Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-06-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/6/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] Ολυμπιακή Φλόγα
  • [05] Πρόκριση εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου
  • [06] Εκλογή προέδρου Δημοκρατίας
  • [07] ΝΔ
  • [08] Ευρωσύνταγμα
  • [09] Οικονομική πολιτική
  • [10] Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [11] Καταγγελία κατά Χριστοδουλάκη

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/6/2004

    Η πρόκριση της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στους "8" του EURO 2004, η οικονομική πολιτική, οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία και οι διεργασίες στα άλλα κόμματα είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Πώς θα κλείσουν χιλιάδες φορολογικές υποθέσεις για την περίοδο 1999-2002. Ρύθμιση - ανάσα για επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): "Ροζ " αγγελίες με ....77.000 πελάτες! Εξαρθρώθηκε στην Καλλιθέα το μεγαλύτερο κύκλωμα πορνείας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εθνική γιορτή . Η Ελλάδα πέρασε πανηγυρικά στους "8" της Ευρώπης.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Δάνεια για διακοπές. Οδηγός. Ποια συμφέρουν και από ποιες τράπεζες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Δωράκι 3,5 δις σε φίλο τους επιχειρηματία. Από Χριστοδουλάκη και τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ο νέος χάρτης στα στεγαστικά. Στη μάχη των τραπεζών νέα προϊόντα με ευνοϊκούς όρους.

    ΕΘΝΟΣ: Ελληνικό θαύμα. Η εθνική μας με το σπαθί της στην ελίτ της Ευρώπης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μεγαλόψυχος γιατί τον λυπάται τον Σημιτάκο. Ενώ πλανάται η απορία πως ο Κ. Καραμανλής είπε ΝΑΙ για την υποψηφιότητά του στην Κομισιόν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οι νέες φορο-ρυθμίσεις. Όλα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Λίστα - Ασπίδα για την ακρίβεια. Υπ. Ανάπτυξης: Κατάλογος με τιμές προϊόντων -υπηρεσιών για τουρίστες - καταναλωτές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΟΥΦ! Περάσαμε. Τι θρίλερ ήταν κι αυτό....

    ΕΣΤΙΑ: Ευρώπη και ποδόσφαιρο. Οι κανόνες, το Σύνταγμα και οι δυσλειτουργίες.

    ESPRESSO: Τα τρία μεγάλα μυστικά του Οτο. Πρόκριση θρίλερ! Γαλλία ή Αγγλία; Ποιον αντίπαλο προτιμούν τώρα οι διεθνείς μας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Έσπασε καρδιές. Η μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ρεχάγκελ "Πετύχαμε ένα θαύμα".

    TRAFFIC NEWS: Ροζ ατζέντα με 77.000 ονόματα στα χέρια της αστυνομίας. Συνελήφθη κύκλωμα μαστροπών που θησαύριζε στην Αττική.

    Η ΧΩΡΑ : Κλείστε τώρα τα χρέη με την εφορία. Τέλος στις εκκρεμότητες βάζει οριστικά το υπουργείο Οικονομικών.

    City Press: Ιστορική πρόκριση στους "8" με άγχος. Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου πέρασα στα προημιτελικά παρά την ήττα της με 2-1 από τη Ρωσία.

    Μetro: Ιστορική πρόκριση. Στους 8 της Ευρώπης η Εθνική Ελλάδος, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ελλαδάρα. Πρόκριση - θρίλερ στους "Οκτώ" του EURO 2004.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Άντεξαν. Ιστορική πρόκριση. Στους "8" του EURO 2004 η Εθνική Ομάδα.

    [03] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει ότι "με στόχο την επαναπροώθηση του Κυπριακού, Αθήνα και Λευκωσία συντονίζουν τις κινήσεις τους για την επαναπροώθηση του κυπριακού, παρά τη διαφαινόμενη απροθυμία των Ευρωπαίων ηγετών να ασχοληθούν - τουλάχιστον στην παρούσα φάση -με την επίλυση του πολιτικού ζητήματος στη Μεγαλόνησο. Όπως διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με συνέντευξή του στην ελληνοκυπριακή εφημερίδα "Αλήθεια" , τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και η κυβέρνησή του κινούνται με μεθοδικότητα στην αναζήτηση συμφωνημένης λύσης επί του σχεδίου Αννάν".

    [04] Ολυμπιακή Φλόγα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "το τέλος της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας στις Ηνωμένες Πολιτείες γιορτάστηκε μεγαλοπρεπέστατα στην καρδιά της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ, στην Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης, με γεύση από τις εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο για την υποδοχή της νέας χρονιά. Για δύο ώρες η Ελλάδα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες προβλήθηκαν από τις γιγαντοοθόνες των τηλεοπτικών δικτύων και μάλιστα με ένα οργανωμένο και άρτιο πρόγραμμα".

    [05] Πρόκριση εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "η εθνική ομάδα έκανε το θαύμα της...Αν και έχασε με 2-1 από τη Ρωσία, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και περιμένει τον αντίπαλό της. Το χθεσινό παιχνίδι εξελίχθηκε σε ...ρώσικη ρουλέτα, αλλά η σφαίρα τελικά χτύπησε την Ισπανία, που ηττήθηκε με 1-0 από την Πορτογαλία".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι " η 20ή Ιουνίου του 2004 θα μείνει χαραγμένη στις καρδιές μας ως η πιο περιφανή μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κάτι σαν εθνική επέτειος που γράφτηκε με χρυσά γράμματα από τα παιδιά με τα γαλανόλευκα. Τον Βρύζα, τον Βενετίδη, τον Παπαδόπουλο και τους άλλους επίλεκτους του "στρατηγού" Οτο Ρεχάγκελ".

    To metro αναφέρει ότι "τη μεγαλύτερη επιτυχία του ποδοσφαίρου μας πανηγυρίζει από χθες η Ελλάδα. Η εθνική μπορεί να ηττήθηκε 1-2 από τη Ρωσία στην 3η αγωνιστική του Euro 2004 αλλά σε συνδυασμό με τη νίκη 1-0 της Πορτογαλίας επί των Ισπανών βρίσκεται στις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης".

    [06] Εκλογή προέδρου Δημοκρατίας

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "αποφασισμένος να ανοίξει το θέμα της προεδρικής υποψηφιότητας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή- "αν είναι δυνατόν και την 1η Μαρτίου που θα αρχίσει επίσημα η διαδικασία" όπως είπε στην "Ε" στενός συνεργάτης -είναι ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής".

    [07] ΝΔ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ σημειώνει ότι "Σάββατο στο Μαξίμου δέχθηκε ο πρωθυπουργός τον πρώην υπουργό Ιωαν.Κεφαλογιάννη και τον γενικό γραμματέα της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη, σε δύο ξεχωριστά ραντεβού. Με τον πρώτο κουβέντιασε για όλα, αλλά και για την προεδρία της Δημοκρατίας και με τον δεύτερο για το επικείμενο συνέδριο ζητώντας του μάλιστα να είναι πάλι υποψήφιος για την κορυφαία θέση του κόμματος".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, " με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των νέων Συμβουλίων των Τοπικών Επιτροπών της ΝΔ, το κυβερνών κόμμα μπήκε στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή του συνεδρίου τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δίνει η Ρηγίλλης, ο αριθμός των συμμετεχόντων στην εκλογική διαδικασία κυμάνθηκε μεταξύ 80% και 85% ενώ από τις 2.300 και πλέον τοπικές επιτροπές επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν μόνο σε 90".

    [08] Ευρωσύνταγμα

    Η TRAFFIC NEWS γράφει ότι "την πλήρη και ολοκληρωτική της ικανότητα για την υιοθέτηση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος εκφράζει η Ευρώπη των "25". ΥΠοβιβάζεται ωστόσο το ζήτημα της αδυναμίας, εξεύρεσης λύσης για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, για την οποία όμως έχει προγραμματιστεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την 15η Ιουλίου και εκφράζεται η αισιοδοξία ότι τότε θα εξευρεθεί τελικά πρόσωπο κοινής αποδοχής".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "όσο λοιπόν και αν είναι θετικό ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία για το Σύνταγμα, τα μεγάλα προβλήματα έπονται κατά την εφαρμογή του. Μέχρι να φθάση η Ευρωπαϊκή Ενωσις στα επίπεδα ευρυθμίας του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου, θα περάση από πολλά ακόμη κύματα. Η σημερινή Ευρώπη φαίνεται ότι είναι ικανή μόνο για ποδόσφαιρο!".

    [09] Οικονομική πολιτική

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "οριστικό κλείσιμο στις εκκρεμότητες του παρελθόντος για τις περισσότερες κατηγορίες επιχειρήσεων θέτει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τη ρύθμιση που προωθούν οι κ. Αλογοσκούφης και Ρεγκούζας, στο νέο πλαίσιο θα υπάγονται οι εταιρείες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσιο τζίρο έως 300 δις. δρχ. Το ποσόν του διακανονισμού θα καταβάλλεται έως και σε 18 δόσεις ανάλογα με το ύψος του φόρου. Επίσης εντείνονται οι έλεγχοι για τις δύο τελευταίες οικονομικές χρήσεις των επιχειρήσεων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "τουλάχιστον τρεις φορολογικές ρυθμίσεις θα έρθουν αυτή την εβδομάδα στη Βουλή από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Οι τρεις ρυθμίσεις είναι: 1) Η περαίωση των εκκρεμών υποθέσεων της περιόδου 1999-2002. 2) Η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο. 3) Η αναπροσαρμογή των συντελεστών καθαρού κέρδους με βάση τους οποίους προσδιορίζεται εξωλογιστικά το καθαρό εισόδημα χιλιάδων επαγγελμάτων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "στη Βουλή αναμένεται να κατατεθούν το αργότερο έως το τέλος Ιουνίου δύο 'φλέγουσες' για χιλιάδες μικρομεσαίους ρυθμίσεις, που αφορούν στο νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αποπληρωμή των οφειλών δανείων με πανωτόκια και στο κλείσιμο των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της τετραετίας 1999-2002".

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ "πανηγυρική επιβεβαίωση της ασυνέπειας και της απουσίας προγράμματος για την οικονομία... Αποτελεί χωρίς αμφιβολία η ρύθμιση-μαμούθ που προωθεί η κυβέρνηση για το κλείσιμο των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων. Αυτά για τα οποία -όχι άδικα- κατηγορούσε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται τώρα να τα κάνει και η ίδια... Και μάλιστα με πολύ πιο προκλητικό τρόπο, διευρύνοντας εντυπωσιακά τον αριθμό των φορολογουμένων που θα πληρώσουν τη νύφη...".

    [10] Ολυμπιακοί Αγώνες

    H ESPRESSO σημειώνει ότι "έρχεται στην Ελλάδα το καλύτερο τάγμα του κόσμου για την αντιμετώπιση εφιαλτικής επίθεσης με χημικά όπλα. Αποτελείται από 96 Τσέχους, 23 Βέλγους και 7 Ούγγρους 'Ράμπο' που θα κληθούν να αποτρέψουν πιθανή επίθεση αλλά και να σώσουν τους θεατές και τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων σε περίπτωση που παρανοϊκοί εγκέφαλοι επιχειρήσουν να προκαλέσουν μαζική καταστροφή με χημικά ή βιολογικά όπλα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "φυλλάδιο του υπουργείο Ανάπτυξης με τις ενδεικτικές τιμές προϊόντων και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης θα διανέμεται στους επισκέπτες τον Αύγουστο. Δεν θα αναγράφονται ανώτατες τιμές ούτε περιοχή τιμών (κατώτατη και ανώτατη), αλλά τιμές 'εκκίνησης' (π.χ. παγωτό από 'χ' ευρώ)".

    [11] Καταγγελία κατά Χριστοδουλάκη

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "δωράκι 11,7 εκατομμυρίων ευρώ έκαναν ο Νίκος Χριστοδουλάκης και η διοίκηση του Χρηματιστηρίου στον κολλητό τους επιχειρηματία κύριο Φέσσα ο οποίος πούλησε στο ΧΑΑ οικόπεδο που είχε αγοράσει πέντε μέρες πριν στο Βούθουλα. Ο Φέσσας, άγνωστο με ποιο τρόπο, κατάφερε να πασάρει το οικόπεδο που είχε αγοράσει με δόσεις στη διοίκηση του Χρηματιστηρίου έναντι αστρονομικού ποσού κερδίζοντας 3,5 δισεκατομμύρια δραχμές μέσα σε διάστημα πέντε ημερών".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 21 June 2004 - 19:21:42 UTC