Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-11-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/11/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Συμβασιούχοι
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Συνέντευξη Β. Παπανδρέου
  • [06] Εκλογές
  • [07] Νέα Δημοκρατία
  • [08] Κυπριακό
  • [09] Οικουμενικό Πατριαρχείο - Ελληνική Εκκλησία
  • [10] Δίκη ''17Ν''
  • [11] Ολυμπιακοί Αγώνες - Ασφάλεια

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/11/2003

    Η επιλογή των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και οι αντιδράσεις, το Κυπριακό, η δίκη της 17Ν και οι εξελίξεις στη Γεωργία, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ανάσα για 50.000 ιδιοκτήτες και 300.000 αυθαίρετα. ''Ξεπαγώνει'' η μεταφορά του συντελεστή δόμησης.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ιδού η ''Ισχυρή Ελλάδα'' σας κύριε Σημίτη. Δύο παιδιά, ο Γιώργος και η Λίλιαν, αποκαλύπτουν και καταγγέλλουν τη βαρβαρότητα και την αδιαφορία του κράτους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ψεύτικες μειώσεις στα επιτόκια. Η Τράπεζα της Ελλάδος αποκαλύπτει. Ακρίβυναν αντί να γίνουν φθηνότερα τα προσωπικά και τα σταθερά στεγαστικά δάνεια.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αυθαίρετα: Λύση με 60 ευρώ το μήνα. Πως θα αποκτήσουν ρεύμα και νερό τα 300.000 σπίτια.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Συναγερμός στο ΠΑΣΟΚ για την αντιστροφή του πολιτικού κλίματος. Γιγαντιαία εξόρμηση στον λαό με την συμμετοχή Σημίτη και όλων των κορυφαίων στελεχών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κερδίστε χρήμα. Ποιές δαπάνες μειώνουν το φόρο. Τι να προσέξετε στη δήλωση φόρου εισοδήματος.

    ΕΘΝΟΣ: Σε ποιές περιοχές θα ''χτυπήσει'' το ΣΔΟΕ. Οι έλεγχοι που έχουν προγραμματιστεί για το 2004.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μπορεί και το Φανάρι να ''σβήσει'' η φλόγα του Ισλάμ... Έντονη ανησυχία στην Αθήνα και στην Άγκυρα για τρομοκρατικό χτύπημα και στο Πατριαρχείο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πρόβες αρχηγού. Η πρώτη στην Καστοριά από τον Γ. Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημόσιο: Δουλεμπόριο με 250.000 υπαλλήλους. Ομηρία: Τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας για τους συμβασιούχους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τι αλλάζει στα εκτός σχεδίου. 10 απαντήσεις σε 10 συγκεκριμένες ερωτήσεις.

    ΕΣΤΙΑ: Ετοιμάζουν ξαφνικές εκλογές. Η πρόωρη κινητοποίησις του ΠΑΣΟΚ.

    Espresso: Πάνω από 1 εκ. ευρώ άφησε στους φτωχούς η Φρίντα Κοντομηνά. Τι αναφέρει η διαθήκη της.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σχέδια SOS για 11 ακραία σενάρια. Στα σκαριά Πολυεθνική Άμεση Δράση για το 2004.

    Traffic News: ''Με βίασε γνωστός δικηγόρος''. Καταγγελία-σοκ από 23χρονη Ρωσίδα.

    Η ΧΩΡΑ: Αυθαίρετα: οι 19 απαντήσεις για τη νομιμοποίηση. Πλήρης οδηγός για όλα τα ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες.

    City Press: Φόβοι για ''ολυμπιακό'' χτύπημα.

    MetroRAMA: Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα. Όμως η κυβέρνηση διαψεύδει αλλαγές στα σχέδια για την ασφάλεια το 2004.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου: Ποτοαπαγόρευση στους ανηλίκους.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Όχι σε εκλογές με σκληρό ροκ. Διαφοροποίηση Βενιζέλου από Κ. Σημίτη και Θ. Πάγκαλο.

    [03] Συμβασιούχοι

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι ''συγκλονιστικά στοιχεία για το εργασιακό καθεστώς χιλιάδων συμβασιούχων στο Δημόσιο ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σε εκδήλωση που έγινε στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα. Περισσότεροι από 250.000 υπάλληλοι απασχολούνται χωρίς τα στοιχειώδη δικαιώματα. Ένσημα, επιδόματα, δώρα εορτών και φαρμακευτική περίθαλψη είναι άγνωστες λέξεις για τους συμβασιούχους''.

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι ''με γιγαντιαία εξόρμηση στον λαό και διαρκή επίθεση σε όλα τα μέτωπα της δημόσιας ζωής, το ΠΑΣΟΚ βάζει οριστικό τέλος στην εσωστρέφεια και κινητοποιεί το σύνολο των δυνάμεών του για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Μετά την διαμόρφωση των ψηφοδελτίων και το οριστικό τέλος στην σεναριολογία για αλλαγές στην ηγεσία ο Πρωθυπουργός και ο Γραμματέας του Κινήματος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν το φιλόδοξο σχέδιο που προβλέπει η σαρωτική αντεπίθεση με στόχο τη νίκη στις εκλογές''.

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι ''το ''κάτι παραπάνω'' θέλουν στη Χαρ. Τρικούπη να δώσουν οι υποψήφιοι βουλευτές που θα συμπληρώσουν τις 52 κενές θέσεις που έμειναν στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος και ήδη αύριο συνεδριάζει για τον λόγο αυτό η αρμόδια Επιτροπή. Η Άντζελα Γκερέκου, όπως όλα δείχνουν, θα καλύψει τη θέση του ενός υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ στον νομό Κερκύρας, ενώ βέβαιη θεωρείται στη Β' Αθηνών και η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Γιάννη Δημαρά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν οι συζητήσεις που γίνονται μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και στελεχών την Πολιτικής Άνοιξης με πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη να επιμένουν πως οι συζητήσεις αυτές αφορούν και τον ίδιο τον επικεφαλής της, τον κ. Αντώνη Σαμαρά''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) επισημαίνει ότι ''να δείξουν ότι στο εσωτερικό του κόμματος επικρατούν αισθήματα αγωνιστικότητας και σύμπνοιας προσπαθούν πλέον όλοι στο ΠΑΣΟΚ, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη δημοσιοποίηση των προσώπων που θα είναι υποψήφιοι στις περιφέρειες ολόκληρης της χώρας''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι ''οι νέοι υποψήφιοι βουλευτές που ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή το κυβερνών κόμμα καλύπτουν 18 επαγγέλματα, ενώ πολλοί είναι συνδικαλιστές, μέλη κοινωνικών κινημάτων, διακεκριμένοι επιστήμονες, στελέχη της Αυτοδιοίκησης, καθηγητές ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, μέλη του επιχειρηματικού κόσμου, διπλωμάτες. Δεν απουσιάζουν και ονόματα με πολιτικές καταβολές από άλλους πολιτικούς χώρους, ακόμα και από τη ΝΔ. Η πλειονότητα των νέων υποψηφίων είναι ηλικίας 35-50 ετών, ενώ υπάρχουν και δύο υποψήφιες μόλις 25 ετών''.

    [05] Συνέντευξη Β. Παπανδρέου

    Βολές σε όσους μέσα στο ΠΑΣΟΚ καλλιεργούν κλίμα ηττοπάθειας ελπίζοντας να επωφεληθούν από τις όποιες μετεκλογικές εξελίξεις μιας ήττας του κυβερνώντος κόμματος εξαπολύει η Βάσω Παπανδρέου, σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ, σημειώνοντας με σκληρή γλώσσα: ''Δεν χρειαζόμαστε τις Κασσάνδρες ούτε τους δήθεν Προμηθείς που σπεύδουν να δηλώσουν παρόντες όχι για τη μεγάλη μάχη των εκλογών, αλλά για την επόμενη μέρα της ήττας που οι ίδιοι προεξοφλούν''. Η υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων δηλώνει ''δεν αναζητούμε διαχειριστές της ήττας'' και τάσσεται στο πλευρό του Κώστα Σημίτη, τον οποίο χαρακτηρίζει ''ηγέτη που εμπνέει εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό''. Η Βάσω Παπανδρέου αισιοδοξεί ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει και πάλι τις εκλογές και επισημαίνει ότι ''πολλές φορές η παράταξή μας βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο'' και κατάφερε να αλλάξει το κλίμα. Το ίδιο, όπως υποστηρίζει, θα γίνει και τώρα''.

    [06] Εκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι ''ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει συνεχώς ότι η τετραετία θα εξαντληθή και ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Όμως οι ίδιες οι ενέργειές του δημιουργούν τεράστιες υπόνοιες ότι μάλλον θα συμβή το αντίθετο. Η όλη συμπεριφορά του κ. Σημίτη προδίδει ότι προετοιμάζεται για αιφνιδιαστικές εκλογές''.

    [07] Νέα Δημοκρατία

    Η Traffic γράφει ότι ''στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων της στρέφει τώρα το ενδιαφέρον της η Νέα Δημοκρατία έπειτα και από την ανακοίνωση της πλειονότητας των υποψηφίων που θα κατεβάσει στις λίστες του το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια. Ήδη οι ενδιαφερόμενοι πολιτευτές έχουν αρχίσει να αποστέλλουν τις δηλώσεις υποψηφιότητάς τους προς τη Ρηγίλλης''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι ''το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στο μεσαίο χώρο και μέσα από τα πρόσωπα που προέρχονται από άλλους ιδεολογικοπολιτικούς και κομματικούς χώρους επιβεβαιώνει το 'ναι' στο ενδεχόμενο της 'μεταγραφής' του Στέλιου Παπαθεμελή στη Νέα Δημοκρατία και της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης που λέει ο τοπικός κομματικός μηχανισμός''.

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ ''σήμερα στη Βουλή ο Κ. Καραμανλής κατά τη συζήτηση της πρότασης νόμου της ΝΔ για τη διαφάνεια, θα τονίσει την πρόθεσή του για δημιουργία ενός καθεστώτος υγιούς ανταγωνισμού και θα ασκήσει σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης''.

    [08] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''ανυπαρξία πολιτικής βουλήσεως εκ μέρους της Τουρκίας για την επίλυση του Κυπριακού έως την 1η Μαΐου του 2004, οπότε συντελείται η προσχώρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαβλέπει ο Κύπριος πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος επισκέπτεται αύριο, επισήμως την Αθήνα''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι ''η προσπάθεια της Άγκυρας για περιθωριοποίηση του Κυπριακού, μετά από τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, και ο ορατός πλέον κίνδυνος ευρωδιχοτόμησης της Μεγαλονήσου, σε συνδυασμό με το σχέδιο δράσης που θα ακολουθήσει η ελληνοκυπριακή πλευρά, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει αύριο, στην Αθήνα, ο Κύπριος Πρόεδρος, Τάσσος Παπαδόπουλος''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι ''η τουρκική πολεμική αεροπορία απειλούσε να βομβαρδίσει την ελεύθερη Κύπρο, αν οι S-300 εγκαθίσταντο στο νησί, αποκαλύπτει ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Γ. Κληρίδης''.

    [09] Οικουμενικό Πατριαρχείο - Ελληνική Εκκλησία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "ανένδοτος εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην κρίση με την Ελλαδική Εκκλησία για το καθεστώς των Νέων Χωρών. Στην Ελλαδική Εκκλησία αναμένουν με αγωνία την αντίδραση του Φαναρίου στην απόφαση (υπερψηφίστηκε στην Ιεραρχία) να αποσταλεί ο κατάλογος των υποψηφίων για τις Μητροπόλεις Θεσσαλονίκης και Ελευθερουπόλεως, η τελική έγκριση όμως των ονομάτων να περνά από την ίδια την Εκκλησία της Ελλάδος".

    [10] Δίκη ''17Ν''

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και η πολύκροτη δίκη της 17Ν εισέρχεται στα μέσα αυτής της εβδομάδας στην τελική της ευθεία. Έχουν περάσει εννέα μήνες από την έναρξή της, και εάν τώρα δεν δευτερολογήσει τελικώς ο τακτικός εισαγγελέας, ολοκληρώνεται στα μέσα της εβδομάδας η ακροαματική διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση αυτή το δικαστήριο θα διακόψει για περίπου δέκα ημέρες προς διάσκεψη, προκειμένου να ανακοινώσει την απόφασή του για τις περίπου 2.000 κατηγορίες που βαρύνουν τους 19 κατηγορουμένους για συμμετοχή στη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης".

    [11] Ολυμπιακοί Αγώνες - Ασφάλεια

    Το MetroRAMA σημειώνει ότι "κατηγορηματικά διέψευσε χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Φλωρίδης, τα δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων που έκαναν λόγο για αναθεώρηση των σχεδίων ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, έπειτα από το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στη γειτονική Τουρκία. Παράλληλα, ο υπουργός διευκρίνισε ότι 'την αποκλειστική ευθύνη για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων την έχουν οι ελληνικές Αρχές και όχι ξένοι μυστικοί πράκτορες'".

    Η ESPRESSO ισχυρίζεται ότι "σχέδιο-μαμούθ στήνουν οι ένοπλες δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν πιθανή επίθεση με πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα στις 'καυτές ζώνες' κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων! Ανώτατοι παράγοντες αποκαλύπτουν ότι με το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα διατίθενται περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 6,1 δισ.δρχ,) για να εφοδιαστούν οι υπηρεσίες των επιλέκτων και οι μονάδες που συμμετέχουν στο σχέδιο με τα τελειότερα μέσα ανίχνευσης και καταπολέμησης της πιο εφιαλτικής μορφής τρομοκρατίας".

    H City Press προσθέτει ότι "αν και επισήμως τίποτα δεν αλλάζει στην πολιτική Ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όλα δείχνουν ότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη γειτονική Τουρκία και η γενικότερη κλιμάκωση της δραστηριότητας της διεθνούς τρομοκρατίας αυξάνουν τις πιθανότητες για ένα 'ολυμπιακό' χτύπημα σε βάρος της χώρας μας και επιβάλλουν την προσαρμογή της πολιτικής αποτροπής που ακολουθείται".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 24 November 2003 - 19:24:48 UTC