Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-02-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/2/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εκκλησία της Ελλάδος
  • [04] Εξοπλισμοί
  • [05] Δικαιοσύνη
  • [06] Γ. Παπανδρέου
  • [07] Εθελουσία έξοδος στον ΟΤΕ
  • [08] Σκάνδαλο στη ΔΕΗ
  • [09] Νόμος για το Βασικό Μέτοχο
  • [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [11] Φορολογικές χρήσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/2/2005

    Η κρίση στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Δικαιοσύνης και ο νόμος για το "βασικό μέτοχο" είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τι ισχύει στον ΟΤΕ με την εθελούσια έξοδο. Όλη η συμφωνία μεταξύ διοίκησης - εργαζομένων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Στη δικαιοσύνη τα φοβερά σκάνδαλα της ΔΕΗ. Ο Γ. Παλαιοκρασσάς έστειλε 12 φακέλους-φωτιά στην Εισαγγελία.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αποκαλυπτήρια για Χριστόδουλο - Ειρηναίο. Πνίγηκαν στα ψέματα Αρχιεπίσκοπος - Πατριάρχης.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Στο εδώλιο 32 δικαστές υπεράνω υποψίας. Δημ. Λινός: Θ' ακούσετε για ονόματα που δεν περιμένατε.

    Η ΑΥΓΗ: Ο Χριστόδουλος βουλιάζει, η κυβέρνηση δεν τολμά... Κατέρρευσε η «αυτοκάθαρση» - Ώρα για κάθαρση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πάνε να φάνε τον Χριστόδουλο. Οι μυστικές υπηρεσίες Αμερικανών - Εβραίων και Τούρκων με αφορμή ορισμένους φαύλους και κλέφτες κληρικούς.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αγριεύουν οι Βρυξέλλες. Έτοιμοι να παγώσουν τα κονδύλια. Και δεύτερο «χτύπημα» - από την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η ώρα της κρίσης. Στη «δίνη του κυκλώνα» Χριστόδουλος-Ειρηναίος.

    ΕΘΝΟΣ: Αντίστροφη μέτρηση για Χριστόδουλο. Βόμβα Ειρηναίου: Απεσταλμένοι του Αρχιεπισκόπου, Βαβύλης - Τριανταφυλλάκης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σιγά - σιγά αλλά σταθερά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ετοιμάζει το ρεσάλτο για το Μαξίμου και προσοχή γιατί... κ. Πρωθυπουργέ ο Γιώργος είναι πονηρός.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μαύρη τρύπα στους εξοπλισμούς. Τα σπασμένα του ΠΑΣΟΚ καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο πύργος της... Βαβύλ. Χριστόδουλος: Διαψεύδει τους ισχυρισμούς Ειρηναίου για Βαβύλη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Έλεος μακαριώτατε! Ομολόγησε το ψεύδος για Γιοσάκη ο Αρχιεπίσκοπος.

    ΕΣΤΙΑ: Ανηλεής πόλεμος κατά της κυβερνήσεως. Το ΠΑΣΟΚ υποσκάπτει κάθε προσπάθεια.

    ESPRESSO: Η κόρη του γερουσιαστή που συνελήφθη και καταδικάστηκε για πορνεία, εξομολογείται: «Ήθελα να ζήσω τον έρωτα».

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Συμφωνία στον ΟΤΕ για εθελουσία έξοδο. Εξυγίανση της εταιρείας με αποχώρηση 6.000 εργαζομένων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Παραδοχή Χριστόδουλου για Γιοσάκη. Επιρρίπτει ευθύνες στους δικαστικούς που τον είχαν επισκεφθεί.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ο σώζων εαυτόν σωθήτω... Μάχη «επιβίωσης» δίνει ο Χριστόδουλος.

    Η ΝΙΚΗ: «Κάηκε» ο Χριστόδουλος. Επίκεντρο της κρίσης ο Αρχιεπίσκοπος.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δικαιοσύνη - Εκκλησία - Κράτος: Σάπιο το σύστημα, σάπιοι και οι θεσμοί του.

    TRAFFIC NEWS: Ειρηναίος: Μου έστειλε τον Βαβύλη ο Χριστόδουλος. Βροχή νέων αποκαλύψεων.

    Η ΧΩΡΑ: Πίσω από τον υπόκοσμο ο Χριστόδουλος. Επίσημη δήλωση-σοκ του Ειρηναίου: Αυτός μου έστειλε τον Βαβύλη.

    City Press: Πρώτο «όχι» Βρυξελλών στο βασικό μέτοχο. Δήλωση-«κεραυνός» του Επιτρόπου αρμόδιου για την Εσωτερική Αγορά Τσάρλι Μακ Κρίβι.

    METRO: Με την πλάτη στον τοίχο. Σε δεινή θέση βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τα ψέματα του Χριστόδουλου. Έκθετος για Γιοσάκη και Βαβύλη ο αρχιεπίσκοπος.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κάθαρση ΝΑΙ διάλυση ΟΧΙ. Προκαταρκτική σε βάρος Αρεοπαγίτη.

    [03] Εκκλησία της Ελλάδος

    H TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι "πίσω από όλα αποδεικνύεται περίτρανα πλέον ότι βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος κ.Χριστόδουλος. Χθες το βράδυ ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίος, με μεγάλη και ανεξήγητη ομολογουμένως καθυστέρηση, δήλωσε μέσω του εκπροσώπου του ότι ο Απόστολος Βαβύλης ήταν ο απεσταλμένος του Αρχιεπισκόπου προκειμένου να βοηθήσει στην εκλογή του Πατριάρχη τον Σεπτέμβριο του 2001".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "ώρα με την ώρα πληθαίνουν οι πληροφορίες, τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν τη σχέση του Αρχιεπισκόπου με το παρακράτος και τον υπόκοσμο. Ο κ. Ειρηναίος χθες το βράδυ ανέφερε ότι ο κ. Χριστόδουλος του είχε στείλει τους Βαβύλη και Τριανταφυλλάκη. Λίγο νωρίτερα, ο μητροπολίτης Πειραιώς επισημοποιούσε τη χορήγηση τριών κινητών από τη Χρυσοπηγή στον καταζητούμενο και τον απόστρατο αξιωματικό".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "στην "αποκαθήλωσή " του οδηγείται ο Χριστόδουλος μετά την επιβεβαίωση της σχέσης του με τον Ιάκωβο Γιοσάκη από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπό αλλά και την αποκάλυψη του Πατριάρχη Ειρηναίου πως τον Απόστολο Βαβύλη τον έστειλε στα Ιεροσόλυμα ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "χιονοστιβάδα αποκαλύψεων (από κέντρα που δείχνουν διατεθειμένα να συνεχίζουν ...) εκθέτει τον αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλο ο οποίος χθες αναγκάστηκε με καθυστέρηση να ομολογήσει ότι συναντήθηκε με ομάδα ανώτερων δικαστικών παρουσία του (κατά δήλωσή του μέχρι χθες αγνώστου σε αυτόν) αρχιμανδρίτη Γιοσάκη. Ο κ. Χριστόδουλος δικαιολογείται ότι άφησε τον Γιοσάκη μέσα στη συνάντηση από "κακώς εννοούμενη ευγένεια"!

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "αλγεινή εικόνα στον ορθόδοξο πιστό ελληνικό λαό παρουσίασαν χθες ο κ. Χριστόδουλος-Ειρηναίος. Με νέα ψέματα προσπάθησαν να κρύψουν την αλήθεια. Οι Γιοσάκης - Βαβύλης κλονίζουν τους δύο Προκαθημένους και εκθέτουν τη χώρα".

    Κατά την ΑΥΡΙΑΝΗ "ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είναι ο στόχος της τεχνητής κρίσης που έχουν προκαλέσει στην Εκκλησία οι συντονισμένες προσπάθειες των ξένων μυστικών υπηρεσιών σε συνεργασία με το "σύστημα" συμφερόντων στην Ελλάδα που επιδιώκει να συντρίψει στην κυριολεξία τις επικίνδυνες φωνές που αντιστέκονται στα εγκλήματα των Αμερικανών και έχουν απήχηση στην κοινή γνώμη".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Εκκλησία μετά και το νέο κύμα αποκαλύψεων. Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος μέσω του εκπροσώπου του δηλώνει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είναι αυτός που του έστειλε τον καταζητούμενο Α. Βαβύλη ως "Α. Φωκά". Την ίδια ώρα ο αρχιεπίσκοπος σε γραπτή του δήλωση παραδέχεται ότι γνώριζε το Γιοσάκη ο οποίος ήταν παρών στις συναντήσεις του με ανώτατους δικαστικούς και υποστηρίζει ότι τα ραντεβού κλείστηκαν από το ιδιαίτερο γραφείο του".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "νέες διαστάσεις παίρνει η κρίση στην Εκκλησία και πλήττει ευθέως τα εθνικά μας συμφέροντα σε ευαίσθητες περιοχές, όπως το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Σε δύσκολη θέση ο κ. Ειρηναίος αναγκάστηκε να διαψεύσει τον εαυτό του".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "τη μάχη του θρόνου δίνει ο κ. Χριστόδουλος, ενός θρόνου που καταρρέει στα μάτια των πιστών υπό το βάρος σκανδαλιστικών αποκαλύψεων για τις ασεβείς πράξεις των "σεβασμιότατων". Κατηγορούμενος πολλάκις ως ψευδόμενος, ο Μακαριότατος οχυρώνεται πίσω από το δόγμα "όχι σε όλα" όταν ολοένα και περισσότεροι του δείχνουν την οδό της εξόδου".

    Η METRO αναφέρει ότι " στο μέσο νέας θύελλας που ξέσπασε χθες μετά από σειρά συνταρακτικών αποκαλύψεων βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Οι αποκαλύψεις που έχουν φέρει - κατά γενική ομολογία - σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας προήλθαν από δύο πηγές οι οποίες με τα όσα είπαν συνέδεσαν ευθέως τον κ. Χριστόδουλο τόσο με τον καταζητούμενο Απόστολο Βαβύλη όσο και με τον προφυλακισμένο αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη".

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "πανικός επικρατεί πλέον στην Αρχιεπισκοπή καθώς ο Αρχιεπίσκοπος δίνει μάχη για τη διατήρησή του στον θρόνο μετά την επιβεβαίωση της σχέσης του με τους Γιοσάκη-Βαβύλη. Δεν αποκλείεται παραίτηση Θεοκλήτου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "παραδέχεται ο Χριστόδουλος ότι συνάντησε τον Γιοσάκη που συνόδευε δικαστικούς. Έλεος μακαριότατε αναφωνεί πλέον το χριστεπώνυμο πλήρωμα μετά και την αποκάλυψη του Ειρηναίου ότι του έστειλε τον Βαβύλη και την παρέα του κάτι που διαψεύδει ο Αρχιεπίσκοπος. Καταιγισμό στοιχείων υπαινίσσεται ο εισαγγελέας".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "υπό την πίεση των αποκαλύψεων ότι ανώτερος δικαστής φέρεται να έχει καταθέσει στον Αρειο Πάγο ότι ο Γιοσάκης του έκλεισε δύο ραντεβού με τον αρχιεπίσκοπο το τελευταίο εξάμηνο στο γραφείο της αρχιεπισκοπής, στις οποίες μάλιστα ήταν παρών και ο ίδιος ο Γιοσάκης, ο Χριστόδουλος παραδέχτηκε χθες ότι γνώριζε τον Γιοσάκη παρά τις περί του αντιθέτου-μέχρι προχθές- διαβεβαιώσεις".

    [04] Εξοπλισμοί

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "τα... σπασμένα του ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας καλούνται τώρα να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Το ραντάρ αντιπυροβολικού TPQ-37 της εταιρείας RAYTHEON, το οποίο έχει απασχολήσει την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, υπεβλήθη στην τρίτη κατά σειρά δοκιμή από τις 7 έως τις 18 του μηνός χωρίς ούτε αυτή τη φορά να καλύψει τις απαιτήσεις του ΓΕΣ, καθώς παρουσιάζει πρόβλημα. Όμως, η χώρα μας έχει καταβάλει ήδη το 90% του κόστους (περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια)".

    Η Espresso προσθέτει ότι "ήταν ελαττωματικό και όμως επί περίπου δύο χρόνια πετούσε με αυτό ολόκληρη η πολιτική ηγεσία του τόπου. Δηλαδή ανά πάσα στιγμή βρισκόταν στον "αέρα" η ζωή του πρωθυπουργού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ποιοι έπαιζαν λοιπόν με τη ζωή του πρωθυπουργού, αλλά και των πολιτικών που το χρησιμοποιούσαν; Ο λόγος για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος EMBRAER EMB-135 BJ (LEGACY) για το οποίο η κατασκευάστρια εταιρεία, έστω και με σημαντική καθυστέρηση, αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα μετατόπισης του κέντρου βάρους του κατά την πτήση, γεγονός που υπό ορισμένες προϋποθέσεις θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών, όταν αυτοί μετακινούνταν μέσα σε αυτό".

    [05] Δικαιοσύνη

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "οι αποκαλύψεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, βαίνουσες παραλλήλως προς τις αντίστοιχες εκκλησιαστικές, σηματοδοτούν πολύ περισσότερο κρίσιμη για την λειτουργία των θεσμών κατάσταση. Διότι μπορεί το κοινό να έχη απογοητευθή και αποκαρδιωθή από τις αποκαλύψεις σκανδάλων στην Εκκλησία, πλην όμως ούτε το θρησκευτικό συναίσθημα μειώνεται, ούτε η ατομική ζωή καθενός παραβλάπτεται, ούτε τέλος η ίδια η Εκκλησία διατρέχει ως πνευματικός και ηθικός θεσμός πραγματικό κίνδυνο, από τα σφάλματα λειτουργών της. Αντιθέτως, τα αποκαλυπτόμενα στον χώρο της Δικαιοσύνης καταδεικνύουν επικίνδυνη θεσμική εμπλοκή στην λειτουργία του πολιτεύματος".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "ο θεσμός της Δικαιοσύνης είναι θεσμός του συγκεκριμένου πολιτικού συστήματος, άρα όχι μόνον είναι άδικος, αλλά εκδηλώνει και σοβαρά φαινόμενα σήψης, δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη χτεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας του Κόμματος, με τα προεδρεία των Δικαστικών Ενώσεων".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "τουλάχιστον για 32 δικαστές σε όλη την Ελλάδα έχουν μέχρι τώρα βρεθεί επιβαρυντικά στοιχεία για συμμετοχή τους σε ύποπτες δικαστικές υποθέσεις. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημ. Λινός αποκάλυψε ότι διενεργείται έρευνα και ότι σε λίγες μέρες "τα ονόματα που θα ακούσετε δεν τα περιμένατε, δεν τα έχετε ξανακούσει...". Μάλιστα χθες ο Αν. Παπαληγούρας παράγγειλε προκαταρκτική εξέταση για τυχόν εμπλοκή του Αρεοπαγίτη Α. Πλωμαρίτη στην υπόθεση Ι. Γιοσάκη".

    [06] Γ. Παπανδρέου

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "η ΝΔ συμπληρώνει σε λίγες μέρες ένα χρόνο στην εξουσία. Ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και τις προϋποθέσεις. Είχε περίοδο χάριτος λόγω Ολυμπιακών Αγώνων κλπ. Φαίνεται ότι το Κυβερνητικό σχήμα είχε δυσλειτουργίες πολλές. Του έλειπε η πείρα, ήταν αγχωμένο από το βάρος των προεκλογικών υποσχέσεων και προπάντων ποντάριζε στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, ότι ύστερα από δύο εκλογικές ήττες και με μικρή θητεία στην Προεδρία του Κόμματος της Αντιπολίτευσης δεν θα μπορούσε να είναι επικίνδυνος εχθρός. Πλανεύονται οικτρά όμως οι Κυβερνώντες διότι ο Παπανδρέου δείχνει να πηγαίνει πολύ καλά και μέσα και έξω απ' το Κόμμα. Αυτό φαίνεται κι από την παρουσία του στην Κρήτη".

    [07] Εθελουσία έξοδος στον ΟΤΕ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "από τις 7 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου θα μπορούν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου προσωπικού. Η σχετική συμφωνία υπογράφηκε χθες, μετά από μακρές διαπραγματεύσεις, από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλου του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη και τη διοίκηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο κ. Παναγόπουλο και τον γραμματέα κ. Οικονόμου. Η συμφωνία προβλέπει γενναία κίνητρα για τη συμμετοχή των εργαζομένων στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, ενώ όσοι εργαζόμενοι υποβάλουν την αίτηση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει δικαίωμα ανάκλησης".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "στο μεγαλύτερο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, που έχει εφαρμοστεί ποτέ στον δημόσιο τομέα, συμφώνησαν χθες η διοίκηση και τα σωματεία του ΟΤΕ. Περίπου 6.000 υπάλληλοι του Οργανισμού που συνταξιοδοτούνται τα επόμενα οκτώ χρόνια, αποκτούν το δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης.

    [08] Σκάνδαλο στη ΔΕΗ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) τονίζει ότι "έσπασε επιτέλους το απόστημα στη ΔΕΗ με τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου και ποινικά διωκομένου κ. Νέζη. Η κατάθεση του προέδρου της επιχείρησης κ. Παλαιοκρασσά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δ. Παπαγγελόπουλο 12 φακέλων - σκανδάλων, στα οποία εμπλέκεται η διοίκηση της ΔΕΗ και ο Νέζης προσωπικά, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι".

    [09] Νόμος για το Βασικό Μέτοχο

    Σύμφωνα με την CITY PRESS "δήλωση-'κεραυνός' του "Επιτρόπου αρμόδιου για την Εσωτερική Αγορά Τσάρλι Μακ Κρίβι. Το ευρωπαϊκό δίκαιο υπερισχύει του εθνικού και τα ευρωπαϊκά κριτήρια αποκλεισμού εργολάβων από τη διεκδίκηση δημοσίων έργων δεν περιλαμβάνουν την ιδιοκτησία ΜΜΕ. Ο αρμόδιος επίτροπος ξεκαθάρισε, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να προσθέσει δικές της απαγορεύσεις στις ευρωπαϊκές".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "δεύτερο χτύπημα από τις Βρυξέλλες: προχθές το Συμβούλιο Γενικών Διευθυντών ενέκρινε απόφαση να παγώσουν οι κοινοτικές χρηματοδοτήσεις των έργων στην Ελλάδα λόγω της εμπλοκής που δημιουργεί ο νόμος περί 'βασικού μετόχου' και ειδικότερα η ρύθμιση που αφορά την ονομαστικοποίηση των μετοχών. Η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής κυρία Ντανούτα Χύμπνερ θα φέρει σύντομα το θέμα προς έγκριση και από το Κολέγιο των Επιτρόπων".

    [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Μετέωρη η ευκαιρία. Αδιέξοδο για το ασφαλιστικό των τραπεζών, παρά τη νέα πρόταση της ΕΕΤ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Βόμβα" Χρ. Φώλια. Αμφισβήτησε τον νόμο για τον βασικό μέτοχο. Κυβερνητικό αλαλούμ μετά το ράπισμα από την Κομισιόν".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Αδιέξοδο στο ασφαλιστικό των τραπεζών. Ο χρόνος πιέζει για άμεση λύση".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αυτορρύθμιση" από φέτος των φορολογικών χρήσεων. Θα "κλείνει" οριστικά η εκάστοτε προηγούμενη χρήση".

    [11] Φορολογικές χρήσεις

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Τη δυνατότητα "αυτορρύθμισης" ("συνάφεια") ανέλεγκτων υποθέσεων εισοδήματος, ΦΠΑ κλπ της προηγούμενης χρήσης έχουν τώρα οι επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Ειδικά φέτος το σύστημα αυτόματης περαίωσης εφαρμόζεται για το 2003 και 2004. Όσοι το αποδεχθούν, θα αποφύγουν μελλοντικό έλεγχο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 24 February 2005 - 21:37:42 UTC