Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-12-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/12/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Επίσκεψη Πούτιν
  • [04] Ασφαλιστικό
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Αφγανιστάν
  • [07] Μέση Ανατολή
  • [08] Μέτρα για λαθρομετανάστευση
  • [09] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [10] Επίσκεψη Πούτιν

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/12/2001

    Η επίσκεψη Πούτιν, τα μέτρα για την λαθρομετανάστευση, το ασφαλιστικό, οι επαφές Κληρίδη-Ντενκτάς και οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και στο Μεσανατολικό, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Οι Ιούδες μας φιλούσαν υπέροχα. Τουρκικό "φέσι" στην Ελλάδα μέσω των Ευρωπαίων εταίρων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Παιδάκια στο έλεος βιαστών! Διαστάσεις συμφοράς και για την Ελλάδα διαπιστώνει η UNICEF.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τέλος στις πρόωρες συν-τάξεις. Παρά τις διαψεύσεις η κυβέρνηση κόβει όλες τις ευνοϊκές διατάξεις.

    Η ΑΥΓΗ: Η κυβέρνηση ακυρώνει το πολιτικό άσυλο. Με τις συλλήβδην επαναπροωθήσεις από τη θάλασσα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μαζικές απελάσεις μεταναστών. Σκληραίνει την στάση της η κυβέρνηση.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι ελληνικές μπίζνες του προέδρου Πούτιν. Φθάνει σήμερα στην Αθήνα - Τι θέλει να αγοράσει και τι να πωλήσει.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τρέμουν το σεισμό τα κτίριά μας. Καταπονημένα τα ακίνητα από τις τελευταίες σεισμικές δονήσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Τα 20 κριτήρια για την αξιολόγηση των υπαλλήλων. Δημόσιο: Τι προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το πρώτο πιάτο με ... σάρκα αγνοουμένων-δολοφονημένων. Χθες βράδυ στα κατεχόμενα στο σπίτι του Ντενκτάς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ξένοι σύμβουλοι στο στράτευμα. Σε ιδιωτικές εταιρείες (με αλλοδαπούς;) η καθαριότητα στο στράτευμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η ΕΛΑΣ φοβάται νέες απαγωγές. Ανθρωποκυνηγητό: Γρήγορες συλλήψεις πριν οι δράστες βρουν μιμητές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Με κεριά βλέπουν Ευρώπη! Οι Τουρκοκύπριοι υποδέχθηκαν τον Κληρίδη ως .... λυτρωτή.

    ΕΣΤΙΑ: Γκάλλοπ και προπαγάνδα. Απεγνω-σμένη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

    Espresso: Ολα στη φόρα! Ποιούς "καίει" ο Τριανταφυλλόπουλος. Αποκάλυψε χθες ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών της κομμένης εκπομπής.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στα όρια εκρήξεως η λαθρο-μετανάστευση. Ως γεωγραφική πύλη εισόδου, η χώρα μας απευθύνει SOS στην ΕΕ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Σε δείπνο ... το μέλλον της Κύπρου. Θετικά βήματα στο Κυπριακό διαπίστωσε ο Κώστας Σημίτης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στο κοντινό περιβάλλον ψάχνουν τους απαγωγείς. Λίστα τηλεφώνων εξετάζει η ΕΛΑΣ.

    ΝΙΚΗ: Ο Ντενκτάς επιμένει σε δυο κυρίαρχα κράτη. Συγκρατημένη αισιοδοξία σε Αθήνα -Λευκωσία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αντιδραστική επαναπροώθηση στην ανείπωτη φτώχεια. Νέα πολιτική για τους μετανάστες.

    Traffic news: Η μαντάμ Βάσω πέθανε παίρνοντας μαζί της τα μυστικά της Αθήνας.

    Η ΧΩΡΑ: Αγρίεψε ο Ταρζάν. Πρωτοφανείς αποκαλύψεις Τριανταφυλλόπουλου στην TV.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νέος στόχος τα βαρέα. Η κυβέρνηση ετοιμάζει περιοριστική πρόταση που αφορά σε 900.000 εργαζομένους.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τέλος η TVX! Αντίο σε επενδύσεις 200 δις. δρχ και 1.500 θέσεις εργασίας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο χρυσός μένει στη Χαλκιδική.

    [03] Επίσκεψη Πούτιν

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "οι στόχοι της εξωτερικής μας πολιτικής συμπίπτουν πολύ συχνά με αυτούς της Ελλάδας", επισημαίνει σε συνέντευξή του σε δυο αθηναϊκές εφημερίδες χθες ο Ρώσος πρόεδρος και εκφράζει την πε-ποίθηση ότι "όλα όσα επιτύχαμε τα τελευταία χρόνια θα προωθηθούν και θα προχωρήσουμε με την Ελλάδα προς κοινούς στόχους".

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "έρχεται σήμερα στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ανταποδίδοντας την επίσκεψη του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλου στη Μόσχα. Πέραν των συμφωνιών που θα υπογραφούν σχετικώς με θέματα ναυτιλίας, αστυνομίας, δικαιοσύνης, αερομεταφορών και κουλτούρας, ο Ρώσος πρόεδρος αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις διμερείς σχέσεις".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι "στη χώρα μας φτάνει σήμερα και θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια επίσκεψη που χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σημαντική, αφού αναμένεται να επιβεβαιώσει τη συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες σε μια σειρά θεμάτων με κυριότερο αυτό της ενέργειας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "η Αθήνα υποδέχεται σήμερα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έχει ήδη αποδείξει ότι αντιμετωπίζει τη διπλωματία με οικονομικούς κανόνες. Η Ελλάδα αποτελεί προτιμητέο συνομιλητή της Μόσχας στο ταξίδι προσέγγισης με τις ευρωατλαντικές δομές και η ρωσική πλευρά εγγυάται υπερδιπλάσια ποσότητα φυσικού αερίου για τη χώρα μας".

    [04] Ασφαλιστικό

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "σε "μισή διάψευση" των κυβερνητικών προθέσεων σχετικά με το συνταξιοδοτικό καθεστώς των γυναικών προέβη χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Ρέππας, φροντίζοντας παράλληλα να παράσχει πολιτική κάλυψη στον υφυπουργό Ρ. Σπυρόπουλο, ο οποίος και δημοσιοποίησε τις ιδέες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "μαχαίρι σε όλες τις περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότη-σης ανδρών και γυναικών βάζει η κυβέρνηση. Παρά την προσπάθεια της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού με σκοπό να υποβαθμίσουν το θέμα, το σχέδιο έχει μπει σε εφαρμογή".

    Τα ΝΕΑ στο βασικό τους σχόλιο επισημαίνουν ότι "η φωτιά που άναψαν οι δηλώσεις για την εξομοίωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών ασφαλώς δεν θα σβήσει με τα μισόλογα, τις εσκεμμένες ασάφειες και τις δειλές ανασκευές, που στην ουσία αφήνουν ανοιχτό το θέμα.

    [05] Κυπριακό

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "με την απόφαση "να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία για πιθανή λύση του Κυπριακού" ο Γλαύκος Κληρίδης, για πρώτη φορά μετά την εισβολή, πέρασε χθες στα κατεχόμενα και δείπνησε στο σπίτι του Ραούφ Ντενκτάς".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "ο δείπνος ήταν μυστικός, αλλά πάντως φιλικός, στο σπίτι του Ραούφ Ντενκτάς στα κατεχόμενα και κράτησε τρεις ώρες. Ως λυτρωτή υποδέχτηκαν οι Τουρκοκύπριοι τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "ως εκπρόσωπος της ελληνοκκυπριακής κοινότητα και χωρίς τα σύμβολα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο πρόεδρος Κληρίδης μετέβη χθες στην κατεχόμενη Λευκωσία όπου παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε στην οικία του ο Ραούφ Ντενκτάς προς τιμήν του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ, "οι τελευταίες εξελίξεις παρουσιάζουν να είναι κοινή η επιθυμία των δύο πλευρών για επίτευξη συμφωνίας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί θετικές τις εξελίξεις, στηρίζει τους χειρισμούς του προέδρου Κληρίδη, όπως ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, αναμένει ωστόσο να αποδειχθεί επί του πρακτέου η βούληση της τουρκικής-τουρκοκυπριακής πλευράς για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "η ιστορική μετάβαση του προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη στα κατεχόμενα και το δείπνο διαρκείας δύο ωρών στην οικία του Ραούφ Ντενκτάς, σφράγισε τη νέα περίοδο των κρίσιμων διεργασιών που εισέρχεται το Κυπριακό. Ο Γλ. Κληρίδης μετέβη στα κατεχόμενα με την ιδιότητα του ηγέτη της ελληνοκυπριακής πλευράς".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "σε κλίμα αισιοδοξίας, περισσότερο συγκρα-τημένης από την ελληνοκυπριακή πλευρά, περισσότερο διάχυτης από την τουρκοκυπρια-κή, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, και του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς".

    [06] Αφγανιστάν

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "μετά τη συμφωνία που επετεύχθη στη διάσκεψη του Πέτερσμπεργκ για την πολιτική τάξη πραγμάτων στο Αφγανιστάν, μια δεύτερη διάσκεψη της Ομάδας Υποστήριξης του Αφγανιστάν (Afghanistan Support Group) άρχισε χθες τις εργασίες της στο Βερολίνο με αντικείμενο την άμεση παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "ο Αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπους εξέφρασε χθες μεγάλη ικανοποίηση για την Συμφωνία που υπεγράφη στη Βόνη, την οποία χαρακτήρισε ως "πολύ θετική". Την ίδια ώρα συντονισμένη επίθεση εξαπέλυσαν στην Τορα Μπόρα εναντίον θέσεων της οργανώσεως του Μπιν Λάντεν Αλ Κάιντα, δυνάμεις της Βορείου Συμμαχίας και αμερικα-νικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Β-52".

    Σύμφωνα με την Espresso, "μια νέα σελίδα στην ιστορία του Αφγανιστάν άρχισε να γράφεται χθες μετά την υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στις αντίπαλες φατρίες Αφγανών για τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης στη Βόνη. Οι μαραθώνιες συνομιλίες των 9 ημερών ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, τουλάχιστον θεωρητικά καθώς υπογράφηκε η συμφωνία και καθορίστηκε εν μέρει η σύνθεση της μεταβατικής κυβέρνησης".

    [07] Μέση Ανατολή

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "άκρως τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς ο ισραηλινός στρατός είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη, νέα επίθεση αυτοκτονίας έγινε χτες στην Ιερουσαλήμ και οι 22 ΥΠΕξ του Αραβικού Συνδέσμου συνεδριάζουν εκτάκτως την Κυριακή".

    [08] Μέτρα για λαθρομετανάστευση

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "σε οριακό σημείο, πλέον η λαθρομετανάστευση στη χώρα μας προκαλεί σοβαρές ανησυχίες στην κυβέρνηση, καθώς κύματα απελπισμένων πολιορκούν καθημερινά τα σύνορα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Επρεπε, η κατάσταση με τους χιλιάδες λαθρομετανάστες, να φτάσει στο απροχώρητο , ώστε η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τη φύλαξη των εθνικών μας συνόρων".

    H Traffic News γράφει ότι" η λαθρομε-τανάστευση βρέθηκε χθες στο επίκεντρο της συνεδρίασης της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το πλαίσιο της εθνικής πολιτικής, η οποία θα κινηθεί, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ, "δεν θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να γίνει "ξέφραγο αμπέλι" τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης μετά την ολο-κλήρωση της συνεδρίασης της Διυπουργική Επιτροπής με αντικείμενο την λαθρομετανά-στευση. Ο κ. Σημίτης, ανέφερε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της δημιουργίας σώματος φύλαξης των συνόρων της ΕΕ".

    [09] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ανησυχία για τα μετοχοδάνεια. Λόγω της αρνητικής χρηματιστηριακής συγκυρίας".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εκρηξη στα χρηματιστήρια με ... άρωμα ανάκαμψης".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Αισιόδοξα μηνύματα για τα χρηματιστήρια. Θετικές προβλέψεις ξένων οίκων μεταφέρει ο Π. Αλεξάκης".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ενισχύονται κατά 1,32 τρις τα διαθέσιμα των τραπεζών".

    [10] Επίσκεψη Πούτιν

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "βαλκανικές υποθέσεις και ενέργεια είναι οι σημαντικότεροι φάκελοι που κομίζει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος από σήμερα έως και το Σάββατο πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 6 December 2001 - 15:14:57 UTC