεσινή συνεδρίαση διεξήχθη χωρίς "ιδιαίτερα" προβλήματα και σε κλίμα ηρεμίας, κάτι που βοήθησε σημαντικά τις περιφερειακές μετοχές, οι οποίες και χθες συνέχισαν τον καλπασμό τους".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) εκτιμά ότι "η φερόμενη ως κυβερνητική παρέμβαση μέσω οργανισμών και επιχειρηματιών για την άνοδο των μετοχών της περιφέρειας και τον απεγκλωβισμό των μικρομετόχων είναι πλέον τόσο διαδεδομένη σε καθημερινή βάση, που αρκετοί βλέπουν τον περασμένο Αύγουστο μέσα στο Μάρτιο. Αρνούνται όμως να δουν το Σεπτέμβριο".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "με βήμα σημειωτόν σε επίπεδο γενικού δείκτη και καλπασμό της περιφέρειας η αγορά ισορροπεί και η ψυχολογία των επενδυτών βελτιώνεται. Η ανοδική κίνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μετοχών (244 κέρδισαν έδαφος και 90 υποχώρησαν) οφείλεται-όπως επισημαίνουν χρηματιστηριακοί παράγοντες- στην απροθυμία των επενδυτών να πουλήσουν τα χαρτιά τους και όχι τόσο σε αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υπογραμμίζει ότι "για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση η Σοφοκλέους επέδειξε χθες ηρεμία, με μικρές σχετικά διακυμάνσεις. Οι μετοχές της αποκαλούμενης "περιφέρειας" παρουσίασαν σημαντική άνοδο, ενώ σε αντιδιαστολή τα Blue Chips δέχθηκαν μικρές πιέσεις".

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "η ηρεμία και η ισορροπία του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, μετά τις πρόσφατες έντονες διακυμάνσεις, αποτελούν το ζητούμενο για την αγορά της Σοφοκλέους στο αμέσως ερχόμενο διάστημα. Ωστόσο, παρά την "έκρηξη" της περιφέρειας, που περιορίζει τις απώλειες των εγκλωβισμένων, χρηματιστηριακοί παράγοντες εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το χαμηλό όγκο συναλλαγών γεγονός που εμπνέει ανησυχίες για την περαιτέρω ανοδική πορεία της αγοράς".

    [6] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Βιμ Ντούιζεμπεργκ: Προσοχή στη χαλάρωση! Ενώ η Ελλάδα πέτυχε και επισήμως το κριτήριο του πληθωρισμού".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Με κέρδη 244 μετοχές. 29 limit up στην Παράλληλη. Ισορροπεί ο Δείκτης".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Τεστ αντοχής. Σημάδια ανησυχίας από το χαμηλό τζίρο στη Σοφοκλέους".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "ΟΝΕ: Κατέρρευσε οριστικά το εμπόδιο του πληθωρισμού".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Βήμα σημειωτόν... "Αβαθής" η αγορά - Χαμηλός τζίρος".

    [7] Ελλάδα - ΟΝΕ

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Με άνεση εκπλήρωσε τελικά η Ελλάδα το δύσκολο κριτήριο του πληθωρισμού για την ένταξη στην ΟΝΕ, Ενώ τα στοιχεία από την εξέλιξη του δομικού πληθωρισμού δείχνουν οτι οι επιδόσεις που επιτεύχθηκαν θα είναι διατηρήσιμες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες από την EUROSTAT και την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ο μέσος εναρμονισμένος δείκτης της Ελλάδας ήταν το Φεβρουάριο στο 2%, Ενώ το κριτήριο διαμορφώθηκε στο 2,23%. Το γεγονός αυτό προδικάζει τη θετική εισήγηση που θα υποβάλουν στις 3 Μαΐου προς το ECOFIN, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 21 March 2000 - 16:36:34 UTC