Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-12-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/12/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ασφαλιστικό τραπεζών
  • [04] Απογραφή-Κομισιόν
  • [05] Ελληνοτουρκικά-Κύπρος
  • [06] Νέα Δημοκρατία
  • [07] Αλλαγές στο Ε9
  • [08] ΣΔΟΕ
  • [09] Ρυθμίσεις ΙΚΑ
  • [10] Η τιμή του τσιμέντου
  • [11] Προσλήψεις-Συμβασιούχοι
  • [12] Ασφαλιστικό
  • [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [14] Δ' ΚΠΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/12/2004

    Οι ρυθμίσεις οφειλών στο ΙΚΑ, οι αλλαγές στο Ε9, τα ελληνοτουρκικά και θέματα της Κύπρου, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδοτήσεις σε εμπορικές, μεταποιητικές και τουριστικές επιχειρήσεις. 3ος κύκλος μέσω τραπεζών για μικρομεσαίους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ρυθμίζονται τα χρέη στο ΙΚΑ. Με 80 δόσεις και 5% προκαταβολή.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οργή Πατριάρχη για τους Τούρκους. Βαρθολομαίος: Έχουμε περισσότερες επιθέσεις-Είμαστε απογοητευμένοι.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Οι 5 αλλαγές στην αγορά ακινήτων. Όλες οι νέες ρυθμίσεις από τις αρχές του έτους.

    Η ΑΥΓΗ: Κουτσουρεμένο το Δ'ΚΠΣ. Λιγότερα κατά 20% τα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πέφτει η τιμή του τσιμέντου. Επενέβη ο εισαγγελέας του ΣΔΟΕ για την μεγάλη ληστεία των κλεφτοτσιμεντοβιομηχάνων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Θέατρο σκιών η ΝΔ. Μετά τις ύβρεις, οι... φιλοφρονήσεις. Σιωπηρά συνεχίζεται η αντιπαράθεση υπουργών, βουλευτών, συνδικαλιστών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Όλες οι αλλαγές στο νέο Ε9. Υποχρεωτική η κατάθεση για όλους.

    ΕΘΝΟΣ: Απογραφή ακινήτων για επιβολή νέου φόρου. Νέο έντυπο Ε-9 θα συμπληρώσουν φέτος 5,5 εκ. φορολογούμενοι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θέλουν φερετζέ στην οικουμενικότητα του Πατριαρχείου. Χυδαίοι υβριστές της ιστορίας και της Ορθοδοξίας βάλλουν κατά του Βαρθολομαίου οι ...υποψήφιοι (υποψόφιοι) Ευρωπαίοι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σκηνικό κρίσης στήνουν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Εναντίον της κυβερνήσεως για να πιέσουν ενόψει του Ν/Σ για τον βασικό μέτοχο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ρύθμιση-ανάσα για τα χρέη στο ΙΚΑ. Υπ. Απασχόλησης: Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για χιλιάδες οφειλέτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Απογραφή" Όχι παραπομπή για κυρώσεις από την ΕΕ, αλλά... Διασυρμός η ποινή για Ελλάδα.

    ΕΣΤΙΑ: Διαχρονική η ψευδολογία. Το ΔΝΤ είχε προειδοποιήσει από το 1998.

    ESPRESSO: Το δράμα των γιων του Σφηνιά. 4,7 εκ. ευρώ για τη βίλα τους.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Λύση Ασφαλιστικού τραπεζών. Σχέδιο Σάλλα με δύο δισ. ευρώ συζητούν κυβέρνηση και ΟΤΟΕ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Η κυβέρνηση δεν θα ανοίξει το ασφαλιστικό. Θ. Ρουσόπουλος: "Θα συμπληρωθούν τα κενά".

    ΤΑ ΝΕΑ: Βγάζουν το ΣΔΟΕ παγανιά. Μέσα στις γιορτές και μετά την... κατάργησή του.

    Η ΝΙΚΗ: Αντίδοτο η προεδρολογία. Φυγή προς τα εμπρός θα επιχειρήσει ο Καραμανλής.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συνθήκες φτώχειας για το 77,5% των αναπήρων. Αύριο η παγκόσμια μέρα των ατόμων με αναπηρίες.

    TRAFFIC NEWS: Ιεροσυλία: Γκρεμίζουν το σπίτι του Καζαντζίδη. Με απόφαση της πολεοδομίας στον Άγιο Κωνσταντίνο.

    Η ΧΩΡΑ: Στο μικροσκόπιο της Εφορίας όλα τα ακίνητα. Πιο απλό για τους φορολογουμένους το νέο Ε9.

    METRO: Εννέα αλλαγές στο Ε9. Καταργείται με τη σημερινή του μορφή ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στενάζουν οι καταναλωτές. "Νηστίσιμο" χριστουγεννιάτικο τραπέζι για χιλιάδες νοικοκυριά".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Τουρκία στην Ευρώπη. Με "ναι μεν, αλλά..." της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

    Σημείωση:Η εφημερίδα City Press δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Ασφαλιστικό τραπεζών

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "λύση στο περίφημο ασφαλιστικό πρόβλημα των τραπεζών αναμένεται να δώσει πριν από τον τέλος του έτους η συνέργεια κυβέρνησης, τραπεζιτών και συνδικάτων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "συνδυαστικό σενάριο προβλέπει την ένταξη κάποιων κατηγοριών τραπεζοϋπαλλήλων στο επικουρικό του ΙΚΑ, αλλά και στη δημιουργία του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "σε "γέφυρα" για περαιτέρω ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων θέλουν να μετατρέψουν το Ασφαλιστικό των τραπεζών κυβέρνηση και εργοδότες".

    [04] Απογραφή-Κομισιόν

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "ο διασυρμός -ακριβέστερα η απαξίωση της Ελλάδας στον διεθνή χώρο- είναι, κατά την εκπρόσωπο του επιτρόπου Αλμούνια, η μεγαλύτερη ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί στη χώρα λόγω "απογραφής".

    [05] Ελληνοτουρκικά-Κύπρος

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "ο κ. Ερντογάν εχαρακτήρισε απαράδεκτο το προσχέδιο της Κομμισσιόν και ετόνισε ότι πρέπει να αλλάξη σε πολλά σημεία".

    Σύμφωνα με την Espresso "και νέα "αδέξια" κίνηση της Ουάσιγκτον, μετά το Σκοπιανό "ολίσθημα". Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο έναρξης απευθείας πτήσεων αμερικανικών αεροσκαφών προς το κατεχόμενο από την Τουρκία τμήμα της Κύπρου, μετά την απαράδεκτη κίνηση των ΗΠΑ να αποδώσουν κωδικό στα δύο παράνομα αεροδρόμια που υπάρχουν εκεί".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "με δραματικό τρόπο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έστειλε χθες από την Κωνσταντινούπολη το μήνυμα ότι η Τουρκία οξύνει την αδιαλλαξία της απέναντι στο Φανάρι και την Ομογένεια".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) επισημαίνει ότι "ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική και κυπριακή πλευρά από το ψήφισμα της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο οποίο υπάρχουν θέσεις που καλύπτουν το Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων γενικά και ειδικότερα των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου".

    [06] Νέα Δημοκρατία

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται ότι "ανακωχή στην πολυεπίπεδη διαμάχη μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών και των εκτός κρατικού νύμφωνος στελεχών και συνδικαλιστών της ΝΔ επέβαλε ο πρωθυπουργός".

    Το ΒΗΜΑ υπογραμμίζει ότι "έπειτα από τρεις ημέρες έντονων αντιπαραθέσεων, ύβρεων και δημοσίων καταγγελιών μεταξύ υπουργών, συνδικαλιστών, βουλευτών και κομματικών στελεχών που είχαν μετατρέψει τη ΝΔ σε πεδίο μάχης, ξαφνικά χθες το κόμμα της συμπολίτευσης μεταβλήθηκε σε θέατρο σκιών: τα μαχαίρια μπήκαν στα θηκάρια και όλοι δήλωναν ότι δεν είπαν τίποτε, δεν υπονοούσαν τίποτε, δεν άκουσαν τίποτε".

    [07] Αλλαγές στο Ε9

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "Γολγοθάς περιμένει 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενους. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων υποχρεώνονται ξανά σε απογραφή της περιουσίας τους και σε υποβολή του εντύπου Ε-9, στο οποίο θα καταχωρίσουν κάθε είδους εμπράγματος δικαίωμα".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "υποχρεωτική η συμπλήρωση του εντύπου Ε9 για όσους έχουν κάποιο ακίνητο, ώστε να ξεκινήσει από το 2005 η ηλεκτρονική σύνταξη του Περιουσιολογίου".

    H METRO αναφέρει ότι "νέο έντυπο Ε9 για την ακίνητη περιουσία τους θα κληθούν να υποβάλουν το 2005 οι φορολογούμενοι, προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να καταρτίσει περιουσιολόγιο και στη συνέχεια να προχωρήσει στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα αφορά αποκλειστικά τα ακίνητα".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "ηλεκτρονικό αρχείο με τα στοιχεία της ακίνητης περιουσίας όλων των φορολογουμένων ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Σε αυτό το αρχείο, θα στηριχθεί το πλέγμα των νέων φορολογικών ρυθμίσεων για την ακίνητη περιουσία".

    [08] ΣΔΟΕ

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "εορταστική ... επιδρομή ξεκινά το ΣΔΟΕ με σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά".

    [09] Ρυθμίσεις ΙΚΑ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ τονίζει ότι "ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων στο ΙΚΑ, προωθεί το υπουργείο Απασχόλησης. Σύμφωνα με τη ρύθμιση, προβλέπεται προκαταβολή 5% και εξόφληση σε 80 δόσεις".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι "ρυθμίσεις χρεών 'δύο ταχυτήτων' πρόκειται να εφαρμόσει το ΙΚΑ για 116.000 οφειλέτες του".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "νέα σημαντική ρύθμιση χρεών, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, για τους οφειλέτες του ΙΚΑ προωθεί το υπουργείο Απασχόλησης με το νέο πολυνομοσχέδιο".

    [10] Η τιμή του τσιμέντου

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι "όταν στην Ιταλία το τσιμέντο στοιχίζει 34 ευρώ ο τόνος, οι Έλληνες βιομήχανοι μας το πασάρουν με 78 ευρώ, ενώ στην Αλβανία το δίνουν με 32 ευρώ τον τόνο. Το καρτέλ, με φωτογραφικό νόμο που εξασφάλισε από υπουργό του ΠΑΣΟΚ, καθιστά απαγορευτική κάθε απόπειρα εισαγωγής φτηνού τσιμέντου".

    [11] Προσλήψεις-Συμβασιούχοι

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "ενισχυτικά λειτουργεί η προσωπική συνέντευξη για τους συμβασιούχους, διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας το θέμα που δημιουργήθηκε".

    [12] Ασφαλιστικό

    Σύμφωνα με την ΒΡΑΔΥΝΗ "το γενικό πλαίσιο του ασφαλιστικού δεν αλλάζει, διαβεβαίωσε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Π. Παναγιωτόπουλος, διευκρινίζοντας ότι 'δεν πειράζουμε τα συνταξιοδοτικά όρια ηλικίας και δεν αλλάζουμε τις εισφορές".

    Η TRAFFIC σημειώνει ότι "η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ανοίξει και πάλι το ασφαλιστικό σύστημα, όπως έχει διαβεβαιώσει και ο πρωθυπουργός, τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος, εξαπολύοντας βέλη κατά του ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζεται με δύο απόψεις επί του θέματος".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "τη δέσμευση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ότι η κυβέρνηση δεν θα ανοίξει το ασφαλιστικό επανέλαβε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Ρουσόπουλος διευκρίνισε ότι θα γίνουν μόνο οι απαραίτητες ρυθμίσεις που δεν επηρεάζουν όρια ηλικίας ή εισφοράς".

    [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ρεαλισμός στα εργασιακά. Σιωπηρή συμφωνία μεταξύ ΓΣΕΕ και εργοδοτών για "πάγωμα" του 39ωρου".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κινδυνεύουμε να χάσουμε 5 δισ. ευρώ από το Δ' ΚΠΣ. Η αποδυναμωμένη Ελλάδα αδυνατεί να εμποδίσει το ψαλίδισμα των πόρων".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Και πάλι στην εφορία για δήλωση των ακινήτων. Όλοι θα υποβάλουν το 2005 το νέο έντυπο "Ε9".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι ΔΟΥ "φακελώνουν" με νέο Ε9 τα ακίνητα. Το έντυπο θα αποσταλεί με τις δηλώσεις του 2005".

    [14] Δ' ΚΠΣ

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Φτωχότερο από το αναμενόμενο θα είναι για την Ελλάδα το πακέτο του Δ' ΚΠΣ για την 7ετία 2007-2013. Από τα 25 δισ. ευρώ που είχαν εξασφαλιστεί στις αρχές του 2004, τώρα το ποσό μειώνεται στα 19-20 δισ. ευρώ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 2 December 2004 - 20:29:09 UTC