Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-06-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 09/06/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] Συντάξεις
  • [05] Δίκη 17Ν
  • [06] Αγια Σοφιά
  • [07] Στεγαστικά δάνεια
  • [08] Συνέντευξη Ακη Τσοχατζόπουλου
  • [09] Προσλήψεις
  • [10] Δημοσκοπήσεις
  • [11] ΕΕ-Τουρκία
  • [12] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 09/06/2003

    Τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και η δίκη της 17Ν είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ποιά αυθαίρετα νομιμοποιούνται σε Αττική, Κορινθία και Σαλαμίνα. ''Κλειδί'' στο νέο δασονόμο το άρθρο 15.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Προσλήψεις 50.000 για μερική απασχόληση. Σε Δημόσιο, Τοπική Αυτοδιοίκηση, κρατικούς Οργανισμούς κ.ά.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Η ανεργία ρίχνει το ΠΑΣΟΚ. Μαζί με την Οικονομία και την Υγεία.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 8.700 προσλήψεις. Οι νέες προκηρύξεις και οι προθεσμίες που ''τρέχουν''.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σκάνδαλο: Το Μετρό κυκλοφορεί ανασφάλιστο. Διπλάσια από τον Βαρδινογιάννη ασφάλιστρα πληρώνουν τα κρατικά διυλιστήρια.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στεγαστικά: Οι νέες ευκαιρίες μετά τη μείωση των επιτοκίων. Ποιοί κερδίζουν και ποιοί χάνουν από την απόφαση της ΕΚΤ.

    ΕΘΝΟΣ: Δύο δώρα έκπληξη για τις επικουρικές. Συντάξεις: Ευνοούνται οι ασφαλισμένοι σε ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, Τράπεζες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Επαιξαν στην Αγία Σοφία ...μουσική δωματίου. Το Ελληνικό ΥΠΕΞ τηρεί... σιγήν ιχθύος στο θέμα και συνεχίζει να συνομιλεί με την Αγκυρα για το Αιγαίο μας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αέρας εξουσίας για τη Νέα Δημοκρατία. Κανένα πολιτικό πραξικόπημα δεν μπορεί να ανατρέψει τον ερχομό της ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δύναμη αλλαγής και ασφάλειας η ΝΔ. Γκάλοπ: Ρεύμα νίκης με διαφορά που αυξάνεται συνεχώς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Και νέφος εσωτερικού χώρου. Ερευνα: Χειρότερο από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

    ΕΣΤΙΑ: Ανετα 45% βλέπει η ΝΔ. Εκδηλος ο πανικός στην Κυβέρνηση.

    Espresso: Σατανιστής τραγουδιστής έρχεται στην Ελλάδα. Οι πρώτες αντιδράσεις.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ανοίγει πόρτα στο Δημόσιο για 86 πτυχία. Ωφελούνται χιλιάδες πτυχιούχοι ΑΕΙ.

    Traffic News: Πόσα παίρνουν οι σταρ της νύχτας. Ολα τα χρυσά νυχτοκάματα.

    Η ΧΩΡΑ: Βροχή τα δις. στην TV για να μειώσουν την ψαλίδα. Η κυβέρνηση ξεκίνησε προεκλογική καμπάνια με χρήματα της Κοινότητας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ρυθμίσεις με δόσεις και εκπτώσεις. Καθυστερούμενες οφειλές σε ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΟΕΚ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κυβέρνηση βγάζει η καθημερινότητα. Τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης της ALCO.

    [03] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι ''στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού μεταφέρονται οι προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, καθώς η Λευκωσία εκτιμά οτι η Ουάσιγκτον μπορεί να ασκήσει περαιτέρω πίεση προς την Τουρκία για άρση του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις επίλυσης του πολιτικού ζητήματος''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, ''οι Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτουν κατηγορηματικά αναγνώριση του ψευδοκράτους και διεξαγωγή συνομιλιών για το Κυπριακό εκτός του πλαισίου των καλών υπηρεσιών του γγ του ΟΗΕ''.

    [04] Συντάξεις

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''τη χορήγηση επικουρικής σύνταξης ταυτόχρονα με την κυρία σύνταξη μελετά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Τυχόν υιοθέτηση της ρύθμισης ευνοεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο ασφαλισμένους σε ΙΚΑ ΔΕΚΟ και τράπεζες, οι οποίοι θα πάρουν επικουρική σύνταξη ακόμη και δέκα χρόνια νωρίτερα από ο,τι προβλέπεται σήμερα''.

    [05] Δίκη 17Ν

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι ''σε νέα φάση διαδικασίας εισέρχεται από σήμερα η δίκη της 17Ν στη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού. Αρχίζει ο κύκλος της εξέτασης των μαρτύρων υπερασπίσεως που έχουν προταθεί από τους ίδιους τους 19 κατηγορουμένους, αφού προηγουμένως ολοκληρώσει την κατάθεσή του ο προϊστάμενος του τμήματος Εξερευνήσεων της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας''.

    [06] Αγια Σοφιά

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι ''την έντονη ενόχλησή του για την παραχώρηση του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ της Κωνσταντινούπολης και για τη μετατροπή του Συμβόλου της Ορθοδοξίας σε συναυλιακό χώρο εξέφρασαν κύκλοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία της Διεύθυνσης του Φεστιβάλ ''βεβήλωση'' του σημαντικότερου μνημείου της Ορθοδοξίας''.

    [07] Στεγαστικά δάνεια

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι ''νέοι ορίζοντες ανοίγονται πλέον στη λήψη στεγαστικού δανείου για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, αφού οι εμπορικές τράπεζες αναμένεται να αποδεχτούν τη μείωση κατά 0,50% του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με επιλεκτικές επιθετικές μειώσεις στα επιτόκια χορηγήσεων και μικρότερες κινήσεις στα επιτόκια καταθέσεων''.

    [08] Συνέντευξη Ακη Τσοχατζόπουλου

    Να οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ σε έκτακτο Προγραμματικό Συνέδριο το φθινόπωρο, στο οποίο θα δεσμευθούν όλοι για την πορεία του ελληνικού λαού τα επόμενα χρόνια'', προτείνει ο κ.Α. Τσοχατζόπουλος με συνέντευξή του ΣΤΑ ΝΕΑ. ''Και σε όσους στο κόμμα του και την κυβέρνηση επιζητούν μέσα στο καλοκαίρι μια κίνηση - έκπληξη από τον Κώστα Σημίτη η οποία θα φέρει τη μεγάλη ανατροπή και θα αλλάξει το αρνητικό πολιτικό κλίμα, απαντά με τη φράση: ''Προσωπικά δεν ελπίζω στα θαύματα''.Παρότι όπως λέει ο κ. Τσοχατζόπουλος η κυβέρνηση έχει επιτελέσει μεγάλο έργο, παραδέχεται ότι υπάρχει θυμός σε ένα μέρος της λαϊκής βάσης της κοινωνίας, γιατί αυτός ο κόσμος περιμένει από το ΠΑΣΟΚ να ασχοληθεί με τα δικά του προβλήματα. Και τονίζει: ''Ο συνεκτικός ιστός που μας ενώνει ως κοινωνία θα διασαλευθεί εάν δεν καταφέρουμε καίριο πλήγμα στα τρία άλφα που αμαυρώνουν τα επιτεύγματα αυτού του τόπου: την ανεργία, την ανασφάλεια και τις κοινωνικές ανισότητες''. Και προσθέτει ότι σημαία της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ''μια κοινωνία ίσων ευκαιριών''. Ωστόσο ο υπουργός Ανάπτυξης πιστεύει πως υπάρχουν περιθώρια νίκης και στις επόμενες εκλογές''.

    [09] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει οτι ''μέχρι το τέλος του μήνα θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη 3.900 υπαλλήλων, ως μόνιμο προσωπικό, στους δήμους και τις νομαρχίες. Επίσης προχωρούν οι προσλήψεις στο ΙΚΑ, το Ναυτικό, την ΕΡΤ, τα ΕΛΤΑ, ενώ 3.000 θέσεις εργασίας δημιουργούνται στις σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής''.

    [10] Δημοσκοπήσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει οτι ''ανησυχία και αμηχανία στην κυβέρνηση και ευφορία, αλλά χωρίς πανηγυρισμούς, στη ΝΔ προκαλούν οι νέες δημοσκοπήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο''.

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά οτι ''με ικανοποίηση έγιναν δεκτά στη Ρηγίλλης τα νέα γκάλοπ που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν τη διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ να έχει παγιωθεί σε μεγάλα ποσοστά που είναι δύσκολο πλέον να ανατραπούν''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι ''τρεις νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας (ALCO, ΚΑΠΑ RESEARCH και STRATCOM) δείχνουν οτι η ΝΔ όχι μόνο διατηρεί τη διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη διευρύνει. Σταθερά πάνω από το 8% η διαφορά. Βέβαιη η νίκη της ΝΔ, όπως αποτυπώνεται και στη λεγόμενη ''παράσταση νίκης'', που δίνει μία διαφορά άνω των 30 μονάδων υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται οτι '' σε εφιάλτη στο δρόμο με τις... δημοσκοπήσεις μοιάζει ο φετινός Ιούνιος για το ΠΑΣΟΚ, καθώς όλες όσες δημοσιοποιήθηκαν χθες καταγράφουν μια εντελώς αρνητική εικόνα της κυβέρνησης στην κοινωνία για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της καθημερινότητας, μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ''.

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει οτι ''είναι απίθανο να μην μπορέση η Νέα Δημοκρατία να αυξήση το ποσοστό του 2000 κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, ώστε να φθάση στο 45%. Για να μην το πετύχη, θα πρέπει να συμβούν σημεία και τέρατα. Αντίθετα, όλα δείχνουν οτι βαίνει προς άνετη εκλογική νίκη με μεγάλη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ''.

    [11] ΕΕ-Τουρκία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει οτι ''δεν υπάρχει καμία αμφιβολία οτι το φετινό καλοκαίρι θα είναι κάτι περισσότερο από θερμό στο Αιγαίο, αφού όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν ακριβώς στο γεγονός, οτι η Τουρκία θα προσπαθήσει γι' άλλη μια φορά να πιέσει καταστάσεις, να εκβιάσει αποφάσεις, να εκμαιεύσει δεσμεύσεις μέσω της γνωστής παρενοχλητικής της μεθόδου''.

    [12] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η Traffic news επισημαίνει οτι ''η αύξηση της ετοιμότητας σε ορισμένες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, κυρίως των ελληνικών νησιών για την αντιμετώπιση πιθανής πρόκλησης θερμού επεισοδίου από την Αγκυρα, αποφασίστηκε σε σύσκεψη μεταξύ του υπουργού Εθνικής Αμυνας Γ. Παπαντωνίου και των αρχηγών των επιτελείων''.

    Η Espresso τονίζει οτι ''τρείς περιοχές του Αιγαίου έχουν σημειώσει με κόκκινους κύκλους οι επιτελείς του ελληνικού Πενταγώνου, εκτιμώντας οτι τις επόμενες μέρες εντός αυτών των τομέων, είναι πιθανό να δημιουργήσουν οι Τούρκοι επικίνδυνα επεισόδια, είτε στον αέρα είτε στη θάλασσα''.


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 9 June 2003 - 20:51:40 UTC