Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-01-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/01/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ελληνική Ναυτιλία
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Δημοσκοπήσεις
  • [07] Νέα Δημοκρατία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/01/2004

    Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων της ''Μετρον Ανάλυσις'' και της MRB, οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ και οι πρωτοβουλίες του Γιώργου Παπανδρέου, οι ομιλίες του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή σε Χαλάνδρι και Ιλιον και το Κυπριακό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Οργιο προπαγάνδας και παραπληροφόρησης! Ξεπέρασαν κάθε όριο τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κυβέρνηση ΝΔ ''βλέπουν'' οι ψηφοφόροι. Οι Ελληνες εξακολουθούν να πιστεύουν στη νίκη του Καραμανλή.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Η αναπαλαίωση του παπανδρεϊσμού. Παλιά συνθήματα, παλιά πρόσωπα, αόριστη φρασεολογία από τον Γιώργο.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Διαπλοκή σε εθνικό δίκτυο για τον ...Γιώργο! Η κρατική τηλεόραση και τα κανάλια των βαρόνων παίζουν τα ρέστα τους.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Να αναλάβει πρωθυπουργός από τώρα ο Γιώργος. Ο λαός μίλησε και ψήφισε.. Για να μην χάνεται χρόνος και η Νίκη να μεταβληθεί σε θρίαμβο!

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δεν πείθουν. Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στα επικοινωνιακά τεχνάσματα του ΠΑΣΟΚ. Δεδομένη η πολιτική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας.

    ΕΘΝΟΣ: Σπάει ταμπού σε υγεία, παιδεία, εργασία. Τολμηρές υπερβάσεις στο πρόγραμμα Γιώργου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ασήμωσε καλέ, ασήμωσε για να σε πω την μοίρα σου! Αγώνας δρόμου από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στον ...στίβο των τηλεφωνικών δημοσκοπήσεων προς δημιουργίαν εντυπώσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Διαγράφει το ΠΑΣΟΚ. Δεν μιλάει για κόμμα, αλλά για μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Κάθε ημέρα που περνάει δείχνει τις πραγματικές του προθέσεις ο Γ. Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ριάλιτι παρακμής από τον Γ. Παπανδρέου. ΠΑΣΟΚ: Με κασκόλ αντί...ζιβάγκο η επιστροφή στο παρελθόν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τούμπα στο πολιτικό κλίμα. Η ''εισβολή'' του Γιώργου αλλάζει και τον Καραμανλή.

    ΕΣΤΙΑ: Μη κρατικά πανεπιστήμια. Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με τον αρχηγό του.

    Espresso: Ενταση στις σχέσεις Βοσκόπουλου - Γκερέκου για την υποψηφιότητα. Ο τραγουδιστής δεν ήθελε να κατέβει η γυναίκα του στις εκλογές.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ηλεκτροσόκ Γιώργου ξυπνά το ΠΑΣΟΚ. Αποφασισμένος να προχωρήσει σε ρήξεις.

    Traffic News: Φασιστική επιχείρηση κατά του καναλιού 10. Εκαναν παρεμβολές με ειδικό μηχάνημα την ώρα που μεταδιδόταν η ομιλία του Κ. Καραμανλή.

    Η ΧΩΡΑ: Παρακράτος. Πιάστηκαν στα πράσα να κάνουν παρεμβολές στο Κανάλι 10. Φασιστική επιχείρηση φίμωσης του Καναλιού 10 την ώρα που μετέδιδε ζωντανά την ομιλία του Καραμανλή.

    City Press: Αναμέτρηση νέου τύπου. Τα γκάλοπ δείχνουν θρίλερ και απαιτούν αξιοπρέπεια.

    MetroRAMA: Σε θέσεις μάχης. Πυροδοτούν το σκηνικό οι πρώτες δημοσκοπήσεις. Προηγείται ακόμα η ΝΔ αλλά το ΠΑΣΟΚ επανακάμπτει.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τρέλα τζόγου. 9 εκατομμύρια ευρώ θα μοιράσει το τζόκερ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Οι νέοι το κλειδί για Παπανδρέου - Καραμανλή. Ανοίγματα από τους δύο άνδρες στη νέα γενιά.

    [03] Ελληνική Ναυτιλία

    Ο ΑΔΕΜΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι ''περίπου τα 10 δις ευρώ φθάνει το ποσό που διατέθηκε πέρυσι από τους Ελληνες εφοπλιστές για την αγορά πλοίων, ανεξαρτήτως σημασίας! Εκτιμάται ότι στην εξέλιξη αυτή οδήγησαν μια σειρά από παράγοντες όπως η τάση για ανανέωση του στόλου και για ποιοτικότερη ναυτιλία, οι συνθήκες που έχουν διεθνώς διαμορφωθεί για τη μεταφορά προϊόντων με θαλάσσια μέσα , η απόσυρση δεξαμενόπλοιων με μονά τοιχώματα κα''.

    [04] ΠΑΣΟΚ

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζει ότι ''ξυπνά'' το ΠΑΣΟΚ το ''ηλεκτροσόκ Γιώργου''. Ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται αποφασισμένος για μεγάλες ρήξεις. Μετά τη μεγάλη επιτυχία της περιοδείας στην Αχαΐα, ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ προγραμματίζει έξι μεγάλες συγκεντρώσεις. Στη ΝΔ εντείνονται οι καβγάδες για Σαμαρά''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι ''έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα το ΠΑΣΟΚ χάρις στον Γιώργο Παπανδρέου πάει για μεγάλη νίκη στις εκλογές ...Και επειδή πιστεύουμε ότι το συμφέρον του τόπου. Συμβαδίζει με τα σχέδια και το πρόγραμμα του νέου ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης που θέλει να τα αλλάξει όλα στην χώρα, νομίζουμε οτι η νίκη πρέπει να καταλήξει σε θρίαμβο για να μπορέσει έχοντας την όσο μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και να γίνει επιτέλους ο τόπος μας μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι ''ανατροπή στο πολιτικό κλίμα επέφερε η αλλαγή ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, η ''εισβολή'' του Γιώργου Παπανδρέου στο προσκήνιο επέφερε και αλλαγή στο στιλ αντιπολίτευσης και στο ντύσιμο του Κώστα Καραμανλή ο οποίος χαμήλωσε αισθητά τους τόνους και έδωσε εντολή στα στελέχη της ΝΔ να αποφεύγουν τις προσωπικές επιθέσεις''.

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, ''υιοθέτηση του αιτήματος για 35 ώρες απασχόληση την εβδομάδα. Μη κρατικά πανεπιστήμια και αλλαγές στην εκπαιδευτική ύλη και στο μοντέλο διοίκησης των ΑΕΙ. Αναμόρφωση στο ΕΣΥ. Δωρεάν τσεκ απ κάθε χρόνο για όλους τους Ελληνες. Μεταρρύθμιση στην περιφερειακή διοίκηση της χώρας. Εκμεταλλευόμενος τη μεγάλη δυναμική που αναπτύσσει η υποψηφιότητά του στην κοινωνία ο κ. Παπανδρέου στοχεύει σε ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα που θα σηματοδοτεί -και θα ικανοποιεί- τις ανάγκες της χώρας και των πολιτών της στον νέο κύκλο που εισερχόμαστε ενώ παράλληλα θα εδραιώνει εκ νέου την ηγεμονία του κυβερνώντος κόμματος και θα το επανασυνδέει με στρώματα με τα οποία έχει εδώ και καιρό προβλήματα''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι ''κάθε μέρα που περνάει ο Γ. Παπανδρέου δείχνει τις πραγματικές του προθέσεις για το κόμμα που σκέφτεται να διαμορφώσει τις προσεχείς ημέρες. Μιλάει για τη ''μεγάλη δημοκρατική παράταξη'' και για συμμετοχική δημοκρατία. Με εφαλτήριο τις θέσεις που εκφράζει ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα και να παρουσιάσει μια νέα ολότελα δική του παράταξη''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι ''την απαρχή μιας νέας εποχής ''βλέπει'' η Μαρία Δαμανάκη πίσω από την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας έτοιμη να στηρίξει την προσπάθεια χωρίς όρους. Από την πλευρά του ο Μίμης Ανδρουλάκης θεωρεί οτι ο Γ. Παπανδρέου είναι ''το σωστό πρόσωπο τη σωστή στιγμή''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι ''το ''νέο ξεκίνημα'' του κ. Γιώργου Παπανδρέου έγινε από την Αχαΐα με παρακμιακό τρόπο. Παλιά συνθήματα παλιά πρόσωπα και αοριστολογία έφεραν ξανά στην επιφάνεια τον παπανδρεϊσμό, ως έκφραση λαϊκισμού. Η μάχη της εικόνας και των εντυπώσεων αποδεικνύεται εμπόδιο στα σχέδια του νέου αρχηγού για φυγή από το παρελθόν''.

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι ''κατά αρχήν είναι θετικό οτι ο εν δυνάμει νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την θέση του υπέρ της καταργήσεως του κρατικού μονοπωλίου των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Ομως το ζητούμενο εν προκειμένω είναι κατά πόσον το ΠΑΣΟΚ συμφωνία με τις θέσεις του αυριανού αρχηγού του''.

    [05] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "κυρίαρχος του παιχνιδιού στους χειρισμούς στο Κυπριακό εκ μέρους της τουρκικής πλευράς παραμένει ο Ραούφ Ντενκτάς. Μάλιστα, τα πράγματα διευκολύνονται για τον ίδιο, καθώς ο γιος του, Σεντάρ, αναλαμβάνει το 'υπουργείο Εξωτερικών και Αμυνας' του ψευδοκράτους".

    [06] Δημοσκοπήσεις

    H CITY PRESS υποστηρίζει ότι "τα γκάλοπ δείχνουν ότι οι εκλογές αποκτούν χαρακτήρα αναμέτρησης 'θρίλερ' με αβέβαιο αποτέλεσμα, το βέβαιο όμως είναι ότι αλλάζει προς το καλύτερο ο τρόπος άσκησης της πολιτικής και παρουσίασής της. Η πρωτοβουλία Σημίτη, η 'βελούδινη' διαδοχή, οι κινήσεις Παπανδρέου σε αναζήτηση μιας καλύτερης σχέσης πολιτικής και πολίτη και η επιλογή Καραμανλή υπέρ του μεσαίου χώρου ανεβάζουν το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης".

    H ESPRESSO ισχυρίζεται ότι "Κώστας Καραμανλής - Γιώργος Παπανδρέου σημειώσατε ... απόλυτη ισοπαλία. Κάπως έτσι είδαν τη μάχη των δύο μεγάλων αντιπάλων στις επόμενες εκλογές οι πρώτες δημοσκοπήσεις (MRB - Μέτρο Ανάλυσις) που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα και δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι στην παρούσα φάση δεν μπορούν να αποφασίσουν αν θα ήταν καλύτερη μια κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή ή μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου. Λαμβάνουν από 39,2% αμφότεροι".

    Το METRORAMA αναφέρει ότι "κοινό στοιχείο και στις δύο δημοσκοπήσεις είναι η διατήρηση του προβαδίσματος της ΝΔ στην παράσταση νίκης, αλλά με διαφορά αρκετά μειωμένη σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις, γεγονός που καταδεικνύει συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, στο ερώτημα 'ποιός είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός', Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζονται σχεδόν ισοδύναμοι, ενώ το ΠΑΣΟΚ με τον κ. Παπανδρέου και η ΝΔ με τον κ. Καραμανλή θεωρούνται από τους ερωτηθέντες εξίσου κατάλληλες κυβερνήσεις".

    [07] Νέα Δημοκρατία

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υπογραμμίζει ότι "η Ρηγίλλης δεν διαψεύδει τις πληροφορίες ότι επίκειται η επιστροφή Αβραμόπουλου τις επόμενες ημέρες, ενώ εντείνεται η φημολογία ότι υπήρξε επικοινωνία με Καραμανλή, καθώς ο πρώην δήμαρχος ματαίωσε αιφνιδίως την επίσκεψή του στις ΗΠΑ".

    Η TRAFFIC γράφει ότι "κοντά στους νέους και κοντά στα υπαρκτά προβλήματα της καθημερινότητάς τους βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο αρχηγός της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ανοίγοντας διάλογο με τους νέους στο Ιλιον. Ο κ. Καραμανλής επέμεινε στις θέσεις του για την αντιμετώπιση της ανεργίας, τόνισε ότι η παιδεία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του κόμματός του και ανακοίνωσε δωρεάν σύνδεση στο Ιντερνέτ για τους φοιτητές".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "η νεολαία στηρίζει ολόψυχα τον Κώστα Καραμανλή και τον αγώνα του να αλλάξει τον τόπο, συμμερίζεται το όραμά του και συνδράμει στη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό ήταν το συμπέρασμα από τη χθεσινή επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σε πολυχώρο στο Ιλιον".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "ριζοσπαστικά μέτρα για τους νέους, την ανεργία, την ακρίβεια, την οικονομία, την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα της Νέας Διακυβέρνησης που παρουσιάζει ο Καραμανλής στους πολίτες".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζου) "τη συνυπευθυνότητα του Γιώργου Παπανδρέου στα αποτελέσματα που είχε για τον τόπο η κυβερνητική πολιτική φώτισε με τις ομιλίες του το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής. Τόσο με την ομιλία του στο Χαλάνδρι το Σάββατο όσο με τη συζήτηση που είχε χθες με τους νέους στο Ιλιον ο Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνει αλλαγή με υλικά του χθες".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 12 January 2004 - 17:09:36 UTC