Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-02-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/02/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Παπανδρέου-Αγρότες-Εξαγγελίες
  • [05] Νέα Δημοκρατία
  • [06] Κυπριακό
  • [07] ECOFIN
  • [08] ΚΚΕ
  • [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [10] Ελλάδα-Επενδύσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/02/2004

    Οι εκλογικές συνεργασίες του ΠΑΣΟΚ με Ανδριανόπουλο και Μάνο και της ΝΔ με τον Στέλιο Παπαθεμελή, η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων και το Κυπριακό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Άλλαξε ο ΜΑΝΟλιός , τέρμα ο σοσιαλισμός! Σοκ στη βάση του ΠΑΣΟΚ από τη ...σύμπλευση με Μάνο, Ανδριανόπουλο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ιδού το ανάκτορο της κ. Μπουρμπούλια. ''Πόθεν έσχες'' κυρία ανακρίτρια;

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μασκαράτα Γιώργου με Μάνο-Ανδριανόπουλο. Ηλεκτροσόκ στο ΠΑΣΟΚ, αναβρασμός στις οργανώσεις.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Στο Βατερλό με ...Μάνος travel. Ηφαίστειο το ΠΑΣΟΚ για τις μεταγραφές. Ο απελπισμένος Γιώργος ψωνίζει από τα αζήτητα του υπό πτώχευση νεοφιλελευθερισμού.

    Η ΑΥΓΗ: Τα παιδιά της Αλλαγής! Επίσημος γάμος του ΠΑΣΟΚ με τον νεοφιλελευθερισμό κατόπιν...εκλογής.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Προσχώρησε στο Γιώργο η αφρόκρεμα της Νέας Δημοκρατίας. Σίγουρη πλέον η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Συνεργασίες-έκπληξη. Μάνος και Ανδριανόπουλος με το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπαθεμελής με το κόμμα του πηγαίνει στη Νέα Δημοκρατία. Ανατρέπεται το παραδοσιακό πολιτικό σκηνικό.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ανοίγματα απελπισίας από τον Γιώργο Παπανδρέου. Σοκ στο ΠΑΣΟΚ από την επιστράτευση των υπουργών του Κ. Μητσοτάκη.

    ΕΘΝΟΣ: Έριξε τα τείχη. Ραγδαίες εξελίξεις μετά το μεγάλο ''Ναι'' των Μάνου και Ανδριανόπουλου στο προσκλητήριο του Γιώργου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θεμέλιος λίθος στον αγώνα της ΝΔ ο Παπαθεμελής. Ανακοινώθηκε και επισήμως η συνεργασία της ''Νέας Δημοκρατίας'' με την Δημοκρατική Αναγέννηση''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κοροϊδεύει ο Γιωργάκης. Μιλάει απαξιωτικά για τους βαρόνους και τα στελέχη ''που κούρασαν και κουράστηκαν''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Θρύψαλα η βιτρίνα του ΠΑΣΟΚ. Μεταγραφές: ''Πάγωσε'' η βάση με την προσχώρηση Μάνου - Ανδριανόπουλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τσίτωσε τη διεύρυνση. Ο Γιώργος παίρνει Μάνο, Ανδριανόπουλο - Δαμανάκη, Ανδρουλάκη.

    ΕΣΤΙΑ: Αδιανόητη συνεργασία. Μάνος -Ανδριανόπουλος στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ!

    Espresso: Παπάς έλυνε τα μάγια με σεξ! Ο Μητροπολίτης τον έπαψε από τα καθήκοντά του.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ. Με σφραγίδα Μάνου, Ανδριανόπουλου. Ο Γ. Παπανδρέου καταλύει το κόμμα του Ανδρέα και δημιουργεί το δικό του ετερόκλητο σχήμα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ''Φιλελεύθερο'' άνοιγμα του Γιώργου. Με το ΠΑΣΟΚ θα συνεργαστούν ο Στ. Μάνος και ο Α. Ανδριανόπουλος.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κίνηση ματ με Μάνο, Ανδριανόπουλο. Στη μάχη του μεσαίου χώρου.

    ΝΙΚΗ: Σοσιαλφιλελευθερισμός. Μάνος-Ανδριανόπουλος στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Διεύρυνση φτώχειας και εκμετάλλευσης στην ΕΕ. Αποχαιρετιστήρια συνεδρίαση της Βουλής.

    The Daily Times: Ειδικός απεσταλμένος του Γιώργου στον Σαμαρά. Και ο Καραμανλής ζήτησε άρση veto από τον Μητσοτάκη. Διπλό παζάρι ως αργά χτες το βράδυ. Οι κινήσεις με Παπαθεμελή, Μάνο, Ανδριανόπουλο αλλάζουν τα δεδομένα.

    Traffic News: Διαζευγμένη σαραντάρα αποπλάνησε το 16χρονο γιο της φίλης της.

    Η ΧΩΡΑ: Αχρωματοψία στα ανοίγματα των κομμάτων. Διεύρυνση αριστερά και δεξιά για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

    City Press: Φιλελεύθερο άνοιγμα με Μάνο, Ανδριανόπουλο. Εντυπωσιακή κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει ξανά το σκηνικό και τους υπολογισμούς.

    MetroRAMA: ''Μεταγραφικό '' παζάρι. Μάνος-Ανδριανόπουλος η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στη συνεργασία ΝΔ-Παπαθεμελή.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αλλάζουν φανέλα. Μπαράζ ''μεταγραφών'' στο κυνήγι της ψήφου.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Γκρεμίζει από τώρα το ΠΑΣΟΚ. Σε εφαρμογή το σχέδιο του Γ. Παπανδρέου.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Παπαθεμελή εσείς; Μάνο-Ανδριανόπουλο εμείς! Γκολ ΝΔ-φάουλ ΠΑΣΟΚ.

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Η City Press υποστηρίζει ότι ''ενισχυμένος από το ένα εκατομμύριο ψήφους με τις οποίες αναδείχθηκε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου άρχισε να ξετυλίγει μια εντυπωσιακή στρατηγική στο πλαίσιο των συνεχών πολιτικών ανατροπών. Έκανε θεαματικό άνοιγμα στο φιλελεύθερο χώρο, στο οποίο ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερα θερμό τρόπο ο Στέφανος Μάνος και ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, στελέχη με μεγάλη ακτινοβολία στην ευρύτερη κεντροδεξιά. Η πρωτοβουλία Παπανδρέου έγινε δεκτή με ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δείχνουν να προσαρμόζονται στη νέα εποχή''.

    ΤΑ ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι ''η ένταξή τους θα είναι η κατάληξη μιας εντυπωσιακής πρωτοβουλίας η οποία αλλάζει τους συσχετισμούς στο πολιτικό σκηνικό και ουσιαστικά επαναχαράσσει τον πολιτικό χάρτη της χώρας''.

    Στο άρθρο της η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ''υπάρχουν σημεία προσέγγισης και συμφωνίας στον πολιτικό φιλελευθερισμό, τον οποίο άλλωστε εξέφραζε και μάλιστα με ριζοσπαστικό τρόπο η προοδευτική δημοκρατική παράταξη. Είναι προφανές ότι η συνεργασία που ανακοινώθηκε χθες είναι εκλογική και όχι ιδεολογική και θα περιοριστεί σε θέματα κατά τις χθεσινές δηλώσεις, όπου είναι δυνατή η προσέγγιση''.

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι ''η πρόσκληση προς τις ''φιλελεύθερες φωνές'' που παραμένουν εκτός πολιτικού κορμού - ήτοι τον Στέφανο Μάνο και τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο- που απηύθυνε ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου είχε πολύ γρήγορη ανταπόκριση. Δεν φοβόμαστε την κοινή πολιτική επεξεργασία, τόνισε ο κ. Παπανδρέου το βράδυ της Δευτέρας και χθες οι δύο πρώην υπουργοί της ΝΔ ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 7ης Μαρτίου''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, ''επιλογή νίκης έκαναν ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος και ο Στέφανος Μάνος με την απόφασή τους να συνεργαστούν εκλογικά με το ΠΑΣΟΚ. Συγχρόνως δίδουν στο κυβερνών κόμμα και στο νέο ηγέτη του Γιώργο Παπανδρέου την απαραίτητη εκείνη δυναμική και ν΄αναστρέψει ολοκληρωτικά το κλίμα. Έντρομη η Ρηγίλλης μετά την εξέλιξη αυτή βλέπει ν΄αποδεικνύεται φούσκα ο εναγκαλισμός της με τα παλαιοημερολογίτικα λάβαρα του Στέλιου Παπαθεμελή και το όνειρο της εξουσίας να γίνεται...απατηλό''.

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι ''σφραγίδα...σοσιαλφιλελευθερισμού βάζει στο ΠΑΣΟΚ η αμφίπλευρη διεύρυνση που επεκτείνεται σε ό,τι αφορά το δεξιό σκέλος της μέχρι τις νεοφιλελεύθερες απόψεις των οποίων διαπρύσιος κήρυκας είναι ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος''.

    Η Daily Times σημειώνει ότι ''ο Αντώνης Σαμαράς αποτελεί για τον Γιώργο Παπανδρέου το πρόσωπο που μπορεί να γύρει καθοριστικά τη ζυγαριά των πολιτικών ισορροπιών υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Ο νέος πρόεδρος του κόμματος απέστειλε χτες το βράδυ ''ειδικό απεσταλμένο'' του στο σπίτι του Μεσσήνιου πολιτικού στην Κηφισιά για να συζητήσει μαζί του τα περιθώρια μιας σοβαρής συνεργασίας''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι ''το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα με τα ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά των προηγούμενων τριών δεκαετιών, δείχνει να σβήσει στα χέρια του νέου ηγεμόνα του, μετά και την αναγγελθείσα χθες απρόσμενη συνεργασία του με τους κήρυκες του ελληνικού νεοφιλελευθερισμού, τους κ. Στέφανο Μάνο και Ανδρέα Ανδριανόπουλο''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στο σχόλιό της τονίζει μεταξύ άλλων ότι ''οι κ. Μάνος και Ανδριανόπουλος πλανήθηκαν πλάνην οικτράν. Πίστεψαν στα λόγια του αρχηγού χωρίς να έχουν εγγυήσεις ότι τα οράματά τους μπορούν ανθήσουν στο κρατικιστικό τέλμα του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι κ. Μάνος και Ανδριανόπουλος κάνουν λάθος, για το οποίο σύντομα θα μετανιώσουν''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει ότι ''μεταγραφές από τα αζήτητα του ...κατηραμένου νεοφιλελεύθερου χώρου πραγματοποίησε χθες ο Γ. Παπανδρέου. Βράζει η βάση του ΠΑΣΟΚ αλλά και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Κινήματος που έμαθαν την ''ιστορία'' από την τηλεόραση. Εν τω μεταξύ, ο Λαλιώτης έπιασε ήδη δουλειά στη Χαριλάου Τρικούπη''.

    Κατά τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ''με όλα τα ''παλιά υλικά'' που επί 20 χρόνια βρίσκονται στις πιο καίριες θέσεις του κυβερνώντος κόμματος επιχειρεί ο Γιώργος Παπανδρέου - όπως επικαλείται-να κτίσει το ''νέο '' να κτίσει τη ''Δημοκρατική Παράταξη''.

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, ''οι μάσκες έπεσαν πιο γρήγορα. Η πλήρης ταύτιση των πολιτικών προγραμμάτων και θέσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ απεικονίζει πλέον ακόμα πιο ξεκάθαρα και σε επίπεδο προσώπων. Καμιά απολύτως έκπληξη δεν αισθανόμαστε. Απλώς, οι πολιτικές συγγένειες εκφράζονται πιο καθαρά και στα ψηφοδέλτια αυτών των κομμάτων''.

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι ''σε αποκαλυπτική κίνηση μετάλλαξης των πολιτικοϊδεολογικών χαρακτηριστικών του ΠΑΣΟΚ και της φυσιογνωμίας της ''μεγάλης δημοκρατικής παράταξης'' προχώρησε ο Γ. Παπανδρέου δύο ημέρες μετά την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι ''ασπάζεται το σκληρό ''Θατσερισμό'' ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με Μάνο και Ανδριανόπουλο, κλείνει την αριστερή στρόφιγγα του κόμματος, ενώ στη γωνία περιμένει και ο Αντώνης Σαμαράς. Οργή και απογοήτευση στη βάση του ΠΑΣΟΚ''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ( Μήτσης) γράφει ότι ''το ...κύκνειο άσμα του σοσιαλισμού τον οποίο πρέσβευε μέχρι χθες το ΠΑΣΟΚ αποτελεί ο ''γάμος'' των Στέφανου Μάνου και Ανδρέα Ανδριανόπουλου με τη ''Δημοκρατική Παράταξη'' του Γιώργου Παπανδρέου''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ''εν όψει των εκλογών λοιπόν η Νέα Δημοκρατία είχε κάθε λόγο να επιδιώξη την επανένταξη στους κόλπους της των δύο πρώην στελεχών της. Αλλά δεν το έπραξε. Ο μόνος ο οποίος είχε μιλήσει ανοικτά για την ανάγκη να επανέλθουν στο κόμμα οι κκ Μάνος και Ανδριανόπουλος ήταν ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκης. Αλλά προφανώς δεν εισηκούσθη''.

    [04] Παπανδρέου-Αγρότες-Εξαγγελίες

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "με πέντε μέτρα ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου επιδιώκει από την 8η Μαρτίου την αναβάθμιση του αγροτικού επαγγέλματος. Προανήγγειλε τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών, την ίδρυση Γεωργικού Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, τη δανειοδότηση των αγροτών για την οποία εγγυητής θα μπαίνει το Δημόσιο -μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Αγροτών- την απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την καταβολή των επιδοτήσεων στους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους και τη δημιουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Αγροτών όπου ο αγρότης και η αγρότισσα θα προσπερνούν το... σκόπελο του "χαρτοβασιλείου" προκειμένου να παίρνουν άμεσα την κοινοτική τους ενίσχυση".

    [05] Νέα Δημοκρατία

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "μέλος της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης είναι από χθες Στέλιος Παπαθεμελής. Πρόκειται για ακόμη έναν εκπρόσωπο της ευρύτερης δημοκρατικής πλευράς, που αποφασίζει να συμπορευτεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πιστεύοντας τα οράματα και τις φιλοδοξίες του ίδιου και του κόμματός του για μια καλύτερη, πιο ανθρώπινη και πιο προοδευτική Ελλάδα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "μήνυμα συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με όλους τους πολίτες που έχουν αρχές έστειλε χθες ο Κώστας Καραμανλής ανακοινώνοντας την εκλογική συνεργασία του προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιου Παπαθεμελή με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "θεμέλιος λίθος στον αγώνα της ΝΔ ο Παπαθεμελής. Την εκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής. Ο ανεξάρτητος βουλευτής, που αποχώρησε τον περασμένο Νοέμβριο από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, θα είναι υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης".

    Το ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "σαν να μην έφθαναν οι μουρμούρες για τη συνεργασία με τον κ. Παπαθεμελή, το απόγευμα άρχισαν και γκρίνιες, γιατί η ΝΔ "έχασε μέσα από τα χέρια της τους κκ Μάνο και Ανδριανόπουλο". Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, μια μερίδα στελεχών της ΝΔ με επικεφαλής τον Κ. Μητσοτάκη θεωρούν ότι κακώς ναυάγησαν οι διαβουλεύσεις με τους δύο υπουργούς. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης είχε μιλήσει για το ζήτημα αυτό στον κ. Κ. Καραμανλή, όταν επισκέφθηκαν πρόσφατα μαζί το Ηράκλειο και την Ιεράπετρα".

    [06] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "αμφίβολη παραμένει η κατάσταση για τις συνομιλίες της Νέας Υόρκης προς επίλυση του Κυπριακού, όπως διαφαίνεται από τις δηλώσεις αρμόδιων επισήμων. Πέρα από ευχές και ελπίδες δεν προκύπτει τίποτε το ουσιαστικό, με αποτέλεσμα να περιπλακούν ακόμη περισσότερο τα πράγματα, μεσούσης και της προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλάδα".

    Η Espresso ισχυρίζεται ότι "αδειάζει η κλεψύδρα και οι προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού εντείνονται. Σε κυνήγι με το χρόνο έχει αποδυθεί η διεθνής διπλωματία, που περιμένει το ξεκάθαρο τουρκικό "ναι" για την επιστροφή στο τραπέζι του διαλόγου".

    [07] ECOFIN

    Το Metrorama εκτιμά ότι "πράσινο φως" για το ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας 2003-2006 άναψε χθες το ECOFIN, που διατύπωσε θετικές επισημάνσεις για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και συστάσεις για περαιτέρω εναρμόνιση της οικονομικής πολιτικής της χώρας με τους βασικούς προσανατολισμούς της ΕΕ".

    [08] ΚΚΕ

    Η Traffic news τονίζει ότι "με σκληρή γλώσσα και χαρακτηρισμούς κατά του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Καραμανλή, επιτέθηκε χθες σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία η Αλέκα Παπαρήγα, με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ και την προετοιμασία του εαρινού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε ότι τα κόμματα , που υπερασπίζονται την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι στην εξουσία θα πρωτοστατήσουν στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων".

    [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Εντυπωσιακές εξελίξεις. Στο προσκήνιο οι προσχωρήσεις στελεχών".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Ακριβά" στελέχη ζητούν οι επιχειρήσεις. Εκρηκτική αύξηση 107% στις προσλήψεις μάνατζερ και επικεφαλής τμημάτων".

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Αυξημένη ζήτηση μεσαίων στελεχών από το εμπόριο. Τι δείχνει η έρευνα της KANTOR για το τέταρτο τρίμηνο του 2003".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Χωρίς ξένες επενδύσεις, αν δεν αλλάξουν οι θεσμοί. Παρά την ύπαρξη των ισχυρών κινήτρων".

    [10] Ελλάδα-Επενδύσεις

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Ελάχιστα ελκυστική θα παραμείνει η ελληνική αγορά για τους ξένους επενδυτές τα επόμενα χρόνια και η μόνη προοπτική ενίσχυσης της εισροής ξένων κεφαλαίων, θα είναι η απελευθέρωση νέων κλάδων, αλλά με την προϋπόθεση να υπάρξει ευκρινές και ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο που να ενισχύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Αυτό αναφέρει, σαφώς, η ετήσια έκθεση της εταιρείας Price Waterhouse Coopers".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 11 February 2004 - 16:42:28 UTC