Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-08-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/08/2002
  • [02] Τρομοκρατία
  • [03] Κυπριακό
  • [04] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [05] Ελληνοτουρκικά
  • [06] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [07] Εφορίες- Επιτηδευματίες

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/08/2002

    Οι νέες εξελίξεις για την τρομοκρατική οργάνωση ''17 Νοέμβρη'', το Κυπριακό, η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και η αμυντική στάση της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Η σχέση του ''Αρη'' με τον ''Λάμπρο''. Νέο μπαράζ συλλήψεων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Χαμός για ένα εισιτήριο.Αρχίζει η μεγάλη έξοδος. Υπερπλήρη αεροπλάνα, βαπόρια, τρένα, λεωφορεία... Αδειάζει επιτέλους και η Αθήνα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ο ''Κόκκινος'' Αρης στα χέρια της ΕΛΑΣ. Με πολιτική ταυτότητα και δράση το 15ο μέλος της ''17Ν''.

    Η ΑΥΓΗ: Δυσοίωνες προβλέψεις για την ανάκαμψη στην ΕΕ. από πέρυσι 83.000 απολύσεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 100.000.000 ανάληψη πήγε να κάνει η σύζυγος του Κωστάρη. Μπλόκο στο ''μαύρο χρήμα'' της 17 Νοέμβρη. Στοιχεία-φωτιά από την κίνηση των λογαριασμών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι τραπεζικοί λογαριασμοί της 17Ν.Τα βιβλιάρια, τα εμβάσματα, οι παραλήπτες. Τα οικονομικά ίχνη της τρομο-κρατίας ακολουθεί τώρα η Αντιτρομοκρατική.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ο Εγκέλαδος δεν κάνει διακοπές. Τι κρύβουν οι μικροσεισμοί σε Μελιγαλά-Κερκίνη- Ζάκυνθο- Κεφαλονιά. 10 περιοχές-SOS έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιες αρχές.

    ΕΘΝΟΣ: Ο κορμός για το νέο μισθολόγιο. Δημόσιο: Η πρόταση που φέρνει η κυβέρνηση στο τραπέζι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πιάστηκε και ...ο Αρης Βελουχιώτης της 17 Νοέμβρη. ''Υπεράνω υποψίας'' και ο συλληφθείς, χθες, Σωτήρης Κονδύλης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Το μυστικό της ''17Ν''. Ολοι ομολογούν τη συμμετοχή αλλά κανένας δεν αναλαμβάνει ευθύνη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ολυμπιακά σπίτια με χαμηλό φόρο. Αθήνα 2004: 5% έως 10% η επιβάρυνση για όσους μισθώσουν κατοικίες την περίοδο των Αγώνων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εφτασαν στον Αρη. Συνελήφθη και ο Σωτήρης Κονδύλης που αρνείται κάθε συμμετοχή.

    ΕΣΤΙΑ: Φερέφωνα τρομοκρατίας. Τεράστιες ευθύνες των μέσων ενημερώσεως.

    Espresso: Γυναίκα πίσω από την προκήρυξη της ''17Ν''. Τα συμπεράσματα της Αντιτρο-μοκρατικής. Υποψήφιος βουλευτής ο ''Αρης''. Ποιος είναι ο Σωτήρης Κονδύλης που συνελήφθη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι ''υπόγειες διαδρομές'' Λάμπρου και Κουφοντίνα. Εντατικές έρευνες των Αρχών χωρίς ανάμειξη της ΕΥΠ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στην απόχη της ΕΛΑΣ ο ''Αρης''. Συνελήφθη ο Σωτήρης Κονδύλης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ομάδα Κουφοντίνα στην... ΕΛΑΣ. Ανησυχούν για τις κινήσεις του.

    ΝΙΚΗ: Απάντηση με ''Αρη''. Προβληματισμοί για τη γνησιότητα της προκήρυξης. Παραμένουν ασύλληπτοι Κουφοντίνας, ''Σαρδανάπαλος'' και γυναίκες.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μεγαλοβιομήχανοι: Απαιτούν μεγαλύτερη λιτότητα για ...λιγότερη φτώχεια!

    Traffic news: Λουκέτο στον Πλούταρχο. Για 15 μέρες δεν θα τραγουδήσει. Εκρυβαν κέρδη εκατομμυρίων. Πολλά μαγαζιά στα δίχτυα του ΣΔΟΕ.

    Η ΧΩΡΑ: Κυνήγι στο σκοτάδι της ΕΥΠ. Σε κλοιό στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών που είχε σχέση με τον Κουφοντίνα. Εντολή Σημίτη: Απομονώστε από τις έρευνες τις υπηρεσίες πληροφοριών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ''Βουλιάζουν'' τα λιμάνια. Μόνο από Πειραιά και Θεσσαλονίκη φεύγουν 170.000 άτομα το τριήμερο.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ετοιμοι για μπλόκα στη διάρκεια της ΔΕΘ. Αγρότες: Δώστε μας τις ενισχύσεις για το βαμβάκι.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ψάχνουν 2 άτομα στη Μακεδονία. Ενώ συνελήφθη και ο Αρης στην Αθήνα.

    [02] Τρομοκρατία

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι ''άλλος ένας, ο 15ος, συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική ως ύποπτος για συμμετοχή στη ''17Ν''. Πρόκειται για τον Σωτήρη Κονδύλη, 41 ετών, υπάλληλο στην ''Αμστελ'', πατέρα δύο παιδιών''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι ''αναλήψεις εκατό εκατομμυρίων δραχμών από το υποκατάστημα της Γιούρομπανκ στην Κηφισιά επιχείρησε να κάνει η γυναίκα του τρομοκράτη Ηρακλή Κωστάρη. Βεβαίως η απάντηση που εισέπραξε από τους υπαλλήλους της τραπέζης απογοήτευσε την εν λόγω κυρία''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι ''ο 15ος άνθρωπος από αυτούς που η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία θεωρεί μέλη της οργάνωσης 17Ν συνελήφθη χθες στο Βύρωνα και πληροφορίες ανέφεραν ότι ως αργά τη νύχτα αρνιόταν πεισματικά κάθε κατηγορία. Πρόκειται για τον 41χρονο Σωτήρη Κονδύλη, υπάλληλο σε εταιρεία ζυθοποιίας''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά ότι ''αριστερός αγωνιστής με ενεργό συμμετοχή στα κοινά, φαίνεται ότι ήταν το νεοσυλληφθέν μέλος της ''17 Νοέμβρη'' Σωτήρης Κονδύλης, γνωστός στην οργάνωση με το κωδικό όνομα ''Αρης''.

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι ''με την σύλληψη του 41χρονου Σωτήρη Κονδύλη, που οι διωκτικές Αρχές θεωρούν ότι είναι ο μυστηριώδης ''Αρης'', ολοκληρώνεται, όπως όλα δείχνουν, ο κύκλος της αποκάλυψης των ταυτοτήτων των επιχειρησιακών μελών της 17Ν, που κρύβονταν πίσω από κωδικά ονόματα''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ισχυρίζεται ότι ''πλησιάζει η ώρα της ''Αννας'', ενώ σκοτάδι έχουν οι διωκτικές Αρχές για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Οι αστυνομικοί παρακολουθούν επί 24ώρου βάσεως τις τελευταίες μέρες πιθανά στέκια της οργάνωσης, σε περίπτωση που εμφανιστεί εκεί ο επικίνδυνος τρομοκράτης Δημήτρης Κουφοντίνας''.

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι ''στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται ο ''Αρης'' της τρομοκρατικής οργάνωσης ''17 Νοέμβρη''. Πρόκειται για τον Σωτήρη Κονδύλη, 41 ετών, ο οποίος συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έξω από το σπίτι του στο Βύρωνα''.

    Η Espresso επισημαίνει ότι ''αντεπίθεση της αστυνομίας στη μυστηριώδη προκήρυξη με το σήμα της ''17Ν'' μπορεί να θεωρηθεί η ξαφνική σύλληψη του ''Αρη''. Ο Σωτήρης Κονδύλης, όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ, ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές λόγω της δράσης του στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς''.

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ''το ''κλειδί'' που θα ''ξεκλειδώσει'' ανεξιχνίαστες υποθέσεις και δολοφονικές ενέργειες της ''17Ν'' βρίσκεται στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Πρόκειται για τον επονομαζόμενο ''Αρη'' ο οποίος από χθες το μεσημέρι βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας''.

    Τα ΝΕΑ στο σχόλιό τους αναφέρουν ότι ''τα νέα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα για τη δράση της 17 Νοέμβρη, καθώς και το γεγονός ότι μικρό μόνο μέρος των ευρημάτων - μόλις το 10% - έχει αξιοποιηθεί από τα εργαστήρια της Αστυνομίας, δείχνουν ότι στην υπόθεση της τρομοκρατίας υπάρχουν ακόμα πολλά που θα δουν το φως της δημοσιότητας''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι ''ο ''Λουκάς'' αυτή τη στιγμή εκτιμούν ότι βρίσκεται στην Αθήνα σε κρησφύγετο που γνώριζε μόνο ο ίδιος και το είχε φροντίσει για μια τέτοια... κακιά στιγμή. Ο ''Αρης'', δηλαδή ο Σωτήρης Κονδύλης, εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ότι θα τους δώσει σημαντικές πληροφορίες για τον εντοπισμό του ''Λουκά''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι ''με τα μέλη της 17Ν να βρίσκονται, στην πλειονότητά τους, στα χέρια των αρχών και την επιχειρησιακή λειτουργία της οργάνωσης αποκωδικοποιημένη, οι έρευνες στρέφονται προς την αποκάλυψη των αθέατων και πιο σκοτεινών πλευρών της εγχώριας τρομοκρατίας''.

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι ''με τη σύλληψη του ''Αρη'', του Σωτήρη Κονδύλη από τον Βύρωνα, ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη σύλληψη της περιβόητης ''ξανθιάς'', της γυναίκας που φέρεται να αποτελούσε το κλειδί της 17Ν για τα ''μεγάλα σαλόνια''. Το πραγματικό όνομα της ''Αννα'' λήγει σε ...άννα και σε καμιά περίπτωση σήμερα δεν είναι η παλιά αδύνατη φιγούρα που σαγήνευε με το μεσογειακό της ταμπεραμέντο ακόμη και τους συντηρητικούς λάτρεις της Τέχνης και της... πολιτικής''.

    [03] Κυπριακό

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι ''η κυπριακή κυβέρνηση κάλεσε την τουρκική πλευρά να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της στις συνομιλίες για το Κυπριακό, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για λύση του προβλήματος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπα-πέτρου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση αναμένει διαφορετική πολιτική βούληση από την τουρκική πλευρά''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι ''προβληματισμός επικρατεί στη Λευκωσία για την πρόσκληση του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, Ελμαρ Μπροκ, προς τον πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς σε συζήτηση για το Κυπριακό''.

    [04] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σε σχόλιό της γράφει ότι ''ακάθεκτες συνεχίζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δια του εκάστοτε υπουργού Παιδείας τους πειραματισμούς, κυριολεκτικώς 'στου κασίδη το κεφάλι', στον ευαίσθητο τομέα της Εκπαίδευσης. Από την πάγια αυτή τακτική δεν θα μπορούσε, βεβαίως, να αποστεί και ο σημερινός υπουργός, ο οποίος αφού... μεταρρύθμισε τις μεταρρυθμίσεις Αρσένη, απορύθμισε και την ίδια του την πολιτική, ανατρέποντας αυτά που προηγουμένως είχε εισαγάγει στο πλαίσιο της δικής του πολιτική''.

    [05] Ελληνοτουρκικά

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι ''δεν θα υφίσταται πια ο εξ ανατολών κίνδυνος με τον οποίον έζησαν γενιές και γενιές Ελλήνων; Η χώρα μας παύει να αποτελεί πρώτης προτεραιότητας 'απειλή' για την Τουρκία, σύμφωνα με το νέο δόγμα εθνικής ασφαλείας που υιοθέτησε η Αγκυρα''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''σημαντικές αλλαγές υπήρξαν στη 'Βίβλο Εθνικής Ασφάλειας' της Τουρκίας με τρόπο μάλιστα που παύουν η Ελλάδα και η Συρία να είναι πρώτης προτεραιότητας απειλές, σύμφωνα με πληροφορία που μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk. Το κανάλι ανέφερε ότι σύμφωνα με τη 'νέα βίβλο', η Τουρκία δέχεται απειλή από τα ανατολικά της σύνορα, πράγμα που 'μεθερμηνευόμενον; φωτογραφίζει το Ιράκ και το Ιράν''.

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι ''είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι η Τουρκία κατορθώνει να προωθή διεθνώς την αυθαιρεσία της. Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να κάνη για την 'ευρωπαϊκή πορεία' της η Τουρκία αναθεώρησε και την 'Βίβλο Εθνικής Ασφαλείας', με αποτέλεσμα να παύσουν πλέον η Ελλάς και η Συρία να αποτελούν πρώτης προτεραιότητος απειλή! Την ενέργεια αυτή είναι περισσότερο από προφανές ότι θα προβάλη σε κάποια φάση της εξελίξεως του Ευρωστρατού''.

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι "κρίσιμες αλλαγές επέρχονται στο δόγμα στρατηγικής ασφαλείας της Τουρκίας μετά τις ραγδαίες ανακατατάξεις στο γεωπολιτικό περιβάλλον της περιοχής και επιτάχυνση της προσέγγισης Αγκυρας-Αθήνας. Προϊόν των αλλαγών αυτών είναι η μετατόπιση των προτεραιοτήτων ασφαλείας του τουρκικού κράτους προς ανατολάς".

    ΤΟ ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "οι Τούρκοι αποφάσισαν χθες να αλλάξουν το αμυντικό δόγμα της Αγκυρας: η 'απειλή' την οποία συνιστούσαν μέχρι πρότινος η Ελλάδα και η Συρία υποβαθμίζεται. Εφεξής, θα θεωρούνται πιο επικίνδυνες για την Τουρκία δύο άλλες γειτονικές χώρες: το Ιράν και το Ιράκ".

    [06] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Πρωτιά με πλεονεκτήματα... Η EUROBANK ERGASIAS με βάση την κεφαλαιοποίηση''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Αναταράξεις στα διεθνή χρηματιστήρια. Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οι επενδυτές. Μεγάλες απώλειες χθες σε Ευρώπη και Αμερική''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Ανοίγουν οι... εφορίες για τους επιτηδευματίες. Μέσα στον Αύγουστο το κλείσιμο των εκκρεμών υποθέσεων''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Πιο σκληροί τώρα οι κανόνες ασφάλειας στις συναλλαγές. Παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος στα συστήματα πληρωμών.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Ραγδαίες ανακατατάξεις στις κεφαλαιοποιήσεις των εταιριών. Τα πάνω κάτω έφερε η χρηματιστηριακή κρίση''.

    [07] Εφορίες- Επιτηδευματίες

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Με "μπαράζ" εξονυχιστικών ελέγχων απειλεί το υπουργείο Οικονομικών τις επιχειρήσεις εκείνες και τους επιτηδευματίες που δεν θα ρυθμίσουν τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις της περιόδου 1993-2001 μέχρι τέλος Αυγούστου, παρά το γεγονός ότι η σχετική προθεσμία περαίωσης λήγει στις 31 Δεκεμβρίου".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 2 August 2002 - 19:46:16 UTC