Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-03-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/03/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Δίκη 17Ν
  • [04] Πτυχία Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών
  • [05] Συνέντευξη Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου
  • [06] Χρηματιστήριο
  • [07] ΝΔ
  • [08] ΕΣΥ
  • [09] Μίλερ-Δηλώσεις-Αντιδράσεις
  • [10] Κυπριακό
  • [11] Ελλάδα-Ιράκ
  • [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [13] Χρηματιστήρια

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/03/2003

    Η δεύτερη μέρα της δίκης για την 17 Νοέμβρη, το Κυπριακό, η πτώση στο Χρηματιστήριο και οι εξελίξεις στο θέμα του Ιράκ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Αναγνώριση για χιλιάδες πτυχία από Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών. ΤΕΕ και υπουργείο Παιδείας ανοίγουν το δρόμο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): ''Χιονοστιβάδα εξελίξεων'' προαναγγέλλει ο Γιωτόπουλος. Ενώ εξανεμίζεται το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τρομοθέαση επιδιώκει ο Κουφοντίνας. Το ύπουλο παιχνίδι της ''17Ν'' με την τηλεόραση.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Μανιφέστο Χριστόδουλου: ''... είναι ανάξιοι ηγέτες. Κυρίαρχος ο λαός θα κρίνει όσους περιφρονούν την Εκκλησία''. Βαρυσήμαντη εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου.

    Η ΑΥΓΗ: ''Οχι'' των Ευρωπαίων πολιτών στον Μπους. Εντυπωσιακά στοιχεία του ''ευρωβαρόμετρου'' της Κομισιόν.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ερχεται για Πάσχα ο Κωνσταντίνος. Από τον Ιούνιο εγκαθίσταται μόνιμα στην Ελλάδα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο Γιωτόπουλος δίνει... γραμμή: Για όλα φταίνε οι Αμερικάνοι. Δίκη της τρομοκρατίας, ημέρα δεύτερη: πέφτουν οι μάσκες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Επιχειρηματικότητα: Νέο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση των μικρομεσαίων. Νέες φορολογικές διευκολύνσεις και οικονομικά κίνητρα.

    ΕΘΝΟΣ: Πακέτο πιλότος για τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Τα νέα έντυπα και η πρώτη προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ρουκέτες με πολιτική γόμωση αναμένονται στη Δίκη. Πολλοί και ποικίλοι έχουν χάσει τον ύπνο τους, καθώς θεωρείται βέβαιον οτι οι 19 που δικάζονται θα αποκαλύψουν πράγματα και θαύματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Επιασε πάτο το Χρηματιστήριο. Συνεχίζεται το έγκλημα στη Σοφοκλέους και η κλοπή των επενδυτών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προκήρυξη Γιωτόπουλου από το εδώλιο. Δίκη 17Ν: Αρνείται τις κατηγορίες αλλά ''κάλυψε'' πολιτικά την τρομοκρατία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Προκηρύξεις και αποκηρύξεις. Πως αντέδρασαν οι 19 μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου.

    ΕΣΤΙΑ: Ασέβεια στα θύματα. Ανεπίτρεπτη προβολή των δολοφόνων.

    Espresso: Σοκ: Αισχρά CD με παιδικό σεξ στο κέντρο της Αθήνας. Αποκαλύπτουμε το βρόμικο κύκλωμα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το ''κατηγορών'' σκίασε τα μανιφέστα. Οι κατηγορούμενοι αντιμέτωποι με το αίμα και τον πόνο τριών δεκαετιών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αρνούνται τις κατηγορίες οι περισσότεροι κατηγορούμενοι. Την πολιτική ευθύνη ανέλαβαν Ξηρός και Κουφοντίνας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Παράσταση για δύο... αρχηγούς. Αμφισβητούν τη δίκη Γιωτόπουλος-Κουφοντίνας.

    ΝΙΚΗ: Προκήρυξη από το εδώλιο. Βήμα μέσω της δίκης διεκδικεί η 17Ν. Σήμερα η απόφαση για τις κάμερες.

    POST: Είστε υπηρέτες των ΗΠΑ. Ξέσπασαν χθες Κουφοντίνας, Σάββας Ξηρός και από διαφορετική θέση ο Γιωτόπουλος.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ανατιμήσεις-ιδιωτικοποιήσεις: Επίθεση στο εισόδημα και στα εργατικά δικαιώματα.

    Traffic News: Το γυμνό κορμί της Καπεζάνου ανάβει φωτιές στα δικαστήρια. Σάλος και αγωγές για την ταυτόχρονη δημοσίευση φωτογραφιών σε ''MAX'' και ''PLAYBOY''.

    Η ΧΩΡΑ: Ασύλληπτοι οι εγκέφαλοι του ΠΑΣΟΚικού παρακράτους. Δικάζεται ένα τμήμα του επιχειρησιακού κορμού της οργάνωσης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Με τη μάσκα αγωνιστή. Παράσταση για δύο ρόλους από Γιωτόπουλο-Κουφοντίνα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κλείστε την TV. Πολιτικές νεολαίες: Η ενημέρωση δεν είναι Reality.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στεφανώνει τις γυναίκες Ολυμπιονίκες ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Την Παρασκευή στο Δημοτικό Συμβούλιο.

    [03] Δίκη 17Ν

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι ''μετά από ένα κύκλο αίματος 27 χρόνων, κανείς από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στη 17Ν δεν μιλάει για την ''ταμπακέρα'': Δηλαδή για τις στυγερές δολοφονίες. Αρχισαν ήδη από χθες την ''ξύλινη πολιτικολογία'' , τα ''ψευτοεπαναστατικά μανιφέστα'' και τους ισχυρισμούς για ''σκευωρίες'' από ξένα κέντρα''.

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι ''από την πρώτη κιόλας τοποθέτηση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου στο δικαστήριο, αλλά και από τη νέα ''ηγετική '' εμφάνιση του Δημήτρη Κουφοντίνα κατέστη χθες σαφές οτι οι δύο άνδρες θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια που εμφανώς πλέον καταβάλλει μια μερίδα των κατηγορουμένων για ''πολιτικοποίηση'' της δίκης''.

    Η ESPRESSO υποστηρίζει ότι ''οι 19 κατηγορούμενοι που δικάζονται για την αιματηρή δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης τα τελευταία 27 χρόνια χωρίστηκαν σε ομάδες, αποδεικνύοντας οτι έχουν χαράξει διαφορετική στρατηγική, την οποία θα ακολουθήσουν μέχρι και την τελευταία στιγμή που θα κάθονται στο εδώλιο του δικαστηρίου''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ,''πολιτικό μανιφέστο των Δημήτρη Κουφοντίνα και Σάββα Ξηρού. Σκληρή στάση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου. Μη αποδοχή των κατηγοριών από τους περισσότερους κατηγορουμένους. ''Ξέσπασμα του Γιάννη Σερίφη''. Ενστάσεις για την ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της δίκης. Αυτά τα γεγονότα στιγμάτισαν την δεύτερη μέρα της δίκης των φερομένων ως μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης ''17 Νοέμβρη''.

    Επίσης, η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι ''τρομο-σίριαλ ''σκηνοθετεί'' τώρα ο Κουφοντίνας, με στόχο να μεταβάλει τα κανάλια, αν επιτραπεί η μετάδοση της δίκης, σε ...''εκτοξευτές'' προκηρύξεων που θα μπαίνουν σε κάθε ελληνικό σπίτι. Ιδεολογικά όπλα και συνθήματα προορίζονται να αντικαταστήσουν τώρα τα 45άρια!''.

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι ''ένδεκα χρόνια μετά την δολοφονία του Θ. Αξαρλιάν, η ελληνική κοινωνία ασεβεί τόσο στην δική του μνήμη όσο και των άλλων τραγικών θυμάτων: Η κοινή γνώμη με τις απόψεις της για ''κοινωνικούς επαναστάτες''. Οι δικηγόροι με τα περί ''πολιτικού εγκλήματος''. Οι δημοσιογράφοι με την προβολή των δολοφόνων. Τα ΜΜΕ με τον καννιβαλισμό τους. Ντροπή!''.

    [04] Πτυχία Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι ''ζήτημα χρόνου είναι όπως όλα δείχνουν το να ανοίξει ο δρόμος για την επαγγελματική αναγνώριση των διπλωμάτων των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, που συνεργάζονται με πανεπιστήμια της Ευρώπης (βάσει συμφωνιών δικαιόχρησης franchise) μετά την κίνηση της διαδικασίας παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για πλημμελή μεταφορά στο εθνικό δίκαιο της κοινοτικής οδηγίας 89/48''.

    [05] Συνέντευξη Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

    ''Ο κυρίαρχος λαός είναι αυτός που θα κρίνει τους εκφραστές της εξουσίας που αγνοούν την προσφορά της Εκκλησίας μας στο γένος'' , τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΑΠΟΦΑΣΗ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος. Ο κ. Χριστόδουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις κατά καιρούς παρεμβάσεις του σε διάφορα θέματα υπογραμμίζει ότι ''όσο ζει και αναπνέει δεν πρόκειται να κάνει τη χάρη σε κανέναν και να αποτελέσει έναν επίσκοπο κατ΄όνομα αλλά όχι κατ΄ουσίαν ο οποίος θα είναι απομονωμένος στο δικό του μικρόκοσμό''. Επίσης σημειώνει ότι '' τα προβλήματα και οι συγκρούσεις με την πολιτεία ''που έχουν τεράστιο κόστος στην ψυχή του λαού μας και εν γένει στη συνοχή της κοινωνίας μας προέρχονται από όσους επιθυμούν να οδηγήσουν την Εκκλησία στο περιθώριο της σύγχρονης ζωής''. Ο Αρχιεπίσκοπος διατυπώνει την πεποίθησή του ότι ''όλα τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας πρέπει να εξετάζονται στο πλαίσιο ενός συνεχούς,καλόπιστου και αξιόπιστου διαλόγου''.

    [06] Χρηματιστήριο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι '' κατέρρευσε ολοκληρωτικά χθες το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών . Ο αποκαλούμενος ''καθρέφτης'' της Οικονομίας έδειξε το αποστεωμένο κουφάρι της που συνεχίζει την καθοδική της πορεία παρασύροντας στην πτώχευση και την απελπισία χιλιάδες νοικοκυριά. Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται πια στις 1.570,03 μονάδες, επίπεδα που το Χρηματιστήριο είχε να δει από το φθινόπωρο του 1998''.

    [07] ΝΔ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι ''το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και μάλιστα στην αρχή του δεύτερου εξαμήνου του χρόνου το συζητούν όλο και περισσότερο στη Ρηγίλλης. Χθες κατά τη διάρκεια του ''πρωινού καφέ'' ο Κ .Καραμανλης και όλα τα στελέχη συμφώνησαν πως το κόμμα θα πρέπει να είναι έτοιμο για ν΄αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών''.

    [08] ΕΣΥ

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει οτι "το ΕΣΥ είναι μια κατάκτηση του ελληνικού λαού, κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, να το υπονομεύει ή να το καταργήσει, τόνισε εγκαινιάζοντας το νέο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ο πρωθυπουργός, ο οποίος σημείωσε πως ο εκσυγχρονισμός του προχωράει και θα ολοκληρωθεί. Στο πλαίσιο του ΕΣΥ γίνονται 11.000.000 εξετάσεις το χρόνο στα εξωτερικά ιατρεία, νοσηλεύονται 1.700.000 ασθενείς και 70.000.000 εργαστηριακές εξετάσεις".

    [09] Μίλερ-Δηλώσεις-Αντιδράσεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι ''η πολιτικοποίηση της δίκης της 17 Νοέμβρη συνέβη ήδη και με εντελώς απροσδόκητο τρόπο. Η δήλωση του Αμερικανού πρέσβη κατά την οποία στο εδώλιο βρίσκεται το ''κυρίως επιχειρησιακό σώμα της 17Ν'' εξελίχθηκε σε μείζον πολιτικό ζήτημα. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντέδρασαν έντονα και οι σκιές επέστρεψαν στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις''.

    Η Traffic news αναφέρει οτι "δυσάρεστη έκπληξη και χαστούκι για όσους επιτελείς των αντιτρομοκρατικών ερευνών πίστευαν οτι θα δέχονται μόνο συγχαρητήρια ήταν τα λόγια του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τόμας Μίλερ, ο οποίος περίμενε την πρώτη μέρα της έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας για να χτυπήσει στο πιο ευαίσθητο σημείο τις ελληνικές Αρχές: Την εξάρθρωση της "17Ν".

    Η POST προσθέτει οτι "τι σημαίνει η παρέμβαση του αμερικανού πρέσβη Τ. Μίλερ στην υπόθεση της "τρομοκρατίας" στην Ελλάδα; Γιατί αδειάζει την κυβέρνηση λέγοντας οτι "δικάζονται ορισμένοι εκτελεστές"; Πληροφορίες της "Post" αναφέρουν οτι πιέζουν και για νέες συλλήψεις καθώς και για την "επόμενη ημέρα της δίκης" ώστε ορισμένοι από τους καταδικασμένους να εκδοθούν στις ΗΠΑ".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά οτι "μείζον θέμα αξιοπιστίας" ανακινεί η κυβέρνηση για τον πρέσβη των ΗΠΑ Τόμας Μίλερ, ενώ ο ΣΥΝ καλεί την κυβέρνηση να βάλει τον πρέσβη-τοποτηρητή στη θέση του. Στα κυβερνητικά επιτελεία χθες επικρατούσε απορία και αμηχανία για την "αδικαιολόγητη και ξαφνική" δήλωση Μίλερ και ο συγκρατημένος εκνευρισμός του υπουργού Τύπου ήταν χαρακτηριστικός. "Δεν πρέπει να βιάζεται και δεν πρέπει να αλλάζει τις δηλώσεις του", είπε ο Χρήστος Πρωτόπαπας συστήνοντας στον Τ. Μίλερ "να κάνει υπομονή και να περιμένει την ακροαματική διαδικασία".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων τα εξής:''οι γνωστοί κύκλοι των ΗΠΑ με τις δηλώσεις του κ. Μίλερ οτι δεν έχουν συλληφθεί όλα τα μέλη της οργάνωσης..Επιχειρούν και πάλι να συντηρήσουν κλίμα καχυποψίας και ανασφάλειας εις βάρος της χώρας..Μόλις δεκαεπτά μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004...Παρά το ότι ο ίδιος πρεσβευτής εγκωμίαζε το καλοκαίρι τις επιτυχίες των διωκτικών αρχών και συνέχαιρε την κυβέρνηση. Φαίνεται όμως ότι τα συμφέροντα της υπερδύναμης, με τον επικείμενο πόλεμο στο Ιράκ...Και τα προβλήματα στις σχέσεις της με την ΕΕ στην οποία αυτό το εξάμηνο η χώρα μας προεδρεύει...Απαιτούν να εμφανίζεται μια Ελλάδα αδύναμη και υπό κατηγορία για ανοχή στην τρομοκρατία..''.

    Η ΧΩΡΑ γράφει οτι "σκόπιμα δεν συνδέθηκε και δεν προχώρησε η ανάκριση στις επαφές με ομάδα Τσουτσουβή, σκόπιμα δεν έγιναν ταυτόχρονα οι συλλήψεις των μεγάλων του ΕΛΑ, που 10 χρόνια κουβεντιάζουν με το ΠΑΣΟΚ στο σκοτάδι, των μελών της "20ης Οκτώβρη" που είχαν κι αυτά σχέση με την ομάδα του Κάρλος".

    [10] Κυπριακό

    Το ΒΗΜΑ τονίζει οτι "μήνυμα στην Αγκυρα έστειλαν οι Βρυξέλλες, που συσχετίζουν τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ με τη λύση του Κυπριακού. Οι αξιώσεις της Κοινότητας αποκρυσταλλώνονται στη δήλωση του επιτρόπου Γκίντερ Φερχόιγκεν, ο οποίος, αφού υπενθύμισε οτι ούτως ή άλλως η Κύπρος θα ενταχθεί στην ΕΕ, κάλεσε την Τουρκία "να συνυπολογίσει τις επιπτώσεις της μη επίλυσης. Σε αυτήν την περίπτωση", είπε ο επίτροπος, "που η Τουρκία δεν θα αναγνωρίζει ένα μέλος της ΕΕ, θα βρεθούμε στη δύσκολη θέση να φανταστούμε πως θα ήταν δυνατόν να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται οτι "επιστολές με τις παρατηρήσεις τους επί του τρίτου σχεδίου Αννάν επέδωσαν στον ΓΓ του ΟΗΕ ο πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος και ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, κατά την κοινή συνάντησή τους την περασμένη Παρασκευή".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει οτι "η ζωή στα κατεχόμενα παρέλυσε, λόγω μαζικής απεργίας, με στόχο να ασκηθεί πίεση στον Ραούφ Ντενκτάς να απαντήσει θετικά στη διενέργεια του δημοψηφίσματος, ο οποίος βρίσκεται στην Αγκυρα για διαβουλεύσεις σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό και ιδιαίτερα στο θέμα της διενέργειας δημοψηφίσματος" Σε ό,τι αφορά στην ελληνοκυπριακή πλευρά το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου συνέρχεται σήμερα για να εξετάσει τις εξελίξεις, αν και όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν αναμένεται να καταλήξει σήμερα σε απόφαση για την απάντηση που θα δοθεί στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για το θέμα του δημοψηφίσματος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) επισημαίνει οτι "το σενάριο, που θέλει την πλειονότητα των Τουρκοκυπρίων να τάσσονται κατά του Ντενκτάς και να ψηφίζουν υπέρ του σχεδίου Αννάν, φοβίζει παρά ικανοποιεί Αθήνα και Λευκωσία, καθώς διαβλέπουν οτι ο κυπριακός λαός τάσσεται στην πλειοψηφία του κατά του νέου αναθεωρημένου σχεδίου του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Ενα τέτοιο ενδεχόμενο θα φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την ελληνοκυπραική διαπραγματευτική ομάδα, η οποία θα κληθεί να σηκώσει στους ώμους της το βάρος της απόρριψης του πολυσυζητημένου σχεδίου του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Ανεξάρτητα όμως από τις πιέσεις και παραινέσεις του Μαξίμου, τον τελευταίο λόγο για το σχέδιο Αννάν εξακολουθεί να έχει ο κυπριακός λαός".

    [11] Ελλάδα-Ιράκ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει οτι "έμμεσες πλην σαφείς βολές κατά της Ουάσιγκτον για την πολιτική την οποία ακολουθεί στο ζήτημα του Ιράκ, εξαπέλυσε χθες ο πρωθυπουργός και προεδρεύων στην Ευρωπαϊκή Ενωση κ. Κ. Σημίτης. Σε μια αναφορά με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό, και ενώ πλέον η επίθεση των ΗΠΑ κατά της Βαγδάτης θεωρείται βεβαία, ο κ. Σημίτης παρατήρησε πως "η τρέχουσα περίοδος είναι πολύ δύσκολη για την ειρήνη, γιατί οι επιδιώξεις να χειραγωγηθεί ο κόσμος βρίσκονται σε ιδιαίτερη όξυνση".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο για την οικονομία και τις επιπτώσεις από τυχόν επέμβαση στο Ιράκ πραγματοποιείται την άλλη Πέμπτη 13 Μαρτίου, κατόπιν αιτήματος του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη προς τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Ταυτόχρονα, στην αυριανή συνεδρίαση του ECOFIN ο προεδρεύων κ. Χριστοδουλάκης αναμένεται να ζητήσει από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να βρίσκονται σε διαρκή συνεννόηση, αφού όλα δείχνουν πως ο πόλεμος στο Ιράκ θα ξεσπάσει πριν από την εαρινή

    [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Προέσοδα και από ακίνητα! Για να καλυφθούν δανειακές υποχρεώσεις και ελλείμματα του Δημοσίου''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Πολεμικό συμβούλιο για την οικονομία. Εκτακτο υπουργικό στις 13 Μαρτίου''.

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Εφιαλτικά σενάρια για τις μετοχές. Νέες χαμηλές τιμές και στα διεθνή Χρηματιστήρια''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Κατέρρευσε και το ανάχωμα των 1.600 μονάδων στο ΧΑ''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:''Μπαράζ ρευστοποιήσεων από μεγάλους ξένους θεσμικούς. Εκρηκτικό μίγμα πιέσεων στη Σοφοκλέους''.

    [13] Χρηματιστήρια

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι "ο επερχόμενος πόλεμος με τα μαύρα σενάρια για τις τιμές του πετρελαίου, οι πωλήσεις μετοχών από ξένους που "οσμίζονται" χαμηλότερες τιμές και η έλλειψη ρευστότητας (μετοχοδάνεια) που οδηγεί εισηγμένους επιχειρηματίες στη ρευστοποίηση τίτλων, έφεραν χθες το δείκτη στις 1.570 μονάδες ή στο Μάρτιο του 1998! Οι φήμες τέλος για ένταξη μετοχών σε καθεστώς επιτήρησης αποτελούν απλώς...το κερασάκι".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 5 March 2003 - 17:30:03 UTC