Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-10-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/10/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Δολοφονική απόπειρα κατά Φίλιππου Συρίγου
  • [04] Πετρέλαιο-Ανατιμήσεις
  • [05] ΠΑΣΟΚ
  • [06] Προσλήψεις
  • [07] Πλαστά διπλώματα οδήγησης
  • [08] Κυκλοφοριακό-Μέτρα
  • [09] Γιάννα Αγγελοπούλου
  • [10] Αλβανία-Επίσκεψη Στεφανόπουλου
  • [11] Δημοσκόπηση
  • [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/10/2004
  • [13] Τιμές καυσίμων

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/10/2004

    Η δολοφονική επίθεση κατά του δημοσιογράφου της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ Φίλιππα Συρίγου, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και η επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου στην Αλβανία, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τσάμικος χορός προκλήσεων. Η Αλβανία εγείρει και πάλι ανύπαρκτο θέμα Τσάμηδων!

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Όργιο πλαστών διπλωμάτων οδήγησης. Να γιατί σκοτωνόμαστε! Κατεγράφησαν ήδη 9.500 κατασκευασμένα με κλεμμένα έντυπα, ενώ "ετοιμάζονται" εκατοντάδες άλλα μέσω υπολογιστών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εντολή υπέρβασης για τον Πρόεδρο. Γκάλοπ: Οι 7 στους 10 δεν θέλουν εκλογές.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 4 πακέτα για 73.350 θέσεις εργασίας. Πράσινο φως από Καραμανλή στα μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας.

    Η ΑΥΓΗ: Μαφιόζικο χτύπημα. Στην εντατική ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Άρχισε η έρευνα για τα κλεμμένα της Γιάννας και του Θόδωρου. Επί 2 ώρες κατέθετε ο αδελφός του Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος που προσκόμισε μία βαλίτσα με 120 αποκαλυπτικά έγγραφα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Επίδομα θέρμανσης συζητεί (πιεζόμενη) η κυβέρνηση. 46-49 λεπτά η τιμή του λίτρου στην Αθήνα, 51-53 στην περιφέρεια.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Όλα τα δικαιολογητικά για τις 13.000 προσλήψεις. Όσα πρέπει να γνωρίζετε για κριτήρια και προθεσμίες.

    ΕΘΝΟΣ: 2.847 νέες προσλήψεις σε υπουργεία, δήμους, φορείς. Προθεσμίες και λεπτομέρειες για όλους τους διαγωνισμούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ΠΕΤΡ-ΕΛΕΟΣ!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Προκλητικοί οι Αλβανοί. Έθεσαν θέμα τσάμηδων στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πακέτο 3.489 θέσεων σε υπουργεία-δήμους. Προγραμματισμός 165.000 προσλήψεων και μονιμοποιήσεων για την επόμενη 3ετία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Δολοφονικό χτύπημα στον Συρίγο. Δυο άγνωστοι, προφανώς σε "διατεταγμένη υπηρεσία", για να του κλείσουν το στόμα.

    ΕΣΤΙΑ: Το μυστήριο με τον πληθωρισμό. Καταγράφεται μέση αύξησης τιμών μόλις 2,8% ετησίως.

    ESPRESSO: Αποκλειστικό: Εντοπίστηκε ο εγκέφαλος που γεμίζει με κόκα την Ελλάδα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μέτρα για Αθήνα με λιγότερα ΙΧ. Κάμερες παντού, ξανάρχονται τα παρκόμετρα, αυστηρότερη αστυνόμευση, επέκταση λεωφορειολωρίδων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Προ των πυλών κύμα ακρίβειας σε αγαθά. Ανησυχεί το υπουργείο Ανάπτυξης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σοκ 0,54 εύρο ξέφυγε το πετρέλαιο. Εξωφρενικές οι τιμές στην περιφέρεια.

    Η ΝΙΚΗ: Δεν υπάρχει ακρίβεια! Οι τιμές "καινέ" και η κυβέρνηση εθελοτυφλεί.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ολοταχώς μπροστά με μεγαλύτερη απαιτητικότητα. Συνέντευξη Τύπου της γη της ΚΕ του ΚΚΕ για το 17ο συνέδριο.

    TRAFFIC NEWS: Ενέδρα θανάτου στον Συρίγο. Ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση.

    Η ΧΩΡΑ: Δολοφονική επίθεση κατά του Συρίγου από μαφιόζους κουκουλοφόρους. Ενέδρα θανάτου που θυμίζει ατμόσφαιρα Κολομβίας.

    City Press: Κυκλοφοριακό: Χωρίς διόδια αλλά με "Μεγάλο Αδελφό".

    METRO: Αγωνία στην αγορά. Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης των χαμηλών εισοδημάτων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ο χάρτης της ακρίβειας. Οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης σε κάθε νομό της Β. Ελλάδας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κίνδυνος για την υγεία μας από τα σκουπίδια. Η Θεσσαλονίκη εκπέμπει SOS.

    [03] Δολοφονική απόπειρα κατά Φίλιππου Συρίγου

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "κουκουλοφόροι με μαχαίρια και σιδερένια γροθιά επιτέθηκαν με μαφιόζικο τρόπο και τραυμάτισαν σοβαρά χθες το απόγευμα τον δημοσιογράφο, αθλητικό σχολιαστή της "Ελευθεροτυπίας" και του ραδιοσταθμού "Σούπερ Σπορ" Φ. Συρίγο. Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για δράστες που προέρχονται από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Ο Φ. Συρίγος έχει συγκρουστεί τους τελευταίους μήνες με τα κέντρα που υποστήριζαν το ντόπινγκ, κατέθεσε ως μάρτυρας για την υπόθεση Τζέκου, Κεντέρη, Θάνου, έχει δεχθεί μήνυση από την οικογένεια Αγγελοπούλου και κατήγγειλε τη χαριστική σύμβαση για το γήπεδο του Ολυμπιακού".

    Η Traffic News αναφέρει ότι "πρωτοφανής ενέδρα θανάτου σε βάρος του δημοσιογράφου Φίλιππα Συρίγου από κουκουλοφόρους, που τον μαχαίρωσαν και τον χτύπησαν με σιδηρολοστό στο κεφάλι σε μια προσπάθεια να του κλείσουν το στόμα".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα Δ. Παπαγγελόπουλου προκάλεσε η δολοφονική επίθεση κατά του Φίλιππου Συρίγου. Ο δημοσιογράφος ήταν ένας από τους σημαντικότερους μάρτυρες για την υπόθεση ντόπινγκ".

    Η Espresso προσθέτει ότι "μπούμερανγκ" για τον σκοτεινό κόσμο των βρόμικων κυκλωμάτων του αθλητισμού είναι η επίθεση κατά του δημοσιογράφου Φίλιππου Συρίγου. Η αστυνομία επιχειρεί να εντοπίσει τους δύο μπράβους που τον τραυμάτισαν βαριά χθες το απόγευμα, ενώ προσπαθεί να διαπιστώσει αν υπάρχουν εντολοδότες γι' αυτή τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο άρθρο της τονίζει ότι "η δολοφονική επίθεση κατά του Φίλιππου Συρίγου στόχο είχε να του κλείσουν το στόμα με τη φυσική του εξόντωση και όχι απλώς να τον τρομοκρατήσουν. Ήταν μια σχεδιασμένη, προμελετημένη επίθεση, που άμεση σχέση έχει με τη σκληρή ελεύθερη κριτική του Συρίγου στα όσα συμβαίνουν στον γενικότερο αθλητικό χώρο. Πίσω από τους τρεις φυσικούς -μάλλον πληρωμένους- αυτουργούς υπάρχουν οπωσδήποτε ηθικού αυτουργοί, που δεν έχουν το θάρρος να αντιμετωπίσουν δημόσια την κριτική για τις ενέργειές τους. Είχε τον τελευταίο καιρό ο Φίλιππος Συρίγο τρία ανοιχτά μέτωπα: α) με το ζεύγος Αγγελοπούλου, σχετικά με τα οργανωτικά και κυρίως τα οικονομικά της Ολυμπιάδας, β) με τον προπονητή Χρήστο Τζέκο και όσους είχαν αναμιχθεί στην υπόθεση του ντόπινγκ ολυμπιονικών, γ) με τον μεγαλοεπιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, κατά του οποίου ασκούσε έντονη κριτική για την όλη υπόθεση του Σταδίου Καραϊσκάκη".

    [04] Πετρέλαιο-Ανατιμήσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "οι φωτιές που άναψε η ανοδική πορεία της τιμής του πετρελαίου όλο και φουντώνουν περισσότερο. Πολλοί επαΐοντες και ειδήμονες περί των "παιχνιδιών" με τις τιμές των καυσίμων εκφράζουν φόβους για εκτόξευσή τους στα 60 δολάρια το βαρέλι. Το φαινόμενο δεν είναι Ελληνικό αλλά παγκόσμιο και πλήττει βασικά τις χώρες που δεν έχουν δικό τους πετρέλαιο και αναγκαστικά το εισάγουν. Ήδη σε ορισμένες περιοχές της χώρας όπως τα Γιάννενα και η Ρόδος χθες πωλήθηκε από 50 έως 53 λεπτά το λίτρο".

    Το ΒΗΜΑ εκτιμά ότι "την περίπτωση να χορηγηθεί επίδομα θέρμανσης σε χαμηλόμισθους και σε συνταξιούχους, εφόσον το πετρελαϊκό ράλι διαρκέσει, εξετάζει η κυβέρνηση, κατόπιν και της σχετικής πρότασης της ΓΣΕΕ που υποστήριξε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ".

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "πολλαπλά σοκ σε μεγάλες κατηγορίες καταναλωτών αλλά και επιχειρήσεις προκαλεί η τρελή κούρσα του μαύρου χρυσού. Η αμόλυβδη βενζίνη, η οποία από την αρχή του έτους έχει αυξηθεί κατά 18% πωλείται στην περιφέρεια μέχρι και 92 λεπτά το λίτρο! Και το ντίζελ κίνησης, που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ξεπέρασε τα 83 λεπτά το λίτρο και αν συνεχισθεί πλέον η κούρσα του μαύρου χρυσού θα κοστίζει σε λίγο... όσο και η αμόλυβδη βενζίνη".

    Η METRO ισχυρίζεται ότι "στο κατακόρυφο ανεβαίνει η αγωνία του οικονομικού επιτελείου για τον τιμάριθμο, αλλά και τον "εκτροχιασμό" βασικών μεγεθών του νέου Προϋπολογισμού, με την οικονομική ηγεσία να αδυνατεί επί της ουσίας να παρέμβει, αφού τις εξελίξεις καθορίζουν οι τιμές του πετρελαίου".

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "κύμα ακρίβειας αναμένεται να φέρει στην αγορά η αλματώδης κούρσα της τιμής του πετρελαίου, πλήττοντας τα έτσι κι αλλιώς περιορισμένα εισοδήματα των καταναλωτών. Παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν διαπιστωθεί αυξήσεις στις τιμές των αγαθών ευρείας κατανάλωσης και στις μεταφορές η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ανησυχεί για τις επιπτώσεις στην αγορά από την πιθανή παράταση της κρίσης στις ξένες αγορές πετρελαίου".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "στη λογική της εικονικής πραγματικότητας εμμένει η κυβέρνηση όσον αφορά την ακρίβεια, με αποτέλεσμα να βρίσκεται εκτεθειμένη στην κοινή γνώμη. Ενώ χθες το μεσημέρι η τιμή του αργού ανερχόταν πάνω από τα 55 δολάρια το βαρέλι στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να εμφανίζεται αμφιταλαντευόμενο ως προς τα μέτρα που πρέπει να ακολουθήσει, ενώ οι υπουργοί Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας καθώς ο υφυπουργός Γιάννης Παπαθανασίου εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν ανατιμήσεις στην αγορά και ότι όλα βαίνουν καλώς".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "είναι ανάγκη να αναθεωρηθεί και ο τρόπος υπολογισμού του τιμαρίθμου. Όταν οι τιμές των βασικών προϊόντων καλπάζουν, είναι αστείο να υποστηρίζεται ότι ο ετήσιος πληθωρισμός στην χώρα μας είναι μόλις 2,8%. Και είναι επικίνδυνο να χαράσσεται και να ασκείται η οικονομική πολιτική στηριζόμενη σε τέτοια στοιχεία".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση απέναντι στα δίκαια αιτήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων σε ευθεία αναλογία με την "εξομάλυνση" των σχέσεών της με τα "διαπλεκόμενα" συμφέροντα".

    [05] ΠΑΣΟΚ

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές ούτε κάνει υπόγειες συζητήσεις για τον Πρόεδρο, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου χθες από τη Νεμέα, αφήνοντας ανοιχτό για πρώτη φορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών".

    [06] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "εντός δεκαπέντε ημερών οι δήμοι, οι νομαρχίες και οι περιφέρειες της χώρας αναμένεται να προχωρήσουν στην έκδοση των προκηρύξεων για την πρόσληψη περίπου 13.000 ατόμων υπό το καθεστώς της μερικής απασχόλησης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι " 'τρέχουν' οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη 3.067 θέσεων σε υπουργεία, δήμους και οργανισμούς, ενώ εγκρίθηκε η πρόσληψη άλλων 422 εποχικών. Στην τελική ευθεία και οι 12.444 προσλήψεις μερικής απασχόλησης. Οι νέες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ".

    [07] Πλαστά διπλώματα οδήγησης

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υπογραμμίζει ότι "και το όργιο με τα πλαστά διπλώματα οδήγησης... καλά κρατεί!!! Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά πάνω από 9.500 είναι τα πλαστά διπλώματα οδήγησης όλων των κατηγοριών που κατέχουν κάποιοι συμπολίτες μας και τα οποία τους έχουν στοιχίσει από 800 έως και 1500 εύρο. Το μείζον θέμα των πλαστών αδειών οδήγησης που σχετίζεται άμεσα και με τα εκατοντάδες θύματα της ασφάλτου, έχει κυριολεκτικά λάβει εκρηκτικές διαστάσεις".

    [08] Κυκλοφοριακό-Μέτρα

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι "αντικίνητρα στη χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων, αυστηρότερη αστυνόμευση, επαναφορά των παρκόμετρων, επαναλειτουργία των καμεών για τον έλεγχο και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στην Αττική και στο εθνικό οδικό δίκτυο, επέκταση των λεωφορειολωρίδων στη Βουλιαγμένης και ενίσχυση του ρόλου των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι τα μέτρα που συγκροτούν τον πυρήνα της νέας κυβερνητικής πολιτικής για τον έλεγχο της κίνησης στη μεταολυμπιακή Αθήνα, αλλά και την αστυνόμευση των εθνικών οδών".

    Η City Press σημειώνει ότι "διατήρηση του δακτυλίου στα σημερινά του όρια καθώς και της πλειοψηφίας των απαγορεύσεων των αριστερών στροφών, επέκταση των λεωφορειολωρίδων, επαναλειτουργία για τις περίπου 1.250 κάμερες, για συγκοινωνιακούς λόγους, και απόρριψη του ενδεχόμενου επιβολής διοδίων στις εισόδους της Αθήνας είναι μεταξύ των μέτρων που έλαβαν χθες σε κοινή σύσκεψη οι υπουργοί Μεταφορών".

    [09] Γιάννα Αγγελοπούλου

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "στη Δικαιοσύνη θα λογοδοτήσει η Γιάννα Αγγελοπούλου και ο σύζυγος της Θόδωρος που κατηγορούνται για σωρεία κακουργηματικών αδικημάτων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται υπεξαίρεση της τεράστιας οικογενειακής περιουσίας απάτες και εκβίαση. Η Δικαιοσύνη ερευνά την πολύκροτη υπόθεση με τα κλεμμένα και τις απάτες μετά από μήνυση που είχε καταθέσει ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος στην οποία περιγράφονται συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη λεηλασία της οικογενειακής περιουσίας από την Γιάννα η οποία χρησιμοποίησε μεθόδους που παραπέμπουν στο οργανωμένο έγκλημα προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της".

    [10] Αλβανία-Επίσκεψη Στεφανόπουλου

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "θέμα περιουσιών Αλβανών Τσάμηδων στην Ελλάδα έθεσε ο Αλβανός Πρόεδρος Αλφρεντ Μοϊσίου, κατά τις συνομιλίες που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία. Είναι η δεύτερη πρόκληση της αλβανικής πλευράς σε μικρό χρονικό διάστημα, καθώς ο Αλβανός πρωθυπουργός Φάτος Νάνο είχε δηλώσει το Σεπτέμβριο πως 'χωρίς τους Αλβανούς δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες' ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "την πολιτική της όξυνσης των ελληνοαλβανικών σχέσεων -τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές- επιλέγουν τα Τίρανα. Αυτό κατέστη σαφές κατά τη διάρκεια των χθεσινών επαφών που είχε στην αλβανική πρωτεύουσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, όπου ο Αλβανός ομόλογός του Αλφρεντ Μοΐσιου έθεσε ευθέως θέμα περιουσιών Αλβανών Τσάμηδων στην Ελλάδα".

    [11] Δημοσκόπηση

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σχολιάζει ότι "εντολή υπέρβασης στην προεδρική εκλογή δίνουν οι Έλληνες πολίτες στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τον οποίο περιβάλλουν με απόλυτη εμπιστοσύνη και του παρέχουν εν λευκώ εξουσιοδότηση για το χειρισμό του μείζονος αυτού ζητήματος. Ακόμη και να υποδείξει ως υποψήφιο για Πρόεδρο μη πολιτικό πρόσωπο. Αυτό προκύπτει από πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση της MRB, η οποία έγινε σε δείγμα 1.207 ατόμων από τις 11 έως τις 15 Οκτωβρίου για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει ότι "συντριπτική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB, που είχε χθες το φως της δημοσιότητας, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με διαφορά 7,9% που είναι αντίστοιχη του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, δεδομένης της συγκυρίας".

    [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/10/2004

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Κλειδί" η παραγωγικότητα. Μελέτη του ΚΕΠΕ για τον δημόσιο τομέα".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Διπλή αμφισβήτηση στον προϋπολογισμό. Δεν πείθει τις Βρυξέλλες - Ανατρέπονται τα δεδομένα του λόγω πετρελαίου".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Συναγερμός στην κυβέρνηση από τις τιμές καυσίμων. Φόβοι στις διεθνείς αγορές για ανεπαρκή προσφορά πετρελαίου".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Θεαματική βελτίωση στο έλλειμμα του ισοζυγίου. Υποχωρεί 33,5% το άνοιγμα των εξωτερικών συναλλαγών φέτος".

    [13] Τιμές καυσίμων

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Συναγερμός έχει σημάνει στο οικονομικό επιτελείο με αφορμή τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών των καυσίμων. Κι αυτό, γιατί η χώρα μας έχει τη μεγαλύτερη εξάρτηση από το πετρέλαιο (61%) μεταξύ της ευρωζώνης, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι περί το 40%. Επίσης, οι εισαγωγές πετρελαιοειδών αποτελούν το 3,2% του ΑΕΠ, έναντι 1,4% του μέσου Κοινοτικού όρου".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 19 October 2004 - 21:15:45 UTC