Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-06-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/06/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Υπουργείο Υγείας - Αλλαγή υπουργού
  • [04] Ελληνοτουρκικά
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Πανελλήνιες - Βάσεις
  • [07] Εκπαιδευτικοί - Προσλήψεις
  • [08] Ευρωστρατός
  • [09] ΕΕ - Αγροτική πολιτική
  • [10] Πληθωρισμός
  • [11] Πρωθυπουργική κατοικία - Πυροβολισμοί
  • [12] ΗΠΑ - Επίσκεψη Καραμανλή
  • [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [14] ΑΕΠ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/06/2002

    Η παραίτηση του Αλέκου Παπαδόπουλου και η αντικατάστασή του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας από τον καθηγητή κ. Στεφανή, η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή στις ΗΠΑ, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, οι συνομιλίες σήμερα του πρωθυπουργού με τον Ισπανό ομόλογό του και οι πυροβολισμοί κατά της οικίας του πρωθυπουργού είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Οι βαθμοί - κλειδιά που κρίνουν τις βάσεις. Η πρώτη εικόνα των γραπτών.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ψυχίατρος στην κυβέρνηση! Ενα απέραντο τρελοκομείο το ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αδειασαν τα αστυνομικά τμήματα. Στοιχεία-σοκ: Αποκαλύπτουμε τη γύμνια της ΕΛΑΣ.

    Η ΑΥΓΗ: Το αγροτικό ''φρενάρει'' τη διεύρυνση της ΕΕ. Οι ''15'' δεν συμφώνησαν χθες για τη νέα αγροτική πολιτική.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Καζάνι που βράζει η Κοινοβου-λευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Είναι άχρηστοι όλοι οι βουλευτές κ. Σημίτη;

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αλλαγή υπουργού, αλλαγή πολιτικής. Ο κ. Κ. Στεφανής ορίστηκε ως νέος υπουργός Υγείας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Επιστροφή φόρου από ... φθινό-πωρο. Δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν.

    ΕΘΝΟΣ: 3.000 θέσεις υπαλλήλων σε Δημοτικά-Γυμνάσια - Λύκεια. Προσλήψεις: Η κατανομή ανά ειδικότητα και περιφέρεια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τρελλά πράγματα στο ΠΑΣΟΚ - αποπομπή Παπαδόπουλου και...

    Εδεσε η συνταγή γιατί ... και η κυβέρνηση θέλει τον φρενίατρό της.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αρνήθηκαν το υπουργιλίκι. Σε δεινή θέση ευρίσκεται πλέον ο πρωθυπουργός.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εσωκομματικό μήνυμα με Στεφανή. Κυβέρνηση: Με προσωπικά κριτή-ρια η αντικατάσταση του Παπαδόπουλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ενας γιατρός για το ΕΣΥ. Στεφανής: Θα θεραπεύσει ως ψυχίατρος το σύστημα;

    ΕΣΤΙΑ: Σκηνοθετημένη η αποπομπή. Εξυπηρε-τούσε τον πρωθυπουργό.

    Espresso: Ο Ρωχάμης μας μιλάει μέσα από το κρησφύγετό του! ''Μου την έστησαν''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μεταρρύθμιση Υγείας, τέλος. Και πολιτικό ζήτημα από ''υπόγεια non-paper'' του Μεγάρου Μαξίμου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Υποχώρησε στο 3,4% ο πληθω-ρισμός το Μάιο. Σημαντική πτώση.

    ΤΑ ΝΕΑ: 10.000 γραπτά δείχνουν τις βάσεις. Πού πέφτουν και πού ανεβαίνουν.

    ΝΙΚΗ: Ο Σημίτης επέλεξε ψυχίατρο. Βρέθηκε ''θεράπων ιατρός'' για την κυβέρνηση.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απειλεί με ''μαύρες κουκούλες'' ο υπουργός των εφοπλιστών.

    Traffic News: Ο ντελικανής πήρε τα 150.000 ευρώ. Τα λεφτά στα λεφτά.

    Η ΧΩΡΑ: Τον έδιωξε για λόγους σαβουάρ βίβρ. Αποκλειστικό: Ολος ο πραγματικός διάλογος Σημίτη - Παπαδόπουλου στο Μέγαρο Μαξίμου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 4.800 ακίνητα στο σφυρί. 1 στους 4 δανειολήπτες στη Θεσσαλονίκη αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οχι πάλι στις κάλπες με Σημίτη. Δήλωση βόμβα του βουλευτή Θεσσαλονίκης.

    [03] Υπουργείο Υγείας - Αλλαγή υπουργού

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι ''καζάνι που βράζει θυμίζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να τοποθετήσει στη θέση του υπουργού Υγείας τον καθηγητή Κώστα Στεφανή. Οι ενστάσεις των βουλευτών εντοπίζονται στο γεγονός ότι απαξιώνεται η ΚΟ αφού επελέγη ένας εξωκοινο-βουλευτικός''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι ''σε δεινή θέση βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης καθ΄ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τους επροτάθη να αναλάβουν το υπουργείο Υγείας, αρνήθηκαν την πρόταση με συνέπεια ο πρωθυπουργός να καταλήξει στον εξωκοινοβουλευτικό Κώστα Στεφανή. Μία επιλογή περισσότερο ανάγκης που προκάλεσε ήδη μεγάλο προβληματισμό σε υπουργούς, ενώ έχει δυσαρεστήσει αφάνταστα την Κοινοβουλευ-τική ομάδα του Κινήματος''.

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι ''ο κ. Κώστας Στεφανής καθηγητής Ψυχιατρικής, είναι από χθες ο πέμπτος μέσα σε έξι χρόνια υπουργός Υγείας. Και φυσικά η πρώτη αναμενόμενη ενέργεια του είναι η εξομάλυνση των σχέσεων Πανεπιστη-μιακών - Υπουργείου Υγείας που είχαν επικίνδυ-να οξυνθή επί ημερών Αλ. Παπαδόπουλου''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, ''από το περιβάλλον του Μαξίμου, ωστόσο η ενέργεια του Κ. Σημίτη ερμηνεύεται ως απόδειξη της πραγματικής του επιθυμία να προχωρήσει γρήγορα και να υλοποιηθεί το μεταρρυθμιστικό έργο στον τομέα της Υγείας''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι ''ένας πανεπι-στημιακός καθηγητής από εκείνους που αντι-στρατεύθηκαν τη μεταρρύθμιση της Υγείας, διαδέχεται τον κ. Αλ. Παπαδόπουλο. Στους ιατρικούς κύκλους, πάντως μιλούν για ''νίκη κατά κράτος των καθηγητών'' και άπαντες πλέον υπολογίζουν ότι η αναθεώρηση θα γίνει σύντομα εμφανής με την αλλαγή της κυβερνητικής στάσης απέναντι στους πανεπιστημιακούς''.

    Η ΕΛΕΥΘΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της επιση-μαίνει μεταξύ άλλων ότι ''παραλαμβάνει ο κ. Στεφανής ένα ημιτελές έργο, μια μεταρρύθμιση ''στα χαρτιά'' κατά το μεγαλύτερο μέρος της και πρέπει να κερδίσει το στοίχημα της ολοκλήρω-σης και της συμπλήρωσής της, ενδεχομένως και με νέες ιδέες ακόμη και με αλλαγές ή τροποποιήσεις, προκειμένου να κερδηθεί το στοίχημα. Μεγάλα περιθώρια χρόνο δεν έχει ο νέος υπουργός Υγείας''.

    [04] Ελληνοτουρκικά

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι ''κλιμακώνεται η τουρκική αδιαλλαξία, εκτιμά ο υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος επεσήμανε χθες ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις μας είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο, ενώ αναφερόμενος στο θέμα του ευρωστρατού επανέλαβε πως υπάρχει σε εξέλιξη μια συγκεκριμένη διαδικασία που κινεί η ισπανική προεδρία''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι ''την αμφιβολία του για το αν θα ισχύσει και φέτος από πλευράς Τούρκων το ''περίφημο'' θερινό μορατόριουμ (Μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ) διετύπωσε εμμέσως πλην σαφώς ο ΥΕΘΑ Γιάννος Παπαντωνίου''.

    [05] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι ''η ''αντίδραση χωρίς όρια'' που έχει υποσχεθεί η Αγκυρα εάν ενταχθεί η Κύπρος στην ΕΕ μπορεί να είναι η προσάρτηση των Κατεχομένων σε συνδυασμό με ενέργεια στρατιωτικής φύσης. Είναι μια από τις εκτιμήσεις που καταγράφονται σε απόρρητη έκθεση του ΥΠΕξ όπου επισημαίνεται και η στήριξη της Ουάσιγκτον στις τουρκικές θέσεις. Οι εκτιμήσεις της ελληνικής διπλωματία για τις εξελίξεις στο κυπριακό ζήτημα, όπως καταγράφονται σε υπηρεσιακό σημείωμα της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουρ-γείου Εξωτερικών, είναι δηλωτικές ανησυχίας και προβληματισμού για την επόμενη μέρα πιθανής αποτυχίας των συνομιλιών Κληρίδη - Ντενκτάς''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι ''κίνδυνο για την ΕΕ αποτελεί η Τουρκία! Η γειτονική χώρα εξετάζει πλέον όλα τα σενάρια για την Κύπρο και την ενταξιακή της πορεία, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα φέρεται διατεθειμένη να ''παίξει'' ακόμα και το ρόλο του αποσταθεροποιητικού παράγοντα στην περιοχή, σε περίπτωση που η απόφαση της ΕΕ δεν συμβαδίζει με τα συμφέροντά της''.

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, ''με την προεδρία του καταρρέοντος οργανικά πλην αδιαλλάκτου όπως φάνηκε και από δηλώσεις του Μπ. Ετζεβίτ το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας που συνήλθε χθες εξέτασε τρία σενάρια στα οποία περιλαμβάνεται και αυτό των χειρίστων αντιδράσεων της Αγκυρας ενόψει της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ''.

    [06] Πανελλήνιες - Βάσεις

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''ένα δείγμα από 10.000 γραπτά (Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά) δίνει τις τάσεις για τις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με αυτό δεν θα έχουμε γενική πτώση των βάσεων. Θα υπάρξει κάμψη των βάσεων, γύρω στη μισή μονάδα σε αρκετά τμήματα του 1ου και 3ου Επιστημονικού Πεδίου και στα περισσότερα του 2ου και 4ου. Ενώ το 5ο Επιστημονικό Πεδίο παραμένει ''σκοτεινό''. Η πτώση των βάσεων δεν αφορά τα Τμήματα των ΑΕΙ και των ΤΕΙ που πέρυσι βρέθηκαν στον ''πάτο'' της βαθμολογικής κλίμακας''.

    [07] Εκπαιδευτικοί - Προσλήψεις

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι ''σε 3.000 υπολογίζονται από το υπουργείο Παιδείας οι νέες προσλήψεις που χρειάζονται να πραγματοποιηθούν σε υπηρεσίες σχολείων, δημοτικών, γυμνασίων, Λυκείων και ΤΕΕ. Πρόκειται για μόνιμες θέσεις υπαλλήλων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας''.

    [08] Ευρωστρατός

    Η Traffic news αναφέρει ότι ''φτάνει σήμερα στην Αθήνα ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ για να συζητήσει με τον Κώστα Σημίτη το ''έγγραφο της Αγκυρας''. Με συμβιβαστική πρόταση για το αποκαλούμενο ''έγγραφο της Αγκυρας'' φτάνει σήμερα στην Αθήνα ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χοσέ Μαρία Αθνάρ. Ο Ελληνας πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης πρόκειται να συναντηθεί με τον Ισπανό ομόλογό του αφιερώ-νοντας το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησής τους στο θέμα του ευρωστρατού''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει ότι ''ανεξάρτητα, όμως, από το αν η σημερινή πρόταση του Ισπανού αξιωματούχου θα ικανοποιήσει την ελληνική πλευρά, το σίγουρο είναι ότι οι πιέσεις προς τη χώρα μας για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο Κείμενο της Αγκυρας γίνονται όλο και πιο ασφυκτικές εν όψει της 1ης Ιουλίους, ημερο-μηνία κατά την οποία η Ελλάδα αναλαμβάνει την ευθύνη της Πολιτικής Αμυνας και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μια ειδική προεδρία, στην οποία η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι απολύτως αντικειμενική, και δεν θα χωρούσε καμιά εκκρεμότητα στην υπόθεση του Ευρωστρατού''.

    [09] ΕΕ - Αγροτική πολιτική

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι ''έντονη διαμάχη με αφορμή τις αγροτικές ενισχύσεις ενόψει της διεύρυνσης ξέσπασε από χτες, επίσημα, στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), απειλώντας το σύνολο της υφιστάμενης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), αλλά και το χρονοδιάγραμμα της ίδιας της διεύρυνσης. Οι ισχυροί του βορρά αρνούνται να συμφωνήσουν σε ''κοινή θέση'' της ΕΕ που θα προϋποθέτει τις άμεσες αγροτικές εισοδηματικές ενισχύσεις προς τις νέες υπό ένταξη χώρες και απειλούν, δήθεν, το σύνολο της διεύρυνσης απαιτώντας προσυμφωνία μεταξύ των ''15'' ώστε οι ενισχύσεις να μη θεωρούνται ως ''κοινοτικό κεκτημένο''.

    [10] Πληθωρισμός

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι ''στο 3,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Μάιο, έναντι 3,8% τον προηγούμενο μήνα, καθώς μειώθηκαν οι τιμές των οπωροκηπευτικών και των καυσίμων, ενώ το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου, περιορίζοντας τις ''εισαγόμενες'' πληθωριστικές πιέσεις. Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός επίσης σημείωσε πτώση, και διαμορφώθηκε στο 3,8% τον Μάιο έναντι 4,1% τον Απρίλιο''.

    [11] Πρωθυπουργική κατοικία - Πυροβολισμοί

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι ''δεν έγινε δεκτή η παραίτηση που υπέβαλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για τα πρωτοφανή γεγονότα της Αναγνωστοπούλου, και ο πρωθ-υπουργός του προσφέρει πλήρη κάλυψη όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Στο απυρόβλητο παραμένουν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο Αττικάρχης, ενώ ερευνώνται οι ευθύνες της ελληνικής αστυνομίας και ήδη ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων απομακρύνθηκε από τη θέση του''.

    [12] ΗΠΑ - Επίσκεψη Καραμανλή

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι ''ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και σαράντα ηγέτες των κεντροδεξιών κομμάτων, που συμμετέχουν στη συνάντηση κορυφής της Διεθνούς Δημοκρατικής Ενωσης στην Ουάσιγκτον, εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας, όποτε και αν γίνουν εκλογές''.

    Η Espresso σημειώνει ότι ''το κατώφλι του Λευκού Οίκου πέρασε αργά χθες βράδυ ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε μάλιστα την ευκαιρία να συναντηθεί για λίγα λεπτά με τον πλανητάρχη, παρακάμπτοντας το αυστηρό πρωτόκολλο, ενώ η θερμή χειραψία που αντάλλαξαν έδειξε - αν μη τι άλλο - αυτό που σημαντικοί παράγοντες της ομογένειας - με διασυνδέσεις στο περιβάλλον Μπους - τόνιζαν όλες τις προηγούμενες ημέρες. ότι δηλαδή η αμερικανική πλευρά λαμβάνει σοβαρά υπόψη το ενδεχόμενο ''ο Κώστας Καραμανλής να διαδεχθεί πολύ σύντομα τον σημερινό πρωθυπουργό στην ηγεσία της Ελλάδας''.

    Το ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''θα τα πούμε αύριο εμείς, και έχουμε να πούμε πολλά'', είπε χθες ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κ. Ντ. Τσένι μόλις συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλή στην Ουάσιγκτον, προαναγγέλοντας τις πιέσεις και το εχθρικό κλίμα που θα γευθεί σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολί-τευσης από την αμερικανική κυβέρνηση και κυρίως από τον ίδιο και τον υπουργό Εξωτερι-κών κ. Κ. Πάουελ. Σε μια σύνοδο που υπο-τίθεται ότι οργανώθηκε για τις επικοινωνιακές ανάγκες της ευρωπαϊκής Δεξιάς, ο κ. Τσένι εμφανίστηκε μόλις για μισή ώρα, ενώ μετά την αποχώρησή του εξαφανίστηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας, που φυσικά από το πρωί ήταν δρακόντεια, και οι περισσότεροι ηγέτες άρχισαν να αποχωρούν μετά το μεσημέρι''.

    [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Υγεία: Στον αέρα η μεταρρύθμιση. Μετά την απομάκρυνση του Αλ. Παπαδό-πουλου''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Πρωτιά στην ευρωζώνη με ανάπτυξη 4,3%. Η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύ-τερη αύξηση του ΑΕΠ στην ΕΕ το Α΄ τρίμηνο''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Τι είδαν στην Κίνα οι επιχειρηματίες. Τα παράπονα, η κυβερνητική αγωγή και οι ''μαύρες λίστες''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Η καχεξία του ΧΑΑ απειλεί να εξαφανίσει την ΕΛΔΕ. Ζημιές για το 95% και μεγάλες απώλειες κεφαλαίων''.

    [14] ΑΕΠ

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "οι επενδύσεις κατά κύριο λόγο συνέβαλαν στην αύξηση του ΑΕΠ κατά 4,3% το α΄ τρίμηνο του 2002 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2001. Το στοιχείο αυτό συνάγεται από τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας με τα εθνικολογιστικά στοιχεία του α΄ τριμήνου του τρέχοντος έτους. Είναι, πάντως, χαρακτηριστικό ότι η αύξηση του ΑΕΠ είναι σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τα προηγούμενα τρία έτη".           
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 11 June 2002 - 13:36:42 UTC