Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-06-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/06/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΓΔΜ
  • [04] Χρηματιστήριο
  • [05] Τριπλό φονικό
  • [06] ΠΑΣΟΚ
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Καταναλωτικά δάνεια

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/06/2001

    Οι εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, η πορεία του Χρηματιστηρίου και το τριπλό φονικό στη Θάσο είναι τα βασικότερα θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Καρκίνος STOP υπόσχεται νέο φάρμακο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κομματικό όργιο στις Ενοπλες Δυνάμεις. Απόρρητη αναφορά αξιωματικού αποκαλύπτει.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Νέα σύνορα σχεδιάζει το ΝΑΤΟ. Ανησυχία στην Αθήνα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τα κλειδιά για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

    Η ΑΥΓΗ: Πιέσεις στα Σκόπια για υποχωρήσεις. Το ΝΑΤΟ ανέβαλε για αύριο την απόφαση για τη στρατιωτική δύναμη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 3.647 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Δώδεκα εντολές από το Γκέτεμποργκ για την Οικονομία. Αυστηρές συστάσεις της ΕΕ προς την Αθήνα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Με βαθμό 7 μπαίνεις στα ΤΕΙ.

    ΕΘΝΟΣ: Τι κρύβει η σφαγή στη Θάσο. Πρωτοφανής για την Ελλάδα μαζική δολοφονία.

    ΕΚΤΡΟΠΗ: Ανατρέπει ο Καραμανλής τον Σημίτη. Σήμερα η δημοσκόπηση της MRB.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δεν ... συνταξιοδοτεί ο Σημίτης τον Γιαννίτση. Παρ΄ όλες τις εσωκομματικές αντιδράσεις..

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μειοψηφία ο Σημίτης στο ΠΑΣΟΚ. Νεκρολογία στον εκσυγχρονισμό από τον Γιάννο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Που θα γίνουν 5.123 προσλήψεις μονίμων και εποχικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οδομαχία για μείωση τροχαίων. Πρόγραμμα 4 υπουργείων για λιγότερο αίμα.

    Espresso: Στο παραπέντα γλίτωσε από τρομοκρατικό χτύπημα στη Σουηδία ο Γ. Παπανδρέου.

    ΕΣΤΙΑ: Το ΠΑΣΟΚ χάνει έδαφος. Οδηγείται μαθηματικώς σε εκλογική ήττα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η πολιτική ατολμία προκαλεί αδράνεια και στην οικονομία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Πολιτικές ευθύνες υπάρχουν στο ΧΑΑ. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος διαφορο-ποιήθηκε από το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μαφιόζικη εκτέλεση τριών με φόντο την Πολεοδομία. Χαριστικές βολές με σιγαστήρα.

    ΝΙΚΗ: Το Συνέδριο θα (μας) κρίνει. Η παρέμβαση του Ακη αλλάζει το σκηνικό.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Περισσότερος αυταρχισμός η απάντηση της ΕΕ.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Οι ΠΑΣΟΚΟΙ για το τελευταίο γκάλοπ: Το MEGA "βγάζει" πρωθυπουργό τον Καραμανλή! Του δίνει 6 μονάδες πάνω από τον Σημίτη.

    Η ΧΩΡΑ: Τριπλή εκτέλεση από επαγγελματία δολοφόνο! Βρέθηκε ατζέντα με δίκτυο Ρωσίδων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 600 Ελληνες φαντάροι πάνε στην ΠΓΔΜ. Το αποφάσισε χτες η κυβέρνηση. Αύριο δίνει το "πράσινο" φως το ΝΑΤΟ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 3.535 νέες προσλήψεις.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Καυτή " πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Με κινδύνους κοινωνικής έκρηξης.

    [03] ΠΓΔΜ

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "αυτή τη φορά το ΝΑΤΟ πιέζει δια της αναβολής. Ούτε χθες συγκεκριμενοποίησε τη σύνθεση και τη διοίκηση της ολιγάριθμης στρατιωτικής δύναμης που θα σταλεί στα Σκόπια. Η πίεση ασκείται κυρίως εις βάρος των Σλαβομακεδόνων".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ αναφέρει ότι "σε νατοϊκό κλοιό βρίσκονται τα Βαλκάνια μετά την απαίτηση της πολιτικοστρατιωτικής νομενκλατούρας που ελέγχει τη Συμμαχία των Σκοπίων με την παρουσία άλλης μιας δήθεν ειρηνευτικής δύναμης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) σημειώνει ότι "θετικά αναμένεται ότι θα απαντήσουν αύριο οι πρεσβευτές των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ στο αίτημα για αποστολή συμμαχικών δυνάμεων στα Σκόπια, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζεται ο διάλογος μεταξύ των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων της ΠΓΔΜ για τη ρύθμιση των λεπτομερειών του ειρηνευτικού σχεδίου του προέδρου της χώρας Μπόρις Τραϊκόφσκι".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "σε εξέλιξη βρίσκονται τα διάφορα σενάρια του ΝΑΤΟ για την επέμβαση στη γειτονική χώρα. Πρόθυμη και έτοιμη δηλώνει η ελληνική κυβέρνηση για να συμμετάσχει. Σε τέλμα φαίνεται να έχουν οδηγηθεί οι συνομιλίες των πολιτικών αρχηγών στην ΠΓΔΜ, ενώ επαναλήφθηκαν οι συγκρούσεις στο Αρατσίνοβο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "δύναμη έως και 600 ανδρών είναι διατεθειμένη, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, να αποστείλει η Ελλάς στην ΠΓΔ της "Μακεδονίας" σε περίπτωση κατά την οποία το ΝΑΤΟ αποφασίσει αύριο την αποστολή στρατιωτικής δυνάμεως σε αυτήν την χώρα. Αποστολή της δυνάμεως, στην οποία δεν είναι ακόμη βέβαιο εάν θα μετάσχουν και οι Αμερικανοί, θα είναι ο αφοπλισμός των αλβανικών εξτρεμιστικών ομάδων και ο έλεγχος της συμφωνίας, σε περίπτωση κατά την οποία επιτευχθεί μεταξύ του σλαβικού και του αλβανικού στοιχείου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "την απόφαση της Ατλαντικής Συμμαχίας που θα ληφθεί αύριο αναμένει πλέον η ελληνική κυβέρνηση για να αποστείλει στρατιωτικές δυνάμεις στα Σκόπια. Ολες οι τελευταίες λεπτομέρειες για την αποστολή των Ελλήνων στρατιωτικών συζητήθηκαν χθες στη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας".

    ΤΟ ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "ενώ το ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες συσκέπτεται για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει προκειμένου να επιτηρήσει τον αφοπλισμό των εξτρεμιστών στα Σκόπια Σλάβοι και Αλβανοί διαβουλεύονται υπό τον ήχο των κανονιοβολισμών. Το χάσμα στις προτάσεις των δύο πλευρών για τις αλλαγές στο Σύνταγμα είναι βαθύ, ενώ επαναλήφθηκαν χθες οι εχθροπραξίες στο χωριό Αρατσίνοβο, κοντά στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "σενάρια για την περισυλλογή των όπλων από τους Αλβανούς αντάρτες μελετά το ΝΑΤΟ, ενώ στη χώρα αναζωπυρώνεται η βία, καθώς δεν φαίνεται ότι το κλίμα ευνοεί τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και απαιτεί η Δύση".

    [04] Χρηματιστήριο

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ υποστηρίζει ότι "νέο χαμηλό έτους για τον Γενικό Δείκτη στη Σοφοκλέους σημειώθηκε χθες. Η πτώση ήταν της τάξεως του 0,57%, στις 2.843,4 μονάδες. Η συνεδρίαση γενικότερα ήταν από τις πιο απογοητευτικές των τελευταίων εβδομάδων, κυρίως λόγω του πολύ χαμηλού τζίρου των συναλλαγών, που έφτασε τα 27,8 δις δρχ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "αρνητικά ξεκίνησε η νέα εβδομάδα για το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, το οποίο με σαφή έλλειψη κατεύθυνσης κατέγραψε για μια ακόμη μέρα απώλειες βυθιζόμενο σε ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα".

    Ο ΛΟΓΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "το πρόβλημα στη Σοφοκλέους παραμένει σε απάντηση όλων αυτών των μέτρων που η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι παίρνει. Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος συνεχίζουν να βγαίνουν και να μιλούν υποστηρίζοντας ότι είναι καιρός οι πολιτικοί να πάψουν να ασχολούνται με το χρηματιστήριο. Πιστεύοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο ότι η αγορά θα βρει το βηματισμό της μόνης της , αρκεί να την αφήσουν να λειτουργήσει απερίσπαστα".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "η καλή ημέρα δεν φάνηκε από το πρωί στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς η έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος δεν έδωσε συνέχεια στη θετική, ανοδική έναρξη των συναλλαγών. Οι επενδυτές για μια ακόμη φορά δεν επέδειξαν αγοραστικό ενδιαφέρον και αυτός ήταν ο λόγος που η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας είχε τόσο χαμηλή ρευστότητα".

    Η ΕΚΤΡΟΠΗ προσθέτει ότι "την έκτη χειρότερη από πλευράς συναλλακτικής δραστηριότητας, συνεδρίασης της τελευταίας τριετίας βίωσε χθες η οδός Σοφοκλέους. Η πλήρης απουσία αγοραστικού ενδιαφέροντος έχει προκαλέσει πολιτικό πανικό στην κυβέρνηση και ασφυξία στους επιχειρηματίες εκείνους που μέχρι τις 30 Ιουνίου θα κληθούν να εξοφλήσουν στις τράπεζες τα μετοχοδάνεια με τα οποία συμμετείχαν στις φιλόδοξες αυξήσεις κεφαλαίου της περασμένης χρονιάς".

    [05] Τριπλό φονικό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "οι έρευνες για το τριπλό φονικό-που αποκαλύφθηκε χθες τα ξημερώματα στην Καλλιράχη της Θάσου- στρέφονται σε κυκλώματα της Πολεοδομίας, ενώ εκτιμάται από την Αστυνομία ότι οι δράστες είχαν στόχο τον ένα από τους υπαλλήλους αλλά σκότωσαν και τους άλλους για να μην υπάρξουν μάρτυρες".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "ανατρίχιασε το Πανελλήνιο από το χτύπημα επαγγελματιών δολοφόνων το Σάββατο το απόγευμα στη Θάσο. Η σφαγή των τριών φίλων μέσα στη βίλα που είχαν πάει για ένα ξέγνοιαστο Σαββατοκύριακο στο νησί ολοκληρώθηκε πρόωρα με μια σφαίρα στο κεφάλι του καθενός. Οι φονιάδες ήθελαν να ξεμπερδέψουν μια κι έξω και να μην αφήσουν μάρτυρες".

    Η Espresso εκτιμά ότι "η εν ψυχρώ εκτέλεση τριών ανδρών, προφανώς από επαγγελματίες, επανέφερε στο προσκήνιο όσα είχαν εκτυλιχθεί μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Καβάλα. Ο τρόπος, οι συνθήκες και, ενδεχομένως, τα "συμβόλαια" θυμίζουν την περίπτωση του Ρώσου εκτελεστή που συνελήφθη τότε".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "με μαφιόζικο τρόπο δολοφονήθηκαν στη Θάσο δύο υπάλληλοι της Πολεοδομίας Καβάλας και ένας φίλος τους. Ο δράστης κινήθηκε επαγγελματικά, πυροβόλησε τα θύματά του από κοντινή απόσταση με πιστόλι που είχε προσαρμοσμένο σιγαστήρα και τους κατάφερε τις χαριστικές βολές στο κεφάλι".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "μια δολοφονία που έγινε πριν από οκτώ μήνες στην Καβάλα, ξετυλίγει το κουβάρι για ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα που έχουν συμβεί ποτέ στην Ελλάδα. Σε έπαυλη της Θάσου, επαγγελματίας εκτελεστής αφαίρεσε εν ψυχρώ τη ζωή τριών ανθρώπων, δίνοντάς τους και χαριστική βολή".

    [06] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "νέος γύρος εσωκομματικής αναταραχής συγκλονίζει το κυβερνών κόμμα και προκαλεί συγκρούσεις τη στιγμή που είναι κοινή εκτίμηση σε όλους, το δυσμενέστατο πολιτικό για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του πολιτικό κλίμα".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "όλες οι δημοσκοπήσεις πιστοποιούν ότι το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να ανακόψη την είς βάρος του λαϊκή αγανάκτηση. Χάνει συνεχώς έδαφος και η κατάστασις εμφανίζεται ως μη αναστρέψιμη. Ο,τι και αν μηχανευθή το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη, δεν μπορεί πλέον να κατευθύνη τις εξελίξεις. Η πορεία του ΠΑΣΟΚ θεωρείται προδιαγεγραμ-μένη. Οι προσεχείς εκλογές δεν κερδίζονται με τίποτε".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "φούντωσαν και πάλι χθες τα σενάρια περί ανασχηματισμού, καθώς είναι σαφές ότι η ώρα των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα πλησιάζει, έστω και εάν αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες το διαψεύδουν. Δεν δείχνει να υπάρχει άλλωστε κανένας άλλος δρόμος φυγής της κυβέρνησης προς τα εμπρός, παρά μόνο ένας σαρωτικός, ενδεχομένως, ανασχηματισμός, που θα δώσει την αίσθηση ότι επιτέλους κάτι αρχίζει να ξανακινείται μετά το τέλμα των τελευταίων μηνών".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, "ξένο σώμα και θλιβερή μειοψηφία είναι στο κυβερνών κόμμα, ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης. Αυτό δεν μπορεί να μην το δει πλέον ακόμη κι ένας αδαής, καθώς πυκνώνουν τα εσωκομματικά βέλη που δέχεται καθημερινά ο κ. Σημίτης".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "στη δίνη των προσωπικών φιλοδοξιών και στρατηγικών κορυφαίων στελεχών του εισέρχεται πλέον το κυβερνών κόμμα, εν μέσω της δυσμενέστατης γι αυτό πολιτικής συγκυρίας και ενόψει του συνεδρίου του ".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Στασιμοπληθωρισμός εν όψει. "Μαύρα σύννεφα" στην ευρωπαϊκή οικονομία".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "4 έγκυρες προσφορές για Ολυμπιακή. Χ. Βερελής: Θετικό βήμα".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Μέτρα για τον περιορισμό των καταναλωτικών δανείων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Επιμένουν και οι τέσσερις μνηστήρες της Ολυμπιακής. Τι προσφέρουν και τι ζητούν οι υποψήφιοι αγοραστές".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Νέα ιεράρχηση στόχων στην οικονομική πολιτική. Επανεξετάζονται οι προτεραιότητες".

    [08] Καταναλωτικά δάνεια

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Μέτρα για τον περιορισμό της ασύδοτης χορήγησης προσωπικών και καταναλωτικών δανείων από τις τράπεζες προτίθεται να λάβει η Τράπεζα της Ελλάδος αμέσως μετά το καλοκαίρι, προκειμένου να περιορίσει τον κίνδυνο υπερχρέωσης που κτυπά την πόρτα των ελληνικών νοικοκυριών".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 19 June 2001 - 22:31:52 UTC