Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-10-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/10/2004
  • [02] Τίτλοι εφημερίδων
  • [03] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [04] Κυβέρνηση - Φοροελαφρύνσεις
  • [05] Ελλάδα - ΗΠΑ
  • [06] Αυξήσεις ΔΕΗ
  • [07] Παραβάτες ΚΟΚ- Πρόστιμα
  • [08] Μίλερ
  • [09] ΙΚΑ
  • [10] Γιάννα Αγγελοπούλου
  • [11] Ανεργία
  • [12] Προσλήψεις
  • [13] Καταπολέμηση γραφειοκρατίας
  • [14] ΔΕΗ
  • [15] Νέα Δημοκρατία
  • [16] Απογραφή ελληνικής οικονομίας
  • [17] Κρέατα -Εξάρθρωση κυκλώματος
  • [18] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/10/2004
  • [19] Συνέντευξη Αλογοσκούφη

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/10/2004

    Οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, οι φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας, η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ και η ανεργία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ρεύμα σε χιλιάδες αυθαίρετα. Τέρμα στα αλαλούμ και στις καθυστερήσεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τέρμα στην ταλαιπωρία. Γροθιά στη γραφειοκρατία από τον Πρ. Παυλόπουλο. Πιστοποιητικά- βεβαιώσεις κ.λ.π. θα τα αναζητούν και θα τα εκδίδουν μόνες τους οι Δημόσιες Υπηρεσίες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φόρο-εκπτώσεις όσο αντέχει η οικονομία. Ο Αλογοσκούφης ολοκληρώνει το φορολογικό νομοσχέδιο.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Όλος ο νόμος των μετεγγραφών. Ευνοούνται οι φοιτητές χαμηλών εισοδημάτων σε ποσοστό 5% για Αθήνα και Θεσσαλονίκη και 10% στις άλλες πόλεις.

    Η ΑΥΓΗ: Νέο άλμα της ανεργίας. Στο 11,2% το Α' τρίμηνο του 2004. Πλήττονται περισσότερο οι νέοι (26,4%) και οι γυναίκες (16,8%). Μεγαλώνουν οι περιφερειακές ανισότητες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κραυγές Γιάννας λίγο πριν την παραπομπή της στη Δικαιοσύνη για σωρεία κακουργημάτων. Απειλεί και εκβιάζει για ασυλία με βιομηχανία μηνύσεων και αγωγών κατά της "Αυριανής".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: 11 αλλαγές στη φορολογία. Για μισθωτούς , επαγγελματίες, εταιρίες. Αφορολόγητο στα 11.000 εύρο. Νέα κλίμακα με ανώτερο συντελεστή 39%.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ασφάλιστρα φωτιά για τους παραβάτες του ΚΟΚ. Συνδέεται το πόιντ σίστεμ με την ασφάλεια του ΙΧ.

    ΕΘΝΟΣ: 1.169 νέες προσλήψεις μονίμων στο Δημόσιο. Οι προθεσμίες για υπουργεία, περιφέρειες, δήμους, ΔΕΚΟ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κυβερνητική ΔΕΗ-ΣΗ υπέρ πολυτέκνων. Ενώ αυξάνεται η τιμή του ρεύματος για όλους μας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φουσκώνουν οι τσέπες των νοικοκυριών. Έντονα φιλολαϊκός ο πρώτος προϋπολογισμός της κυβέρνησης της ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις 2.750 νέες θέσεις σε Δημόσιο - ΔΕΚΟ. Όλη η προκήρυξη για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εφιάλτης τιμών - ανεργίας. Χειμώνας χωρίς δουλειές και με το πετρέλαιο να καλπάζει.

    ΕΣΤΙΑ: Το όφελος της απογραφής. Αυστηρότεροι έλεγχοι σε όλα τα κράτη - μέλη.

    ESPRESSO: Θρίλερ με τη γυναίκα του Μίλερ. Η απειλή που δέχτηκε η σύζυγος του Αμερικανού πρέσβη. Το περιστατικό που σήμανε συναγερμό- Αναπάντητα ερωτήματα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Προκλητική η Άγκυρα. Ερεθίζει την Αθήνα και ωθεί τη διπλωματία μας σε δεύτερες σκέψεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αφορολόγητο στα 11.000 εύρο από το 2005. Φοροελαφρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις υποσχέθηκε ο Γ. Αλογοσκούφης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Έκθεση -βόμβα για την απογραφή. Από οικονομικό εμπειρογνώμονα της κυβέρνησης.

    Η ΝΙΚΗ: Ήρθαν οι φόροι της ΝΔ. Μόλις 1.000 εύρο η αύξηση του αφορολόγητου ορίου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κυριαρχούν: Υποαπασχόληση μισθοί αθλιότητας και ανεργία.

    TRAFFIC NEWS: Το ξέσπασμα της Γιάννας. Έχουμε γίνει στόχος βρόμικων επιθέσεων. "Ξεπέρασαν κάθε όριο".

    Η ΧΩΡΑ: Ποιοι φόροι θα μειωθούν για μισθωτούς, συνταξιούχους, επιχειρήσεις. Μετά το αφορολόγητο στα 11.000 εύρο, νέο πακέτο ανακοίνωσε ο Γ. Αλογοσκούφης.

    City Press: Έκρηξη ανεργίας, και έπεται συνέχεια. Οι άνεργοι 11,2% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της νέας κυβέρνησης.

    Μetro: Τα βάφτιζαν ελληνικά! 500.000 αρνιά από γειτονικές χώρες έφερε παράνομα σπείρα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σάπιο κύκλωμα στα κρέατα. Στον εισαγγελέα 25 κτηνίατροι, εισαγωγείς, χοντρέμποροι.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δόξα Αγίου Δημητρίου Μυροβλύτη Πολιούχου και Προστάτη Θεσσαλονίκης αείποτε....

    [03] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "συνεχίστηκαν και χθες οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Τουρκική ακταιωρός προσέγγισε τα Ιμια, ενώ σημειώθηκαν εκ νέου εικονικές αερομαχίες. Δεν υπάρχει μεταβολή στη στήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της Άγκυρας τονίζει η κυβέρνηση, όμως διευκρινίζει πως η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 17 Δεκεμβρίου και έως τότε υπάρχει διαδρομή".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "οι τελευταίες κινήσεις της Άγκυρας έχουν πείσει και τους πλέον δύσπιστους ότι πρόκειται για μελετημένη και σχεδιασμένη επιλογή, που γίνεται τις παραμονές του κρίσιμου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου με σαφείς στόχους: να καταγράψει η Τουρκία όλο το πακέτο των αμφισβητήσεών της στο Αιγαίο και να το αποσυνδέσει από την ευρωπαϊκή προοπτικής της. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτό που επιδιώκει η τουρκική πλευρά είναι να στείλει προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει ούτε μια σπιθαμή από τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο αλλά και στην Κύπρο, προκειμένου να "πάρει" από την Ευρώπη την πολυπόθητη ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "είναι πλέον καταφανές ότι οι Τούρκοι εν όψει της οριστικής απόφασης των Ευρωπαίων για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ επιλέγουν την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, με σκοπό να καταστήσουν σαφές ότι για αυτούς άλλο θέμα είναι η ευρωπαϊκή τους πορεία και άλλο θέμα οι επιδιώξεις τους στο Αιγαίο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "έκτακτη συνάντηση των υπουργών Άμυνας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου και Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη προκάλεσαν χθες οι συνεχιζόμενες παραβάσεις και παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο αλλά και η καθημερινή πλέον εμφάνιση τουρκικών πλοίων του Λιμενικού κοντά στις βραχονησίδες Ιμια. Κατά τους Έλληνες στρατιωτικούς, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να επιβάλουν μια de facto κατάσταση αμφισβητήσεων στον αέρα και τη θάλασσα , με τις καθημερινές παραβάσεις των κανόνων πτήσεων και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και χωρικών υδάτων".

    [04] Κυβέρνηση - Φοροελαφρύνσεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών σχεδίασαν ένα προσεκτικά μετρημένο πακέτο παροχών, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και θα το ανακοινώσουν πριν από τα Χριστούγεννα. Ο στόχος είναι οι ουσιαστικές φορολογικές ελαφρύνσεις για τα μικρά και τα μεσαία εισοδήματα με προοπτική τριετίας, αρχής γενομένης από το 2005".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "φουσκώνει τις τσέπες των νοικοκυριών ο νέος προϋπολογισμός δίδοντας πνοή στο διαθέσιμο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων με την αύξηση του αφορολογήτου εισοδήματος και μία σειρά ουσιαστικών φοροαπαλλαγών, προκαλεί ευκαιρίες για τη βελτίωση της απασχόλησης, ειδικά μετά την άνοδο της ανεργίας στο 11,2% κατά το α΄τρίμηνο του 2004 τονώνει την κτηματαγορά και ευνοεί τις παραδοσιακές αποταμιευτικές "αξίες" των Ελλήνων".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "σε 11 αλλαγές στη φορολογία των εισοδημάτων και των κερδών για το 2005 κατέληξαν χθες ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής και ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκολύφης. Οι αλλαγές οδηγούν στην αύξηση του αφορολογήτου ορίου σε 11.000 εύρο για μισθωτούς και συνταξιούχους και σε 9.500 εύρο για τρις άλλες κατηγορίες, αλλά το τελικό αποτέλεσμα για τους φορολογουμένους θα εξαρτηθεί από τις μεταβολές στη φορολογική κλίμακα και τους συντελεστές φορολογίας που θα ανακοινωθούν αργότερα. Δεδομένη πάντως πρέπει να θεωρείται η ελάφρυνση των επιχειρήσεων (έστω και οριακή) όπως και η καθιέρωση ενός νέου αντικειμενικού συστήματος ελέγχων ώστε να σταματήσει το αλισβερίσι με τις εφορίες".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "κατώτερη για μια ακόμη φορά των προσδοκιών που είχαν δημιουργήσει οι προεκλογικές υποσχέσεις της αποδεικνύεται η κυβέρνηση η οποία προχωρά σε περιορισμένες φοροελαφρύνσεις που πόρρω απέχουν από τις μεγαλοστομίες με τις οποίες διεκδίκησε και κέρδισε την ψήφο των Ελλήνων πολιτών".

    [05] Ελλάδα - ΗΠΑ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι " κλεφτές ματιές" στο στρατηγείο των Ρεπουμπλικάνων ρίχνει η Ρηγίλλης, εν όψει των αμερικανικών εκλογών της 2ας Νοεμβρίου, αφού οι επιτελείς του κυβερνώντος κόμματος εκτιμούν αφενός ότι ο πρόεδρος Μπους θα επικρατήσει του Τζον Κέρι, αφετέρου δε για μια σειρά λόγων επισημαίνουν ότι οι θέσεις των Ρεπουμπλικάνων είναι πιο κοντά στα ελληνικά συμφέροντα από αυτές των Δημοκρατικών".

    [06] Αυξήσεις ΔΕΗ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι " η ανοδική πορεία της τιμής του πετρελαίου άρχισε να επιδρά δυσμενώς όχι μόνο στην αγορά αλλά και στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ με πρώτη και καλύτερη τη ΔΕΗ όπου κατά 2,74% αυξάνονται από 1ης Νοεμβρίου τα τιμολόγια".

    [07] Παραβάτες ΚΟΚ- Πρόστιμα

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "πυραμίδα" προστίμων στους παραβάτες οδηγούς του ΚΟΚ ετοιμάζει μέσω και των ασφαλιστικών εταιριών, το υπουργείο Μεταφορών. Έως τα τέλη του 2004 ευελπιστεί ότι θα έχει προωθήσει την άμεση σύνδεση του point system με τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων".

    [08] Μίλερ

    Σύμφωνα με την ESPRESSO "θρίλερ με απειλές στο κινητό τηλέφωνο της συζύγου του Αμερικανού πρεσβευτή Τόμας Μίλερ. Ένας μυστηριώδης άνδρας ο οποίος όπως φαίνεται γνώριζε πολλά για τις κινήσεις της Μπόνι Μίλερ, κάλεσε στο προσωπικό της τηλέφωνο και προειδοποίησε πως στο σημείο όπου ετοιμαζόταν να πάει η κ. Μίλερ έχει τοποθετηθεί βόμβα".

    [09] ΙΚΑ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "περίπου 850.000 εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, ή το 40% των μισθωτών του, έκαναν κατά μέσον όρο τον περασμένο χρόνο μόλις 100 μεροκάματα. Το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνούσε τα 3.100 εύρο μεικτά και αντιστοιχούσε σε μισθό μόλις 260 εύρο το μήνα!".

    [10] Γιάννα Αγγελοπούλου

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "σε δριμύτατη - επίσημη - αντεπίθεση μέσα από αυστηρή ανακοίνωσή της πέρασε χθες η Γιάννα Αγγελοπούλου, εξαπολύοντας δριμύ "κατηγορώ" κατά των επικριτών της και όλων εκείνων που αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες; της αποδίδουν ευθύνες για το πού και το πώς χρησιμοποιήθηκε το δημόσιο χρήμα με επιλεκτική ανάθεση έργων και προμηθειών, που πάντα φυσικά είχαν να κάνουν με τα όσα έπρεπε να γίνουν για τη μεγάλη ολυμπιακή γιορτή".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι " καλούμε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παρέμβει, πρώτον για να πληρώσουν οι Αγγελοπουλαίοι τους φόρους που έφαγαν από την αμύθητη περιουσία που κληρονόμησαν και δεύτερον να ανοίξουν οι λογαριασμοί τους στο εξωτερικό που είναι γεμάτοι με κλεμμένα".

    [11] Ανεργία

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι " στην κορύφωση της ολυμπιακής προετοιμασίας, όταν η οικονομία είχε "υπερθερμανθεί", η ανεργία σημείωσε νέο άλμα. Το πρώτο τρίμηνο του 2004 ανέβηκε στο 11,2% . Δηλαδή 520.000 άνεργοι....Αν προστεθεί και το ποσοστό εκείνων που έχουν οριστικά χαθεί από την αγορά εργασίας (άεργοι) , τότε η ανεργία προσεγγίζει το 13% και ο αριθμός των ανέργων τα 180.000 άτομα. Η απογραφή από τη Στατιστική Υπηρεσία έγινε με νέα μέθοδο και δείγμα, που θεωρείται πιο αντιπροσωπευτική".

    Η CITY PRESS στο σχόλιό της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "στην πράξη, η κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει το παραμικρό στο πλαίσιο που από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, κατήγγειλε ως "ασπιρίνη" στην αντιμετώπιση της ανεργίας ούτε έχει αναλάβει πρωτοβουλίες ανάσχεσης της αυξητικής τάσης του αριθμού των ανέργων".

    [12] Προσλήψεις

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "τους 84 φτάνουν οι διαγωνισμοί, στους οποίους έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη 1.169 μονίμων θέσεων εργασίας, που έχουν προκηρυχθεί για το Δημόσιο και τον ευρύτερο τομέα του. Οι προσλήψεις αφορούν υπουργεία, περιφέρειες, δήμους, Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς , υπηρεσίες του ΕΣΥ, αλλά και Πανεπιστήμια. Περιζήτητες ειδικότητες, μηχανικοί ΑΕΙ και τεχνικοί".

    [13] Καταπολέμηση γραφειοκρατίας

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι "γροθιά" στο τέρας της γραφειοκρατίας με τον (εξ) αναγκασμό - επιτέλους- των δημοσίων υπηρεσιών να ψάχνουν μόνες τα δεκάδες δικαιολογητικά που σήμερα είναι υποχρεωμένοι να τα προσκομίσουν οι πολίτες, ρίχνει ο αρμόδιος υπουργός Προκοπής Παυλόπουλος. Πρόκειται για κίνηση - ματ με προφανή οφέλη, αφού θα γλιτώσει τους συναλλασσόμενους με το Δημόσιο από την ατελείωτη ταλαιπωρία και τον εκνευρισμό που προκαλεί ο χρόνος έκδοσης των πιστοποιητικών, που φτάνει και τους δύο μήνες".

    [14] ΔΕΗ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, προχωρά άμεσα στην ηλεκτροδότηση χιλιάδων αυθαιρέτων, με διαδικασίες που έχουν συμφωνηθεί για την ομαλή διεκπεραίωση των αιτημάτων που έχουν υποβάλει οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων στους δήμους. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν διεκπεραιωθεί 15.000 αιτήσεις ηλεκτροδότησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο μεγάλες όμως όγκος των αιτήσεων, που εκτιμώνται συνολικά σε 200.000-300.000 το ανώτερο για την Αττική, μόλις αυτές τις ημέρες μεταφέρεται σωρηδόν από τους δήμους στη ΔΕΗ".

    [15] Νέα Δημοκρατία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "η επιτάχυνση των διαδικασιών παραγωγής κυβερνητικού έργου είναι η υπ΄αριθμόν ένα προτεραιότητα της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα. Ο Κώστας Καραμανλής έχει δώσει σαφείς οδηγίες προς τους υπουργούς της κυβέρνησης, καθώς θέλει να προλάβει το αίσθημα ανασφάλειας που σύμφωνα με τις μετρήσεις που φτάνουν στο Μαξίμου, δημιουργεί στην κοινή γνώμη η εικόνα αδράνειας. Οι δημοσκοπήσεις που φτάνουν το τελευταίο διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου κάνουν επιτακτική την ανάγκη επίσπευσης των απαιτούμενων διαδικασιών από κυβερνητικής πλευράς για την παραγωγή έργου".

    [16] Απογραφή ελληνικής οικονομίας

    ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν ότι "επιπόλαιη, πολιτικά αφελή και πολλαπλώς επιζήμια για την κυβέρνηση και την ελληνική οικονομία χαρακτηρίζει οικονομικός εμπειρογνώμονας της κυβέρνησης τη δημοσιονομική απογραφή. Τα συμπεράσματα αυτά περιλαμβάνονται σε έκθεση - βόμβα που συνέταξε ο εν λόγω ειδικός. Η έκθεση συντάχτηκε από μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για λογαριασμό κορυφαίου υπουργού, την 1η Οκτωβρίου δηλαδή μια εβδομάδα αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε υπό αμφισβήτηση την "καθαρότητα" της ένταξης της χώρας μας στην ΟΝΕ και άρχισε να ζητεί συμπληρωματικά στοιχεία για την περίοδο 1997-99".

    [17] Κρέατα -Εξάρθρωση κυκλώματος

    To metro γράφει ότι "παράνομα κυκλώματα εισαγωγής αμνοεριφίων στη χώρα μας έφερε στο φως έρευνα που διεξήγαγε το υπουργείο Ανάπτυξης. Το σχετικό πόρισμα έδειξε ότι χρόνια τώρα κύκλωμα έφερνε αιγοπρόβατα από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, τα οποία διέθετε ως ελληνικά στην αγορά της χώρας μας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη σε βάρος της τσέπης, αλλά και της υγείας των Ελλήνων καταναλωτών".

    [18] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/10/2004

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Σε κρίση τα λιμάνια. Αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τον διεθνή ανταγωνισμό".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στην ανεργία 524.000 και έπονται άλλοι 60.000. Οι άνεργοι αποτελούν το 11,2% του εργατικού δυναμικού".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Απογραφή τέλος, γυρίζουμε σελίδα. Η αποκλειστική συνέντευξη του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη". "Η Κομισιόν κάνει τη δουλειά της , εμείς τη δική μας".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Οι αγορές τρομάζουν στο νέο άλμα του πετρελαίου. Απώλειες 2% κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια".

    [19] Συνέντευξη Αλογοσκούφη

    Ήπια προσαρμογή, χωρίς νέες φορολογίες και μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα, υπόσχεται ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΕΡΔΟΣ. Ο κ. Αλογοσκούφης θεωρεί εφικτή την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στον ενάρετο κύκλο και τη μείωση του ελλείμματος σε επίπεδα κάτω του 3%, με βασικό καταλύτη τη δραστική μείωση των κρατικών δαπανών. Υπερασπίζεται ευλαβικά την επιλογή της απογραφής, θεωρώντας ότι ήταν αναπόφευκτη και ως εκ τούτου πολύ καλύτερο που πραγματοποιήθηκε με την Ελλάδα παρούσα και όχι κατηγορούμενη. Παρά τις ζοφερές προβλέψεις των διεθνών οίκων, ο Γιώργος Αλογοσκούφης βλέπει την ανάπτυξη να διατηρείται μεταολυμπιακά, χάρη στη συμβολή του ιδιωτικού κυρίως κεφαλαίου.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 26 October 2004 - 15:27:30 UTC