Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-05-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/05/2001
  • [02] Ασφαλιστικό
  • [03] Δημοσκόπηση
  • [04] Αναβάθμιση ΤΕΙ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/05/2001

    Η δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS, το ασφαλιστικό, οι αντιδράσεις στα ΑΕΙ για αναβάθμιση των ΤΕΙ και η νίκη του ΠΑΟΚ στο κύπελλο και η ήττα του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Σε θύελλα 9 μποφόρ ο "Σημιτανικός". Το γκάλοπ έφερε "ούριο άνεμο" στα πανιά της ΝΔ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Απίστευτη κομπίνα.Στην απελπισία του ένα από τα θύματα αυτοκτόνησε.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Σκληρό ρόκ για τον Σημίτη. Η ομιλία Άκη στη Νεολαία.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Ποίοι κερδίζουν 10.000 θέσεις στο Δημόσιο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Όλοι μαζί στη μάχη. Εγγύηση ο Σημίτης για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Επιδότηση για νέους επιχειρηματίες. 2,2 τρις απο το Γ' ΚΠΣ σε επιχειρήσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Ξυπνητήρι το γκάλοπ."Πήραμε το μήνυμα"-"Τίποτα δεν έχει κριθεί". Αντεπίθεση Σημίτη με τρείς κινήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ροχάλα απο τους Τούρκους στο Ευρωδικαστήριο. Άγκυρα: Δεν θα συμμορφωθούμε, συνεχίζουμε πολιτική "Αττίλα" στο Κυπριακό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Χάσμα Σημίτη - Κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ. Το δικό τους βιολί παίζουν τα κορυφαία στελέχη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σουφλιάς - συντάξεις αλλάζουν το σκηνικό. Γκάλοπ: Αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ μετά το άνοιγμα της ψαλίδας απο τη ΝΔ στις 9 μονάδες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 36 δρόμοι για βιώσιμη λύση. Ασφαλιστικό: Μελέτη της ΓΣΕΕ πριν απο το διάλογο.

    Espresso: Έκλεψαν τον τίτλο απο την Εβελίνα. 5.000 Πορτορικανοί απειλούσαν να κάψουν το στάδιο.

    ΕΣΤΙΑ: Σβήνει το ΠΑΣΟΚ.Διπλάσιο το άθροισμα ΝΔ και Αβραμόπουλου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ο Μεγιστάνας επιστρέφει παρά τα σκάνδαλα.Μπερλουσκόνι 369 έδρες, Ρουτέλι 247.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Σήκω Κώστα να ..το δείς! (το γκάλοπ).

    Η ΧΩΡΑ: Θα χάσουν τον ύπνο τους! Νέο βιβλίο - φωτιά της Δήμητρας για τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Υποδοχή ηρώων.Ο ΠΑΟΚ, με τη νίκη του μέσα στην Αθήνα, "μίλησε" για όλη τη βόρεια Ελλάδα.

    [02] Ασφαλιστικό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "μέσα απο 36 μοντέλα προσεγγίζει το έλλειμμα των Ταμείων η μελέτη της ΓΣΕΕ, η οποία δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ εκτιμά ότι "την κίνηση μάτ σχεδιάζουν τα συνδικάτα για να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση έναντι της κυβέρνησης στις..ανηφορικές διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "σαφή προειδοποίηση για την πορεία του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης απευθύνουν τα συνδικάτα, τα οποία στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να καταθέσουν δέσμη προτάσεων για την οικονομική στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα και η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ) επέλεξε τη στρατηγική αυτή προχωρώντας στην οργάνωση της 24ωρης απεργίας την Πέμπτη-οι τράπεζες πραγματοποιούν 48ωρη - προετοιμαζόμενη ταυτόχρονα για το ενδεχόμενο διαλόγου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει στο σχόλιό του μεταξύ άλλων ότι "τυπικό και μόνο χαρακτήρα θα έχει η σημερινή επίσημη δημοσιοποίηση των θέσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό, αφού λίγο πολύ γνωστές είναι οι εισηγήσεις τους για τον τρόπο με τον οποίο είναι δυνατή η επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος. Και είναι μάλιστα απορίας άξιο πως δεν υιοθετήθηκαν απο την πρώτη στιγμή και απο την κυβέρνηση οι απόψεις αυτές ως κατά βάση σωστές".

    "Τη συγκρότηση επιστημονικής ομάδας για τη μελέτη του Ασφαλιστικού προτείνει τώρα ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης ως το πρώτο βήμα για τη διευκόλυνση του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους. Η ομάδα, όπως δηλώνει στα ΝΕΑ ο κ. Γιαννίτσης, θα αποτελείται απο εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κοινωνικών εταίρων και το έργο της θα είναι να μελετήσει θέματα που σχετίζονται με το Ασφαλιστικό, ώστε εν συνεχεία να καταλήξει σε διαπιστώσεις και σκέψεις. Επί τη βάσει αυτών των διαπιστώσεων και προφανώς εκείνων στις οποίες θα επιτευχθεί συμφωνία θα ανοίξει ο πολυθρύλητος διάλογος της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους".

    [03] Δημοσκόπηση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "σκωτσέζικο ντους για την κυβέρνηση του Κ. Σημίτη η νέα δημοσκόπηση με την οποία η ΝΔ προηγείται σταθερά του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι "πειστήρια ήττας για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και προσωπικά για τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη αποτελούν τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης της METRON Analysis που έδωσε στη δημοσιότητα χθες το "Έθνος της Κυριακής".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) εκτιμά ότι "ηχηρό ράπισμα στην κυβερνητική πολιτική αποτελεί η πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας "Έθνος της Κυριακής" και δίνει προβάδισμα 9 ποσοστιαίων μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "η επάνοδος του Γιώργου Σουφλιά στη ΝΔ και οι κυβερνητικές προθέσεις στο ασφαλιστικό φαίνεται ότι είναι οι βασικοί παράγοντες για τη σημαντική μεταστροφή της κοινής γνώμης υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως τουλάχιστον καταγράφεται σε πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ,"το ΠΑΣΟΚ κλείνει οριστικώς, τον κύκλο του . Ο,τι και αν κάνη ο πρωθυπουργός, η πορεία του κόμματος φαίνεται προδιαγεγραμμένη. Είναι τόσο μεγάλη η σημερινή διαφορά του ΠΑΣΟΚ απο τη ΝΔ και κυρίως απο το άθροισμα ΝΔ και κόμματος Αβραμόπουλου ώστε θεωρείται "μη αναστρέψιμη".

    Η Espresso σημειώνει ότι "η δημοσιοποίηση των τραγικών για το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση ποσοστών της τελευταίας δημοσκόπησης έχει βυθίσει στην απογοήτευση τον πρωθυπουργό και τους επιτελείς του. Απο την ώρα που έγιναν γνωστά τα στοιχεία της έρευνας, έχουν γίνει τουλάχιστον τρεις κλειστές συσκέψεις στο Μαξίμου για να δούν τι περιθώρια ελιγμών υπάρχουν για την αναστροφή του κλίματος και των αριθμών".

    [04] Αναβάθμιση ΤΕΙ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "συνεχίζεται η κρίση στην Παιδεία αφού μετά την παραίτηση των πρυτανικών αρχών και της Συγκλήτου του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου την Παρασκευή, η πανεπιστημιακή κοινότητα ζητά την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ΤΕΙ που πρόκειται να κατατεθεί εντός αυτής της εβδομάδας στη Βουλή".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει, πλέον, η κρίση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Σήμερα πραγματοποιείται η Σύνοδος Πρυτάνεων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, με τους πρυτάνεις να συζητούν ακόμη και την περίπτωση της έπ' αόριστον αναστολής της λειτουργίας των ΑΕΙ, ενώ αύριο το πρωί θα λάβει χώρα έξω απο το Πολυτεχνείο παμπολυτεχνειακή συγκέντρωση, την οποία θα ακολουθήσει πορεία έως τη Βουλή" .

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ προσθέτει ότι "το παράδειγμα της Συγκλήτου του ΕΜΠ - λουκέτο επ' αόριστον - απειλούν να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα ανώτατα ιδρύματα της χώρας, στην περίπτωση που το νομοσχέδιο για την "ανωτατοποίηση" των ΤΕΙ ψηφιστεί ως έχει".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "η μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έφθασε στην κορύφωσή της. Το "βαρύ πυροβολικό" κατεβάζουν σήμερα οι πρυτάνεις στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ενώ αύριο η ακαδημαϊκή κοινότητα βγαίνει σύσσωμη στους δρόμους".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 14 May 2001 - 16:20:56 UTC