Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-10-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/10/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Οικουμενικό Πατριαρχείο-Τουρκία
  • [04] Κύπρος-Τουρκία - ΕΕ
  • [05] Τρομοκρατία
  • [06] Ελλάδα-Τουρκία- ΝΑΤΟ
  • [07] Οικονομία
  • [08] Κοινοτικά κονδύλια-Απορροφητικότητα
  • [09] Λαϊκές αγορές-Κινητοποιήσεις
  • [10] Επέκταση μετρό
  • [11] Αυτοδιοίκηση-Εκλογές
  • [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [13] Διεθνής οικονομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/10/2002

    Το Κυπριακό, οι έρευνες για την πλήρη εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων, οι κινητοποιήσεις παραγωγών- εμπόρων λαϊκών αγορών και οι επικείμενες δημοτικές νομαρχιακές εκλογές είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Τα φθηνότερα πρατήρια βενζίνης της γειτονιάς σας.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Εταιρείες ''Γκάλοπ'' στην υπηρεσία του ΠΑΣΟΚ! Το σκάνδαλο αποκαλύπτει η ΝΔ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ντροπή στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκληση από τους νοσταλγούς της ''17Ν''.

    Η ΑΥΓΗ: Ενα στα τρία σχολεία σε διπλοβάρδια! Οπως αποκαλύπτει η διδασκαλική ομοσπονδία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ομερτα στον Τύπο από τη 17Ν. Συγκέντρωση και πορεία από τους υποστηρικτές της.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο πόλεμος της σαλάτας. Τα ''μπλόκα'' ανεβάζουν τις τιμές. Οι ''λαϊκαγορίτες'' απαγορεύουν τη διακίνηση φρούτων και λαχανικών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πρώτα πρόστιμα μετά δασονόμος. Εισπρακτικό αμόκ από την κυβέρνηση.

    ΕΘΝΟΣ: Ομηροι 356 εμπόρων! Λαϊκές: Πρωτοφανής ταλαιπωρία για καταναλωτές και αγρότες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εγινε και διαδήλωση υπέρ της 17 Νοέμβρη. Δικαιώνεται ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος που το είχε προβλέψει από τον Αύγουστο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αλωνίζουν οι ληστές. Ενώ 3.500 αστυνομικοί φυλάνε πολιτικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ποιοι δικαιούνται αποζημιώσεις για την κακοκαιρία. Ευρωπαϊκή Ενωση: Το πρόγραμμα των οικονομικών ενισχύσεων κατά νομό και προϊόν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Δείγματα απαγορεύσεων για ΜΜΕ στις δίκες, γραφής από τους εγκλείστους, ύβρεων κατά ΜΜΕ-Θυμάτων.. Ετσι κι αλλιώς ζούμε στον αστερισμό της τρομολαγνείας.

    ΕΣΤΙΑ: Οικονομία: Λάθος μοντέλο. Εκεί αποδίδεται η σημερινή κρίσις.

    Espresso: Γιώργος Πέτσος: Δυο από τους εκτελεστές μου κυκλοφορούν ελεύθεροι!

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η εξέγερση της παραοικονομίας. Το κύκλωμα των ''λαϊκών'' αποκλείει και απειλεί.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Απεργία στις λαϊκές αύξηση στις τιμές. Κλειστές οι λαϊκές αγορές για τρίτη συνεχή μέρα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ακροδεξιός ιός χτυπάει τη ΝΔ. Και σκληρή σύγκρουση με το ΠΑΣΟΚ.

    ΝΙΚΗ: Τρομοϋστερίας επίχειρα. Πρωτοφανής πορεία στο κέντρο της Αθήνας υπέρ της 17Ν!

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μήνυμα λαϊκό ενάντιο στο δικομματισμό. Η δυσαρέσκεια να εκφραστεί αγωνιστικά.

    Traffic News: Εχω κασέτα δυναμίτη για την αστυνομία.Αποκλειστική συνέντευξη του καταζητούμενου Βασίλη Στεφανάκου.

    Η ΧΩΡΑ: Ολη η 17Ν στη διαδήλωση ''φίλων'' της 17Ν. ''Παππούδες'', ''γιοι'' και ''εγγονάκια'' μαζί με το δίκτυο συμπαράστασης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πώς ρυθμίζονται τα χρέη στο ΙΚΑ. Προβλέπονται πολλές δόσεις αλλά και εκπτώσεις εάν καταβληθούν εφάπαξ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ανοιγμα στο Κυπριακό από Ετζεβίτ. Ραγίζει η αδιαλλαξία και του Ραούφ Ντενκτάς.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με ακρίβεια και χειμώνα ο Οκτώβρης. Ο πληθωρισμός εκτιμάται οτι θα προσεγγίσει το 3,8%.

    [03] Οικουμενικό Πατριαρχείο-Τουρκία

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι ''μικρά και ελλιπή βήματα βελτίωσης στην αναγνώριση από τουρκικής πλευράς του κοινωνικού και πνευματικού ρόλου που επιτελεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγνώρισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Μαγκριώτης μετά τη συνάντησή του που είχε χθες με τον κ. Βαρθολομαίο''.

    [04] Κύπρος-Τουρκία - ΕΕ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''στην αναβολή της δημοσιοποίησης της πολιτικής εισήγησης που αφορά το μέλλον και την προοπτική των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, για το χρονικό διάστημα λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης, προσανατολίζεται η Κομισιόν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, επιθυμώντας να αποφύγει κριτική για εμπλοκή στα εσωτερικά της χώρας πριν από τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται ότι ''από την πλευρά της η ελληνοτουρκική διπλωματία πιστεύει στην απρόσκοπτη πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την ΕΕ και δηλώνει αποφασισμένη να προσπελάσει τους διπλωματικούς σκοπέλους που διαφαίνονται στον ορίζοντα μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης. Η στάση αυτή αποτυπώθηκε και στις χθεσινές δηλώσεις του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου οτι ''η διεύρυνση είναι ένα τρένο που δεν σταματά και η ΕΕ καλείται να ισχυροποιηθεί μέσα από τη διαδικασία αυτή''.

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,''ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Μπουλέντ Ετζεβίτ φαίνεται να αποδέχεται το αναπότρεπτον της εντάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ αλλά προειδοποιεί σε ηπιότερους τόνους - εν σχέσει με το παρελθόν- οτι εάν δεν ληφθεί υπ΄όψιν η ύπαρξη του κατοχικού καθεστώτος ''ασφαλώς θα δημιουργηθούν προβλήματα''. Η Αθήνα απέφυγε να σχολιάσει επισήμως την μάλλον κρυπτική διατύπωση του κ. Ετσεβίτ την οποία ωστόσο εξετάζει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι ''Κληρίδης και Ντενκτάς συζητούν αυτήν τη στιγμή το ζήτημα των εγγυήσεων που θα δοθούν στους Τουρκοκύπριους για την περίπτωση που θα ενταχθεί η Κυπριακή Δημοκρατίας στην ΕΕ υποστηρίζει ο Μπουλέντ Ετζεβίτ λέγοντας μάλιστα οτι ''δεν θα χαλάσει ο κόσμος αν μονομερώς ενταχθούν οι Ελληνοκύπριοι''. Η νέα αυτή προσέγγιση του Ετζεβίτ φέρνει στο προσκήνιο ένα σενάριο που γράφεται εδώ και καιρό στην Τουρκία για αποδοχή της ένταξης της Κύπρου και χρονική μετάθεση της ανεξαρτησίας των Τουρκοκυπρίων''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι ''το Κυπριακό έρχεται με ιδιαίτερη ένταση στην επικαιρότητα, καθώς μέσα στους προσεχείς δύο μήνες η ΕΕ θα πρέπει να αποφασίσει για τη διεύρυνσή της, η οποία συνδέεται άμεσα με το Κυπριακό, αφού η Κύπρος είναι έτοιμη προς ένταξη, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που έχει θέσει η Κοινότητα. Ωστόσο, η απόφαση για την ένταξη ή μη της Κύπρου είναι κατά κύριο λόγο πολιτική και οι Ευρωπαίοι θα τη λάβουν, σύμφωνα με όσα ορίζουν τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ του Δεκέμβρη του 1999 στο Ελσίνκι, αφού προηγουμένως μελετήσουν και λάβουν υπόψη τους όλα τα δεδομένα''.

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι ''σε μια προσπάθεια να χαμηλώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την ΕΕ ο Τούρκος πρωθυπουργός Ετζεβίτ απέφυγε να τοποθετηθεί σαφώς για το αν οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ θα γυρίσουν πίσω στο 1997, μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Λουξεμβούργου σε περίπτωση που η Ενωση δεν δώσει στην Τουρκία ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων δεχθεί ωστόσο την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάχης''.

    [05] Τρομοκρατία

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι ''για δεκάδες συλλήψεις έως το τέλος του χρόνου, ατόμων που μπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση της τρομοκρατίας κάνουν λόγο πληροφορίες από τα ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. Ολα δείχνουν λοιπόν ότι οι δέκα πρώτες δικογραφίες με ονόματα τρομοκρατών του ΕΛΑ που κατάγονται όλοι από τη Θεσπρωτία(!) πρόκειται να έρθουν στο φως τις επόμενες μέρες. Πρόκειται για τους ''πατεράδες'' του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα (ανάμεσά τους και ο περιβόητος ''Σαρδανάπαλος'') αλλά και τα πρώτα μέλη πέντε ''θυγατρικών''

    H Traffic News αναφέρει ότι ''ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που είχαν έρθει τετ α τετ με τους τρομοκράτες της 17Ν ήταν ένας μοτοσικλετιστής της Ομάδας Ζ. Ηταν ο 28χρονος αστυφύλακας Βαγγέλης Γόντικας, ο οποίος ενάμιση χρόνο αργότερα έπεσε θύμα ενός ύποπτου τροχαίου δυστυχήματος που του στοίχισε τη ζωή''.

    Η Espresso υποστηρίζει ότι ''άκρως ενοχοποιητικό είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο αποφάσισε την προφυλάκιση της Αγγελικής Σωτηροπούλου, όταν προέκυψε διαφωνία ανάμεσα στον ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο και τον εισαγγελέα Εφετών Κυριάκο Καρούτσο''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι ''το περιώνυμο ''ριφιφί του αιώνα'' στο κατάστημα της Τράπεζας Εργασίας - το 1992- στην οδό Καλλιρρόης 19 είναι έργο του ΕΛΑ; Μέλη της ''κεντρικής'' τρομοκρατικής οργάνωσης που είχαν ''σύνδεσμο'' μέσα στο πιστωτικό ίδρυμα ήταν αυτοί που έσκαψαν μια σήραγγα περίπου 15 μέτρων που συνέδεε το αποχετευτικό δίκτυο με το θησαυροφυλάκιο της τράπεζας και άρπαξαν χρήματα και τιμαλφή αξίας 2 δις από τις 301 θυρίδες της τράπεζας; Υπάρχει συσχετισμός της μεγάλης αρπαγής με στοιχεία που έχουν ανακύψει ύστερα από νεότερες έρευνες για την υπόθεση της έκρηξης στη γιάφκα της οδού Μαυρικίου τον Νοέμβριο του 1990, αλλά και τον έλεγχο τραπεζικών λογαριασμών υπόπτων για εμπλοκή στον ΕΛΑ;''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι ''απαράδεκτο! Οι μάσκες έπεσαν χθες το βράδυ με την πορεία αλληλεγγύης στους προφυλακισμένους για τη συμμετοχή τους στη 17Ν από τη Συσπείρωση κατά της Κρατικής Τρομοκρατίας. Πρωτοφανές στα ιστορικά, να δημιουργείται κίνημα συμπαράστασης σε δολοφόνους''.

    [06] Ελλάδα-Τουρκία- ΝΑΤΟ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι ''μια σύνθετη στρατηγική αμφισβήτησης του FIR Αθηνών και του εθνικού εναέριου χώρου εφαρμόζει η Αγκυρα αντλώντας επιχειρηματολογία από χάρτες της Αμερικανικής Υπηρεσίας Χαρτογράφησης. Η Αθήνα διστάζει να εγείρει το θέμα στον αρμόδιο Διεθνή Οργανισμό (ICAO) φοβούμενη ενδεχόμενη επανοριοθέτηση''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι ''πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας με την Τουρκία έως τον Νοέμβριο σχετικά με το θέμα της πρόσβασης των επιχειρήσεων διαχείρισης κρίσεων της ΕΕ στο στρατιωτικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ διαβλέπει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη του χθες στο πρακτορείο Ρόιτερς σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η Τουρκία δείχνει τώρα πρόθυμη να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα''.

    [07] Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει οτι ''η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε νέα περίοδο κρίσεως. Οχι λόγω της καταρρεύσεως των διεθνών κεφαλαιαγορών και των προβλέψεων του ΔΝΤ για παγκόσμια ύφεση. Ούτε λόγο των δυσμενών προοπτικών από την επικείμενη αμερικανική επέμβαση στο Ιράκ. Αλλά λόγω της εμμονής της Κυβερνήσεως σε λάθος ''μοντέλο'' οικονομικής πολιτικής''.

    [08] Κοινοτικά κονδύλια-Απορροφητικότητα

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει οτι ''την ανησυχία του θα εκφράσει ο αρμόδιος για τα διαρθρωτικά ταμεία της Κοινότητας επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ και ειδικότερα για την αδυναμία απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων από αυτά από πολλές χώρες-μέλη. Τις παρατηρήσεις αυτές αναμένεται να κάνει ο κ. Μπαρνιέ στις 7 Οκτωβρίου που διοργανώνει μια ανεπίσημη συνάντηση για το ζήτημα αυτό με τους αρμόδιους υπουργούς των κοινοτικών χωρών''.

    [09] Λαϊκές αγορές-Κινητοποιήσεις

    Το ΕΘΝΟΣ με τίτλο ''Ομηροι 356 εμπόρων'' σημειώνει οτι ''πρωτοφανής είναι η ταλαιπωρία από τα μπλόκα που είναι στημένα στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας. Ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος σημειώνει, οτι υπεύθυνοι είναι 356 θιγόμενοι από την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών στις λαϊκές αγορές''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά οτι ''επεισόδια σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι στα διόδια της Ελευσίνας, όταν απεργοί-παραγωγοί και έμποροι λαϊκών αγορών θέλησαν να κάνουν έλεγχο σε ψυγεία-νταλίκες. Αποτέλεσμα, ο τραυματισμός ενός παραγωγού από μαχαίρι και ένας δεύτερος από ιταλική νταλίκα που ο οδηγός αρνήθηκε να σταματήσει''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει οτι ''απο προχθές οι εμπορευόμενοι με άδειες που χορηγεί το κράτος, δήθεν ''παραγωγοί'', έκλεισαν τις λαϊκές αγορές στην Αττική και απέκλεισαν τις εισόδους της πρωτεύουσας, ελέγχοντας ως νέοι τελώνες τα φορτηγά στα διόδια μήπως και μεταφέρουν οπωροκηπευτικά. Απειλούν, έτσι, κατά τρόπο πρωτοφανή την ομαλή τροφοδοσία 4,5 εκατ. κατοίκων, υπερασπιζόμενοι το ''δικαίωμά'' τους στη φοροδιαφυγή και στην αυθαίρετη τιμολόγηση των αγροτικών προϊόντων''.

    [10] Επέκταση μετρό

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει οτι ''τέσσερις νέες επεκτάσεις του Μετρό της Αθήνας οι οποίες περιλαμβάνουν 26,2 χιλιόμετρα γραμμής και 21 νέους σταθμούς ενώ θα εξυπηρετούνται 440.000 πρόσθετοι επιβάτες ημερησίως, ανακοίνωσαν χθες η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Γιάννης Χρυσικόπουλος. Η πρώτη επέκταση θα αφορά την υφιστάμενη γραμμή 3 από την Πανόρμου μέχρι τον Παράδεισο Αμαρουσίου κατά μήκος της λεωφόρου Κηφισίας. Η δεύτερη επέκταση αφορά τη γραμμή 3 από το Αιγάλεω έως τον Πειραιά που θα διέρχεται από τις περιοχές Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας, Κορυδαλλού, Νίκαιας κλπ. Η τρίτη επέκταση αφορά τη γραμμή 2 από το Πανεπιστήμιο προς το Γαλάτσι. Η τέταρτη κατά μήκος της λεωφόρου Βουλιαγμένης από την περιοχή Αλέξανδρος Παναγούλης στην Ηλιούπολη μέχρι το Ελληνικό''.

    [11] Αυτοδιοίκηση-Εκλογές

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν οτι "ακροδεξιός ιός χτυπά τη ΝΔ. Οι επιτελείς της Ρηγίλλης με δύο λαθεμένες και εκ διαμέτρου αντίθετες επιλογές υποψηφίων σε Αθήνα-Πειραιά και Θεσσαλονίκη, παγιδεύτηκαν σε μια εκλογική αναμέτρηση στην οποία πλέον κυριαρχεί η σχέση της ΝΔ με την ακροδεξιά. Στη Θεσσαλονίκη μια ενδεχόμενη εκλογή του γνωστού για τις φιλοβασιλικές και φιλοχουντικές απόψεις κ. Π. Ψωμιάδη, δίνει υπόσταση στο φάντασμα της ακροδεξιάς ενώ στην Αθήνα ο κ. Κ. Καραμανλής δέχεται πιέσεις να προχωρήσει σε συμφωνία με τον κ. Γ. Καρατζαφέρη".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται οτι ''η ΝΔ ανακοίνωσε το πρόγραμμα των περιοδειών των κορυφαίων της στελεχών με επισκέψεις τους σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν ισχυρότερο το ''μήνυμα'' αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής. Εντύπωση προκαλεί σίγουρα οτι στην προσπάθεια αυτή συστρατεύεται ακόμη και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκης''.

    [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: 'Αδιέξοδο με τις υπερβάσεις. Ζητούνται επιπλέον 64,6 εκατ. ευρώ για το αθλητικό συγκρότημα στο Ελληνικό".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Τριπλή ένεση τονώνει τις αγορές. Ανοδική αντίδραση σε Wall Street και Ευρώπη μετά την προχθεσινή χρηματιστηριακή καταιγίδα".

    ΚΕΡΔΟΣ: 'Θα πτωχεύσουν και τράπεζες. Ο διεθνής οίκος FITCH βλέπει δυσοίωνο το μέλλον για βιομηχανίες και τραπεζικά ιδρύματα".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: 'Σήμα κινδύνου και από τον τιμάριθμο χονδρικής. Ενώ και τα μπλόκα πυροδοτούν τον πληθωρισμό".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: 'Αγρια κερδοσκοπία με δανεικές μετοχές της Εμπορικής. Υποψίες και για τραπεζική κόντρα".

    [13] Διεθνής οικονομία

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει οτι "Ανοδική αντίδραση σε Wall Street και Ευρώπη μετά την προχθεσινή χρηματιστηριακή καταιγίδα. Τζ. Μπους: Η οικονομία μας αντέχει, μη φοβάστε! ΠΟΕ: Ο πόλεμος δεν θα πλήξει το παγκόσμιο εμπόριο. Σ. Χουσείν: Ευπρόσδεκτοι οι επιθεωρητές του ΟΗΕ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 2 October 2002 - 19:58:36 UTC