Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-01-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/01/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Βασικός μέτοχος
  • [04] Οικονομία
  • [05] Τραγωδία μέσω Ιντερνετ
  • [06] "Πήγασος"-Μπόμπολας
  • [07] Δικαιοσύνη - Διαφθορά
  • [08] Ένοπλες Δυνάμεις
  • [09] Συμβασιούχοι
  • [10] Υγεία
  • [11] Παιδεία
  • [12] Αγροτικό
  • [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [14] Φορολογικοί έλεγχοι

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/01/2005

    Ο νόμος για το "βασικό μέτοχο", η εφαρμογή του νέου συστήματος εφημεριών στα νοσοκομεία και θέματα που άπτονται της Οικονομίας της χώρας, αλλά και της Παιδείας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μέτρα-ανάσα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μέριμνα και παροχές για τις πολύτεκνες οικογένειες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Παροχές για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Γενναίες εξαγγελίες του υπουργού Άμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κάθαρση σε γιατρούς, δικαστές και δημοσιογράφους. Μετά το βασικό μέτοχο ο Καραμανλής σαρώνει τις εστίες διαφθοράς.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Τραγωδία μέσω Ιντερνετ. Σοκ στο Πανελλήνιο από αυτοκτονία 18χρονου.

    Η ΑΥΓΗ: Παιδεία: Διάλογος με κλειστές πόρτες! Πρωτοφανής κυβερνητική μεθόδευση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τσακίζει τα λαμόγια της διαπλοκής ο νέος νόμος για τον βασικό μέτοχο. Οριστικά τέλος σε εικονικές μεταβιβάσεις, μαϊμού εξαγορές, αχυρανθρώπους και κλεφτοϊδρύματα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ταρίφα για τους φόρους. Υπουργός προς εφόρους: μαζέψτε λεφτά. Εντολή για σαρωτικούς ελέγχους και αύξηση εσόδων κατά 12%.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 4.705 προσλήψεις σε Δημόσιο, Λιμενικό, ΟΤΑ.

    ΕΘΝΟΣ: Νόμος τέρας με ημερομηνία λήξης. Βασικός μέτοχος: Πλήθος τροπολογιών την τελευταία στιγμή με στόχο το "Έθνος". ΠΑΣΟΚ: θα τον καταργήσουμε όταν έλθουμε στην εξουσία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κόλαφος η απάντηση της Ε.Ε. στο ΠΑΣΟΚ. Απογραφή: Κατέρρευσε η προπαγάνδα που είχε αναπτυχθεί σε βάρος της ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Παράπλευρες απώλειες του βασικού. Ψηφίστηκε ο "μέτοχος" μέσα σε κλίμα μεγάλης έντασης.

    ΕΣΤΙΑ: Συνεπής ο Καραμανλής. Κανένας συμβιβασμός στο θέμα της διαπλοκής.

    ESPRESSO: Θρίλερ με Έλληνα εφοπλιστή. Κάθονται σήμερα στο σκαμνί τρεις Άγγλοι πράκτορες, που συνελήφθησαν να τον παρακολουθούν και να καταγράφουν τις κινήσεις του.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οργή Καραμανλή κατά συντεχνιών για τις εφημερίες. "Τα νοσοκομεία δεν είναι ιδιωτικές κλινικές , είναι για τον κοσμάκη".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Ώρα μηδέν" στο μέτωπο του κάμπου. Κρίσιμη η σημερινή συνάντηση αγροτών με την κυβέρνηση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τραγωδία έβγαλε το Ιντερνετ. Πρωτοφανής αυτοκτονία 18χρονου.

    Η ΝΙΚΗ: Εντολή για φοροεπιδρομή. Σύσκεψη Αλογοσκούφη με τους προϊστάμενους των ΔΟΥ.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Πώς ματαιώθηκε η πώληση του Πήγασου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Διάλογος-Κοροϊδία για την Παιδεία. Συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις σήμερα.

    TRAFFIC NEWS: Ο πόλεμος με τα ράντσα. Σοκ έπαθε η Στάη. Κακλαμάνης: Πάμε μαζί στο "Λαϊκό" να δούμε την αλήθεια.

    Η ΧΩΡΑ: Προβοκάτσια με τα ράντζα στα νοσοκομεία. Πετάνε τους ασθενείς στους διαδρόμους, ενώ υπάρχουν άδεια κρεβάτια.

    City Press: Νέο θρίλερ με τους συμβασιούχους.

    Μetro: Θύελλα στη Βουλή. Πέρασε εν μέσω σφοδρών πυρών ο νόμος για τον "βασικό μέτοχο".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ασφαλιστικό: τα ταμεία καταρρέουν. Μελέτη του ΙΟΒΕ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Απροστάτευτοι οι πολίτες αγωνιούν. Σ΄όλη την Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη.

    Σημείωση: Οι εφημερίδες ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ δεν είχαν φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Βασικός μέτοχος

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "σφοδρή σύγκρουση για το "βασικό μέτοχο" στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Θ. Ρουσόπουλος κατηγόρησε ευθέως το ΠΑΣΟΚ ότι τάσσεται "υπέρ των ολίγων και ισχυρών οικονομικών παραγόντων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "χιονοστιβάδα εξελίξεων χθες στην υπόθεση για τον βασικό μέτοχο. Με 10 τροπολογίες ο Πρ. Παυλόπουλος κατέστησε το νομοσχέδιο, που τελικά ψηφίστηκε, αυστηρότερο και πιο περίπλοκο γραφειοκρατικά".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "τερατούργημα με ημερομηνία λήξης αποτελεί ο νόμος για τον "βασικό μέτοχο" που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία. Η κυβέρνηση, μάλιστα, προχώρησε σε πλήθος φωτογραφικών τροπολογιών την τελευταία στιγμή, με μοναδικό στόχο και πάλι να πλήξει το "Εθνος" και τον εκδότη του".

    Η METRO ισχυρίζεται ότι "μέσα σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ψηφίσθηκε χθες το νομοσχέδιο για τον βασικό μέτοχο. Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε όταν ο υπουργός Επικρατείας, Θ. Ρουσόπουλος, επέκρινε σφόδρα την αντιπολίτευση ότι νοιάζεται για τα συμφέροντα λίγων επιχειρηματιών και την κατηγόρησε για στείρα κριτική".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι "μετωπική ήταν η σύγκρουση κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χθες στην Βουλή για τον βασικό μέτοχο, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μάχονται λυσσαλέα κατά του νομοσχεδίου που βάζει τέλος στην διαπλοκή και τσακίζει τα λαμόγια με τα κουστούμια και τα άσπρα κολάρα που θησαυρίζουν με συναλλαγές κάτω από το τραπέζι".

    [04] Οικονομία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "κατέρρευσε οριστικά η επιχειρηματολογία κατά της ΝΔ για την απογραφή στην οικονομία. Σε απαντητική επιστολή της Κομισιόν προς το ΠΑΣΟΚ δικαιώνεται η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και στηλιτεύονται οι πρακτικές που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια στη δημοσιονομική διαχείριση της χώρας".

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ "μαζέψτε περισσότερα λεφτά από φόρους". Την εντολή αυτή έδωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης στους προϊσταμένους των εφοριών και στους ελεγκτές, ζητώντας τους να εισπράξουν φέτος 12% παραπάνω έσοδα σε σχέση με πέρυσι, ποσοστό που θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "αντιμέτωπος με τη ζοφερή πραγματικότητα που εν πολλοίς δημιουργήθηκε από τη διάτρητη δημοσιονομική απογραφή, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης καταφεύγει στη γνώριμη συνταγή της επιβάρυνσης των μικρομεσαίων, εναντίον των οποίων ετοιμάζεται νέο... σαφάρι για την είσπραξη εσόδων από τον κρατικό κορβανά".

    [05] Τραγωδία μέσω Ιντερνετ

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "με οδηγίες που πήρε μέσω του Διαδικτύου αυτοκτόνησε δεκαοκτάχρονος μαθητής. Η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα τραγωδία προκαλεί ανησυχία στους γονείς εφήβων που σερφάρουν στο Ιντερνετ χωρίς να γνωρίζουν με ποιους και τι είδους μηνύματα ανταλλάσσουν".

    [06] "Πήγασος"-Μπόμπολας

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13 υποστηρίζει ότι "λύση ψάχνουν ακόμα στο θέμα της μεταβίβασης του Πήγασου ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και ο Γιώργος Μπόμπολας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία των δύο επιχειρηματιών το βράδυ της Τετάρτης, σε μια προσπάθεια να ξεκινήσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη αυτή τη φορά της συμφωνίας".

    [07] Δικαιοσύνη - Διαφθορά

    H ESPRESSO υποστηρίζει ότι "ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις που αναμένονται στο χώρο της Δικαιοσύνης εντός των επόμενων ημερών, αφού άλλοι οκτώ επίορκοι δικαστές φέρονται σύμφωνα με τις έρευνες που συνεχίζονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα που μεριμνούσε για απολύσεις κρατουμένων για εμπόριο ναρκωτικών".

    [08] Ένοπλες Δυνάμεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "δέσμη κοινωνικών μέτρων για τους στρατεύσιμους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εξήγγειλε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη μέριμνα στις πολύτεκνες οικογένειες στελεχών στις οποίες παρέχεται μεταξύ άλλων χρηματικό βοήθημα 1.500 ευρώ για τον τοκετό του τρίτου παιδιού και άνω".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "γενναίες παροχές στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, προσλήψεις ανέργων έως και 40 ετών από ακριτικές περιοχές, απαλλαγή από τη θητεία για όσους έχουν τρία παιδιά, χρηματικά βοηθήματα που θα φθάνουν έως και τα 1.500 ευρώ, προστασία των οικογενειών και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσω των μονάδων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος".

    [09] Συμβασιούχοι

    H CITY PRESS υποστηρίζει ότι "σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε αντισυνταγματικό νόμο του 2002 που επέτρεπε τη μετατροπή συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Πρόβλημα μπορεί να έχει και το νέο Προεδρικό Διάταγμα για τις μονιμοποιήσεις. Υπουργείου Εσωτερικών: Πρόκειται για παραπληροφόρηση. Η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης δεν απειλείται".

    [10] Υγεία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "τρία ανοικτά και ζέοντα "μέτωπα" είναι αποφασισμένη να κλείσει στο αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση. "΄Δέκα μεγαλογιατροί δεν θα κάνουν κουμάντο" ξεκαθάρισε χθες ο υπουργός υγείας Νικήτας Κακλαμάνης".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει ότι "αποφασισμένος να συνεχίσει την εφαρμογή του νέου συστήματος εφημεριών, το οποίο, όπως είπε, "υπονομεύουν κάποιοι μεγαλογιατροί" είναι ο υπουργεί Υγείας Νικ. Κακλαμάνης".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "το μαχαίρι στο κόκαλο βάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Με επιτόπια έρευνα ο Νικήτας Κακλαμάνης ξεσκέπασε τα κυκλώματα των μεγαλογιατρών, οι οποίοι προσπαθούν να ναρκοθετήσουν το κυβερνητικό έργο στην Υγεία".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "την απόφασή του να προχωρήσει οπωσδήποτε η εφαρμογή του νέου συστήματος εφημεριών στα νοσοκομεία, με στόχο την εξάλειψη του εξόχως αποκρουστικού φαινομένου των ράντζων και τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, επανέλαβε χθες με τον πλέον έντονο τρόπο ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νικήτας Κακλαμάνης".

    [11] Παιδεία

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "η Ελλάς είναι η μόνη μη τριτοκοσμική χώρα, η οποία ανέχεται να επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες στην Παιδεία της. Η αντικειμενική υποβάθμισις του πτυχίου είναι ένα από τα αποτελέσματα της νοοτροπίας που έχει επικρατήσει στην ελληνική εκπαίδευση επί σειρά δεκαετιών".

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "οι Γερμανοί μαθητές ανακαλύπτουν τα αρχαία ελληνικά! Οι αρχαίες γλώσσες που θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα εξωτικό μάθημα επανέρχονται αργά αλλά σταθερά στη Γερμανία, πατρίδα της κλασικής φιλολογίας".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "πίσω από κλειστές πόρτες μεθοδεύει η κυβέρνηση να διεξαχθεί ο πολυδιαφημισμένος διάλογος για την παιδεία που αρχίζει σήμερα".

    [12] Αγροτικό

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "με παρατεταγμένα περισσότερα από 1.000 τρακτέρ σε εφτά σημεία της εθνικής οδού στη Θεσσαλία (Κιλελέρ, Μεγάλο Μοναστήρι, κόμβος Πλατυκάμπου, Αλμυρός, Βελεστίνο στα Φάρσαλα, κόμβος της Κεφάλωσης και Γυτίνη στην Ε. Ο. Λαρίσης - Θεσσαλονίκης ), προσέρχονται οι αγρότες στην κρίσιμη σημερινή συνάντηση με την κυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους με το βαμβάκι φορείς".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της πανελλαδικής παναγροτικής κινητοποίησης στις 31 του Γενάρη και το κάλεσμα της συστράτευσης των αγροτών με την ΠΑΣΥ, για να αγωνιστούν με το ενωτικό διεκδικητικό πλαίσιό της, φτάνει σε όλο και περισσότερους δουλευτές της γης".

    [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ανεξέλεγκτες δαπάνες. ΚΕΠΕ: Μείζον διαρθρωτικό πρόβλημα οι υπερβάσεις του Προϋπολογισμού".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νόμος-εξάμβλωμα για τη Δημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει τον νόμο για τον "βασικό μέτοχο".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Φορολογική επιδρομή. Ο υπουργός Οικονομίας αύξησε χθες τη "ΝΟΡΜΑ" των εφοριών".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σαφάρι για πρόσθετους φόρους 12% φέτος.. Στο στόχαστρο παραγραφές, χρέη, μεγάλες επιχειρήσεις".

    [14] Φορολογικοί έλεγχοι

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν κατορθώνει να μειώσει τα κίνητρα της φοροδιαφυγής και νομιμοποιεί εμμέσως τους "ανειλικρινείς" φορολογούμενους με ρυθμίσεις, θα υπάρχουν πάντα κάποιοι άλλοι, οι οποίοι θα επωμίζονται τα βάρη εξάλειψης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 21 January 2005 - 16:02:25 UTC