Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-12-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 03/12/2001
  • [02] Tίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Μέση Ανατολή
  • [05] Ασφαλιστικό
  • [06] Κακοκαιρία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 03/12/2001

    Το ασφαλιστικό, το κύμα κακοκαιρίας, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου:

    [02] Tίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Δύναμη ταχείας επέμβασης στο Αιγαίο.

    "Στρατηγείο Αιγαίου" για την αντιμετώπιση κρίσεων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Συντάξεις: Στα 65 οι άνδρες, στα 60 οι γυναίκες. Καταργείται η πρόωρη συνταξιοδότηση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 19.269 διορισμοί το 2002.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αντίστροφη μέτρηση για Κόκκαλη-Λιακουνάκο. Ανοιχτή σύγκρουση διαπλεκο-μένων με κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αύξηση 32.855 δρχ στους χαμηλοσυνταξιούχους. Υλοποιείται η απόφαση για αύξηση του ΕΚΑΣ.

    ΕΘΝΟΣ: Πρόβα για νέο ωράριο. Ανοικτά όλη μέρα από την Τετάρτη τα καταστήματα στη Γλυφάδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει! Αντιμέτωπος, απόψε, στο Εκτελεστικό ο Κ. Λαλιώτης με τους επικριτές του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: 150.000 παράνομα βιβλιάρια απορίας σε μαφιόζους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η νέα κλίμακα φόρου για μισθούς-συντάξεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ανθρωπο-βόμβες "καίνε" ειρήνη, Αραφάτ. 31 νεκροί, 220 τραυματίες με τρία χτυπήματα στο Ισραήλ.

    ΕΣΤΙΑ: Πτώχευσις της Ολυμπιακής. Την προ-αναγγέλλουν χωρίς ίχνος ντροπής!

    Espresso: Η Ελίνα του Big Brother αποκαλύπτει το παρελθόν της. Από 9 ετών μυήθηκα στον αποκρυφισμό.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τέλος οι ... χοροί λέει ο Σημίτης στο Εκτελεστικό του ΠΑΣΟΚ. Ενοχλημένος απ΄ τους καβγάδες για το ροκ.

    Traffic News: Είναι απάτη. Ο πατέρας του Ξανθόπουλου επιμένει ότι το παιχνίδι είναι στημένο και σκέφτεται σοβαρά να καταφύγει στη Δικαιοσύνη μαζί με το γιό του.

    Η ΧΩΡΑ: Πιέζουν δικαστές για να καλύψουν τα αδικήματα των φίλων του Μαξίμου. Μεθοδεύουν την τελική λεηλασία. Τώρα θέλουν Ολυμπιακή, ΟΤΕ, ΕΛ.ΠΕ., ΔΕΗ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Επίθεση εισαγγελέων. "Το Ποινικό Σύστημα πνέει τα λοίσθια" ισχυρίστηκε ο πρόεδρός τους.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τζάμπα ΙΧ και με άπειρες δόσεις...

    [03] ΠΑΣΟΚ

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "παρεμβαίνει ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στην κόντρα για το ποιος χορεύει και ποιος δεν χορεύει σκληρό ροκ στο ΠΑΣΟΚ. Ανήσυχος για τις διαστάσεις που μπορεί να λάβει αυτή η όψιμη περίοδος εσωστρέφειας που πλήττει το κόμμα, ο κ. Σημίτης θα ζητήσει στην αποψινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου να σταματήσει η συζήτηση για το πως θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ και θα καλέσει όλους "να κοιτάξουν τη δουλειά τους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "νέους κλυδωνισμούς δημιουργεί στο κυβερνών κόμμα το άρθρο του πρώην υπουργό Θόδωρου Πάγκαλου, στο χθεσινό ΒΗΜΑ ενώ από την πλευρά του ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης υπεραμύνθηκε σε κομματική εκδήλωση της τακτικής του, του "σκληρού ροκ".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "αποφασισμένος να κλείσει τα φαινόμενα εσωστρέφειας που εμφανίζονται στο ΠΑΣΟΚ είτε με τη "ροκολογία" είτε με τις υπόγειες, έως ένα βαθμό ακόμα, αντιπαραθέσεις στελεχών, είτε με την εκδήλωση και πάλι των προσωπικών στρατηγικών είναι ο Κ. Σημίτης στην αποψινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η αποψινή συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, αφού - όπως όλα δείχνουν - θα υπάρξει "ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ" μεταξύ του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής κ. Κώστα Λαλιώτη και των επικριτών του, όσον αφορά την γραμμή του "σκληρού ροκ" στην αντιπαράθεση με τη ΝΔ".

    [04] Μέση Ανατολή

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "κλο-νίζεται η ειρήνη στη Μέση Ανατολή, με παγκόσμιες επιπτώσεις από τις καταιγιστικές επιθέσεις "καμικάζι" στο Ισραήλ, που άφησαν πίσω τους 31 νεκρούς και οδηγούν τον Αραφάτ σε δοκιμασία".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "στον αέρα τινάχθηκαν όλες οι προσπάθειες ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή ύστερα από τις αλλεπάλληλες βομβιστικές επιθέσεις παλαιστινίων, που προκάλεσαν ένα λουτρό αίματος καθώς στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 27 ισραηλινούς πολίτες, ενώ τραυματίστηκαν περίπου άλλοι 250 μέσα σ΄ ένα διάστημα 12 ωρών".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, "το φάσμα ενός γενικευμένου πολέμου απειλεί τη Μ. Ανατολή μετά το πιο αιματοβαμμένο σαββατοκύριακο των τελευταίων δύο χρόνων σε δύο ισραηλινές πόλεις".

    Η Traffic News τονίζει ότι "σαββατοκύριακο αίματος με αλλεπάλληλα επεισόδια βίας, δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες στο Ισραήλ".

    Η Espresso αναφέρει ότι "αίμα, καρφιά, γυαλιά και ανθρώπινα μέλη παντού. Εικόνες αποκάλυψης με ελάχιστες ώρες διαφορά στη Χάιφα και την Ιερουσαλήμ το περασμένο Σαββατοκύριακο έκαναν το γύρο του κόσμου προκαλώντας τη διεθνή κατακραυγή".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "πρωτοφανές λουτρό αίματος το Σαββατοκύριακο στη Μέση Ανατολή. Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν, φέρνοντας για μια ακόμη φορά την περιοχή στο χείλος το πολέμου και δυναμιτίζοντας, παράλληλα, τις όποιες διπλωματικές προσπάθειες για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων".

    [05] Ασφαλιστικό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι "αναπόφευκτες, όσο και πιεστικές, προβάλλουν οι επώδυνες λύσεις στο Ασφαλιστικό, ιδίως αυτές που αφορούν στο σύστημα απονομής των κύριων και επικουρικών συντάξεων, προκειμένου να περιοριστούν τα ελλείμματα στα επόμενα χρόνια".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "αλλαγές στη διαδικασία απονομής των συντάξεων του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, του ΤΕΒΕ και του ΤΣΑ, αλλά και στις προθεσμίες εντός των οποίων θα πρέπει να εκδίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες τις αποφάσεις ώστε να αρχίσουν τα "περήφανα γηρατειά" να απολαμβάνουν τους κόπους τους, επιφέρουν με κοινή απόφασή τους οι υπουργοί Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης και Εργασίας Δημήτρης Ρέππας".

    [06] Κακοκαιρία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "ποδαρικό με χιόνια έκανε ο Δεκέμβρης, δημιουργώντας έντονα προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας μας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "χιονιάς σάρωσε την κεντρική και βόρεια χώρα, ενώ στα ανατολικά οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν τεράστια προβλήματα ειδικά στις μεταφορές".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "παρέμεναν μέχρι αργά χθες το βράδυ τα προβλήματα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας, το οποίο ενέσκηψε από προχθές σε ολόκληρη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις , τις βροχές, τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 3 December 2001 - 17:36:07 UTC