Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-04-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 09/04/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Συνέντευξη πρωθυπουργού
  • [04] Νέα Δημοκρατία
  • [05] Κυβέρνηση - Στόχοι
  • [06] Βουλή - Συζήτηση - Εκλογικός νόμος
  • [07] Μέση Ανατολή
  • [08] ΕΕ - ''15''
  • [09] Ελλάδα - Τουρκία
  • [10] Ευρωστρατός
  • [11] Γ. Παπανδρέου - Συμφωνίες σε Πεκίνο
  • [12] Αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [13] Κυπριακό
  • [14] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [15] Συνέντευξη Σημίτη

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 09/04/2002

    Η χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Νόμμα χιλιάδες αυθαίρετα. Αλλάζουν οι όροι δόμησης στα εκτός σχεδίου. 7 Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου στην Αττική.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Απολογισμό της πλάκας έκανε ο κ. Σημίτης και μας είπε... Τι δεν έκανα τα δύο προηγούμενα χρόνια! ...Τι δεν θα κάνω τα δύο επόμενα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ούτε ιερό ούτε όσιο. Πυρπολούν το Ναό της Γέννησης. Πυροβολούν ασθενοφόρα. Ρίχνουν πυραύλους στους πρόσφυγες.

    Η ΑΥΓΗ: Ο Σαρόν δεν σταματά .. αρά τις διεθνείς αντιδράσεις και τις οδηγίες Μπους!

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σούπα η συνέντευξη. Δεν μπόρεσαν και δεν τόλμησαν να στριμώξουν τον Πρωθυπουργό οι προεπιλεγμένοι δημοσιογράφοι.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Κ. Σημίτης: Είμαι και θα είμαι εδώ. Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε το πολιτικό τοπίο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πολίτης ξένης χώρας. Εκτός ελληνικής πραγματικότητας εμφανίστηκε ο Κώστας Σημίτης.

    ΕΘΝΟΣ: Οι 2.013 νέες προσλήψεις σε οργανισμούς. Αποκλειστικό: Εγκριση 430 θέσεων σε Υγεία-Πρόνοια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο ... Ηρώδης στέλνει στη Βηθλεέμ αντί για μάγους, ''Απάτσι''!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ο ένοχος της καταστροφής. Παραμένει στη θέση του ο ''Τσάρος της Οικονομίας'' παρά την παταγώδη αποτυχία του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι διαγωνισμοί για 3.384 προσλήψεις στο Δημόσιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πεθαίνοντας στην Τζενίν. Ο Σαρόν σκοτώνει και επιμένει: Θα σταματήσουμε όταν τελειώσουμε.

    ΕΣΤΙΑ: Αξιοθρήνητη εμφάνισις. Η χθεσινή συνέντευξις του πρωθυπουργού.

    Espresso: Ο θάνατος άφησε το σχέδιο στη μέση! Συγκλονίζει το δράμα του Γιάννη Δημαρά με τον γιό του.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο Σαντάμ αναβαθμίζει μέσω πετρελαίου την κρίση. Νέος αστάθμητος παράγων στις εξελίξεις της Μέσης Ανατολής.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Απάντηση στις Κασσάνδρες ... Ο Κ. Σημίτης δεσμεύτηκε για μια καλύτερη Ελλάδα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αντεπίθεση με καθαρές απαντήσεις. Δεσμεύσεις και αυτοκριτική Σημίτη.

    ΝΙΚΗ: ''Μπορούμε καλύτερα!''. Ο Σημίτης υποσχέθηκε ότι δεν θα χαθεί άλλη διετία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Γενοκτονία! Βάρβαρη σφαγή των Παλαιστινίων. Δυναμώνει η κατακραυγή κατά Ισραήλ και ΗΠΑ.

    Traffic News: Ενας υπέροχος άνθρωπος. Μέσα στη συγκλονιστική τραγωδία του βουλευτή-δημοσιογράφου, εκτυφλωτικό φως ανθρωπιάς. Ο Γιάννης Δημαράς έσωσε έξι ζωές δωρίζοντας τα όργανα του παιδιού του.

    Η ΧΩΡΑ: Θα μείνω ό,τι και αν γίνει. Σημίτης: Δεν φεύγω αν χάσουμε τις Δημοτικές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ναι σε ανανέωση όχι σε διαδοχή! Ο Κ. Σημίτης δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησής του μετά τις Δημοτικές.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κρατήστε τις μετοχές! Συμβουλεύει τώρα ο πρωθυπουργός...

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Επίθεση Σημίτη κατά πάντων. Στόχος του η ανάκτηση του χαμένου εδάφους.

    [03] Συνέντευξη πρωθυπουργού

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''στην αντεπίθεση πέρασε χθες ο Κώστας Σημίτης. Ο πρωθυπουργός έδωσε καθαρές απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα θέματα της συγκυρίας σε μια κρίσιμη στιγμή για την προοπτική της κυβέρνησης με αρνητικές δημοσκοπήσεις και επιστροφή της εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κ. Σημίτης με τη χθεσινοβραδυνή διακαναλική συνέντευξη κατάφερε να απευθυνθεί στην κοινωνία και να αλλάξει την εικόνα στο πολιτικό τοπίο: Ξεκαθάρισε ότι θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ και στις επόμενες εκλογές, που τις προσδιόρισε το 2004- ''θα είμαι εδώ με το ΠΑΣΟΚ'' τόνισε. Εδωσε το στίγμα της πορείας της κυβέρνησης, δίνοντας μεγάλη έμφαση στη μάχη της πραγματικής σύγκλισης και στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη''.

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι ''καταπέλτη'' για την πολιτική κατάσταση της χώρας μας, αποτέλεσε η χθεσινή διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ο οποίος έδωσε απαντήσεις σε όλα τα καυτά καθημερινά προβλήματα, που ταλανίζουν τον ελληνικό λαό. Η συνέντευξη του κ. Σημίτη αλλάζει το δυσμενές κλίμα που είχε διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα σε βάρος της κυβέρνησής του και προβάλλει την αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας μας. Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές σε όλους και κυρίως στους εσωτερικούς του αντιπάλους ότι ο ίδιος θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004''.

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι ''την υπόσχεση- δέσμευση ότι δεν θα υπάρξει νέα ''χαμένη διετία'', έδωσε ουσιαστικά, χθες ο Κώστας Σημίτης μέσω της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε με την ευκαιρία της επετείου των δύο χρόνων από την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) σημειώνει ότι ''ξεκομμένος από την πραγματικότητα την οποία βιώνει καθημερινά ο μέσος πολίτης εμφανίστηκε χθες ο πρωθυπουργός στη διακαναλική συνέντευξη την οποία παραχώρησε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο ετών από την επανεκλογή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, ''επιεικώς απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηρισθεί η χθεσινή διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη που εκθέτει, ευθέως, τους εμπνευστές της, αλλά και τους προεπιλεγμένους δημοσιογράφους, οι οποίοι με τις ανιαρές, ανούσιες και επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις τους έστειλαν τους τηλεθεατές νωρίς για ύπνο''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι ''μια ανεστραμμένη πραγματικότητα, από αυτή που βιώνει καθημερινά ο ελληνικός λαός, προσπάθησε να παρουσιάσει επί ματαίω χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης''.

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται ότι ''ακόμη και οι πλέον ένθερμοι οπαδοί του κ. Σημίτη - όσοι απέμειναν - πρέπει να απογοητεύθηκαν από τη χθεσινοβραδυνή συνέντευξή του. Ηταν αυτό εμφάνισις πρωθυπουργού, ο οποίος κυβερνά επί έξι και πλέον χρόνια; Γι αυτό τον εψήφισε πρόπερσι ο ελληνικός λαός; Ωστε μετά από δύο χρόνια να ωραιοποιή τα πάντα;

    Κατά τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ''ένα ατελείωτο ''γαϊτανάκι'' αντιπαραθέσεων και έντονων συγκρούσεων βρίσκεται σε εξέλιξη στο κυβερνών κόμμα''.

    [04] Νέα Δημοκρατία

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι ''δημοσκόπηση της MRB που σύμφωνα με πληροφορίες έχει η ΝΔ δείχνει υπεροχή της αξιωματικής αντιπο-λίτευσης κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΠΑΣΟΚ. Η δημοσκόπηση έγινε σε πανελλαδικό επίπεδο και αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα πιθανόν την Τετάρτη από τη Ρηγίλλης''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι ''στην εξυπηρέτηση των γενικότερων συμφερόντων του δικομματισμού και της εφαρμοζόμενης νεοφιλελευθερης πολιτικής αφιερώνει η ηγεσία της ΝΔ την ''ενίσχυση'' της θέσης της, όπως αυτή καταγράφεται από τα γκάλοπ που διατείνεται ότι κατέχει''.

    [05] Κυβέρνηση - Στόχοι

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι ''η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών με πρώτη μια νέα προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής, θα ακολουθήσει την προσπάθεια της κυβέρνησης, μετά τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού για αντιστροφή του κλίματος και ενώ η συγκυρία γίνεται δυσμενέστερη, μετά τη χθεσινή απόφαση του Σ. Χουσεϊν να διακόψει την παροχή πετρελαίου για ένα μήνα. Σύσκεψη πραγματοποιείται αύριο το πρωί υπό την προεδρία του κ Κ. Σημίτη και τη συμμετοχή των υπουργών Μεταφορών Χρ. Βερελή και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη. Αύριο, επίσης ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών θα ανοίξει το διάλογο για τη φορολογική μεταρρύθμιση παρουσιάζοντας την πρόταση. Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, με θέμα την απελευθέρωση της εγχώριας αγοράς ενέργειας''.

    [06] Βουλή - Συζήτηση - Εκλογικός νόμος

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''σε κανονικό ''debate'' ανάμεσα στον πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη και τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλή στον απόηχο της χθεσινής διακαναλικής συνέντευξης, αναμένεται να εξελιχθεί σήμερα στη βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τον εκλογικό νόμο, που διεξάγεται έπειτα από σχετικό αίτημα της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ κυρίας Αλέκας Παπαρήγα. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να προβεί σε περαιτέρω αποσαφήνιση των προθέσεων της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του κράτους, την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος και τη δημιουργία νέων αυτοδιοικητικών δομών''.

    [07] Μέση Ανατολή

    Η Espresso αναφέρει ότι ''στο Τέλ Αβιβ και στην Ιερουσαλήμ βρίσκεται από χθες ο Αλεξ Ρόντος, ο άνθρωπος που εμπιστεύεται απόλυτα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Συνοδευόμενος από δύο διπλωμάτες έσπευσε να συζητήσει για ''ανθρωπιστική βοήθεια'' όπως δηλώνεται επίσημα, στην πραγματικότητα όπως επιδιώκει το ''άνοιγμα οδού επικοινωνίας'' μεταξύ Αθήνας και Ιερουσαλήμ, ώστε ένα ταξίδι του Γ. Παπανδρέου στη Μέση Ανατολή να είναι ''αποδοτικό''. Η Ελλάδα παρακολουθεί με ξεχωριστή αγωνία τις δραματικές εξελίξεις στην περιοχή''.

    Η ΧΩΡΑ με τίτλο ''Τρίζουν οι αγορές από το εμπάργκο του Σαντάμ'' γράφει μεταξύ άλλων ότι ''στα ύψη εκτινάχθηκαν για μια ακόμη φορά οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου ύστερα από την ανακοίνωση του Ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσείν ότι η Βαγδάτη πρόκειται να αναστείλει τις εξαγωγές του ''μαύρου χρυσού'' προς όλες τις χώρες για τις ερχόμενες 30 ημέρες''.

    [08] ΕΕ - ''15''

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι ''ικανοποιητική για την Ελλάδα αναμένεται να είναι η Κοινή Θέση των κρατών-μελών της Ενωσης έναντι της Αγκυρας, εν όψει του τακτικού Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας που συγκαλείται την ερχόμενη εβδομάδα στο Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, η Κοινή Θέση, η οποία καταγράφει τη θέση της Ευρώπης έναντι της Τουρκίας, δεν κρύβει την παραμικρή δυσάρεστη έκπληξη για την Αθήνα. Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο του κειμένου των ''15'' είναι ότι για μία ακόμα φορά μένει χωρίς απάντηση το επίμονο τουρκικό αίτημα για καθορισμό ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, κάτι που η Ευρώπη παγίως αρνείται να πράξει''.

    [09] Ελλάδα - Τουρκία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι ''μέχρι το τέλος του μήνα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση της ελληνικής και της τουρκικής αντιπροσωπείας για τα θέματα του Αιγαίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί ακριβής ημερομηνία της δεύτερης συνάντησης του διευθυντή πολιτικών υποθέσεων του ΥΠΕΞ κ. Σκοπελίτη με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Ζιγιάλ για τα ζητήματα του Αιγαίου. Το γεγονός κρίνεται από διπλωματικούς κύκλους ως αποκαλυπτικό αδυναμίας συνεν-νόησης ακόμη και επί των διαδικαστικών ζητημάτων. Κατά άλλες εκτιμήσεις, η πορεία αυτού του διαλόγου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εκείνη των συνομιλιών για το Κυπριακό, με βάση τη λογική των συγκοινωνούντων δοχείων. Και τα μηνύματα από τη Λευκωσία είναι απογοητευτικά''.

    [10] Ευρωστρατός

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι ''η αναφορά στον ευρωστρατό η οποία εμπεριέχεται στην έκθεση του ευρωβουλευτή Ελμας Μπροκ, προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προσφέρει μια ανέλπιστη ''συμμαχία'' στην Ελλάδα, διαμορφώνοντας ένα θετικό κλίμα υπέρ της, το οποίο ενδέχεται να ''βοηθήσει'' στην άρση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί''.

    [11] Γ. Παπανδρέου - Συμφωνίες σε Πεκίνο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι ''σε συνάντηση που είχε ο κ. Παπανδρέου με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Χουζιντάο, ο Κινέζος αντιπρόεδρος υπέγραψε εκ μέρους της χώρας του δήλωση στήριξης της ολυμπιακής εκεχειρίας. Στις επαφές που είχε ο Ελληνας υπουργός με Κινέζους αξιωματούχους συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα υπογραφής μιας διμερούς συμφωνίας, σύμφωνα με την οποία η χώρα μας θα γίνει δεύτερη χώρα προορισμού στη διακίνηση Κινέζων επισκεπτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ η Κίνα είναι σε παγκόσμια κλίμακα τέταρτη χώρα στον όγκο διακίνησης τουριστών''.

    [12] Αγροτικές κινητοποιήσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι ''χωρισμένη στα δύο μοιάζει να είναι η Ελλάδα, από τα μπλόκα των αγροτών. Πιο αναλυτικά, οι συνδικαλιστές δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, μέχρι ωσότου η κυβέρνηση κάνει δεκτά τα αιτήματά τους. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, το τοπίο παρέμενε θολό, με τους αγρότες να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν αν δεν βρεθεί λύση''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι ''το όλο πρόβλημα με το βαμβάκι παραπέμπεται σε μια κοινή επιτροπή υπουργείου Γεωργίας και αγροτών, ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν αδικίες και να συμφωνηθεί από κοινού η ποσότητα που θα επιδοτηθεί. Η σύσκεψη στο υπουργείο Γεωργίας συνεχιζόταν και μετά τα μεσάνυχτα. Στην πολύωρη συνεδρίαση συμφωνήθηκε: Να επιβληθούν κυρώσεις και να μη γίνει δεκτό το προϊόν που προέρχεται από χωράφι που είχε καλλιεργηθεί με άλλο προϊόν. Να εξαιρεθεί από τις επιδοτήσεις ποσότητα 200.000 τόνων που όπως κατήγγειλαν οι αγρότες, υπάρχει από την περσινή σοδειά. Να μην εξεταστούν ενστάσεις ετεροεπαγγελ-ματικών. Η επιτροπή που προτάθηκε θα πρέπει να ολοκληρώσει την εργασία της μέχρι τις 15 Μαϊου. Ο κ. Μπούτας ζήτησε εκ μέρους των αγροτών της Καρδίτσας μια ενίσχυση ανάλογη εκείνης του 1999, που σημαίνει ένα ποσόν γύρω στα 40 δις. δραχμές''.

    [13] Κυπριακό

    Η Traffic news σημειώνει ότι ''μόνιμο διαχωρισμό των δύο κοινοτήτων και εσαεί παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο αξιώνει ο Ντενκτάς, βάσει εγγράφου που κατέθεσε στο β' γύρο των συνομιλιών για το Κυπριακό και το οποίο αποκαλύφθηκε χθες - μια ημέρα πριν από την έναρξη του γ' γύρου διαβουλεύσεων. Τα δύο κράτη θα έχουν διεθνή προσωπικότητα σε ό,τι αφορά ζητήματα που τους ενδιαφέρουν άμεσα''.

    [14] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Υποτιμήθηκαν οι δυσκολίες! Δικαιολόγησε όλες τις αδυναμίες ο πρωθυπουργός".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Σύσκεψη αγωνίας για τη Σοφοκλέους. Τι συζήτησαν ο Ν. Χριστοδουλάκης και οι εκπρόσωποι των χρηματιστών και εισηγμένων".

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Μυστικός δείπνος" για 1,5 τρις. Οι επιχειρηματίες Πληροφορικής αγωνιούν για το Γ΄ ΚΠΣ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Τα ακίνητα του 2004 σε Α.Ε. μετά την Ολυμπιάδα. Για τη Διαχείριση και την αξιοποίησή τους".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Το πετρέλαιο πυρπολεί τις χρηματιστηριακές αγορές. Διεθνής αναστάτωση και έντονη ανησυχία".

    [15] Συνέντευξη Σημίτη

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "στόχος της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα της θητείας της μέχρι τις εκλογές, οπότε και αν γίνουν αυτές, παραμένει στο οικονομικό επίπεδο η εξασφάλιση των προϋποθέσεων για τη σύγκλιση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο σύντομο μέλλον. Αυτό είπε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 9 April 2002 - 16:18:51 UTC