Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-10-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/10/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Βουλή - Εξεταστική Επιτροπή
  • [04] Σενάρια πρόωρων εκλογών- Κυβέρνηση
  • [05] Προσλήψεις μερικής απασχόλησης
  • [06] Μετεγγραφές
  • [07] Καταχρηστικοί τραπεζικοί όροι
  • [08] Νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο
  • [09] Εργασιακές σχέσεις
  • [10] Ασφαλιστικό
  • [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/10/2004
  • [12] Επιστροφή κεφαλαίων

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/10/2004

    Οι προτάσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών για αγορές στρατιωτικού υλικού από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το πόρισμα του εισαγγελέα Πειραιά για διαχείριση ποσού επί υπουργίας Ανωμερίτη στο ΥΕΝ, η πρόσληψη 13.000 ατόμων μερικής απασχόλησης και οι μετεγγραφές φοιτητών είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιστρέφουν χρήματα οι τράπεζες. Δικαστικές αποφάσεις - σταθμός για τους καταχρηστικούς όρους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 13.000 προσλήψεις μερικής απασχόλησης. Τις ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Σε 764 Δήμους, 13 Περιφέρειες και 49 Νομαρχίες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Βέτο ΔΑΠ στις μετεγγραφές. Σκληρή παρέμβαση από τη φοιτητική νεολαία της ΝΔ. Επικρίνει την υπουργό Παιδείας για "όξυνση της κοινωνικής αναλγησίας και της ανισότητες".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Στο μάτι του κυκλώνα Γ. Ανωμερίτης , Πολ Συγγελίδης και Ιωαν. Σμπώκος. Δύο νέοι φάκελοι με σκάνδαλα στον εισαγγελέα.

    Η ΑΥΓΗ: Εξοπλίζονται με εξεταστικές για ....Πρόεδρο και εκλογές! ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τις μίζες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στη σέντρα ο Γιάννος και για τις απάτες στο Χρηματιστήριο. Πολιτικές ευθύνες διαπιστώνει η Δικαιοσύνη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Βροχή ανατιμήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης. Αυξήσεις τιμών ως και 10% στα ράφια των σούπερμαρκετ. Κατά 20% ακριβότερο εφέτος το πετρέλαιο θέρμανσης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 13.000 προσλήψεις σε δήμους και νομαρχίες. Εντός του Οκτωβρίου οι προκηρύξεις για τη μερική απασχόληση.

    ΕΘΝΟΣ: 2.354 νέες θέσεις για πτυχιούχους και μη. Ευκαιρία για 1.193 απόφοιτους Γυμνασίου - Λυκείου- ΙΕΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μετά τους ρυζοπαραγωγούς αρχίζουν τις κινητοποιήσεις και οι σιτοπαραγωγοί και ....Η Θεσσαλονίκη βράζει ....ρύζι και στην Αχαρνών "μυρίζει".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: 13.000 προσλήψεις μερικής απασχόλησης. Με δεκαοκτάμηνη σύμβαση και με τέσσερις ώρες εργασία καθημερινώς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι πίνακες με τις 13.000 + 5.973 νέες προσλήψεις. Τι αποφάσισε χθες η διυπουργική για τις θέσεις μερικής απασχόλησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φωτοβολίδες στήνουν σκηνικό. Φάμπρικα οι εισαγγελικές αναφορές, προβληματίζουν και τη ΝΔ.

    ΕΣΤΙΑ: Ορθές αποφάσεις ολέθριες αντιδράσεις. Αδίκως βάλλεται η υπουργός Παιδείας για τις μετεγγραφές.

    ESPRESSO: Η αλήθεια για το "φαινόμενο Γκέλερ". Ξεσηκωμός για τον "μάγο" που μπήκε στη ζωή μας. Χιλιάδες ζητούν τη βοήθειά του. Ποιοι και γιατί τον κατηγορούν .

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Προβληματικά ΑΕΙ υποβαθμισμένα πτυχία. Ομολογία σοκ της υπουργού Παιδείας, εν όψει του διαλόγου για τα πανεπιστήμια.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 13.000 θέσεις μερικής απασχόλησης. Εγκρίθηκε η προκήρυξη και αφορά ΟΤΑ και περιφέρειες.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εξεταστική ΑΕ στήνει η κυβέρνηση. Βιομηχανία σκανδαλολογίας.

    Η ΝΙΚΗ: Για ψύλλου πήδημα...Στη Βουλή ο φάκελος μιας ασήμαντης υπόθεσης. Δεν τη θεωρεί σοβαρή για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ούτε ο καταγγέλλω βουλευτής της ΝΔ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Υπουργοί Εργασίας ΕΕ:Προωθούν κατάργηση του σταθερού ημερήσιου ωραρίου.

    TRAFFIC NEWS: "Δεν με πήραν στο FAME STORY μόλις τους είπα ότι είμαι παρθένα". Απίστευτη καταγγελία από την ανιψιά της Δούκισσας στην εκπομπή της Λαμπίρη.

    Η ΧΩΡΑ: Προσλήψεις 13.000 τώρα στους ΟΤΑ για μερική απασχόληση. Πράσινο φως για 18μηνες συμβάσεις με κόστος 80 εκατ. εύρο.

    City Press: "Τρελές" διώξεις δυναμιτίζουν το κλίμα. Νέα δικαστική παρέμβαση, αυτή τη φορά σε βάρος του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Ανωμερίτη.

    Μetro: 13.000 προσλήψεις part-time στο Δημόσιο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Είπα - ξείπα για τις μετεγγραφές. Νέο μπάχαλο με το υπουργείο Παιδείας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο πρ. πρύτανης του ΑΠΘ Μ. Παπαδόπουλος "Με μολύβι και χαρτί " γράφει: ι Έλληνες που αντιστέκονται.

    [03] Βουλή - Εξεταστική Επιτροπή

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται οι Γ. Ανωμερίτης, Ιωαν. Σμπώκος και ο επιχειρηματίας Πολ Συγγελίδης για δύο υποθέσεις που αποτελούν ήδη αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας. Πρόκειται για το "μυστήριο των 760.000 δολαρίων" και την αγορά με μία μόνο υπογραφή και χωρίς διαγωνισμό 70 Hummer".

    Το metro αναφέρει ότι "ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να συσταθεί νέα εξεταστική επιτροπή στη Βουλή, έπειτα από το φάκελο που διαβιβάστηκε χθες στο Σώμα για τη διαχείριση 786.000 δολαρίων από το υπουργείο Ναυτιλίας την περίοδο της υπουργίας του κ. Γιώργου Ανωμερίτη".

    H CITY PRESS προσθέτει ότι "η υπερβολική ευαισθησία ορισμένων δικαστικών δημιουργεί κλίμα πολιτικών διώξεων. Δυσαρεστημένο και το Μαξίμου, που αφήνει να διαρρεύσει ότι στην περίπτωση Ανωμερίτη η Βουλή δεν θα προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ , "βόμβα μεγατόνων θα σκάσει τις επόμενες ημέρες καθώς ο ανακριτής που ερευνά την υπόθεση του σκανδάλου με τις "φούσκες" στο Χρηματιστήριο θα αποστείλει στη Βουλή το πόρισμά του και θα ζητά τη διερεύνηση τυχόν πολιτικών ευθυνών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών την πρώτη περίοδο μετά το 2000. Σύμφωνα με πληροφορείς ο 19ος τακτικός ανακριτής κ. Νικηφόρος Ντάγκας που ερευνά την υπόθεση της αμαρτωλής ΔΕΚΑ έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την έρευνά του διότι προκύπτουν ευθύνες πολιτικών προσώπων".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "στη δημιουργία βιομηχανίας εξεταστικών επιτροπών προχωράει η κυβέρνηση. Μετά την εξεταστική επιτροπή για τα εξοπλιστικά που αποφάσισε χθες η ΝΔ μια νέα υπόθεση για τον πρώην υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Ανωμερίτη ήρθε χθες στη Βουλή. Και νέες εξεταστικές έπονται..."

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "με κάθε είδους "φωτοβολίδες" τροφοδοτείται το πολιτικό σκηνικό. Από τη μια οι εισαγγελικές αναφορές εναντίον πρώην υπουργών, που φτάνουν στη Βουλή, φαίνεται ότι εξελίσσονται σε "φάμπρικα", η οποία προβληματίζει ακόμη και την κυβέρνηση. Χθες έφτασε μια εναντίον του Γ. Ανωμερίτη για τη διαχείριση ποσού 600 χιλιάδων εύρο, που προορίζονταν για το Λιμενικό Σώμα αλλά διατέθηκαν και αλλού. Η υπόθεση δεν θεωρείται σοβαρή, γι αυτό και η κυβερνητική πλειοψηφία μάλλον δεν θα ζητήσει να γίνει εξεταστική επιτροπή".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι " για δεύτερη εβδομάδα η πολιτική ατζέντα έχει εγκλωβιστεί στις καταγγελίες περί σκανδάλων και στις συγκαλυμμένες προειδοποιήσεις για πρόωρες εκλογές με αφορμή την ανάδειξη του νέου Προέδρου Σαν να έχει σταματήσει το ρολόι, σαν να μην τρέχουν τα πιεστικά κοινωνικά - οικονομικά προβλήματα".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "βιομηχανία παραγωγής σκανδάλων" έχει στήσει η ΝΔ, σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει αφενός τη δική της κυβερνητική ανικανότητα και να θέσει αφετέρου το ΠΑΣΟΚ υπό ομηρία. Η επιχείρηση ποινικοποίησης της πολιτικ΄ςη ζωής λαμβάνει πλέον διαστάσεις που θυμίζουν ολοένα και περισσότερο τη μαύρη περίοδο του 1989".

    [04] Σενάρια πρόωρων εκλογών- Κυβέρνηση

    H ESPRESSO υποστηρίζει ότι "η χθεσινή πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου βρισκόταν προς το τέλος της όταν ο πρωθυπουργός πήρε το λόγο και απευθυνόμενος στους στενότερους συνεργάτες του ζήτησε να σταματήσει η συζήτηση περί πρόωρων εκλογών. Ζήτησε μάλιστα απ΄όλους να κάνουν γνωστό με κάθε τρόπο ότι η κυβέρνηση θα δημοσιοποιήσει τις θέσεις της πολύ συντομότερα απ΄ότι αρκετοί υπολογίζουν και θα ανοίξει τα χαρτιά της σχετικά με το πρόσωπο της επιλογής της για την Ηρώδου του Αττικού".

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι "στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εξακολουθούν να απορρίπτουν το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία για την ανάδειξη νέου προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και την πολιτική αντιπαράθεση με φόντο το εξοπλιστικό. Άκαιρη χαρακτήρισαν τη συζήτηση ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης και ο Θοδωρής Ρουσόπουλος".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ , "στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εξακολούθησαν και χθες να απορρίπτουν το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία για την ανάδειξη νέου προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και την πολιτική αντιπαράπαθεση με φόντο το εξοπλιστικό".

    [05] Προσλήψεις μερικής απασχόλησης

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "τονωτική ένεση στην αγορά εργασίας, ο χάρτης της οποίας αλλάζει προς την παροχή υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα, αποτελεί το "πράσινο φως" που έδωσε χθες η αρμόδια διυπουργική επιτροπή για τη δημιουργία των πρώτων 13.000 θέσεων μερικής απασχόλησης (ακολουθούν άλλες 12.000 προσλήψεις) στις περιφέρειες, στους δήμους και τις νομαρχίες της χώρας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι " η κυβέρνηση έκανε πράξη τις υποσχέσεις της . 13.000 άνεργοι θα διοριστούν στους ΟΤΑ. Η κατανομή των θέσεων θα γίνει σύμφωνα με τα πληθυσμιακά κριτήρια και με τους δείκτες ανεργίας. 300 θέσεις στις 13 περιφέρειες, 1.500 σε 49 νομαρχίες και 10.851 σε 764 ΟΤΑ".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "σε άμεση πλήρωση 13.000 θέσεων σε δήμους και νομαρχίες με συμβάσεις μερικής απασχόλησης προχωρεί η κυβέρνηση. Προτεραιότητα στις προσλήψεις θα έχουν οι άνεργοι, οι μητέρες ανηλίκων, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι πολύτεκνοι, οι οποίοι θα απασχοληθούν σε τομείς κοινωνικής φροντίδας και οδικής προστασίας".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "το υπουργείο Εσωτερικών θα αποστείλει εντός των προσεχών ημερών στις υπηρεσίες που ενδιαφέρονται να προκηρύξουν τις θέσεις αυτές σχετική εγκύκλιο με οδηγίες και σχέδιο προκήρυξης, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες. Επίσης θα σταλεί και σχέδιο προκήρυξης προκειμένου να ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία και να μην υπάρξει καθυστέρηση".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "ευκαιρίες για πρόσληψη στο Δημόσιο παρέχονται σε αποφοίτους Γυμνασίων , Λυκείων και ΙΕΚ. Οι ενδιαφερόμενοι των συγκεκριμένων κατηγοριών θα καλύψουν 1.193 θέσεις. Οι προσλαμβανόμενοι πτυχιούχοι ΑΕΙ- ΤΕΙ φτάνουν τους 1.161".

    [06] Μετεγγραφές

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "θα απελευθερωθεί, αλλά μόνο για φέτος, το δικαίωμα μετεγγραφής στο πρώτο εξάμηνο των φοιτητών με οικογενειακό εισόδημα κάτω των 35.000 ευρώ. Ανοίγει επίσης παράθυρο για μετεγγραφές φοιτητών με σοβαρούς λόγους υγείας που προκύπτουν κατά τη φοίτηση".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "κόντρα μεταξύ της κ. Μαριέττας Γιαννάκου και της ΔΑΠ προκάλεσε ο νόμος για τις μετεγγραφές. Σήμερα η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει τροποποιήσεις του, καθώς οι αντιδράσεις πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "μόνον μία λύσης υπήρχε: Η κατάργησης των μετεγγραφών. Δηλαδή αυτό ακριβώς το οποίο είχε το πολιτικό θάρρος να αποφασίσει η Υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου. Αλλά αντί να δεχθεί τα εύσημα των μέσων ενημερώσεως και της κοινωνίας βρέθηκε στο στόχαστρο και κατηγορείται για αναλγησία".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "τα πανεπιστήμιά μας είναι σε θλιβερή κατάσταση σε σχέση με την εποχή μας και την εξέλιξη της Ευρώπης και πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν ότι θα φθάσουμε στο σημείο να μην αναγνωρίζονται τα πτυχία μας", δήλωσε χθες σε δραματικούς τόνους από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3 η υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου, δίδοντας και τον τόνο στον εθνικό διάλογο που θα ακολουθήσει εντός του Οκτωβρίου. Είναι η πρώτη φορά που υπουργός Παιδείας αποδέχεται με τέτοια ένταση τη δεινή θέση των ελληνικών πανεπιστημίων και σημειώνει με σαφήνεια ότι "στα ελληνικά πανεπιστήμια, οι φοιτητές δεν μαθαίνουν όσα πρέπει".

    [07] Καταχρηστικοί τραπεζικοί όροι

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "χρηματικά ποσά που είχαν καταβληθεί από δανειολήπτες ως δήθεν έξοδα δανείου και ποινές προεξόφλησης είναι αναγκασμένες να επιστρέψουν οι τράπεζες μετά από δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν τους προσφεύγοντες"

    [08] Νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "το νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο θα προχωρήσει με "όποιο τίμημα", ξεκαθάρισε χθες ο υπουργός Επικρατείας, επιχειρώντας για μια ακόμη φορά να απεμπλέξει τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις από τις βασικές επιλογές της κυβέρνησης, που αποτελούν και προεκλογικές εξαγγελίες".

    [09] Εργασιακές σχέσεις

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι "με επιταχυνόμενο ρυθμό προωθούνται πλέον οι διεργασίες για την ικανοποίηση της αξίωσης των μεγάλο βιομηχάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για υπολογισμό του χρόνου εργασίας σε ετήσια βάση. Κατεύθυνση στην οποία συμφωνεί και η ελληνική κυβέρνηση".

    [10] Ασφαλιστικό

    Το ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "διάσταση απόψεων για το Ασφαλιστικό, αλλά σύγκλιση για την περιοριστική εισοδηματική πολιτική εκδηλώθηκε μεταξύ του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ν. Γκαργκάνα, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον. Ο κεντρικός τραπεζίτης επεσήμανε συμπεράσματα μελέτης του ΔΝΤ για το Ασφαλιστικό, υπογραμμίζοντας ότι απαιτούνται μεταρρυθμίσεις "και όχι... άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε". Ο υπουργός απάντησε: "Δεν δέχομαι συζήτηση για το Ασφαλιστικό, δεν είναι στις προτεραιότητές μας".

    [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/10/2004

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Εκρηκτικό πρόβλημα. ΔΝΤ: Κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος το 2020 εάν δεν ληφθούν μέτρα".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κύμα εθελουσίας εξόδου σε τράπεζες και ΔΕΚΟ. Σε εφαρμογή προγράμματα εξυγίανσης με μείωση του προσωπικού".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Στο προσκήνιο τα μέτρα για την ελληνική ναυτιλία. Μετά από πολλά χρόνια συνάντηση πρωθυπουργού και εφοπλιστών".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ορθάνοιχτες πόρτες για επιστροφή κεφαλαίων. Θα διευκολυνθεί ο επαναπατρισμός και πρόσφατων εκροών".

    [12] Επιστροφή κεφαλαίων

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Με απλές και ευέλικτες διαδικασίες θα γίνει ο επαναπατρισμός κεφαλαίων από το εξωτερικό, διαβεβαιώνουν αρμόδιοι παράγοντες. Το ευνοϊκό καθεστώς θα εφαρμοστεί ίσως και για κεφάλαια που βρίσκονται ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα. Ο νόμος παρέχει τη δυνατότητα επαναπατρισμού κεφαλαίων μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2005 και, με την καταβολή φόρου 3%, απαλλάσσονται από το πόθεν έσχες και φορολογικά αδικήματα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 5 October 2004 - 20:33:47 UTC