Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-04-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/04/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ελλάδα-Κύπρος-Τουρκία
  • [04] Αυθαίρετα
  • [05] Νέα Δημοκρατία
  • [06] Ελλάδα-Ιράκ
  • [07] Κόμματα-Εκλογές
  • [08] ΠΑΣΟΚ-Καταγγελίες

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/04/2003

    Η θέση του πρωθυπουργού και οι διεργασίες του ΠΑΣΟΚ σε αναφορές για εμπλοκή στελεχών του κυβερνώντος κόμματος σε χρηματιστηριακές συναλλαγές, το Κυπριακό και η περιοδεία του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή στο Αιγάλεω, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Λύση για χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων. Συνεταιρισμοί: Ανταλλαγές εκτάσεων με το νέο Δασονόμο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): ''Αδειάζουν'' τον Σημίτη. Τα κορυφαία στελέχη του τον πιέζουν να απαλλαγεί από την ''αυλή'' του.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ομηρος ο Σημίτης. Ο ''εκσυγχρονισμός'' βουλιάζει στην παρακμή και τη διαφθορά.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 40.000 προσλήψεις μόνο για γυναίκες. Εκτός ΑΣΕΠ και με τετράωρη απασχόληση ημερησίως.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κασέτα φωτιά καίει υπουργό. Παραμυθατζής ο Πρωτόπαπας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Χρυσά ενοίκια. Και 7.000 ευρώ στην τσέπη από την Αθήνα 2004. Τι θα κερδίσουν όσοι παραχωρήσουν το σπίτι τους.

    ΕΘΝΟΣ: Το επίδομα ενοικίου σε 40.000 οικογένειες. Από 1.080-2.000 ευρώ τον χρόνο το ύψος για κάθε δικαιούχο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η ''διεύρυνση'' οδηγεί στην... διεύρυνση του προφίλ του ΠΑΣΟΚ. Ευχαριστημένος ο Κ. Σημίτης από την ευρωπαϊκή του επιτυχία, θα ''στριμώξει'', σήμερα, τους υπουργούς του για καλύτερη δουλειά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οι αποκαλύψεις-ισχυρισμοί οτι κυβερνητικά στελέχη πρωταγωνιστούν σε υποθέσεις διαφθοράς οδηγούν σε ανασχηματισμό κάθαρσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 10 ρυθμίσεις για την εξαγορά δημόσιων εκτάσεων. Υπ. Γεωργίας: Τι ισχύει για αγροτικές και τουριστικές περιοχές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η Βουλή της Σοφοκλέους. Οταν, στην εποχή του πυρετού, κυνηγούσαν τα κέρδη.

    ΕΣΤΙΑ: Πολιτική χιονοστιβάδα. Οι αποκαλύψεις για τους υπουργούς.

    Espresso: Πουλούσαν κοκαΐνη σε Κολωνάκι και Μύκονο. Συνελήφθησαν τέσσερις επώνυμοι επιχειρηματίες.

    ΤΑ ΝΕΑ: Νέα φουρτούνα για Σημίτη, ΠΑΣΟΚ. Πολιτική θύελλα και συντροφικά μαχαιρώματα.

    Traffic News: ''Τα καλλιστεία ήταν στημένα''. Επεισοδιακά παρασκήνια, φωνές, παρατράγουδα και πολλές καταγγελίες.

    Η ΧΩΡΑ: Τζακ-ποτ μιζαδόρων στον ΟΠΑΠ. Ερευνα για κακουργήματα εκατοντάδων δις.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Χάνονται 17,3 δις. για σχολεία. Εκθεση-κόλαφος του ΟΣΚ για τη Θεσσαλονίκη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πέντε τομές για την ανάπτυξη. Ο Α. Τσοχατζόπουλος αναγγέλλει μέσω της ''Θ'' την υπαγωγή της Θεσσαλονίκης σε ειδική ζώνη του αναπτυξιακού.

    [03] Ελλάδα-Κύπρος-Τουρκία

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι ''καθοριστικές αποφάσεις για τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν για την επίλυση του Κυπριακού, με δεδομένη τη νέα δυναμική που δημιουργεί η ένταξη στην ΕΕ, τη σταδιακή ενσωμάτωση της Κύπρου στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι την πολιτική έναντι της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων, ελήφθησαν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών κορυφής που είχαν στη Λευκωσία αντιπροσωπείες των κυβερνήσεων Αθηνών και Λευκωσίας, υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη και τον Πρόεδρο κ. Τάσσο Παπαδόπουλο''.

    Η Traffic news αναφέρει οτι ''σαφέστατο μήνυμα προς την Αγκυρα πως η ευρωπαϊκή επιτροπή της Τουρκίας περνά από τη Λευκωσία και την επίλυση του Κυπριακού απέστειλε ο πρωθυπουργός και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Κώστας Σημίτης, κατά τις επαφές του στην Κύπρο''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά οτι ''νερό στο κρασί της βάζει η Αγκυρα στο Κυπριακό, εγκαταλείποντας τους συνήθεις λεονταρισμούς οτι θα προσαρτήσει τα Κατεχόμενα στο τουρκικό έδαφος σε περίπτωση της κυπριακής ένταξης. Η νέα γραμμή επισημοποιήθηκε από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αμπντουλάχ Γκιούλ''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει οτι ''για πρώτη φορά στα τριάντα χρόνια τουρκικής κατοχής στην Κύπρο, σύσσωμη η αντιπολίτευση του Ντενκτάς πέρασε την πράσινη γραμμή και συναντήθηκε με τον Ελληνα πρωθυπουργό. Οι Τουρκοκύπριοι αρχηγοί κομμάτων καταδίκασαν την πολιτική Ντενκτάς και επικρότησαν τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης. Με οργή αντέδρασε ο Ντενκτάς, ο οποίος όμως αποχωρεί από την πολιτική το 2005''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει οτι ''κυρίαρχος στρατηγικός στόχος του κυπριακού λαού είναι η επίτευξη λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του πολιτικού προβλήματος, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος σε άρθρο του που δημοσιεύεται σε δύο κυπριακές εφημερίδες''.

    [04] Αυθαίρετα

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται οτι ''η κοινή απόφαση των υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομικών, που αφορούσε τον τρόπο, τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την καταβολή των προστίμων, ανέγερσης και διατήρησης των αυθαιρέτων κατασκευών αλλά και τη ρύθμιση σε μηνιαίες δόσεις, αυτών, αν και αποσύρθηκε για λίγους μήνες ώστε να πάρει νέα μορφή για να πληρώνουν λιγότερα οι πολίτες, είναι ξανά προς υπογραφή, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά το Πάσχα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες''.

    [05] Νέα Δημοκρατία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει οτι ''σκάνδαλο'', ''πολιτικό τέχνασμα'' και ''μεγαλύτερο έγκλημα σε βάρος της ελληνικής οικονομίας'', ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, για να χαρακτηρίσει τα όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια στη Σοφοκλέους και το Χρηματιστήριο, μιλώντας σε συγκέντρωση στελεχών στο Αιγάλεω''.

    [06] Ελλάδα-Ιράκ

    Η Espresso επισημαίνει οτι ''το ενδεχόμενο αποστολής ελληνικού μηχανοκίνητου τάγματος πεζικού στο Ιράκ μελετάει το ελληνικό Πεντάγωνο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από ανώτατους στρατιωτικούς κύκλους, το τάγμα θα είναι επιπλέον της δύναμης των περίπου 350 ανδρών''.

    [07] Κόμματα-Εκλογές

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ τονίζει οτι ''όπως προκύπτει από ασφαλείς πληροφορίες, οι επιτελείς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι κομματικοί μηχανισμοί έχουν τεθεί σε προεκλογική ετοιμότητα, αφού εκτός από τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και την κατάρτιση των προγραμματικών θέσεων, υπάρχει έντονη κινητικότητα και για επί μέρους θέματα που, αν και ελάσσονος σημασίας, στέκονται ικανά για να επιβεβαιώσουν το γεγονός οτι η πολιτική ζωή έχει εισέλθει σε μακρά προεκλογική περίοδο''.

    [08] ΠΑΣΟΚ-Καταγγελίες

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι ''δυσάρεστο κλίμα στην πολιτική ζωή και ενοχλήσεις στην κυβέρνηση προκαλεί το ζήτημα που ανέκυψε με την εμπλοκή υπουργών και άλλων στελεχών στα τουλάχιστον περίεργα 'παιχνίδια' στο Χρηματιστήριο, την εποχή του άκρατου καλπασμού του. Οπως αναδεικνύεται και από την καταγραφή της 'Ε', πολλοί ήταν οι βουλευτές που είχαν μεταφέρει τη Βουλή στη ... Σοφοκλέους. Τώρα όλοι ψάχνουν και ψάχνονται, ενώ η κυβέρνηση από τη μία δηλώνει ότι δεν υπήρξαν παρανομίες, τουλάχιστον από στελέχη που έχουν ήδη αναφερθεί, από την άλλη όμως απειλεί με κυρώσεις στην περίπτωση που αποδειχθούν ανομίες''.

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ ''σε κρίση με απρόβλεπτες διαστάσεις εξελίσσεται η υπόθεση της εμπλοκής στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε παιχνίδια στο Χρηματιστήριο το 1999. Ο Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος, και επί του παρόντος αρνητικός στο να λάβει δραστικά μέτρα. ''Θέλω χρόνο να σκεφτώ καλά τι θα κάνω' είναι μια δήλωση που του αποδίδεται''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι ''ενεργοποίηση του σχεδίου ανατροπής του πριν από τις προσεχείς εκλογές φοβάται ο πρωθυπουργός ύστερα και από τις αποκαλύψεις περί εμπλοκής κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως οι κ.κ. Μανίκας, Νεονάκης, στην υπόθεση της Σοφοκλέους. Ο κ. Σημίτης φέρεται, έτσι, αποφασισμένος να 'πάρει κεφάλια'''.

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι ''οι αποκαλύψεις της 'Αυριανής' δρομολογούν πολιτική χιονοστιβάδα. Μετά από συνωμοσία σιωπής τριών ολοκλήρων ετών -στην οποία πρωτοστάτησε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ- το μεγάλο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου επανέρχεται στο προσκήνιο. Και αυτήν την φορά, δεν αποκλείεται να συμπαρασύρη ολόκληρη την Κυβέρνηση''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι ''ήδη, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, κ. Σωκράτη Κοσμίδη, να διαμηνύσει προς υπουργούς-υφυπουργούς ότι σε περίπτωση αυταπόδεικτης εμπλοκής τους σε οποιοδήποτε σκάνδαλο θα τους θέσει εκτός κυβέρνησης. Με το δεδομένο ότι ο κ. Μαλέσιος δεν έχει αντικατασταθεί και ότι αναμένονται οι επόμενες ημέρες να ακουσθούν κάποια ονόματα, ο ανασχηματισμός για τον κ. Σημίτη φαντάζει μονόδρομος. Μετά τις γιορτές οι όποιες αποφάσεις''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υπογραμμίζει ότι ''παρά την πρόθεσή του να μην αφήσει, τουλάχιστον προς το παρόν, ακάλυπτους τους στενούς του συνεργάτες και την επιθυμία του να πέσουν οι τόνοι της έντασης που προκλήθηκε, ο πρωθυπουργός δέχεται έντονες πιέσεις μέσα και έξω από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες 'κάθαρσης' στο περιβάλλον του. Πιέσεις, που οδηγούν, πάντως, σε εφιαλτικά σενάρια τα στελέχη του Μαξίμου, τα οποία φέρονται να εκτιμούν ότι το σκηνικό που στήνεται πάνω στις τελευταίες αποκαλύψεις, ουσιαστικά έχει στόχο την απομόνωση του πρωθυπουργού και την επιτάχυνση των εξελίξεων μέσα στο ΠΑΣΟΚ και γενικότερα στο πολιτικό σκηνικό''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι ''ο Αθανασούλης 'λάδωνε' στέλεχος της Κυβέρνησης, στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού. Στην διάθεση του κ. Σημίτη η μαγνητοταινία''.


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 21 April 2003 - 15:51:30 UTC