Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-07-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/07/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Σκάφος - Πειρατεία
  • [3] Παιδεία
  • [4] Χρηματιστήριο
  • [5] Χρηματιστήριο-Διαφάνεια
  • [7] Τουρκία -ΕΕ
  • [6] Ολυμπιάδα
  • [7] ΕΕ - Ελληνική γεωργία
  • [8] Ελληνοτουρκικά
  • [9] Εγκληματικότητα
  • [10] Εγκληματικότητα
  • [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [12] Νέο ΚΠΣ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Ο τερματισμός της κατάληψης μικρού κότερου από ένοπλο, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, η συζήτηση στη Βουλή για την εγκληματικότητα, η πορεία του Χρηματιστηρίου και οι καταγγελίες της ΝΔ είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Δώρον άδωρον τα δάνεια για την αποπληρωμή χρεών. Ξαφνικά ξεφούσκωσε το όνειρο των χρεωμένων μικρομεσαίων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ουαί υμίν Φαρισαίοι. Αποκαλύπτουμε τη βρόμικη σκευωρία σε βάρος του Αρχιεπισκόπου.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Προσλήψεις 3.000 σκύλων! Με αντικειμενικά κριτήρια. Το σχέδιο της κυβέρνησης για την Ολυμπιάδα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στο έλεος συμμοριών η Ελλάδα. Συγκλονιστικά στοιχεία Καραμανλή για το οργανωμένο έγκλημα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Καλά έκαναν και εκτέλεσαν τον πειρατή. Τελείωσε οριστικά η ανοχή στα εγκληματικά στοιχεία.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Εκσυγχρονίζεται(;) το ΕΣΥ μήπως και γίνει καλύτερο...Τα σχέδια θεσμικών αλλαγών που εισηγείται αύριο ο αρμόδιος υπουργός Υγείας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ξεσηκωμός για τους μετεξεταστέους. Και η Νεολαία ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης.

    ΕΘΝΟΣ: Επίδειξη πυγμής. Επιχείρηση-μήνυμα προς επίδοξους τρομοκράτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Νάσος Αλευράς: Θα ασχοληθεί προσωπικά με τη θεωρία Τσιάπα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οργιο παρανομίας στην Αγροτική Τράπεζα. Επαναστάτησε η ΕΕ και βάζει στο μικροσκόπιο όλες τις ατασθαλίες της τράπεζας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τι αλλάζει με τις μισθολογικές προαγωγές σε Στρατό, ΕΛ.ΑΣ, Πυροσβεστική.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κόβονται 4-5 μαθήματα για τις εξετάσεις Β΄ και Γ΄ Λυκείου.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Πολιτική μάχη για τους νονούς. Συζήτηση στη Βουλή για το οργανωμένο έγκλημα.

    ΕΣΤΙΑ: "Ιδιωτική" η δημόσια Υγεία. Τι δεν αλλάζουν τα μέτρα Παπαδόπουλου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παράλογη πειρατεία λελογισμένη εκτέλεση. Πρωτόγνωρο θρίλερ για μια οικογένεια Ελβετών και τον ...ελληνικό τουρισμό.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μάχη για ...φρουρούς. Αντιπαράθεση στη Βουλή Μ. Χρυσοχοϊδη - Κ. Καραμανλή.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κόβονται μαθήματα στις εξετάσεις Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Νέες αλλαγές προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

    ΝΙΚΗ: Μικροκομματικός καβγάς. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλληλοκατηγορούνται για την πτώση του Χρηματιστηρίου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέος μποναμάς 2,2 τρις στο μεγάλο κεφάλαιο. Με πρόσχημα την ανεργία.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: "ΧΑΑ-στε για να κερδίσω". Πώς στήνουν το παιχνίδι. Οι μικροεπενδυτές θύματα της νέας επίθεσης Καραμανλή.

    Η ΧΩΡΑ: Κόκκινη λίστα θανάτου. Τρέμει η νύχτα της Αθήνας. Ποιός είναι ο επόμενος στόχος μετά τον Καλαποθαράκο;

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ναι στο 35ωρο αλλά σταδιακά. Ο υφυπουργός Εργασίας Χ. Πρωτόπαππας αποκαλύπτει στον "Α" τις θέσεις του για το εργασιακό.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σκουπιδοκαυγάς. Χυτα στη Μαυρορράχη -2 με επεισόδια.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Το Αμερικανοεβραϊκό κεφάλαιο καταβροχθίζει τη Θεσσαλονίκη.

    [2] Σκάφος - Πειρατεία

    Η ΕΣΤΙΑ σε άρθρο της γράφει: "επιτέλους και μια επιτυχία! Ο,τι και να πή κανείς, το αίσιο τέλος που είχε η χθεσινή επέμβασις στον Αργολικό εγγράφεται στο ενεργητικό των αρμοδίων Αρχών. Πολλώ μάλλον, αφού η θαλασσία πειρατεία ήταν κάτι το πρωτοφανές, με μοναδική εξαίρεση το "μακελλειό" που είχε γίνει πριν από πολλά χρόνια στο κρουαζιερόπλοιο "Σίτu όφ Πόρος" στην μαρίνα του Τροκαντερό. Για να αντιληφθή κανείς το μέγεθος της επιτυχίας, αρκεί να αναλογισθή τον νέο διεθνή διασυρμό που θα υφίστατο η Ελλάς αν η έκβασις ήταν διαφορετική".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "μπορεί να μην ακούγεται ευχάριστο τη στιγμή που ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του, όμως το Λιμενικό Σώμα αξίζει πραγματικά πολλών συγχαρητηρίων για τη χθεσινή του επιχείρηση, που κατέληξε στην εξόντωση του πειρατή. Αυτό που συνέβη ήταν η κατάληξη που επιθυμούσε ολόκληρη η κοινή γνώμη, η οποία ασφαλώς ανακουφίστηκε μαθαίνοντας πως η περιπέτεια της οικογένειας των Ελβετών είχε αίσιο τέλος για τους ίδιους και ας έχασε τη ζωή του ο δράστης".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ στο άρθρο του τονίζει ότι "βάσιμα μπορεί να υποστηριχθεί ότι ο τρόπος χειρισμού της υπόθεσης και ενέργειας των διωκτικών αρχών συνιστά ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, που πολύ απλά αναφέρει ότι "η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι", όπως ενδεχομένως να θεωρούν ορισμένοι ή δυσφημιστικά για τον τόπο μας να διατείνονται κάποιοι, με προφανή τον ιδιοτελή στόχο να πλήξουν τον τουρισμό μας, αλλά και το κύρος της χώρας μας".

    [3] Παιδεία

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι "δραστική μείωση στον αριθμό των μαθημάτων, στα οποία εξετάζονται πανελλαδικώς οι μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου, προωθεί -μαζί με άλλες βελτιώσεις της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης- το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με πληροφορίες των "ΝΕΩΝ". Σχετικές εισηγήσεις για τη σύμπτυξη σε "κορμούς ουσιωδών μαθημάτων" διατυπώνονται και από τους επιτελικούς φορείς που αξιολόγησαν τη μεταρρύθμιση. Στο μεταξύ "έκρηξη" στις αιτήσεις ίδρυσης νέων ιδιωτικών σχολείων σημειώθηκε φέτος, ειδικά σε πόλεις της περιφέρειας."

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "οριστικό και αμετάκλητο είναι το "όχι" του υπουργού Παιδείας κ. Πέτρου Ευθυμίου, στο ενδεχόμενο επαναφοράς του θεσμού των μεταξεταστέων στο Λύκειο, ο οποίος φαίνεται να αψηφά τα υψηλά ποσοστά αποτυχίας των φετεινών εξετάσεων, προβάλλοντας πάντοτε ως επιχείρημα το ότι δεν είναι ακόμα έτοιμα τα ακριβή στατιστικά στοιχεία του ΥΠΕΠΘ".

    [4] Χρηματιστήριο

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ γράφει ότι "η επιχείρηση δημιουργίας κλίματος θεσμικής αναστάτωσης στη Σοφοκλέους δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δίνει χαριστική...βολή σε μια συγκυρία που ήταν ήδη από τις χειρότερες για τους επενδυτές και ιδιαίτερα για τους μικροεπενδυτές. Οσοι "εγκλωβισμένοι" είχαν ελπίσει σε θερινή άνοδο αφενός βλέπουν το μηδενικό επενδυτικό ενδιαφέρον να οδηγεί καθημερινά σε όλο και πιο μίζερους τζίρους και αφετέρου τον Κώστα Καραμανλή να χτυπά ακριβώς εκείνους τους θεσμικούς κρίκους που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σωσίβιο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) τονίζει ότι "αποφασισμένη να επιμείνει στο θέμα της ουσιαστικής θωράκισης του Χρηματιστηρίου είναι η Νέα Δημοκρατία. Το θέμα της διασπάθισης των 700 δις. δραχμών από τη ΔΕΚΑ κατά την προεκλογική περίοδο, αποτελεί μέγα σκάνδαλο και η Ρηγίλλης χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ως επιτελείο πολιτικής απάτης. Η Νέα Δημοκρατία φέρνει την υπόθεση της ΔΕΚΑ στη Βουλή και ζητά πλήρη έρευνα για τη δράση της κρατικής εταιρείας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "μισές απαντήσεις έδωσαν χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Σταύρος Θωμαδάκης και τα στελέχη της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ) στις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για χειραγώγηση στο χρηματιστήριο και για περίεργα παιχνίδια στην ελληνική κεφαλαιαγορά". Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "Μικροκομματικό καβγά πάνω στα συντρίμμια του καταρρέοντος Χρηματιστηρίου στήνουν πάλι τα δύο μεγάλα κόμματα, εξαπολύοντας αλληλοκατηγορίες για ένα συνεχιζόμενο οικονομικό πολιτικό έγκλημα στο οποίο αμφότερα έχουν συμβάλει με όλες τους τις...δυνάμεις".

    [5] Χρηματιστήριο-Διαφάνεια

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "σημαντικές θεσμικές παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της διαφάνειας της διαδικασίας εξαγοράς ή συγχωνεύσεως με εισηγμένη εταιρεία ανακοίνωσε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Τα δύο κύρια στοιχεία είναι ότι όποιος επιθυμεί να εξαγοράσει εισηγμένη εταιρεία μπορεί να υποβάλει δημόσια πρόταση για την απόκτηση τουλάχιστον του 50% των μετοχών της. Εάν η πλειοψηφία αποκτηθεί με άλλον τρόπο, ο νέος ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να απευθύνει δημόσια πρόταση εξαγοράς προς όλους τους μετόχους για όλες τις μετοχές τους. Παραλλήλως, προβλέπεται σειρά μέτρων για τη διαφάνεια της διαδικασίας και την επαρκή πληροφόρηση των εκτός διοικήσεως μετόχων."

    [6] Τουρκία -ΕΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "ένα ακόμα βήμα στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σε εφαρμογή των αποφάσεων του Ελσίνκι, πραγματοποιήθηκε με την υιοθέτηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των προτάσεων για τη δημιουργία της νομικής βάσης της "εταιρικής σχέσης" της ΕΕ με την Τουρκία. Οι κοινοτικές χρηματοδοτήσεις προς την Τουρκία για το 2000 προβλέπεται να ανέλθουν σε 60.3 δις. δραχμές."

    [7] Ολυμπιάδα

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "αισιοδοξία, επικρατεί πλέον στο θέμα της διοργάνωσης της Ολυμπιάδας του 2004, αφού εκφράζεται η βεβαιότητα ότι εντός του Αυγούστου θα κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες που αφορούν το δύσκολο στάδιο της προετοιμασίας, αλλά κυρίως τα οικονομικά της διοργάνωσης".

    Κατά την ΑΘΗΝΑΪΚΗ "στρατόπεδο αναμένεται να θυμίζει η Αθήνα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που θέτουν εν αμφιβόλω την επάρκεια του προϋπολογισμού, κάνοντας παράλληλα λόγο για τραγελαφικές καταστάσεις το καλοκαίρι του 2004, οι οποίες περικλείουν τον κίνδυνο να γίνει ρεζίλι διεθνώς η χώρα μας".

    [8] ΕΕ - Ελληνική γεωργία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν εμπιστεύεται τις αναχρονιστικές δομές της ελληνικής γεωργίας. Επαναστάτησε η Ευρωπαϊκή Ενωση με αφορμή όσα ανακάλυψε για την ενίσχυση της "ΑΓΝΟ", η οποία προχώρησε σε ανασυγκρότηση και ανάπτυξη χωρίς συγκεκριμένα σχέδια. Η ΕΕ απαιτεί τώρα να επιστραφούν 2,5 δις. Δρ.. Ο αρμόδιος επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης κ. Φίσλερ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη χώρα μας και να συμμορφωθεί με το Κοινοτικό Δίκαιο. Η κακοδιοίκηση και η κακοδιαχείριση της ΑΤΕ έχει κοστίσει μέχρι σήμερα πάνω από 2 τρις. δραχμές στην Πολιτεία".

    [9] Ελληνοτουρκικά

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "κανένας διάλογος σε επίπεδο στρατιωτικών δεν μπορεί να αρχίσει με την Αγκυρα, τη στιγμή που οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο, αθετούν τη συμφωνία περί "θερινού μορατόριουμ", προσγειώνουν πολεμικά τους αεροσκάφη στην Κύπρο και δεν εφαρμόζουν τη συμφωνία Παπούλια-Γιλμάζ για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης. Αυτή την απάντηση δίνει επισήμως το υπουργείο Εθνικής Aμυνας στην προχθεσινή έκκληση του τούρκου υπουργού Αμυνας κ. Σαμπαχατίν Τσακμάκογλου για ελληνοτουρκικό στρατιωτικό διάλογο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι "η τουρκική προκλητικότητα και θρασύτητα της γείτονας χώρας στο θέμα του Άιγαίου αποκαλύπτονται σε μια μελέτη για το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου, που συντάκτης της είναι ο Τούρκος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ. Αττίλα Ατές. Παρά το γεγονός ότι η σχετική μελέτη έγινε πριν από τρία περίπου χρόνια για λογαριασμό της τουρκικής κυβέρνησης, εντούτοις στρατιωτικοί κύκλοι του Πενταγώνου εκτιμούν ότι η τουρκική πλευρά δεν έχει εγκαταλείψει τη στάση των διεκδικήσεων."

    "Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, που επικαλείται η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, οι Αγγλοαμερικανοί προσπαθούν να δώσουν δική τους λύση στο πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει οι Τούρκοι στα Στροβίλια, όπου έχουν προελάσει εδώ και ένα μήνα. Η λύση είναι να διανοιγεί άλλη είσοδος και έξοδος για τους Ελληνοκύπριους κατοίκους των Στροβιλιών, η οποία να διέρχεται μέσω των βρετανικών βάσεων ώστε αυτές να παρέχουν "προστασία" στους λιγοστούς κατοίκους. Ωστόσο με τη λύση αυτή οι Τούρκοι παραμένουν στη θέση που έχουν προωθηθεί, το δε φυλάκιο και το οδόφραγμα που έχουν εγκαταστήσει εδραιώνεται, μονιμοποιείται."

    Κατά την ΕΞΟΥΣΙΑ, "πρωτοφανείς εξελίξεις σημειώνονται στις σχέσεις Αγκυρας και ψευδοκράτους του Ντενκτάς, με την πρώτη να τηρεί σαφείς αποστάσεις από την κρίση που συνεχίζεται στα Κατεχόμενα και δεν αποκλείεται να υποκρύπτονται ευρύτεροι στόχοι, καθώς διαφαίνεται κάποια αδυναμία εκ μέρους της Τουρκίας να συνεχίσει να συντηρεί οικονομικά την τουρκοκυπριακή κοινότητα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "προσπάθειες να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις στη Γενεύη για το Κυπριακό καταβάλλουν Αμερικανοί και Βρετανοί την ώρα που ο Ντενκτάς όχι μόνο με τη στάση του δεν αφήνει κανένα περιθώριο διαβούλευσης, αλλά έχει στραμμένη την προσοχή του στις ταραχές που γίνονται στα κατεχόμενα".

    [10] Εγκληματικότητα

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "με αίμα και θάνατο διεκδικεί η Ρωσική Μαφία τον έλεγχο της νύχτας, την "προστασία" των νυχτερινών κέντρων και τη διακίνηση των σκληρών ναρκωτικών. Η δολοφονία του "σκληρού" Θέμη Καλαποθαράκου δείχνει ότι η μαφία έχει "κόκκινη λίστα θανάτου" και θα συνεχίσει να σκοτώνει όσους μπαίνουν στο δρόμο της. Στη Βουλή ο Κώστας Καραμανλής αποκάλυψε χθες ότι η κυβέρνηση επικαλείται την πάταξη της εγκληματικότητας για να κάνει νέες κομματικές προσλήψεις "ειδικών φρουρών" μειωμένης εκπαιδεύσεως, ενώ η Αλβανική και η Ρωσική Μαφία δρουν ανεξέλεγκτα".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στο άρθρο της υποστηρίζει ότι "και μόνο το γεγονός ότι προχωρεί στην πρόσληψη "ειδικών φρουρών" οι οποίοι θα εκπαιδεύονται για 3-6 μήνες και θα...ρίχνονται στην πάταξη του ειδικού εγκλήματος είναι ενδεικτικό, αν μη τι άλλο, της επιπολαιότητας με την οποία οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες αντιμετωπίζουν το "ειδικό έγκλημα" σε μια χώρα όπου η αλβανική μαφία, η ρώσικη μαφία, η ελληνική μαφία δρουν σχεδόν ανεξέλεγκτα, όπου οι νονοί της νύχτας λύνουν τις διαφορές τους σε παραλίες λουομένων, κεντρικές οδούς και καφετέριες δίπλα στα δικαστήρια, όπου οι καταγγελίες για διάβρωση και αυτής της αστυνομίας πέφτουν βροχή και οι λαθρομετανάστες μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι".

    [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών οικονομικών εφημερίδων έχουν ως εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Για ανάπτυξη 2,2 τρις Δρ το Γ΄ ΚΠΣ για την επιχειρηματικότητα".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανασύνταξη της Εμπορικής. Παραίτηση Σ. Αποστολόπουλου".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Συνεργασία με την Information Dynamics".

    ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ: Σχεδιάζει δυναμική είσοδο στο E-BUSSINES".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Επισπεύδονται τα μέτρα για το ΧΑΑ μετά την αντιπαράθεση. όλες οι ρυθμίσεις για τις επιθετικές εξαγορές".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Οι μικρομέτοχοι ρυθμιστές στα μεγάλα deals. Θεσπίζονται νέοι αυστηροί κανόνες".

    [12] Νέο ΚΠΣ

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "εγκρίθηκε από το Κολλέγιο των Επιτρόπων, το οποίο συνεδρίασε χθες στις Βρυξέλλες, το νέο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης της Ελλάδας, προϋπολογισμού άνω των 15 τρις Δρ. Με δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας επισημαίνει ότι "στόχος της κυβέρνησης είναι η ισόρροπη κατανομή της ευημερίας σε ολόκληρη τη χώρα και η επιτάχυνση των ρυθμών πραγματικής σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας που θα οδηγήσει στην εξομοίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων με το μέσο όρο των χωρών της ΕΕ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 27 July 2000 - 18:26:12 UTC