Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-12-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/12/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΕΕ-ΗΠΑ-Αμυνα
  • [04] Μείωση φόρων
  • [05] Οικονομία
  • [06] Ολυμπιακή Αεροπορία
  • [07] Εκλογές
  • [08] ΠΑΣΟΚ
  • [09] Πτυχία Κέντρων Ελεύθερων Σπουδών
  • [10] Ελληνική Εκκλησία  Οικ. Πατριαρχείο
  • [11] Διαδοχική ασφάλιση-Ρυθμίσεις
  • [12] Προσλήψεις
  • [13] Νέα Δημοκρατία
  • [14] Βασικά πρόστιμα-Τροπολογία
  • [15] Baltic Sky
  • [16] Ελλάδα-Αφγανιστάν
  • [17] ΕΛΑ
  • [18] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [19] VODAFONE-Χρηματιστήριο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/12/2003

    Η υιοθέτηση από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της τροπολογίας του κ. Χατζηδάκη για τα ιδιωτικά κολέγια, οι κινητοποιήσεις στην Ολυμπιακή Αεροπορία, οι σχέσεις ελληνικής εκκλησίας - Οικουμενικού Πατριαρχείου και η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για προσωρινή αναστολή είσπραξης προστίμων σε αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ακίνητα: Φθηνά ενοίκια σε ακριβές περιοχές. Οσα πρέπει να γνωρίζουν ενοικιαστές και ιδιοκτήτες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Δημόσιο: Μόνιμοι οι συμβασιούχοι. Εξι νέες δικαστικές αποφάσεις ανοίγουν τον δρόμο για όλους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Προγραφές με γκάλοπ από Χρυσοχοϊδη. Πως έσκαψε το λάκκο σε 3 υπουργούς.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Οδηγός προσλήψεων μέχρι τις... εκλογές. Πιάνουν δουλειά (επιτέλους) οι επιτυχόντες των εξετάσεων του 1998.

    Η ΑΥΓΗ: Μπόνους στους καταπατητές. Η κυβέρνηση χαρίζει τώρα τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα στα Δάση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 28 Μαρτίου οι εκλογές. Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τις κερδίσει παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πέφτουν οι φόροι. Σταδιακά από το 2004. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε έναντι των Βρυξελλών για το χρονοδιάγραμμα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κλειδώστε τώρα τα δάνειά σας. Αναπροσαρμόστε τις υποχρεώσεις σας για να μη χάσετε από την άνοδο των επιτοκίων.

    ΕΘΝΟΣ: 2.070 νέες προσλήψεις σε Πυροσβεστική, Νομαρχίες, Δήμους. Οι προκηρύξεις για τους διαγωνισμούς του Δεκεμβρίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ποιοί πολιτικοί ''μας'' είναι αστράτευτοι και όμως έγιναν βουλευτές και υπουργοί. Αναφυέντος του θέματος περί επαγγέλματος των βουλευτών, χρήσιμο είναι ο κ. Πάγκαλος να αναφερθεί και σε τούτο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ξεπέρασε τα 60 τρισ. το δημόσιο χρέος. Κατέθεσαν ανακριβή στοιχεία οι κυβερνώντες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σύγκρουση για την ΟΑ. Κρίση: Αποτυγχάνει και το 5ο πείραμα απογείωσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μπουρλότο με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ με αφορμή τα Κέντρα Ελ. Σπουδών.

    ΕΣΤΙΑ: Γκάφα ολκής του ΠΑΣΟΚ. Ο εκλογικός νόμος συμφέρει την Νέα Δημοκρατία.

    Espresso: Χιλιάδες οργισμένοι ''κατέλαβαν'' το site του SURVIVOR. Υστερία και φανατισμός.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ωραιοποιημένη οικονομία. Υπερφιλόδοξοι στόχοι της κυβέρνησης και για μετά το δαπανηρό 2004.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Απορρίπτει τα σενάρια η κυβέρνηση. ''Οχι'' σε ανασχηματισμό, διαδοχή και ''κόντρες''.

    ΤΑ ΝΕΑ: Χωρίς πρόστιμα οι αυθαιρεσίες στα δάση. Τροπολογία-βόμβα του υπουργείου Γεωργίας.

    ΝΙΚΗ: Τέλος στα σενάρια βάζει ο Σημίτης. Αντεπίθεση στη δεξιά για το ''θολό'' της πρόγραμμα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αυξήσεις στο ψωμί μέχρι και 20%. Αφόρητη η ακρίβεια για τα λαϊκά στρώματα.

    Traffic News: Επεσε στην πίστα η Αντζελα (Δημητρίου) και μάλιστα 2 φορές. Τη μετέφεραν στο νοσοκομείο με χτυπήματα στη μέση και στο χέρι.

    Η ΧΩΡΑ: Στενάζει η αγορά. Ο κόσμος βλέπει, αλλά δεν έχει λεφτά να ψωνίσει.

    City Press: Συναγερμός εν όψει ανατιμήσεων. Το αίτημα για νέα αύξηση της τιμής του ψωμιού ανοίγει ένα νέο κύκλο ακρίβειας.

    MetroRAMA: Στα άκρα η σύγκρουση για την Νέα Ολυμπιακή. Δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι, που προχωρούν σε νέες απεργίες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πως θα βγείτε στη σύνταξη. ΙΚΑ, ΟΓΑ: Ο νέος οδηγός συνταξιοδότησης.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Χαριστική βολή στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Επιμένουν οι συνδικαλιστές στις παράνομες απεργίες.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέες ρυθμίσεις στη διαδοχική ασφάλιση επαγγελματιών. Θεσμοθετείται η αυτοτελής θεμελίωση δικαιώματος.

    [03] ΕΕ-ΗΠΑ-Αμυνα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι ''βαθαίνει το ''ρήγμα'' μεταξύ ΝΑΤΟ και Ευρώπης. Τις έντονες αντιδράσεις της διατύπωσε και επίσημα χθες η Ουάσιγκτον για την ύπαρξη της Κοινής Ευρωπαϊκής Αμυνας αλλά και για τον Ευρωστρατό, ενώ παράλληλα δεν βρήκε ανταπόκριση από τους συμμάχους της για να ενισχύσει τις αποστολές της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι '' το ΝΑΤΟϊκό Συμβούλιο σε επίπεδο υπουργών Αμυνας, που άρχισε χτες στις Βρυξέλλες τις διήμερες εργασίες του, επιβεβαίωσε τις ''ανησυχίες '' των ΗΠΑ για την ''ευρωπαϊκή άμυνα'' αναμένοντας τις τελικές αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση επί του σχεδίου του Ευρωσυντάγματος προσανατολίστηκε προς την ενίσχυση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν χωρίς ένθερμη υποστήριξη των ευρωπαϊκών κρατών -μελών απέφυγε το ''σκόπελο'' του Ιράκ και διακήρυξε εκ νέου τη σημασία του ''κέντρου '' της Σούδας για τον ''αντιτρομοκρατικό αγώνα'' των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου''.

    [04] Μείωση φόρων

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι ''τη μείωση των ανώτατων φορολογικών συντελεστών από το 2004 και μετά κατά μία μονάδα κάθε χρόνο ώσπου να φτάσουν στο 35% για τα εισοδήματα φυσικών προσώπων (από 40% σήμερα) και στο 30% για τις επιχειρήσεις (από 35% σήμερα) προβλέπει το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας που υποβλήθηκε χθες στις Βρυξέλλες. Η πρόθεση της μείωσης των συντελεστών είχε αποτυπωθεί στη Χάρτα Σύγκλισης, αλλά για πρώτη φορά εμφανίζεται το χρονοδιάγραμμα δεσμευτικά σε επίσημο κείμενο. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας''.

    [05] Οικονομία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι '' σε περίοδο δημοσιονομικής έκρηξης και απωλειών στο πεδίο της ανταγωνιστικότητας όπως προκύπτει από τη μεγάλη αύξηση του ελλείμματος του ισοζυγίου πληρωμών η κυβέρνηση επιμένει σε υπερφιλόδοξους στόχους για την οικονομία, αγνοώντας την πραγματικότητα και τα βάρη που θα αποκαλυφθούν μετά το 2004''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι ''η κατάσταση των δημόσιων οικονομικών είναι κάτι περισσότερο από τραγική. Βάσει των τελευταίων επίσημων στοιχείων, το δημόσιο χρέος προσέγγισε περίπου τα 60,9 τρισ δρχ (178,8 δισ ευρώ) το γ΄τρίμηνο του τρέχοντος έτους''.

    Η City Press αναφέρει ότι ''η ανακωχή στον πόλεμο των τιμών φαίνεται να πλησιάζει στο τέλος της, καθώς ορισμένοι κλάδοι προβάλλουν αιτήματα για αύξηση των τιμών των προϊόντων τους από τις αρχές του χρόνου ή και προχωρούν σε αθόρυβες αυξήσεις''.

    [06] Ολυμπιακή Αεροπορία

    Το metroRAMA σημειώνει ότι '' στα άκρα φαίνεται πως οδηγείται η σύγκρουση μεταξύ της διοίκησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας και της Ενωσης Ιπταμένων Συνοδών - Φροντιστών στην ΟΑ έπειτα από την απόφαση των τελευταίων να προχωρήσουν σε δύο νέες 48ωρες απεργίες που ξεκίνησαν χθες τα μεσάνυχτα''.

    [07] Εκλογές

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι ''η ρουλέτα γύριζε επί πολλές μέρες, τώρα στο μυαλό του πρωθυπουργού, ώσπου η μπίλια σταμάτησε τον τρελό χορό της στις 28 Μαρτίου. Τότε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ''Α'' θα στηθούν οι κάλπες των εθνικών εκλογών αφού ο Κώστας Σημίτης όχι μόνον το έχει αποφασίσει αλλά έχει μοιραστεί την σκέψη του με κάποιους από τους στενούς του συνεργάτες''.

    [08] ΠΑΣΟΚ

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ''γκάφα ολκής έχει διαπράξει το ΠΑΣΟΚ με το θέμα του εκλογικού νόμου. Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ένα σχέδιο νόμου με την προοπτική ότι αυτό θα ισχύσει στις μεθεπόμενες εκλογές. Ομως με τον σημερινό συσχετισμό δυνάμεων η εφαρμογή του συμφέρει τη ΝΔ η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να υπερψηφίση τον νόμο ώστε λόγω ενισχυμένης πλειοψηφίας να ισχύση άμεσα στις προσεχείς εκλογές''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι ''φύλλο και φτερό θέλει να κάνει το ΠΑΣΟΚ τις προγραμματικές εξαγγελίες της ΝΔ αλλά και την τακτική της εν όψει των εκλογών. Στόχος του να αποδείξει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο στερείται προγράμματος και πολιτικών θέσεων αλλά κατευθύνει δημοσιεύματα που στόχο έχουν να προκαλέσουν αναταραχή στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και σκοπίμως μιλάει διπλή γλώσσα προκειμένου να αποκομίσει εκλογικά οφέλη προκαλώντας σύγχυση στους πολίτες και χωρίς να δεσμεύεται για τίποτα''.

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι ''αποστομωτική απάντηση σε όσους εξακολουθούν να συντηρούν σκοπίμως τη φημολογία περί αποχώρησής του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πριν την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία αναμένεται να δώσει αύριο ο πρωθυπουργός. Πληροφορίες τον φέρον αποφασισμένο να ξεκαθαρίσει σε κατηγορηματικό τόνο κατά τη συνέντευξη Τύπου προς τους ξένους ανταποκριτές ότι θα οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές έμπλεος αυτοπεποίθησης για ένα ακόμη νικηφόρο αποτέλεσμα''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι ''τα εγκαίνια της Αττικής Οδούς στο τμήμα Μεταμόρφωση -Ελευσίνα θεωρήθηκαν από μεγάλο κομμάτι στελεχών του κυβερνώντος κόμματος ως ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναθάρρησης των ψηφοφόρων που βλέπουν πλέον σημαντική κινητικότητα στην ''απόδοση'' των υποσχόμενων έργων''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι ''προγραφές υπουργών με δημοσκοπήσεις ετοίμαζε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αλλά ο πρωθυπουργός απέρριψε την εισήγησή του αφήνοντας το θέμα ανοιχτό για ευθετότερο χρόνο''.

    [09] Πτυχία Κέντρων Ελεύθερων Σπουδών

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "τα πάνω-κάτω στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φέρνει η στάση του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία υιοθέτησε καταρχήν την πρόταση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Κώστα Χατζηδάκη, να αναγνωριστούν οι τίτλοι σπουδών που εκδίδουν κέντρα ελευθέρων σπουδών τα οποία συνεργάζονται με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Ταυτόχρονα, η εξέλιξη αυτή αποκτά πολιτικές παρενέργειες, με την κυβέρνηση να είναι αποφασισμένη να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προκειμένου να "προασπίσει το δημόσιο χαρακτήρα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και την αξία των πτυχίων".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "από δυο χωριά έγιναν χθες στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή την τροπολογία του ευρωβουλευτή Κωστή Χατζηδάκη για την αναγνώριση των πτυχίων των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, τα οποία λειτουργούν ως παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων".

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι "το βέτο που άσκησε ο κ. Γ. Σουφλιάς "φρέναρε" την προσπάθεια του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος είχε το "πράσινο φως" από ορισμένα στελέχη της Ρηγίλλης να προωθήσει στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το θέμα της αναγνώρισης των πτυχίων που δίνουν τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών".

    [10] Ελληνική Εκκλησία  Οικ. Πατριαρχείο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "την απάντηση του Οικ. Πατριαρχείου στην απόφαση της Ιεραρχίας θα παραλάβει αύριο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, ο οποίος επέστρεψε χθες από τη Συρία. Το σχετικό γράμμα θα επιδώσει ο μητροπολίτης Τυρολόης κ. Παντελεήμων. Ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να φέρει την επιστολή του Πατριαρχείου στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, που συνεδριάζει στις 9 Δεκεμβρίου".

    [11] Διαδοχική ασφάλιση-Ρυθμίσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "η διαδικασία μεταφοράς των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, ο συνυπολογισμός αναγνωριζόμενου χρόνου ασφάλισης και γενικά θέματα που προκύπτουν από τη διαδοχική ασφάλιση στα επαγγελματικά ταμεία και αφορούν σε χιλιάδες ασφαλισμένους ρυθμίζονται με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ροβέρτου Σπυρόπουλου".

    [12] Προσλήψεις

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "ο σημαντικότατος αριθμός των περίπου 3.330 νέων θέσεων εργασίας προκηρύσσεται μέχρι και τις αρχές του 2004 στο Δημόσιο. Ετσι, τόσο πτυχιούχοι όσο και απόφοιτοι της Υποχρεωτικής και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα έχουν την ευκαιρία είτε να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς οι οποίοι θα διεξαχθούν μέσω του ΑΣΕΠ είτε να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στους σχετικούς φορείς της επιλογής τους, προκειμένου για την απασχόλησή τους στην ειδικότητα που επιθυμούν".

    [13] Νέα Δημοκρατία

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ σημειώνει ότι "εξαιρετικά σημαντικές διπλωματικές επαφές αναμένεται να έχει αύριο και μεθαύριο στο Παρίσι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ο οποίος θα συναντηθεί με τους οκτώ πρωθυπουργούς που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, συζητώντας για τα θέματα που αφορούν την πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

    [14] Βασικά πρόστιμα-Τροπολογία

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "νέα ομολογία του προεκλογικού εκτραχηλισμού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ: αναστέλλεται η είσπραξη των προστίμων που προβλέπονται για αυθαίρετα μέσα σε δάση ή δασικές εκτάσεις. Η δασοκτόνα τροπολογία κατέθηκε εκεί που ανήκει, στο καταστρεπτικό για τα δάση νομοσχέδιο που συζητείται και ψηφίζεται αύριο στη Βουλή, μέσα σε 12 ώρες μάλιστα".

    [15] Baltic Sky

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "αθλιότητες χαρακτήρισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Φλωρίδης όσα υποστηρίζονται για αποδεδειγμένη σχέση του φορτίου εκρηκτικών του πλοίου Baltic Sky με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να συνδέει το φορτίο του πλοίου αυτού με το υλικό που χρησιμοποιήθηκε κατά τις πολύνεκρες εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη".

    [16] Ελλάδα-Αφγανιστάν

    Η Espresso ισχυρίζεται ότι "την σταθερή θέση της Ελλάδας για την μη διάθεση επιθετικών ελικοπτέρων στο Αφγανιστάν, διαπίστωσε χθες ο Γιάννος Παπαντωνίου στην Σύνοδο Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, αρνήθηκε την αποστολή νέων ανδρών για συμμετοχή στις επιχειρήσεις εκτός των ορίων της Καμπούλ".

    [17] ΕΛΑ

    Η Traffic news τονίζει ότι "στην τελική ευθεία μπαίνει σιγά σιγά η υπόθεση του "ΕΛΑ". Από μέρα σε μέρα αναμένεται να εκδοθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την παραπομπή ή μή των κατηγορουμένων στις υποθέσεις "ΕΛΑ" και "1η Μάη", ενώ η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του Ιανουαρίου του 2004".

    [18] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Φεύγει το "καλό χρήμα"! Αποχωρεί και η VODAFONE από το ελληνικό Χρηματιστήριο".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Διάγγελμα Τρισέ: Αρχισε η ανάπτυξη. Μεγάλη άνοδος στα χρηματιστήρια".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Σε επενδυτικό αδιέξοδο ο μέσος Ελληνας καταθέτης. Απαγορευτικά για τους πολλούς τα μίνιμουμ κεφάλαια αποδοτικών επενδύσεων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Τι σηματοδοτεί η αποχώρηση Vodafone από τη Σοφοκλέους. Σε συνδυασμό με την εξαγορά της Παπαστράτος από τη PHILIP MORRIS".

    [19] VODAFONE-Χρηματιστήριο

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "το καθοριστικό βήμα στη διαδικασία αποχώρησης από το ελληνικό χρηματιστήριο έκανε χθες η Vodafone Group Plc υποβάλλοντας προσφορά για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εν Ελλάδι θυγατρικής της που βρίσκονται σε διασπορά".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 2 December 2003 - 16:51:37 UTC