Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-12-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/12/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Αποτελέσματα Συνόδου Κορυφής
  • [04] Προϋπολογισμός 2005
  • [05] Κυβέρνηση
  • [06] ΥΠΕΧΩΔΕ-Αυθαίρετα
  • [07] Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ
  • [08] Οικονομία
  • [09] Συνασπισμός
  • [10] Συνταξιούχοι
  • [11] Υπουργείο Οικονομίας-Δημόσιο
  • [12] Χρηματιστήριο
  • [13] Δημοσκόπηση GPO

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/12/2004

    Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, ο Προϋπολογισμός του 2005, καθώς και άλλα θέματα που αφορούν την οικονομία της χώρας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Χωρίς εξετάσεις 5.200 νέες προσλήψεις. Στις Ένοπλες Δυνάμεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Από κόσκινο όλοι οι ρεμουλαδόροι υπάλληλοι του δημοσίου. Καταχωρίζονται σε ηλεκτρονική δισκέτα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Αποζημίωση σε θύματα της Σοφοκλέους. Δικαστική απόφαση-σταθμός για τις "φούσκες" του 1999.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ:Ξύπνησαν οι υπουργοί....Τριπλή αφύπνιση για κυβερνητικό έργο και θεσμικές αλλαγές.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Η φτώχεια γονατίζει την αγορά. Μειωμένη η ζήτηση και στροφή στα φθηνά μαγαζιά.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Οι 154 οικοδομικοί συνεταιρισμοί που παίρνουν το "πράσινο φως". Βγαίνουν από το αδιέξοδο 500.000 ιδιοκτήτες.

    ΕΘΝΟΣ:Καμπανάκι για τα αναδρομικά 900.000 συνταξιούχων. Κίνδυνος να χαθούν από 288 έως 4.320 ευρώ για κάθε δικαιούχο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στο γραφείο του Πρωθυπουργού παραμονεύουν τρία τουρκικά...."φίδια"....Στρατός κατοχής, αγνοούμενοι και περιουσίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Δίχτυα ξανά στην Αριστερά. Αποκαλυπτικός ο Γ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Δημόσιο: Οι αυξήσεις σε μισθούς- συντάξεις. Υπ. Οικονομίας: Προστασία των πραγματικών εισοδημάτων το 2005.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τι κρύβουν τα πανηγύρια...Κερδισμένοι εμφανίζονται Καραμανλής, Ερντογάν, Παπαδόπουλος αλλά....

    ΕΣΤΙΑ:Οδυνηροί συμβιβασμοί. Η Ελλάς απεμπόλησε μεγάλες εθνικές ευκαιρίες.

    ESPRESSO:Αποκεφάλισε τη γυναίκα του γιατί δεν ήθελε να γεννήσει. Φρίκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

    ΤΑ ΝΕΑ:Το ντοκουμέντο της ακρίβειας. Στοιχεία σοκ της Στατιστικής Υπηρεσίας. Πολύ πάνω από τις αυξήσεις στους μισθούς οι ανατιμήσεις.

    TRAFFIC NEWS: "Χωρίς τον Κοντομηνά ο ALPHA βάζει λουκέτο". Ο Θέμος άναψε φωτιές.

    Η ΧΩΡΑ:Αυθαίρετα. Παράταση στα πρόστιμα με εκπτώσεις έως 80%. Μόνο το 30% των ιδιοκτητών πήγε στις πολεοδομίες.

    City Press:Προϋπολογισμός στη σκιά πρόσθετων μέτρων.

    Μetro:Μάχη για την οικονομία . Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Με διαταγή στο ....θάνατο. Αποκάλυψη για τους 5 στρατιώτες που σκοτώθηκαν στον Έβρο.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Όλοι κοιτούν λίγοι αγοράζουν. Καλές οι τιμές στη Θεσσαλονίκη, αλλά χρήμα δεν υπάρχει.

    [03] Αποτελέσματα Συνόδου Κορυφής

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "το γεγονός ότι μετά από 24 ολόκληρα χρόνια συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η Ελλάς δεν μπόρεσε να θέση τους όρους της στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, οφείλεται σε ένα και μοναδικό λόγο: Ότι κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες, η θέσις της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνον δεν ισχυροποιήθηκε, αλλά αποδυναμώθηκε επικίνδυνα. Ακόμη και η πρόσφατη δημοσιονομική απογραφή αυτό κατέδειξε. Περίπου επαιτούντες, ζητούμε ειδικό καθεστώς για την οικονομία. Ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε φθάσει σε τέτοιο επίπεδο οικονομικής και πολιτικής ισχύος, ώστε να επιβάλλουμε τις θέσεις μας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "ο Κώστας Καραμανλής εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου , κωδικοποίησε τα όσα επιτεύχθηκαν στις Βρυξέλλες, ενώ έστειλε ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία τονίζοντας ότι η ευρωπαϊκή της πορεία εξαρτάται πλέον μόνο από την ίδια".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι "μήνυμα προς την Τουρκία ότι η ευρωπαϊκή της πορεία εξαρτάται πλήρως από την ίδια έστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας ΚΑραμανλής μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο".

    [04] Προϋπολογισμός 2005

    Το metro γράφει ότι "πεδίο γενικευμένης πολιτικής σύγκρουσης, δημιουργεί, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, η οποία άρχισε το απόγευμα του Σαββάτου στην Ολομέλεια της Βουλής".

    H CITY PRESS προσθέτει ότι "η κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι θα επιτύχει η πολιτική της ήπιας προσαρμογής, περιμένει όμως με κάποια ανησυχία τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επάρκεια ή μη των κυβερνητικών μέτρων. Στόχος του οικονομικού επιτελείου να συνεχιστεί η ανάπτυξη με ετήσιο ρυθμό της τάξης του 4% και οι μισθολογικές αυξήσεις να είναι τουλάχιστον δύο μονάδες πάνω από τον πληθωρισμό".

    [05] Κυβέρνηση

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ σημειώνει ότι "ξύπνησαν οι υπουργοί. Και η αφύπνιση, μάλιστα είναι τριπλή. Προβάλλουν τώρα το πλούσιο κυβερνητικό και θεσμικό έργο , αντεπιτίθενται στο ΠΑΣΟΚ που επιχειρεί να μηδενίσει τις επιτυχίες και δίνουν τη μάχη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας".

    [06] ΥΠΕΧΩΔΕ-Αυθαίρετα

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "νέα προθεσμία για τη ρύθμιση και τον τρόπο καταβολής των πιστοποιημένων προστίμων αναμένεται ότι θα δώσει το ΥΠΕΧΩΔΕ στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων. Ευνοϊκοί όροι και προϋποθέσεις για όσους υπαχθούν στη ρύθμιση, η οποία προβλέπει μεγάλη έκπτωση στις περιπτώσεις ολικής και άμεσης εξόφλησης του προστίμου".

    [07] Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "ξανά δίχτυα στην Αριστερά ρίχνει το ΠΑΣΟΚ και επαναφέρει την πρότασή του για σύγκλιση της Κεντροαριστεράς. Τις προθέσεις του αυτές επανέλαβε ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ όπως έπραξε πρόσφατα και στο συνέδριο του ΣΥΝ".

    Σύμφωνα με την ESPRESSO "άπλωσε τον προσυνεδριακό διάλογο και προς τους μετανάστες, καλώντας τους να συμμετέχουν στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ είτε ως μέλη είτε ως φίλοι. Δεν αιφνιδίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την πρότασή του , αφού το κύμα των μεταναστών μπορεί να καλύψει τα κενά του κόμματος"..

    [08] Οικονομία

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "ντοκουμέντο για την ακρίβεια είναι τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που καταγράφουν ανατιμήσεις έως 52% σε 62 προϊόντα και υπηρεσίες από το 2002 μέχρι σήμερα".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "στα όρια της αντοχής και της ανοχής του τελεί ο εμπορικός κόσμος. Οι αρνητικοί δείκτες της ρευστότητας διαψεύδουν τις όποιες προσδοκίες ανάκαμψης της αγοράς, το πλαστικό χρήμα, παρά τις επιθετικές στρατηγικές των Τραπεζών και την απελευθέρωση των καταναλωτικών δανείων, δεν κυκλοφορεί σε ρυθμούς προσδοκίας κερδοφοριών, οι προολυμπιακές επενδύσεις των καταστηματαρχών δεν έχουν ακόμα αποσβεστεί, τα ενοίκια συνεχίζουν να αποτελούν επαχθή παράγοντα, ενώ η μαφιόζικου τύπου εισβολή των Κινέζων έχει κυριολεκτικά γονατίσει τη συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων".

    [09] Συνασπισμός

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "επτά νέα μέλη, ανανεωμένη εν μέρει και ηλικιακά, αλλά και σαφής πλειοψηφία του Αριστερού Ρεύματος, κατά τους συσχετισμούς του συνεδρίου, είναι τα χαρακτηριστικά της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, η οποία εκλέχτηκε χθες από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "την αντίθεση του Συνασπισμού, για πολιτικούς λόγους, στην υποψηφιότητα του Κάρολου Παπούλια για την Προεδρία της Δημοκρατίας εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας χθες στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

    [10] Συνταξιούχοι

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "προθεσμία δέκα ημερών έχουν περίπου 900.000 άτομα, για να υποβάλουν αίτηση στα Ταμεία, ώστε να μη χάσουν αναδρομικά ενός έτους από την κατάργηση της ειδικής κράτησης στις συντάξεις".

    [11] Υπουργείο Οικονομίας-Δημόσιο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "πάνω από τον αναμενόμενο πληθωρισμό θα κινηθούν οι αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις του Δημοσίου το 2005. Οι βασικές αποδοχές των δημόσιων υπαλλήλων θα αυξηθούν κατά 3,3% έως 3,7% και οι συντάξεις θα αυξηθούν σε μέσα επίπεδα κατά 5%-6%. Υψηλότερες του 6% υπολογίζεται ότι θα είναι οι αυξήσεις για τους αποστράτους".

    [12] Χρηματιστήριο

    Σύμφωνα με την TRAFFIC "στην τελική ευθεία με κέρδη μπαίνουν τα χρηματιστήρια, καθώς απομένουν λίγες ακόμη συνεδριάσεις πριν από το τέλος της χρονιάς".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "δρόμο για τη δικαίωση χιλιάδων επενδυτών ανοίγει απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου, με την οποία η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καλείται να αποζημιώσει δύο επενδυτές για τα λεφτά που έχασαν στο Χρηματιστήριο την περίοδο 1999-2001".

    [13] Δημοσκόπηση GPO

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται ότι "η συντριπτική αποδοχή της κοινής γνώμης όσον αφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Εξεταστική Επιτροπή για τα εξοπλιστικά, την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, τους χειρισμούς στο θέμα της διαφάνειας και στην αντιμετώπιση της διαπλοκής, φαίνεται ότι έχει αποσπάσει η κυβέρνηση και ο Κώστας Καραμανλής σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας "Τύπος της Κυριακής".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 20 December 2004 - 18:05:38 UTC