Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-02-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/02/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ασφαλιστικό
  • [04] Δημοσκόπηση
  • [05] ΠΑΣΟΚ
  • [06] Νέα Δημοκρατία
  • [07] Κυπριακό
  • [08] Εκλογικός νόμος

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/02/2004

    Οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις για το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και οι νέες δηλώσεις - διευκρινίσεις του προέδρου του κόμματος Κώστα Καραμανλή, η συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στη ΝΕΤ και το Κυπριακό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Η αλήθεια για το Οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ. Επανέρχεται η τριμερής χρηματοδότηση.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Καταιγίδα λάσπης από τους πασοκικούς Γκαίμπελς. Οργισμένος ο Κ. Καραμανλής τους έτριψε στα μούτρα το πρόγραμμα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ''Ακάλυπτος'' ο διάδοχος. Ναυάγησε στην πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή του ο Γ. Παπανδρέου.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Εκρηξη Καραμανλή. ''Το κατεστημένο συνωμοτεί κατά της Νέας Δημοκρατίας''. Οργίασε η παραπληροφόρηση για το οικονομικό πρόγραμμα.

    Η ΑΥΓΗ: Η αλήθεια για το ασφαλιστικό. Επικοινωνιακή επιχείρηση παραπλάνησης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Βγαίνει στη σύνταξη η ΝΔ. Εμφύλιος στη Ρηγίλλης. Με την γκάφα του Ασφαλιστικού.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πόρτο...Σουφλιάς! Νευρική κρίση στη Ρηγίλλης. Εφθασε η ώρα της ΝΔ για το δικό της προεκλογικό στραβοπάτημα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ας τελειώνουμε με την πράσινη προπαγάνδα. Ολη η αλήθεια για το ασφαλιστικό πρόγραμμα της ΝΔ.

    ΕΘΝΟΣ: Καταιγίδα για τη ''συνταγή Μητσοτάκη'' για το μέλλον το μοντέλο Γιώργου.ΝΔ: Προσπαθούν άρον άρον να μαζέψουν το σοκ του Ασφαλιστικού. ΠΑΣΟΚ: Τολμηρή υπέρβαση με πρόγραμμα αλλαγών και ρήξεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ασφάλισε το ''ασφαλιστήριο'' της ΝΔ για το Ασφαλιστικό. Πλήρεις οι εξηγήσεις που έδωσε ο Κ. Καραμανλής για τις ρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Το κρυφό πρόγραμμα για το ασφαλιστικό. Νέα επώδυνα μέτρα προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας σε συνάντηση με τη ΓΣΕΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η δημαγωγία δεν θα περάσει. ΠΑΣΟΚ: Αναζητεί σωσίβιο στη διαστρέβλωση των θέσεων της ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πατατα-τρακ. Θύελλα αντιδράσεων και η ΝΔ επιχειρεί να τα μαζέψει.

    ΕΣΤΙΑ: Νέες εκλογές τον Ιούνιο. Θα ανατρέψουν πλήρως τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ.

    Espresso:450.000 ευρώ ''έφαγε'' από γνωστή τραγουδίστρια ο αγαπημένος της.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Θέατρο και υποκρισία. Καθεστωτική προπαγάνδα με θύμα το Ασφαλιστικό.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ασφαλιστική...θύελλα. Καταιγισμός αντιδράσεων για το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κατέρρευσε σε 24 ώρες το πρόγραμμα ΝΔ. Πανικός μετά τη θύελλα αντιδράσεων.

    ΝΙΚΗ: Πανικός στη Ρηγίλλης. Ανάσα για το ΠΑΣΟΚ το ''αυτογκόλ'' της ΝΔ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ:Ασφαλιστικός εμπαιγμός στις πλάτες του λαού.

    The Daily Times: Αυτογκόλ Σουφλιά την κρίσιμη ώρα. Εντονη δυσαρέσκεια Καραμανλή. ΠΑΣΟΚ: Επιχείρηση εκμετάλλευσης της νεοδημοκρατικής γκάφας.

    Traffic News: Ο Στέγγος πηγαίνει σε δίκη τον Μάκη στις ΗΠΑ. Κούγιας: Εγώ εξυπηρετώ τον πελάτη μου. Του ζητάει αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η ΧΩΡΑ:Λίστες ΝΔ σε 7 περιφέρειες. Ποιοι είναι οι 108 υποψήφιοι που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια.

    City Press: Προαναγγελία ασφαλιστικής ''θύελλας''. Ολες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καταδίκασαν τις προτάσεις της ΝΔ για το ασφαλιστικό.

    MetroRAMA: Μαίνεται η ''θύελλα'' με αφορμή το ασφαλιστικό. Για ''πισωγύρισμα'' μιλάει το ΠΑΣΟΚ -Για διαστρέβλωση κατηγορεί η ΝΔ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Θρίλερ ΝΔ με Παπαθεμελή. Με το ψηφοδέλτιο Α΄ Θεσσαλονίκης.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Όμορφα λόγια από τον Γ. Παπανδρέου. Αρνήθηκε πεισματικά να τοποθετηθεί πολιτικά.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οργή Καραμανλή για διαστρέβλωση θέσεων της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό. Καταγγέλεται όργιο προπαγάνδας.

    [03] Ασφαλιστικό

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι ''η συντονισμένη επίθεση που εξαπέλυσαν οι μηχανισμοί της κυβερνητικής προπαγάνδας στη ΝΔ μετά τη δημοσιοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος για την οικονομία, κρίνεται από τον Κ. Καραμανλή ως απέλπιδα προσπάθεια να αλλάξουν την απόφαση της κοινωνίας για πολιτική αλλαγή στις 7 Μαρτίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας και οι εισφορές των ασφαλισμένων, ενώ προβλέπεται σύγκλιση των συντάξεων με το μέσο όρο της ΕΕ μέσα στα επόμενα 8 χρόνια''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι ''οργισμένη αντίδραση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή εκδηλώθηκε χθες μετά την καταιγίδα λάσπης που δέχθηκε από το κυβερνητικό στρατόπεδο και τον φιλικό του Τύπο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το οικονομικό του πρόγραμμα''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι '' οι διευκρινιστικές δηλώσεις Καραμανλή βάζουν τέλος στη διαστρέβλωση του προγράμματος για το ασφαλιστικό και δίνουν αποστομωτική απάντηση: Καμία αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι ''ο Κ. Καραμανλής μίλησε για συντονισμένη επίθεση των γνωστών κέντρων και σκόπιμη διαστρέβλωση των θέσεων της ΝΔ για το ασφαλιστικό. Και ξεκαθάρισε ότι δεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας και οι εισφορές των ασφαλισμένων, ενώ θα υπάρξει σύγκλιση των συντάξεων με το νέο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης τα επόμενα 8 χρόνια, πράγμα που σημαίνει σημαντική βελτίωση όλων των συντάξεων. Αυξάνονται το ΕΚΑΣ και η αγροτική σύνταξη''.

    Η ESPRESSO εκτιμά ότι ''όταν ο Κώστας Καραμανλής διάβασε χτες τους οργίλους τίτλους των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων κατάλαβε αμέσως ότι το κλίμα είχε επικίνδυνα βαρύνει κι όλα τα επικοινωνιακά κέρδη από την υπόθεση Πάχτα απειλούνται με κατάρρευση. Αλλη λύση δεν υπήρχε από το να πάρει πάνω του όλο το επικοινωνιακό παιχνίδι αφού οι αρμόδιοι για τη σύνταξη του προγράμματος αποδεικνύονται μη αποτελεσματικοί για να αντιστρέψουν το κλίμα''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ,'' η Νέα Δημοκρατία βγαίνει στη σύνταξη. Η γκάφα μεγατόνων ,της κραυγαλέας δημοσιοποίησης των προγραμματικών εξαγγελιών για αυξήσεις στα συνταξιοδοτικά όρια ηλικίας, αλλά και οι ανακοινώσεις για σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν σε πογκρόμ απολύσεων, οδήγησε σε σεισμό αντιδράσεων σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και σε σπαρακτικό εμφύλιο στο ίδιο το κόμμα, του οποίου ηγείται ο κ. Κώστας Καραμανλής''.

    Η City Press τονίζει ότι ''οι προτάσεις που περιέχει το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ για το ασφαλιστικό προκάλεσαν επιδείνωση του εργασιακού και συνδικαλιστικού κλίματος. Ολοι οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων ανεξάρτητα από κομματική προτίμηση καταδίκασαν το περιεχόμενο του λεγόμενου ''νόμου Σιούφα'' που αποτελεί, βάσει του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ ,τον πυρήνα της ασφαλιστικής πολιτικής που προτίθεται να εφαρμόσει σε περίπτωση εκλογικής της νίκης''.

    Η Daily Times ισχυρίζεται ότι '' διαστάσεις παίρνουν οι αντιδράσεις για το λεγόμενο ''αυτογκόλ'' του Γιώργου Σουφλιά δηλαδή για ορισμένα σημεία που περιέχει το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Στην κρισιμότερη στιγμή της προεκλογικής μάχης η ΝΔ αντιμετωπίζει το φάσμα της εσωστρέφειας, ο Κ. Καραμανλής δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του ενώ το ΠΑΣΟΚ πράττει ό,τι είναι δυνατόν για να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακώς το θόρυβο που έχει προκληθεί''.

    Η TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι ''φωτιά'' στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, ανεβάζοντας στο κατακόρυφο την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, άναψαν οι οικονομικές εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας και ιδιαίτερα η αναφορά που κάνει στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος''.

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι ''πολιτικό εκνευρισμό και συναισθήματα ανασφάλειας για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης επέφερε στο πολιτικό επιτελείο της Ρηγίλλης και τους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ η καταιγίδα των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι προτάσεις του κόμματος για την οικονομία και ειδικότερα η αποκάλυψη των ενδόμυχων προθέσεων για το συνταξιοδοτικό''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''η γκρίνια και οι εσωκομματικές έριδες επέστρεψαν από χθες στη Ρηγίλλης και ο ενθουσιασμός που δημιουργήθηκε από την υπόθεση Πάχτα και τις δημοσκοπήσεις έδωσαν και πάλι τη θέση τους στην κατήφεια και στη μοιρολατρία. ''Πήγαμε να ρίξουμε μια κανονιά για να τρομάξουμε τον αντίπαλο και αυτή έσκασε μπροστά στα μούτρα μας. Δείξαμε και πάλι ότι είμαστε ικανοί για το χειρότερο και ότι μπορούμε να βάζουμε αυτογκόλ ακόμη και όταν ο αντίπαλός μας είναι κλεισμένος στην άμυνα'' παρατηρούσαν χθες βουλευτές και κορυφαία στελέχη του κόμματος, αναφερόμενοι στο τμήμα του προγράμματος για την οικονομία που άνοιξε ξαφνικά τη συζήτηση για το Ασφαλιστικό με τη ΝΔ στον ρόλο του απολογούμενου. Ο κ. Γ. Σουφλιάς βρέθηκε και πάλι χθες στη δίνη του κυκλώνα παρά το γεγονός ότι κανείς δεν τόλμησε να τον κατηγορήσει δημοσίως''.

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι ''η πρωτοφανής στα πολιτικά χρονικά γκάφα της Νέας Δημοκρατίας...Να ανακοινώσει ένα οικονομικό πρόγραμμα που κατέρρευσε μέσα σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο...Δεν μπορεί να αποτελεί ένα απλό λάθος που διορθώνεται με κάποιες διευκρινίσεις του κ. Καραμανλή και των επιτελών του. Αποτελεί κλασικό δείγμα της επαναλαμβανόμενης σε όλα τα σημαντικά θέματα διγλωσσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης''.

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι ''την αλήθεια για το ασφαλιστικό κρύβει ο επικοινωνιακός θόρυβος που έχει ξεσπάσει με τη δημοσίευση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ. Επί δέκα χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ κράτησαν απείραχτο τον νόμο Σιούφα, τον οποίο τώρα-προεκλογικά καταγγέλουν. Με τον περσινό νόμο Ρέππα περιορίστηκε η κρατική συμμετοχή και περιόρισε τις συντάξεις στο 70% των αμοιβών των εργαζομένων''.

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ,''σε προκλητικό εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων και του ελληνικού λαού εξελίσσεται η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με αφορμή τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Κοινωνική Ασφάλιση. Η αλήθεια είναι ότι το αντιασφαλιστικό έργο και των δύο το πληρώνουν ακριβά οι εργαζόμενοι''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι ''νέα επώδυνη για τους ασφαλισμένους μεταρρύθμιση προετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ! Οπως αποκάλυψε με χθεσινή γραπτή δήλωσή του, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Αλέκος Καλύβης, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησής του με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ ανέφερε ότι εντός των επόμενων ετών (κατά προσέγγιση σε μια 10ετία) θα χρειαστεί νέα ασφαλιστική ρύθμιση παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι ισχυρίζονται ότι με τον νόμο 3029 /02 έλυσαν το ασφαλιστικό πρόβλημα για 30 χρόνια!''.

    [04] Δημοσκόπηση

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει οτι "το εκλογικό βαρόμετρο που διενεργεί η VPRC για τον ΣΚΑΙ 100,3 επιβεβαίωσε την εμφανιζόμενη κινητικότητα του εκλογικού σώματος και αυτήν την εβδομάδα έδειξε τάσεις διόρθωσης της δυσμενέστατης για το ΠΑΣΟΚ επίδρασης της τροπολογίας Πάχτα. Στη μέτρηση που έγινε στις 2 και 3 Φεβρουαρίου, στην πρόθεση ψήφου το ποσοστό ΠΑΣΟΚ αυξάνεται από 28,1% που ήταν στις 28 και 29 Ιανουαρίου σε 29,2%, της ΝΔ από 32,6% σε 32,7%, το ΚΚΕ από 2,8% σε 3,5%. Ο ΣΥΝ 2,1%, το ΔΗΚΚΙ 0,5%, το ΛΑΟΣ 0,9%, ενώ το 33,2% δηλώνει άλλο κόμμα, αναποφάσιστοι, λευκό, άκυρο, αποχή ή δεν απάντησε. Επίσης η διαφορά στην παράσταση νίκης έχει υποχωρήσει από τις 25 στις 17 μονάδες υπέρ της ΝΔ".

    [05] ΠΑΣΟΚ

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει οτι "ο Γ. Παπανδρέου παρουσίασε σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ το δικό του μοντέλο διακυβέρνησης που στηρίζεται στον διάλογο, τη συναίνεση, αλλά και τις ρήξεις, όπου αυτές χρειαστούν. στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στη ΝΕΤ, στους διευθυντές πέντε μεγάλων εφημερίδων και σε επιλεγμένο κοινό, ο κ. Παπανδρέου ξάφνιασε επίσης με τις θέσεις του για το Χρηματιστήριο, όπου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να δεχθεί τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής αν υπάρξουν βάσιμες κατηγορίες για τον δικομματισμό ("Η Αριστερά έχει θέση στο κόμμα μου"), για την πιθανότητα ενοποίησης των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, ενώ τάχθηκε και υπέρ της συναίνεσης για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας".

    Το Metrorama αναφέρει οτι "την εντολή του Συνεδρίου για να φτιάξει ένα "εντελώς διαφορετικό κόμμα" θα ζητήσει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, όπως είπε στη χθεσινή, εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στη ΝΕΤ".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "ένας αμήχανος Γιώργος Παπανδρέου "συνελήφθη" χθες να αγνοεί βασικά θέματα της καθημερινότητας, απέφυγε να δεσμευτεί για κρίσιμα ζητήματα, ζήτησε και πάλι "συγγνώμη" για τα λάθη του παρελθόντος και απάντησε αόριστα στα ερωτήματα που απασχολούν τον κόσμο".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει οτι "κατά την χθεσινοβραδυνή τηλεοπτική συνέντευξή του ο κ. Γ. Παπανδρέου ρωτήθηκε τί θα γίνει με την προεδρική εκλογή του 2005. Εμφανώς αιφνιδιασθείς, απέφυγε να δεσμευθή και είπε αορίστως οτι θα πρέπει να επιδιωχθή συναίνεσις. Ουσιαστικώς, επεβεβαίωσε τις προθέσεις του κόμματός του να ρίξη την αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κατά την προεδρική εκλογή του 2005".

    [06] Νέα Δημοκρατία

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά οτι "ψηφοδέλτια νίκης στις μεγαλύτες περιφέρειες της χώρας ανακοίνωσε χθες το βράδυ η ΝΔ. Καταξιωμένοι πολίτες από τον χώρο των επιστημών, των Τεχνών και των Φορέων της Αυτοδιοίκησης συμμετέχουν στις λίστες της φιλελεύθερης παράταξης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) επισημαίνει οτι "υπαρκτό αλλά όχι και βέβαιο ως προς την τελική κατάληξη των διαπραγματεύσεων είναι το ζήτημα της συνεργασίας της "Δημοκρατικής Αναγέννησης" του κ. Στ. Παπαθεμελή με τη ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται οτι "χωρίζουν οριστικά οι δρόμοι του Ανδρέα Ανδιανόπουλου και της ΝΔ. Ο πρώην υπουργός δήλωσε χθες ορθά-κοφτά: "Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια συνεργασίας μου με τη ΝΔ ύστερα από τον καταιγισμό πρόσφατων απαξιωτικών και επιθετικών εναντίον μου σχολίων της αξιωματικής αντιπολίτευσης". Παράλληλα είπε οτι η ΝΔ "έβαλε αυτογκόλ" με την αναφορά της στο Ασφαλιστικό και εκφράστηκε με θετικό τρόπο για τον Γιώργο Παπανδρέου και για τον τρόπο που επέλεξε να εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ'.

    [07] Κυπριακό

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει οτι "υπηρεσιακή συνάντηση των αξιωματούχων της Γενικής Γραμματείας του ΟΗΕ πραγματοποιήθηκε χθες, κατά την οποία αποφασίσθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο τη λύση του ζητήματος της Κύπρου μέχρι την 1η Μαΐου".

    [08] Εκλογικός νόμος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει οτι "υπερψηφίστηκε χθες και επί του συνόλου το νέο εκλογικό νομοσχέδιο. Επειτα από ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε η ΝΔ, 144 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, 141 ψήφισαν κατά, ενώ υπήρξαν και 15 απόντες. Συγκεκριμένα, υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι ανεξάρτητοι Στ. Μάνος και Γ. Ψαχαρόπουλος (Φιλελεύθεροι που εξελέγησαν ως συνεργαζόμενοι με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ) καθώς και ο ανεξάρτητος πλέον Γιάννης Ανθόπουλος".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 5 February 2004 - 16:13:07 UTC