Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-10-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/10/2004
  • [02] Διαπλεκόμενα- Προειδοποίηση Καραμανλή
  • [03] Τουρκία - ΕΕ
  • [04] Ελλάδα- Φοιτητές
  • [05] Δήλωση γενικού διευθυντή Eurostat-Αντιδράσεις
  • [06] Ασφαλιστικό
  • [07] ΕΛΑ
  • [08] Αξιοπιστία πολιτικών-Δημοσκόπηση
  • [09] Μεγαλοφειλέτες-Πανωτόκια
  • [10] Δημόσια Διοίκηση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/10/2004

    Η δήλωση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σε συνάντησή του με βουλευτές, ότι είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με τα διαπλεκόμενα, η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή της EUROSTAT και το θέμα των ασφαλιστικών ταμείων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μετωπική με τα μεγάλα συμφέροντα. Καραμανλής προς βουλευτές:"Δεν κυβερνούν συντεχνίες και ΜΜΕ".

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 9 στους Δέκα δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς! Παγκόσμια έρευνα για την αξιοπιστία κατά επάγγελμα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πόλεμο κήρυξε ο Καραμανλής. Στο στόχαστρο τα συμφέροντα που λυμαίνονται την Ελλάδα."Δεν θα αφήσουμε 5 νταβατζήδες και 5 συντεχνίες να εξουσιάζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Αν δεν βάλουμε κανόνες, τότε η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αυτά είναι τα ....άσπαστα αβγά. Οι αμετακίνητοι του ΠΑΣΟΚ , σε υπουργεία, Οργανισμούς και ΔΕΚΟ. Έκρηξη Καραμανλή: "Δεν θα αφήσουμε 5 διαπλεκόμενους να μας κάνουν κουμάντο".

    Η ΑΥΓΗ: Τουρκία-Ευρώπη: τόσο κοντά, όσο μακριά. Με μεγάλες διαφωνίες η απόφαση στην Κομισιόν.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Δώρο δισ σε δέκα οικογένειες μπαταχτσήδων. Τους χαρίζουν τα πανωτόκια από τα θαλασσοδάνεια. Αλλάζουν τον νόμο προς όφελος των μεγαλοοφειλετών!

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Έκθετη η κυβέρνηση με τα ευρωψέματα για το έλλειμμα. Σάλος μετά τις αποκαλύψεις του γενικού διευθυντή της Eurostat. Για συνειδητή παραποίηση στοιχείων κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τι θα αλλάξει στο ασφαλιστικό. Αμετάβλητα τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση.

    ΕΘΝΟΣ: Κάνουν όπισθεν στην ενοποίηση των Ταμείων. Παγώνει η ένταξη στο ΙΚΑ για ΔΕΚΟ - Τράπεζες. Ασφαλιστικό: Με πρόσχημα "μαύρη τρύπα" 22,6 δισ ευρώ τα επόμενα 30 χρόνια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: 2χ5 =10! Νταβατζήδες και συντεχνίες κυβερνούν τον Τόπο. Χθες ο πρωθυπουργός μίλησε έξω από τα δόντια. Θύμισε τον θείο του σε εκρηκτικές διαστάσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Προανήγγειλε ρήξεις. Με κατεστημένο, διαπλοκή, διαφθορά και τις συντεχνίες. Δεν θα αφήσουμε πέντε νταβατζήδες και πέντε συντεχνίες να κυβερνούν τη χώρα, προειδοποίησε ο Καραμανλής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τολμηρά σχέδια από τον Καραμανλή. Αιχμηρή γλώσσα από τον πρωθυπουργό για διαπλεκόμενα, διαφθορά. Σύγκρουση με τα πέντε παράκεντρα εξουσίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κυνηγός "5 νταβατζήδων". Καραμανλής: Ξέσπασε στου "Μπαϊρακτάρη" -Ονόματα γιοκ....Μίλησε και για 5 συντεχνίες που κυβερνούν -πάλι χωρίς ονόματα.

    ΕΣΤΙΑ: 50 χιλιάδες Έλληνες σπουδάζουν στο εξωτερικό. Αλλά η πολιτεία απαγορεύει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

    ESPRESSO: Θέλουν να σταματήσουν την εκπομπή που θα βρίσκει δουλειά στους άνεργους. Πόλεμος ΓΣΕΕ-ALPHA. Η διαμάχη Χατζηνικολάου-Πολυζωγόπουλου και η στάση της Ράγιου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Δεν θα κάνουν κουμάντο πέντε νταβατζήδες και πέντε συντεχνίες". Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έριξε το γάντι στις δεσμευτικές δυνάμεις του τόπου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Ναι" αλλά .....υπό όρους η Τουρκία. Θετική εισήγηση της Κομισιόν. Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βουλιάζει αβοήθητο το ΙΚΑ. Ραγδαία επιδείνωση δείχνουν τα στοιχεία.

    Η ΝΙΚΗ: "Οι πέντε νταβατζήδες" το άλλοθι Καραμανλή. Λεονταρισμοί με λόγια και όχι έργα. Ανοίγει ασφαλιστικό, επιταχύνει

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κοινωνική Ασφάλιση:Διαρκής καταλήστευση του ΙΚΑ.

    TRAFFIC NEWS: Τατιάνα είσαι δικαστής ή εισαγγελέας; "Η κυρία έλεγε αυτά που ήθελε". Σκληρή αντιπαράθεση στον αέρα. "Αξιόλογη η Στεφανίδου, αλλά μην πατάει επί πτωμάτων".

    Η ΧΩΡΑ: Το ραντεβού του Τεό με τον Εμφιετζόγλου. Γνωρίζει αυτές τις ενέργειες ο πρωθυπουργός; Πρωτοφανής παρέμβαση-σκάνδαλο του κυβερνητικού εκπροσώπου σε διαμάχη μεγαλοεργολάβων.

    City Press: Πολιτική ένταση μπροστά στην οικονομική κρίση. Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης- ΠΑΣΟΚ για τη δημοσιονομική απογραφή των αμυντικών δαπανών.

    Μetro: Μένουν τα κεκτημένα. Δεν ανοίγει το Ασφαλιστικό, επαναλαμβάνει η κυβέρνηση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η αλήθεια για τη σχολική στέγη. Θεσσαλονίκη: Αποκαλυπτική έκθεση του ΟΣΚ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μάχη στη Βουλή για την απογραφή.

    [02] Διαπλεκόμενα- Προειδοποίηση Καραμανλή

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "τον πόλεμο στα οργανωμένα συμφέροντα και στις συντεχνίες που επιθυμούν να διαφεντεύουν τη χώρα κήρυξε ουσιαστικά χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Το μήνυμα του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ήταν σαφέστατο και είχε αποδέκτες συμφέροντα που λυμαίνονται την οικονομία και προσπαθούν να προκαλέσουν τριγμούς στην πορεία της χώρας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι " αποφασισμένος να προχωρήσει σε ρήξεις με τη διαφθορά και τη διαπλοκή είναι ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής θέτοντας οριστικά τέλος στην παθογένεια που ταλανίζει τη χώρα και καθιστά αναξιόπιστο το πολιτικό σύστημα.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) προσθέτει ότι "αποφασισμένος να συγκρουστεί πρόσωπο με πρόσωπο με τη διαπλοκή και τη διαφθορά εμφανίσθηκε και χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε στους βουλευτές της ΝΔ που συμμετείχαν στο Γ΄Θερινό Τμήμα της Βουλής. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει να αποκτήσουν ρόλο στην πολιτική ζωή τα μεγαλοσυμφέροντα και η διαπλοκή".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "χθες ο πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, θύμισε σε εκρηκτικές διαστάσεις τον μακαρίτη τον Θείο Κωνσταντίνο. Συγκεκριμένα, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματος που συμμετείχαν στο Τρίτο Θερινό Τμήμα της Βουλής που τους είχε παραθέσει γεύμα και απαντώντας σ΄ερωτήσεις βουλευτών τι μέλλει γενέσθαι με τις Εξεταστικές και τη διαπλοκή, απάντησε με ύφος αποφασισμένου για σύγκρουση, λέγοντας επί λέξει: "Πέντε νταβατζήδες και πέντε συντεχνίες κυβερνούν αυτόντον τόπου που αν τους αντιμετωπίσει κανείς, τότε ο τόπος μπορεί να κυβερνηθεί". Τους διαβεβαίωσε ότι δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος και η σύγκρουση θεωρείται δεδομένη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο κύριο άρθρο της επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:"διαπλοκή στην πολιτική ζωή του τόπου υπάρχει και με τη γενική έννοια της σχέσης πολιτικών με οικονομικά συμφέροντα αλλά είναι δύσκολο να αποδειχθεί με το ισχύον νομικό πλαίσιο. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ας τρέξει, λοιπόν, να πάρει τα μέτρα του. Αυτά τα περί νταβατζήδων, προκαλούν, βέβαια ευθυμία, αλλά δεν έχουν αποτέλεσμα. Επιπλέονσίγουρα θα γνωρίζει ότι όπου υπάρχουν νταβατζήδες υπάρχουν και πόρνες".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "σε φραστικές λεονταρισμούς περί σύγκρουσης με τους "πέντε νταβατζήδες" -όπως είπε- της διαπλοκής, καταφεύγει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε μια νέα προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα μείζοντα προβλήματα διακυβέρνησης που αντιμετωπίζει η ΝΔ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι " ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον πιο επίσημο τρόπο, μπροστά σε 40 βουλευτές του κόμματός του έριξε χθες το γάντι στις δεσμευτικές δυνάμεις του τόπου δηλώνοντας έτοιμος για ρήξεις και μεγάλες αλλαγές. Παρότι το Μέγαρο Μαξίμου αργά το βράδυ επιχείρησε να αμβλύνει κάπως τις εντυπώσεις, μεταδίδοντας πως "ο πρωθυπουργός δεν χρησιμοποιεί τέτοια φρασεολογία", οι συνομιλητές του βουλευτές και υπουργοί ήταν απόλυτοι και σημείωναν πως το μήνυμα ήταν σαφές και ισχυρό. "Δεν παίζει", δήλωναν χαρακτηριστικά και επέμειναν πως "είναι αποφασισμένος να συγκρουσθεί".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι "όπου χρειαστεί θα σπάσουμε αβγά", κατά τη διάρκεια γεύματος με βουλευτές της ΝΔ. "Δεν θα ανεχθώ τη διαπλοκή", ξεκαθάρισε, χρησιμοποιώντας σύμφωνα με πληροφορίες σκληρή φρασεολογία ("πέντε νταβατζήδες"), η οποία πάντως διαψεύστηκε από το Μαξίμου. Μόνο στοιχειοθετημένες υποθέσεις θα παραπέμπονται σε εξεταστική επιτροπή. Δεν πρόκειται να ανοίξει το ασφαλιστικό".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "πρωτοφανείς και πέρα από κάθε λογική οι ενέργειες του Θ. Ρουσόπουλου. Την ώρα που ο πρωθυπουργός δεσμευόταν ότι θα συγκρουστεί και θα πατάξει τη διαφθορά και τους "πέντε νταβατζήδες" της διαπλοκής, ο Τεό συναντιόταν με τον επιχειρηματία Πρ. Εμφιετζόγλου στο πρώην υπουργείο Τύπου και τον πίεζε να αποσύρει τις προσφυγές κατά του Μπόμπολα".

    [03] Τουρκία - ΕΕ

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "την υπό όρους θετική εισήγηση της Κομισιόν για την έναρξη διαπραγματεύσεων ένταξης στην ΕΕ αποσπά η Άγκυρα. Σαφής προειδοποίηση αναστολής της διαδικασίας σε περίπτωση τουρκικής υπαναχώρησης από την εφαρμογή καίριων μεταρρυθμίσεων και τη βελτίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "εν μέσω αντιδράσεων (υπολογίζεται ότι περίπου 10 κοινοτικοί επίτροποι διαφωνούν) η Κομισιόν απηύθυνε ένα "αυστηρό ναι" προς την Τουρκία. Οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν μέσα στο 2005 (η απόφαση θα συγκεκριμενοποιηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου) αλλά θα τελούν πάντοτε υπό την απειλή της αναστολής, θα γίνονται κεφάλαιο προς κεφάλαιο, με αποτέλεσμα να μην προχωρούν εύκολα και να βρίσκονται πάντοτε υπό την αίρεση του νέου κοινοτικού κεκτημένου, ενώ δεν είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν, έστω και μετά το 2015 στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ".

    [04] Ελλάδα- Φοιτητές

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "ως προς τον απόλυτο αριθμό φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό, η Ελλάς είναι στην 4η Θέση. Ο αριθμός των 50 χιλιάδων Ελλήνων φοιτητών του εξωτερικού είναι ακόμη πιο εξωφρενικός, αν συγκριθή με τον αριθμό των Ελλήνων που φοιτούν στις ανώτερες και ανώτατες σχολές του εσωτερικού".

    [05] Δήλωση γενικού διευθυντή Eurostat-Αντιδράσεις

    Η Espresso αναφέρει ότι "την ώρα που στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας έψαχναν απεγνωσμένα κονδύλια για να καλύψουν κάποιες μαύρες τρύπες της προηγούμενης πολιτικής κατάστασης και έκαναν λόγο για σειρά αποκρατικοποιήσεων ένας Ολλανδός διευθυντής της Eurostat, ο κ. Βαν ντεν Αμπεν, έβαζε για μια ακόμη φορά φωτιές στις σχέσεις κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης, με επίκεντρο την Οικονομία, ενώ οι διαπληκτισμοί στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορούσε το συμβούλιο ανάπτυξης, χτύπησαν κόκκινο".

    Η City Press υποστηρίζει ότι "νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ για τη δημοσιονομική απογραφή των αμυντικών δαπανών. Ο επικεφαλής της Eurostat θεωρεί σωστό τον τρόπο που τις υπολόγιζαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ".

    Το ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη του γενικού διευθυντή της Eurostat. Χθες το βράδυ ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Ν. Χριστοδουλάκης παρουσίασε στη Βουλή επίσημο έγγραφο προς την ΕΕ όπου αναφέρεται ότι "αυτές οι δαπάνες είχαν καταγραφεί πλήρως στο δημόσιο χρέος". Η αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν σφοδρότατη εντός και εκτός της Βουλής. Το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για συνειδητή παραποίηση στοιχείων, που αφήνουν έκθετη την κυβέρνηση".

    [06] Ασφαλιστικό

    Η METRO γράφει ότι "δεν θα θιγούν, τουλάχιστον τώρα, τα κεκτημένα που υπάρχουν στο Ασφαλιστικό. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε χθες ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Αγγελόπουλος μιλώντας στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΙΚΑ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "ανοίγει διάλογος για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, τον τρόπο ένταξης των οκτώ Ταμείων κύριας ασφάλισης στο ΙΚΑ και την ενοποίηση των επικουρικών Ταμείων, όπως ορίζει ο νόμος 3029/2002, και όχι για αλλαγή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ή αύξηση των εισφορών τόνισε χθες ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Νίκος Αγγελόπουλος μιλώντας στο 16ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ)".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι "η καταλήστευση του ΙΚΑ από το μεγάλο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, σε βάρος των εργαζομένων καλά κρατεί. Στοιχεία δείχνουν ότι η εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών φθάνει το 1,5 δισ. ευρώ ετησίως και οι οφειλές τους προς το Ίδρυμα στα 2,04 δισ. ευρώ".

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "με πρόσχημα το έλλειμμα 22,6 δισ, ευρώ που υπολογίζεται ότι θα προκύψει τα επόμενα 30 χρόνια, η κυβέρνηση κάνει όπισθεν στην ενοποίηση Ταμείων. Παγώνει την ένταξη ασφαλιστικών οργανισμών στο ΙΚΑ".

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "δραματικό σήμα κινδύνου για την πορεία του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας εξέπεμψαν χθες οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ. Ανακοίνωσαν ότι τα έσοδα μειώνονται, η εισφοροδιαφυγή διογκώνεται ενώ παραμένει η μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων (φθάνει και τους 10 μήνες) και οι οφειλές προς το Ίδρυμα συνεχών αυξάνονται".

    [07] ΕΛΑ

    Η Traffic News επισημαίνει ότι "ένας αθώος και τέσσερις ένοχοι! Αυτή είναι η ετυμηγορία των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στον ΕΛΑ. Αθώος κρίθηκε ο Μιχάλης Κασσίμης. Ένοχοι μόνο για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και για απλή συνέργια σε ανθρωποκτονία και υποθέσεις εκρήξεων οι Χρήστος Τσιγαρίδας, Κώστας Αγαπίου, Αγγελέτος Κανάς και Ειρήνη Αθανασάκη".

    [08] Αξιοπιστία πολιτικών-Δημοσκόπηση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υπογραμμίζει ότι "ψήφο εμπιστοσύνης" στους ανθρώπους που εναποθέτουμε την υγεία και το μέλλον των παιδιών δίνουν οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολίτες, ενώ την ίδια στιγμή 9 στους 10 γυρνούν την πλάτη τους στους πολιτικούς... Ωστόσο, στη χώρα μας ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το υψηλό ποσοστό αξιοπιστίας που απολαμβάνουν οι ιερείς, ο στρατός και η αστυνομία".

    [09] Μεγαλοφειλέτες-Πανωτόκια

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "σκάνδαλο μεγατόνων η αποκάλυψη του οποίου θα κάνει ανάλογες περιπτώσεις του πρόσφατου παρελθόντος να ωχριούν, "μαγειρεύεται" από τους μανδαρίνους του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Κάποιοι επιτήδειοι αξιοποιώντας το "παραθυράκι" που τους προσφέρει ο νόμος για τα πανωτόκια, ετοιμάζουν την τροποποίησή του με στόχο να ευνοηθούν κάποιοι που είχαν διαπρέψει στην δεκαετία του 1980, στην σύναψη των λεγόμενων... θαλασσοδανείων".

    [10] Δημόσια Διοίκηση

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ "άθικτο και αλώβητο παραμένει στον κρατικό μηχανισμό το "σύστημα ΠΑΣΟΚ", καθώς σήμερα κλείνουν οι επτά πρώτοι μήνες της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. Μέσα σε αυτές τις 215 ημέρες, δεν άλλαξαν παρά ελάχιστοι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, ενώ παρέμεινε και συνεχίζει να ελέγχει τον κρατικό μηχανισμό όλη η διοικητική ιεραρχία".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 7 October 2004 - 20:00:33 UTC