Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-06-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/06/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυβέρνηση - πρωθυπουργός
  • [04] Κυκλάδες- εξαγγελίες
  • [05] Τρομοκρατία
  • [06] ΠΓΔΜ- ΗΠΑ
  • [07] Κυπριακό
  • [08] ΕΕ-Μέση Ανατολή
  • [09] Βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [10] Μπάλτικ Σκάι
  • [11] Νέα Δημοκρατία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/06/2003

    Οι αναμενόμενες πολιτικές πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, η παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ για τους αγρότες από τον πρόεδρο του κόμματος Κώστα Καραμανλή, οι βαθμολογίες για τις πανελλαδικές εξετάσεις και η δίκη για τη 17Ν είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ατοκα στεγαστικά από ΟΕΚ. Για αγορά, αποπεράτωση και επισκευή κατοικίας.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Στο φως της ''αστυνομικής Μαφίας'' λογαριασμοί-θυρίδες. Χιονοστιβάδα οι αποκαλύψεις για διαφθορά.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Με δέκα στα ΑΕΙ. 6.500 υποψήφιοι θα συγκεντρώσουν το πολύ 10.000 μόρια.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 2.112 ευρώ αναδρομικά σε εκπαιδευτικούς και στρατιωτικούς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Το ανάκτορο της Αννούλας. Εχει 5ώροφη βίλα και η εκσυγχρονίστρια κ. Διαμαντοπούλου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κτηματολόγιο αυθαιρέτων για άμεση νομιμοποίηση. Φως στο τούνελ με την ηλεκτρονική καταγραφή του ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΕΘΝΟΣ: Μειώνονται τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα. Ολες οι ρυθμίσεις που προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ''Καύσωνας'' και στην... Σαχάρα του ΠΑΣΟΚ! Ο επικείμενος ανασχηματισμός της Κυβέρνησης ανεβάζει το θερμόμετρο των πολιτικών εξελίξεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βόμβα στα ταμεία των στρατιωτικών. Πρώτα οι κυβερνώντες τορπίλισαν την ασφάλιση και την περίθαλψη και τώρα σχεδιάζουν περικοπές για να τη... σώσουν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα μυστικά για ένα σωστό μηχανογραφικό. Πανελλαδικές: Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στα νησιά τώρα πιο χαλαρά. Διορθώσεις στο Π. Διάταγμα για τους όρους δόμησης.

    ΕΣΤΙΑ: Τίποτε σίγουρο για τον κ. Σημίτη. Ο επίσημος απολογισμός της Ελληνικής Προεδρίας.

    Espresso: Επεισόδιο στο The Wall λίγο πριν το φινάλε. Ο Ισπόγλου ανέτρεψε τα προγνωστικά και πήρε τα 68 εκατ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στο φως όλοι οι κωδικοί των βουλευτών. Εισηγήσεις και στον Σημίτη.

    Traffic News: Εκαναν σεξ μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κόσμου. Σοκ στο Φαληράκι της Ρόδου.

    Η ΧΩΡΑ: Τι θα κάνει η ΝΔ με τους αγρότες. Ο Καραμανλής, μέσα σε αποθέωση στη Λάρισα, εξήγγειλε γενναία και επαναστατικά μέτρα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στα όρια για καύσωνα. ΔΕΗ: Φόβος για υπερφόρτωση του δικτύου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αντίστροφη μέτρηση για ανασχηματισμό. Ο Κ. Σημίτης πήρε ήδη τις αποφάσεις του.

    [03] Κυβέρνηση - πρωθυπουργός

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι ''πορεία αντεπίθεσης'' ετοιμάζουν ΠΑΣΟΚ και κυβέρνηση το επόμενο κρίσιμο δεκαήμερο καθώς ο Κώστας Σημίτης αναμένεται να προχωρήσει σε δραστικές πρωτοβουλίες που θα αποσκοπούν στην αναστροφή του αρνητικού κλίματος. Οι συγκυρίες που έχουν προκαλέσει μεγάλου βαθμού εσωστρέφεια θεωρείται επιτακτική ανάγκη να υπερπηδηθούν και να μετατραπούν σε προϋποθέσεις ουσιαστικής επαναπροσέγγισης στην καθημερινότητα του πολίτη''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι '' πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τις πρωτοβουλίες Σημίτη και ουδείς μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα αν ο πρωθυπουργός θα επιλέξει τελικά το δρόμο των ισορροπιών ή της ανατροπής. Πάντως στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει τις παραιτήσεις των υπουργών προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι ''αυτό που κάποιοι ονομάζουν στην πολιτική ορολογία ''συγκεκριμένες σταθερές'' καλείται να ξεπεράσει- πράγμα πολύ δύσκολο- ο πρωθυπουργός στην περίπτωση που θα τολμούσε να προχωρήσει σε δομικό ανασχηματισμό γεγονός που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δείχνει να απομακρύνεται κυρίως σε επίπεδο υπουργών.

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ,''κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ περιμένουν με αγωνία τον ανασχηματισμό προκειμένου να προσδιορίσουν τη στάση τους απέναντι στις εξελίξεις και σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένα να παραμείνουν άβουλα και αμέτοχα ακολουθώντας μοιρολατρικά λαθεμένες στρατηγικές και τακτικές που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την παράταξη σε συντριβή''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι '' η λύση για να ξεφύγει το ΠΑΣΟΚ από τη δίνη της σκανδαλολογίας λόγω Χρηματιστηρίου είναι να ανοίξουν οι κωδικοί όλων των βουλευτών. Την πρόταση αυτή διατυπώνουν τέσσερα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας του κόμματος Κώστας Λαλιώτης ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος , ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου και ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος''.

    [04] Κυκλάδες- εξαγγελίες

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι ''πέφτουν τα ''μποφόρ'' που έπληξαν την οικοδομή στα νησιά και ετοιμάζονται αλλαγές στο προεδρικό διάταγμα - πιλότο για την Τήνο . Η Βάσω Παπανδρέου που περιηγήθηκε 4 νησιά προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για να αρθούν αδικίες και να μην αποζημιώσει το Δημόσιο τους θιγόμενους ιδιοκτήτες. Με τα προωθούμενα μέτρα δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ οι νέοι όροι δόμησης. Αναζητούνται λύσεις για να μη μείνουν στον αέρα τα ''τυφλά'' οικόπεδα και όσα βρίσκονται σε εδάφη με μεγάλες κλίσεις. Αδειες μόνο σε ακίνητα 4 στρεμμάτων. Αποκλείονται οικοδομικοί συνεταιρισμοί και ιδιωτική πολεοδόμηση''.

    [05] Τρομοκρατία

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι ''οι πάντες περίμεναν ότι εκτός από τους φυσικούς αυτουργούς τους δολοφόνους της 17 Νοέμβρη η έρευνα θα ενετόπιζε και τους ηθικούς αυτουργούς καθώς επίσης και τους πληροφοριοδότες. Ιδίως τους τελευταίους. Χωρίς τους οποίους είναι λογικώς αδύνατο τα συγκεκριμένα άτομα που δικάζονται να είχαν τις πληροφορίες που διέθεταν''.

    [06] ΠΓΔΜ- ΗΠΑ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι ''ζήτημα ονομασίας εγείρει η κυβέρνηση των Σκοπίων όπου με μεθοδευμένες κινήσεις διεκδικεί το όνομα ''Μακεδονία'' υπό το πρόσχημα υπογραφής διμερούς συμφωνίας με τις ΗΠΑ, για την εξαίρεση των Αμερικανών πολιτών από τη δικαιοδοσία του νεοσύστατου διεθνούς ποινικού δικαστηρίου''.

    [07] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει οτι "νέα επίθεση κατά της ΕΕ εξαπέλυσε από την Ελβετία ο Ραούφ Ντενκτάς, υποστηρίζοντας οτι εάν η Ενωση εντάξει στους κόλπους της "τη μισή ελληνική Κύπρο", κατά την έκφρασή του, "τότε καταπατεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη".

    [08] ΕΕ-Μέση Ανατολή

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "η Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) χαιρετίζει, με χθεσινή ανακοίνωσή της, την κατ' αρχήν συμφωνία για την αποχώρηση των δυνάμεων της IDF από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και τη Βηθλεέμ καθώς και την ανάληψη της ευθύνης ασφαλείας αυτών των περιοχών από τις παλαιστινιακές αρχές".

    [09] Βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά οτι "στις "καλές σχολές" οι αριστούχοι ωθούν τις βάσεις προς τα πάνω. Ομως, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των βαθμών, 6.500 υποψήφιοι θα εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ συγκεντρώνοντας το πολύ 10.000 μόρια, δηλαδή έχοντας γράψει από 8 έως 10".

    [10] Μπάλτικ Σκάι

    Η Espresso γράφει οτι "στα ίχνη του Ιρλανδού πλοιοκτήτη του "Μπάλτικ Σκάι" ή αλλιώς του "Αντίχριστου", όπως τον αποκαλούν, κινούνται οι ξένες μυστικές υπηρεσίες. Η CIA και η Mossad έχουν λάβει σαφείς εντολές να συλλάβουν το εν λόγω πρόσωπο, που σύμφωνα με πληροφορίες διαθέτει φάκελο για απάτες και λαθρεμπόριο και θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς φημολογείται οτι έχει σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις".

    [11] Νέα Δημοκρατία

    Η Traffic news ισχυρίζεται οτι "τη διενέργεια πρόωρων εκλογών και από τη Λάρισα, ζήτησε για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος για τους αγρότες. Η κρίση στην οποία έχει βυθιστεί η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβαρύνει τον τόπο και το εθνικό συμφέρον, επιβάλλει ξεκαθάρισμα του τοπίου, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας οτι η μοναδική πρωτοβουλία που μπορεί να πάρει ο κ. Σημίτης είναι να προσφύγει σε εκλογές".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει οτι "σε μία εκδήλωση-προπομπό νίκης για τις επόμενες εθνικές εκλογές παρουσιάστηκε χθες για πρώτη φορά στη Λάρισα, στο γεμάτο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης, το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την αγροτική ανάπτυξη. Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλής εξαπέλυσε μύδρους κατά της κυβέρνησης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα για τους αγρότες και υποσχέθηκε ως αυριανός πρωθυπουργός να δίνει ο ίδιος τις μάχες στην ΕΕ".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει οτι "συμβόλαιο τιμής με τους αγρότες υπέγραψε χθες ο Καραμανλής στη Λάρισα, όπου παρουσίασε το αγροτικό κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Η ιδιαίτερη έμφαση που δίνει στην ανάπτυξη της Περιφέρειας και τα γενναία και επαναστατικά μέτρα που εξήγγειλε για τον αγροτικό τομέα είχαν ως αποτέλεσμα να τον αποθεώσουν οι αγρότες, οι οποίοι στηρίζουν πλέον όλες τις ελπίδες τους στη ΝΔ".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει οτι "αγροτικό πρόγραμμα χωρίς καμία συγκεκριμένη αναφορά στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα ανακοίνωσε χθες στη Λάρισα η ηγεσία της ΝΔ. Ενα πρόγραμμα χωρίς την παροχολογία προηγούμενων αγροτικών προγραμμάτων της και τα πολλά "θα" με πιο λίγες υποσχέσεις αυτή τη φορά, χωρίς όμως παρουσίαση ουσιαστικών δεσμεύσεων που να συγκροτούν ρεαλιστική πολιτική για τον αγροτικό χώρο".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 30 June 2003 - 20:36:11 UTC