Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-01-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/01/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ελληνική προεδρία - Ιράκ
  • [04] Σημίτης - Επισκεψη στην Πάτρα
  • [05] ΕΛΑΣ - Αλλαγές
  • [06] ΝΔ
  • [07] Κυπριακό
  • [08] Τρομοκρατία- Ερευνες - Συλλήψεις
  • [09] Συνέντευξη ντε Σότο
  • [10] Υπόθεση εκβιασμών

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/01/2003

    Η υπόθεση εκβιασμού επιχειρηματιών, οι έρευνες για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας, το Κυπριακό και οι εξελίξεις στο θέμα του Ιράκ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδοτήσεις για γυναίκες επαγγελματίες. Το νέο πρόγραμμα από το Γ'ΚΠΣ. Μέχρι 75.000 ευρώ για κάθε δραστηριότητα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Στην Πάτρα σήμερα ο κ. Σημίτης. Αρχισαν χθες εκδηλώσεις για το Πατρινό Καρναβάλι.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου, κ. Γρ. Κρόμπας, αποκαλύπτει:Εκλεψαν και τη Βουλή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Γιάννα πρόσεχε μην βρεθείς στη φυλακή. Τα λεφτά που διαχειρίζεσαι μόνη είναι πάρα πολλά και αυτό να το σταματήσεις για το καλό σου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τα 6 νέα μισθολόγια. Τι αλλάζει για 400.000 αμειβόμενους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

    ΕΘΝΟΣ: Δίδυμη αύξηση στα ασφάλιστρα ΙΧ. από 8% μέχρι 35% πάνω τα νέα συμβόλαια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Είναι εγκληματικά και επικίνδυνα αλήτες. Προς κάποιες Πέννες και Φωνές που ξερνάνε εναντίον μου. Αύριο κλαίνε... καλόπαιδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δηλώσεις σοκ. Αποκαλυπτικοί οι πρώην υπουργοί, Στ. Παπαθεμελής και Γερ. Αρσένης για τη διαφθορά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οδηγός για την εισαγωγή στις αστυνομικές σχολές. Πανελλαδικές: Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία επιλογής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εξω παντού διαδηλώσεις κατά του πολέμου, εδώ... Ο κόσμος και ο μικρόκοσμός μας.

    ΕΣΤΙΑ: Διαβρώθηκαν τα πάντα. Κράτος, θεσμοί, οικονομία, αθλητισμός.

    Espresso: Θα μοίραζαν 2.000 χάπια ECSTASY σε κλαμπ. Επιασαν 12 άτομα υπεράνω υποψίας. Εγκέφαλος άνθρωπος των ΜΜΕ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Χωρίς όρια τα νέα δάνεια. Υψος και επιτόκιο ανάλογα με το εισόδημα.

    Traffic news: Πλακώθηκαν στη ''Φάρμα'' οι επώνυμοι. Η συνέντευξη του Παπανώτα στην traffic άναψε μεγάλη φωτιά.

    Η ΧΩΡΑ: ΠΑΣΟΚ ΑΕ (Δημ. έργα-Προμήθειες). Ολος ο Τύπος ξεσκεπάζει τα κυκλώματα της διαπλοκής, της ρεμούλας των τρις. και τα στημένα παιχνίδια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ενίσχυση 11 δις. Οι φοιτητές συνεισφέρουν κάθε μήνα στη Θεσσαλονίκη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Περίεργη ομοβροντία Πάγκαλου-Χριστόδουλου. Βάλλουν κατά της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας αλλά και της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

    [03] Ελληνική προεδρία - Ιράκ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι ''η ελληνική προεδρία στηρίζει πλήρως το έργο των επιθεωρητών και τονίζει ότι θα πρέπει η επιτροπή να έχει στη διάθεσή της τον απαιτούμενο χρόνο προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο της, έστω και αν υπερβεί την ημερομηνία της 27ης Ιανουαρίου που για την Ουάσιγκτον όμως αποτελεί τη λήξη του τελεσίγραφου προς τον Σαντάμ Χουσειν''.

    [04] Σημίτης - Επισκεψη στην Πάτρα

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι ''απάντηση στις κατηγορίες για γενικευμένες υπερβάσεις κόστους και τεχνικά προβλήματα στις κατασκευές των μεγάλων έργων πρόκειται να δώσει από την Πάτρα σήμερα ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο οποίος βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Αχαΐας επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου για να επιθεωρήσει τα έργα καθώς και την πρόοδο της ζεύξης Ρίου - Αντιρρίου. ''Πορευόμαστε με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα και αλλάζουμε την Ελλάδα ''πρόκειται να τονίσει ο πρωθυπουργός. Δύο μήνες νωρίτερα από το συμβατικό χρονοδιάγραμμα δηλαδή κατά το φθινόπωρο του 2004, αναμένεται να παραδοθεί σε λειτουργία η ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου, όπως αναμένεται να εξαγγείλει σήμερα από την Πάτρα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης''.

    [05] ΕΛΑΣ - Αλλαγές

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''καταργούνται από το 2004, οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων. Το σχετικό νομοσχέδιο που καταρτίζεται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το οποίο βασίζεται στον ιδρυτικό νόμο 1481/85 της Ελληνικής Αστυνομίας, αναμένεται να κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το αργότερο το Μάιο''.

    [06] ΝΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ( Μήτσης) σημειώνει ότι ''ζήτημα πανστρατιάς της φιλελεύθερης παράταξης με άρση των λαθών του παρελθόντος και παραμερισμό των προσωπικών πικριών προέκυψε και πάλι στη ΝΔ αφήνοντας ελπίδες έτσι στη βάση της παράταξης ότι μέσα στη χρονιά που διανύουμε , θα καταστεί δυνατή επιτέλους η συγκρότηση της ''μεγάλης Κεντροδεξιάς''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ( Ρίζος) προσθέτει ότι ''ισχύουν όσα έχουμε πει και παλιότερα. Δεν τίθεται θέμα επιστροφής του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ''. Αυτό τόνιζαν χθες στελέχη της Ρηγίλλης σχολιάζοντας τα όσα είπε σε συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνης Σαμαράς στο περιοδικό ''Εψιλον'' της ''Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας'' για την ανάγκη ενός γενικού προσκλητηρίου που πρέπει να κάνει για όσα στελέχη βρίσκονται εκτός κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ''.

    [07] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι ''υψηλού επιπέδου αμερικανική παρέμβαση προκειμένου να στηριχθεί η προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου αναμένεται να εκδηλωθεί τις επόμενες μέρες. Ηδη στη Λευκωσία γίνεται λόγος για επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ ενώ στο προσκήνιο επανέρχεται και ενδεχόμενο της επίσκεψης του γγ του ΟΗΕ Κόφι Αννάν στο νησί''.

    [08] Τρομοκρατία- Ερευνες - Συλλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι '' με τον ''Φιλίπ'' και τον ''Αντρέ'' ξεκινούν οι διωκτικές αρχές τον κύκλο των συλλήψεων του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα στα τέλη αυτής της εβδομάδας, εκτός απροόπτου. Πρόκειται για έναν πολιτικό μηχανισμό και ένα στέλεχος κρατικού οργανισμού όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, ενώ στοιχεία υπάρχουν και για τον βομβιστή της οργάνωσης με το ψευδώνυμο ''Τζόρτζ'' εκλεγμένο στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές σε νησί των Κυκλάδων''.

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ, ''έντονες παρασκηνιακές ζυμώσεις και συναντήσεις κορυφής , ο οποίες κρατήθηκαν στο σκοτάδι, διεξήχθησαν στη διάρκεια του Σαββάτου οι οποίες αφορούν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ''Χ'' τόσο στις επικείμενες συλλήψεις μελών του ΕΛΑ και της 1ης Μάη όσο και στην πολύκροτη υπόθεση των εκβιασμών επιχειρηματιών''.

    [09] Συνέντευξη ντε Σότο

    ''Την προειδοποίηση ότι εάν έως τις 28 Φεβρουαρίου δεν υπάρξει συμφωνία για λύση ο Κόφι Αννάν πιθανότατα θα τερματίσει την προσπάθειά του και στο Κυπριακό θα επικρατήσει ''σκότος και αβεβαιότητα'' , απευθύνει με συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών Αλβαρο ντε Σότο ο οποίος καλεί τους δύο ηγέτες, απευθυνόμενος ουσιαστικά τον κ., Ντενκτάς να ακούσουν τη λαϊκή επιθυμία για λύση. Ο Περουβιανός διπλωμάτης χαρακτηρίζει ''ευτυχή σύμπτωση'' το γεγονός ότι σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία είναι διαπραγματευτές οι ιστορικοί ηγέτες των δύο κοινοτήτων Γλαύκος Κληρίδης και Ραούφ Ντενκτάς ενώ τονίζει ότι το αναθεωρημένο σχέδιο Αννάν αποτελεί μια ''συνολική ισορροπημένη προσέγγιση'' και οι όποιες αλλαγές ''υπέρ '' της μίας πλευράς θα πρέπει να αντισταθμιστούν με ανάλογες αλλαγές υπέρ της άλλης''.

    [10] Υπόθεση εκβιασμών

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει οτι ''κατά ασφαλείς πληροφορίες, ο επιχειρηματίας και σύζυγος της κ. Γ. Αγγελοπούλου, κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλους, έδωσε στη Δικαιοσύνη μαγνητοφωνημένες συνομιλίες με έμμεσες απειλές για τη ζωή του και τις ζωές άλλων μελών της οικογενείας του. Επίσης, αντίγραφα επιταγών. Αντίστοιχα στοιχεία αναμένεται να καταθέσει και η κ. Μαριάννα Λάτση, η οποία φέρεται να έχει δώσει σχετικά στοιχεία μαζί με την κ. Αγγελοπούλου στον εισαγγελέα για θέματα τρομοκρατίας κ. Ι. Διώτη''.

    Η Espresso αναφέρει οτι ''στο χιονισμένο Γκστάαντ τα Χριστούγεννα πραγματοποιήθηκε η μυστική συνάντηση, στην οποία δύο από τις πλέον ισχυρές γυναίκες της Ελλάδας συμφώνησαν να ανακινήσουν το θέμα που προκάλεσε πάταγο, τόσο εκκωφαντικό όσο και η εξάρθρωση της ''17 Νοέμβρη''. Στο ειδυλλιακό τοπίο των Αλπεων, η Γιάννα Αγγελοπούλου και η Μαριάννα Λάτση αποφάσισαν να δώσουν ένα τέλος στη γάγγραινα των εκβιασμών, που μέχρι τότε είχε φτάσει μόνον ως ψίθυρος στην κοινή γνώμη, αλλά επί χρόνια απασχολούσε τις οικονομικές αυτοκρατορίες της ελληνικής κοινωνίας''.

    Η Traffic news εκτιμά οτι ''ο κ. Αγγελόπουλος εξέφρασε στον πρωθυπουργό τη δυσαρέσκειά του τόσο για την τροπή που πήρε η υπόθεση με το σημείωμα όσο και για τον τρόπο με τον οποίο το μεταχειρίστηκε η κυβέρνηση και εν τω μέσω μίας τόσο ''θερμής'' περιόδου και κυρίως με τη δίκη της ''17Ν'' να περιμένει στη γωνία''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι ''η συνάντηση που ασφαλώς μπορεί να εκληφθεί και ως ένα έμμεσο (τουλάχιστον) καμπανάκι προς τις Δικαστικές Αρχές οτι... εδώ είναι ο Πρωθυπουργός που θέλει, δια παντός τρόπου, να υποδείξει την πρόοδο της συμπεριφοράς της Δικαιοσύνης προς την οδό που οι επιθυμίες του συνάδουν;''

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται οτι ''μια φιλική συμβουλή για την Γιάννα: πρόσεξε γιατί στην έχουν στημένη. Σταμάτησε να παίρνεις μόνη σου όλες τις αποφάσεις, βάλε στο κόλπο και τους υπεύθυνους της κυβέρνησης, ρώτα κάπου-κάπου και κανέναν της αντιπολίτευσης γιατί τα λεφτά που διαχειρίζεσαι είναι πάρα πολλά και στο τέλος όταν θάρθη η ώρα του λογαριασμού, κάποιοι... καλοθελητάδες δεν αποκλείεται να σε βγάλουν και... κλέφτρα και πολύ εύκολα να βρεθείς πίσω από τα... σίδερα. Η πολιτική Γιάννα μου είναι πολύ σκληρή και άτιμη''.

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει οτι ''στην σημερινή Ελλάδα έχει αναρριχηθή μία τάξις ''νεο-ζάπλουτων'', με δραστηριότητες που δεν δικαιολογούν τον πλούτο που απέκτησαν. Η τάξις αυτή έχει διαβρώσει τα πάντα. Εχει διαβρώσει το κράτος, τους θεσμούς, την οικονομία, τον αθλητισμό''.


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 20 January 2003 - 21:29:03 UTC