Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-02-13

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/2/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Κυπριακό
  • [05] Καιρικό
  • [06] ΝΔ
  • [07] Συνέντευξη Ανδριανόπουλου

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/2/2004

    Οι ραγδαίες εξελίξεις στο Κυπριακό, η κακοκαιρία που σαρώνει τη χώρα, οι εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Απόφαση συνείδησης από τον Αντώνη. Στηρίζει για άλλη μια φορά τον Καραμανλή. Αντιστάθηκε στις ''σειρήνες'' και επιστρέφει στη ΝΔ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Στον αέρα 40.000 συνταξιούχοι. Αδεια τα ταμεία ασφαλισμένων σε ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ κα. Στο ΤΑΠ-ΟΤΕ το έλλειμμα ξεπερνά τα 100 δισ. δρχ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ''Φρειδερίκη'' η Μάργκαρετ. Η ...αρχηγομήτωρ ξεκίνησε προεκλογική εκστρατεία.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Κυβέρνηση ΝΔ με 47% και με τον Σαμαρά στη μάχη. Νέα δημοσκόπηση μετά τις ''φιέστες Γιώργου'' με 20% διαφορά στην παράσταση νίκης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αγόρασε 2.500 τόνους λιπάσματα και έδωσε ακάλυπτες επιταγές! Ο Βουλευτής της ΝΔ Ηλ. Φωτιάδης.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Απροσδόκητη ομοφωνία εν μέσω της προεκλογικής οξύτητας....και, παρά ταύτα, εθνική συμφωνία για την Κύπρο. Γ. Παπανδρέου - Κ. Καραμανλής στηρίζουν λύση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Χιονοστιβάδα αντιδράσεων στο ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Βασιλακόπουλος εγκαινιάζει τον κύκλο των παραιτήσεων.

    ΕΘΝΟΣ: Γιατί είπα το ''ναι'' σε Γιώργο-ΠΑΣΟΚ. Συνέντευξη: Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος εφ΄όλης της ύλης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Προς το παρόν συνοριοφύλακας, αύριο, έχει ο ...Κώστας! Καθαρή και ανυστερόβουλη η στήριξη του Α. Σαμαρά στη ΝΔ δηλώνει ο Κ. Καραμανλής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Βλάπτει σοβαρά το ΠΑΣΟΚ ο ...νεοφιλελευθερισμός. Κρίση: αποχωρήσεις στελεχών και οργή στη βάση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ολονύχτιο θρίλερ για Κύπρο. Μάχη για 4μερή ή 5μερή με συμμετοχή της ΕΕ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Με εγγύηση Ευρώπης η λύση για την Κύπρο. Απάντηση Λευκωσίας-Αθήνας σε πρόταση -παγίδα της Αγκυρας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ασπρη μέρα στην Ελλάδα. Χιονοπτώσεις ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Σφοδρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τεστ ''Κύπρος'' για τη νέα κυβέρνηση. Προς λύση εξπρές μετά τις πιέσεις. Αντεπίθεση Γιώργου με 5 ντιμπέιτ.

    ΝΙΚΗ: Προς τελική λύση. Ραγδαίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών μέχρι 26 Μαρτίου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ερχεται καταιγίδα σε Υγεία - Πρόνοια. Νέα αντιλαϊκά σχέδια στα συρτάρια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

    The Daily Times: Παγκόσμιες πιέσεις για συνέχιση του διαλόγου. Αποφεύχθηκε την ύστατη ώρα οριστική εμπλοκή. Νέα Υόρκη: Με μεγάλη καθυστέρηση οι χτεσινές εκ του σύνεγγυς συνομιλίες.

    Traffic News: Αντζελα δώσε μου πίσω τα κοσμήματα. Κόλαση μετά τη μήνυση της Δημητρίου. Τι λέει η εξώδικη απάντηση του Νοράι Σαπουτζιάν.

    Η ΧΩΡΑ: Μαζί πριν και μετά τις εκλογές. Ο Σαμαράς στηρίζει τον Καραμανλή και τη ΝΔ.

    MetroRAMA: Διπλωματικό θρίλερ. Την ώρα της λύσης δείχνει το ...ρολόι της διπλωματίας για το Κυπριακό.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Παρεμβολές θανάτου. Αεροδρόμιο ''Μακεδονία'': Νεκρώνονται οι επικοινωνίες Πύργου Ελέγχου-Αεροσκαφών.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Θρίλερ στον ΟΗΕ για την Κύπρο. Το ναυάγιο μάλλον απεφεύχθη-μάχη για τη λύση.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Νίκη Καραμανλή η συμπαράταξη Σαμαρά.

    Σημείωση: Οι εφημερίδες ΑΥΓΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΕΣΤΙΑ,Espresso και City Press δεν είχαν φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι ''δύο μέρες μετά τις μεταγραφές Μάνου, Ανδριανόπουλου, Ανδρουλάκη οι αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ αντί να μειώνονται αυξάνονται. Εφυγε ο Γ. Βασιλακόπουλος ακολουθεί ο Γ. Παναγιωτακόπουλος και φόβοι στη βάση ότι χάθηκε οριστικά το παιχνίδι''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος)προσθέτει ότι ''η πρώτη ''βόμβα'' έσκασε χθες στο ΠΑΣΟΚ με την παραίτηση μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου σε αντίδραση προς τις ''μεταγραφές'' των Στ. Μάνου και Ανδρ. Ανδριανόπουλου''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά ότι ''οι νεοφιλελεύθερες επιλογές του Γ. Παπανδρέου σήκωσαν το καπάκι στο Κίνημα που έτσι κι αλλιώς ''έβραζε'' εν όψει της διαφαινόμενης ήττας. Οι μεταγραφές των Μάνου , Ανδριανόπουλου, Ανδρουλάκη, που ξεχείλισαν το ποτήρι, φέρνουν τώρα αλυσιδωτές εκρήξεις''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι '' άρχισε ο χορός των αντιδράσεων στο ΠΑΣΟΚ για τη συνεργασία με τους σκληρούς νεοφιλελεύθερους Στέφανο Μάνο και Αντρέα Ανδριανόπουλο αλλά και για τις επιλογές της Μαρίας Δαμανάκη και του Μίμη Ανδρουλάκη που και οι δύο θεωρούνται ''κόκκινο πανί'' από πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος λόγω της στάσης τους την περίοδο του 1989''.

    [04] Κυπριακό

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι ''καταλυτικές είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς έπειτα από ένα 48ωρο αδιεξόδου αλλά και έντονων παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και πιέσεων, στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη από νωρίς χθες το πρωί οι ενδείξεις για απεμπλοκή άρχισαν να πολλαπλασιάζονται''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι ''σε διαπραγμάτευση για γερά νεύρα εξελίχθηκαν οι συνομιλίες τη νύχτα για το Κυπριακό στη Ν. Υόρκη. Αντί για απευθείας έγιναν στις 10 το βράδυ χωριστές, με τους εκπροσώπους του ΟΗΕ τον Τ. Παπαδόπουλο και τον Ρ. Ντενκτάς που επέμεναν σε 5μερή και 4μερή αντιστοίχως συνάντηση για επίλυση των διαφορών''.

    Η Daily Times σημειώνει ότι '' προβληματισμός επικρατεί στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών για τη συνέχιση της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Αργά τη νύχτα ο Κύπριος πρόεδρος Τάσος Παπαδόπουλος και ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ραούφ Ντενκτάς είχαν προσέλθει σε διαφορετικές αίθουσες του 38ου ορόφου του ΟΗΕ προκειμένου να έχουν νέες ξεχωριστές συναντήσεις με τον γγ του ΟΗΕ''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''το πρώτο τεστ για την κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από τις εκλογές θα είναι το Κυπριακό καθώς ρόλο στις διαπραγματεύσεις επίλυσης θα έχουν Ελλάδα και Τουρκία''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι ''ΗΠΑ και Τουρκία συμφώνησαν στο πώς πρέπει να γίνουν οι ''διαπραγματεύσεις''. Η ελληνική κυβέρνηση είπε το ''yes'' κλιμακώνοντας την προσπάθεια να σύρει στην απαράδεκτη διαδικασία και τους Ελληνοκύπριους''.

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ, ''τη συμφωνία Αθήνας και Λευκωσίας στα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν στο Κυπριακό ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου μετά την ενημέρωση του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου για τις εξελίξεις''.

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι ''οι ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται στις συνομιλίες της Νέας Υόρκης οι οποίες συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ φαίνεται οτι ''στρώνουν'' το έδαφος για μια τελική λύση του Κυπριακού''.

    [05] Καιρικό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών, ζητά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν σήμερα και αύριο στη χώρα''.

    Η TRAFFIC NEWS γράφει ''απόκριες με χιόνια...Σε ολόκληρη τη χώρα από χθες σημειώθηκε ραγδαία επιδείνωση του καιρού και εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα''.

    ΤΟ metroRAMA προσθέτει ότι '' στα λευκά έχει ντυθεί από χθες όλη η Αττική, ενώ η έντονη χιονόπτωση συνεχίζεται και σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Το χιόνι έχει προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, στις εθνικές οδούς αλλά ακόμα και σε κεντρικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι ''σφοδρή κακοκαιρία με χαμηλές θερμοκρασίες χιονοπτώσεις και πάγο στους δρόμους αναμένεται και σήμερα στη χώρα που χθες ''εκπορθήθηκε'' από τον χιονιά ακόμη και στην Αττική''.

    [06] ΝΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι ''ένα βήμα πριν και την τυπική του επανένταξη στη ΝΔ βρίσκεται πλέον ο κ. Αντ. Σαμαράς μετά τη χθεσινή δήλωσή του στήριξης στο κόμμα από το οποίο προέρχεται και στην προσπάθεια του κ. Κ. Καραμανλή να εκλεγεί πρωθυπουργός''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, ''ο Αντ. Σαμαράς έκλεισε με πάταγο την πόρτα που του είχαν αφήσει ανοιχτή στο ΠΑΣΟΚ και για μια ακόμη φορά αποφάσισε να στηρίξει το ''μητρικό του'' κόμμα τη ΝΔ κάτι που εκτίμησε και χαιρέτισε ο Κ. Καραμανλής''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι ''την επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ αμέσως μετά τις εκλογές και την αξιοποίησή του στη νέα διακυβέρνηση προανήγγειλε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής''.

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι '' ενωμένη και συμπαγής η κορυφή και η βάση της φιλελεύθερης παράταξης οδηγείται με προβάδισμα πάνω από 5 ποσοστιαίες μονάδες στις εθνικές κάλπες''.

    [07] Συνέντευξη Ανδριανόπουλου

    "Την αποκάλυψη ότι την οριστική απόφαση για συμπόρευσή του με τον κ. Γ. Παπανδρέου την έλαβε τρία 24ωρα πριν από την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κάνει ο κ. Αν. Ανδριανόπουλος σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ. Ο κ. Ανδριανόπουλος επισημαίνει ότι δεν εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι ο ίδιος και ο κ. Στ. Μάνος "δεν προχώρησαν στο κυβερνών κόμμα αλλά συνεργάζονται με τον κ. Παπανδρέου ως φιλελεύθερος προσωπικότητες". Επίσης παραδέχεται οτι έχει τεράστιες διαφωνίες με στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά υπογραμμίζει ότι δεν έχει παρά πολλές ενστάσεις με το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 13 February 2004 - 21:05:49 UTC