Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-04-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/4/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Σκοπιανό
  • [04] Αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη
  • [05] Θάνατος Γρηγόρη Μπιθικώτση
  • [06] Υγεία
  • [07] Έλεγχοι στην αγορά τροφίμων
  • [08] Δημόσια Διοίκηση
  • [09] Νομοσχέδιο Υπουργείου Εσωτερικών
  • [10] Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης
  • [11] Πατριάρχης Ιεροσολύμων
  • [12] Ασφαλιστικό-Εργασιακό
  • [13] Ένσημα του ΙΚΑ-Απάτη εργολάβων ολυμπιακών έργων
  • [14] Κυβέρνηση
  • [15] ΠΑΣΟΚ
  • [16] ΟΑΕΔ
  • [17] Εργατική Εστία
  • [18] Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research
  • [19] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [20] Αγορά φυσικού αερίου

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/4/2005

    Το Σκοπιανό, ο αγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη και ο θάνατος του Γρηγόρη Μπιθικώτση είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Κρουαζιέρες με την Εργατική Εστία. Πιλοτικό πρόγραμμα για 4.500 δικαιούχους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Σκληρό παιδικό πορνό διακινούσε δικηγόρος στη Λάρισα. Έγινε πια επιδημία εγκληματική η παιδεραστία και στην Ελλάδα.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Επιχείρηση "καθαρό τραπέζι". Σε εγρήγορση η κυβέρνηση για να προφυλάξει τους πολίτες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Γρηγόρης Μπιθικώτσης 1922-2005: Αθάνατη η φωνή του.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αλλάζουν όλα σε Δημόσιο - δήμους. Στη Βουλή νομοσχέδιο-τομή.

    Η ΑΥΓΗ: Συμβιβασμός τελευταίας στιγμής. Μπροστά στο αδιέξοδο που οδήγησαν οι εθνικιστικές παρωπίδες. Στο τραπέζι η ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τα ένσημα του ΙΚΑ πρόδωσαν την απάτη των εργολάβων. Μετά τις αποκαλύψεις της "Αυριανής" ο Διοικητής του ΙΚΑ κ. Βαρθολομαίος έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του Ιδρύματος για εξονυχιστικό έλεγχο στους κλεφτοεργολάβους.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Έρχεται διπλή θύελλα. Ανοίγουν Ασφαλιστικό και Εργασιακό. Ο κ. Αλογοσκούφης και οι κυβερνητικές δεσμεύσεις προς τις Βρυξέλλες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ από τους νομάρχες. Με διαδικασίες-εξπρές η κάλυψη των κενών θέσεων όλων των ειδικοτήτων.

    ΕΘΝΟΣ: Ρουσφετονόμος για τα γαλάζια παιδιά. Καταργεί το ΑΣΕΠ ο Π. Παυλόπουλος για προσλήψεις στις νομαρχίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Προς όσους προσδοκούν απλές λύσεις μπορεί να έφθασε στα χέρια του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου το πρόβλημα Ειρηναίου αλλά... Η παραίτηση περνάει από Ισραήλ, ΗΠΑ-Τουρκία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βαθαίνει η κρίση στις σχέσεις Σημίτη με τον Γ. Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο λογαριασμός επιστρέφεται στο ΠΑΣΟΚ... Γκάλοπ: Οι πολίτες δεν ξεχνούν ποιος κατέστρεψε την οικονομία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Άρον-άρον κλείνουν το Σκοπιανό. Εν όψει ανακατατάξεων στο Κοσσυφοπέδιο από τον Μάιο.

    ΕΣΤΙΑ: Οριστική λύσις με τα Σκόπια; Στα πρόθυρα συμφωνίας οι διαπραγματεύσεις στον ΟΗΕ.

    ESPRESSO: Μάνα σκότωσε για να σώσει το παιδί της. Κρατούσαν "όμηρο" το γιο της για να την αναγκάσουν να περνάει ναρκωτικά στις φυλακές.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αγωγός στρατηγικής σημασίας. Ιστορική συμφωνία για την ενεργειακή οδό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Έργο-σταθμός αναβαθμίζει τη χώρα μας. Υπογράφεται στις 12 Απριλίου η συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βαφτίσια με νομό τις ΗΠΑ. Ελληνικός συμβιβασμός εν όψει 13 χρόνια μετά.

    Η ΝΙΚΗ: Οι "γαλάζιοι" είναι πιο... ίσοι. Καινοφανής ορισμός της αξιοκρατίας από τον Νάκο.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Σκάνδαλο: Χτίζει βίλες... με ξένα κόλλυβα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ετοιμάζεται επέλαση "επενδυτών" στο χώρο της Υγείας. Μοχλός οι "συμπράξεις".

    TRAFFIC NEWS: 10 εκατ. ευρώ στο σόου του Ανδρέα. Η αντεπίθεση του ALPHA με ριάλιτι.

    Η ΧΩΡΑ: Δώρο και επιδόματα σε 210.000 ανέργους. Αρχίζουν τη Δευτέρα οι προπληρωμές από τον ΟΑΕΔ.

    City Press: Νέο δόγμα αναξιοκρατίας. "Τα γαλάζια παιδιά είναι τα καλύτερα" απεφάνθη ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθ. Νάκος.

    METRO: Προς λύση το Σκοπιανό. Ένα βήμα πριν από την εξεύρεση κοινά αποδεκτής ονομασίας βρίσκονται Ελλάδα - ΠΓΔΜ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: SOS: αμίαντος σε 10 νοσοκομεία. Στην Κεντρική Μακεδονία.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Κοινωνικός τουρισμός μέσω Πειραιά. Με απόφαση των πλοιοκτητών σταματούν τα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Δωδεκάνησα για τους δικαιούχους.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αντιμετωπίζονται τα κρίσιμα εθνικά θέματα. Με συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης.

    [03] Σκοπιανό

    Το METRO ισχυρίζεται ότι "φως στο τούνελ των πολύμηνων διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ αρχίζει να φαίνεται, σύμφωνα με τα όσα αφήνουν να εννοηθούν αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι για το θέμα αυτό οι δύο χώρες βρίσκονται ένα βήμα πριν από την επίτευξη κοινά αποδεκτής λύσης, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να ανακοινώνεται κάτι επίσημο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "ένα βήμα πριν από την οριστική επίλυση του θέματος των Σκοπίων εκτιμά ότι βρίσκεται η κυβέρνηση, αναμένοντας την τελική λύση και μέσα στο 48ωρο. Η ονομασία θα περιλαμβάνει τις λέξεις "Μακεδονία-Σκόπια". Γι΄αυτό και η κυβέρνηση καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς στο υπ. Εξωτερικών από το πρωί".

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ "το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας - Σκόπια" προτείνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο ΟΗΕ. Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να δεχθεί τη συμβιβαστική αυτή ονομασία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών κ. Μολυβιάτης θα ενημερώσει σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς. Άγνωστο παραμένει τι θα κάνουν τα Σκόπια".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "εκεί που έχουν φθάσει τα πράγματα με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, η διαφαινομένη κατάληξίς του είναι ίσως η μόνη δυνατή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεσολαβητής του ΟΗΕ κ. Νίμιτς προτείνει το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια", το οποίο φέρεται να αποδέχεται η ελληνική πλευρά".

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "σε συνθήκες πίεσης η κυβέρνηση αναζητεί σήμερα διακομματική συναίνεση για την αποδοχή της συμβιβαστικής πρότασης "Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια", με την οποία επιδιώκεται να κλείσει η 12χρονη διαφορά με την ΠΓΔΜ. Η εξέλιξη αυτή, που κυοφορήθηκε υπό την αμερικανική πίεση να κλείσουν πακέτο οι βαλκανικές εκκρεμότητες -του Κοσόβου και της ΠΓΔΜ- θα συζητηθεί σήμερα στις επαφές που θα έχει ο Π. Μολυβιάτης με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, ενώ αμφίβολο είναι αν θα συγκληθεί εκ νέου Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας".

    [04] Αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "στη διεθνή αγορά πετρελαίου εισέρχεται η Ελλάδα, μετά την ιστορική συμφωνία των κυβερνήσεων Ρωσίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης. Την ερχόμενη Τρίτη οι υπουργοί των τριών χωρών θα υπογράψουν στη Σόφια Μνημόνιο Συνεργασίας για την κατασκευή του αγωγού".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "την ερχόμενη Τρίτη θα "πέσουν" επιτέλους οι υπογραφές τριμερούς πολιτικής συμφωνίας για την κατασκευή του πολυσυζητημένου έργου του Πετρελαϊκού Αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Αυτό ανακοίνωσαν χθες στην Αθήνα ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και οι πρέσβεις της Ρωσίας και της Βουλγαρίας στην Αθήνα Αντρέι Βντόβιν και Στέφαν Στογιάνοφ. Ο αγωγός θα έχει μήκος 285 χιλιόμετρα, το κόστος επένδυσης εκτιμάται σε 750-800 εκατομμύρια δολάρια θα έχει μεταφορική ικανότητα 35 εκατομμυρίων τόνων πετρελαίου τον χρόνο και θα λειτουργεί συμπληρωματικά προς τα στενά του Βοσπόρου από όπου μεταφέρονται τώρα με τάνκερ τα πετρέλαια της περιοχής".

    [05] Θάνατος Γρηγόρη Μπιθικώτση

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης είναι ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Η μοναδική φωνή του, που κατάφερε να παντρέψει το έργο των σημαντικότερων Ελλήνων ποιητών με τη μαγευτική μουσική των Θεοδωράκη και Χατζηδάκι, δεν θα πάψει ποτέ να συνοδεύει τις χαρές και τις λύπες, τις ελπίδες και τις πίκρες του λαού μας. Μέσα από το έργο του η μνήμη του θα μένει για πάντα ζωντανή στις καρδιές των Ελληνίδων και των Ελλήνων" Κώστας Καραμανλής, πρωθυπουργός".

    [06] Υγεία

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "ένα ακόμη γενναίο βήμα στην πορεία άλωσης του εναπομείναντος δημόσιου συστήματος Υγείας και ενίσχυσης του επιχειρηματικού κεφαλαίου αποτελούν οι κινήσεις της κυβέρνησης για τη "σύμπραξη" ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο χώρο της Υγείας".

    [07] Έλεγχοι στην αγορά τροφίμων

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "στο πόδι είναι όλος ο κρατικός μηχανισμός, προκειμένου να προφυλαχθούν οι καταναλωτές λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα από την αισχροκέρδεια, την απάτη και τη νοθεία στα τρόφιμα. Ήδη έχουν ενεργοποιηθεί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των υπουργείων Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σαρώνουν την αγορά για να προλάβουν κάθε παρενέργεια. Ταυτόχρονα το ΣΔΟΕ συνεχίζει τις εφόδους σε όλη την Ελλάδα κυνηγώντας όσους "βαφτίζουν " ελληνικά κρέατα που έχουν έρθει από τις γειτονικές χώρες".

    [08] Δημόσια Διοίκηση

    Η CITY PRESS γράφει ότι "τα γαλάζια παιδιά είναι τα καλύτερα" απεφάνθη ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθ. Νάκος. Έντονες αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ και τακτική ίσων αποστάσεων από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγ. Αντώναρο. Στη Δικαιοσύνη το θέμα με τα κομματικά σκονάκια σε διαγωνισμό της ΕΑΒ. Οι κομματικές υπερβολές και η σχετική αντιπαράθεση ρίχνουν κι άλλο το επίπεδο της Δημόσιας Διοίκησης".

    [09] Νομοσχέδιο Υπουργείου Εσωτερικών

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "αφού φαλκίδευσε την αξιοκρατία στις προσλήψεις με την προσθήκη της φωτογραφικής "συνέντευξης" χθες με σχέδιο νόμου ο υπουργός Εσωτερικών καταργεί τον αποφασιστικό ρόλο του ΑΣΕΠ από όλους τους διαγωνισμούς προσλήψεων στις νομαρχίες, χρωματίζοντας με "απέραντο γαλάζιο" την περίφημη επανίδρυση του κράτους".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "αλλάζουν όλα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο με νομοσχέδιο - τομή που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Προκόπης Παυλόπουλος. Μεταξύ των άλλων, ορίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα γίνονται οι προσλήψεις και οι προαγωγές των υπαλλήλων , ρυθμίζονται δε οικονομικά και λειτουργικά θέματα".

    Κατά τη ΒΡΑΔΥΝΗ "στην απελευθέρωση των προσλήψεων στις νομαρχίες όλης της χώρα προχωρεί το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, δίνοντας τη δυνατότητα στους αρκετούς να προσλάβουν προσωπικό και μάλιστα με διαδικασίες - εξπρές. Η ρύθμιση αυτή προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τα οικονομικά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, το οποίο επιλύει σειρά θεμάτων για τους δήμους και τις κοινότητες αλλά και ζητήματα που αφορούν ευρύτερα στη δημόσια διοίκηση και στους δημόσιους υπαλλήλους".

    [10] Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 τονίζει ότι "είναι "παντός καιρού" και "άνθρωπος όλων των καταστάσεων". Με αυτούς τους χαρακτηρισμούς περιγράφουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στη συμπρωτεύουσα το σημερινό πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, πατέρα Ιωάννη Τασσιά. Μάλιστα, έγκυροι εκκλησιαστικοί κύκλοι της μητρόπολης Θεσσαλονίκης μας έλεγαν ότι αυτοί οι προσδιορισμοί αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο το προφίλ του πρωτοσύγκελου, ενώ οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι "όσοι θεωρούνται ευνοούμενοί του απολαμβάνουν την πλήρη... στήριξή του, με ό,τι συνεπάγεται αυτό".

    [11] Πατριάρχης Ιεροσολύμων

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "δεν γνωρίζουν πολλοί ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα στα Ιεροσόλυμα δεν είναι τόσο εύκολα και τόσο απλά. Ελπίζουν ότι ο Πατριάρχης Ειρηναίος θα παραιτηθεί ή θα εξαναγκασθεί σε παραίτηση, ή θα τον απομακρύνει απ' τον θρόνο με απόφαση της Υπερτελής Σύνοδος την οποία μπορεί να την συγκαλέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης ύστερα από το σκάνδαλο που συνταράσσει εδώ και καιρό την Σιωνίτιδα Εκκλησία. Κύριος πρωταγωνιστής του σκανδάλου που κύριο άξονα έχει οικονομικές ατασθαλίες και παράτυπες έως παράνομες πωλήσεις κτηματικής περιουσίας του Πατριαρχείου είναι ο Πατριάρχης. Δεν είναι όμως τόσο εύκολα τα πράγματα. Το Πατριαρχείο είναι σε μια πάρα πολύ ευαίσθητη περιοχή. Τα συμφέροντα είναι ζωτικής σημασίας ιδιαίτερα στρατηγικού ζωτικού ενδιαφέροντος για το κράτος του Ισραήλ και κατ' επέκταση για τις ΗΠΑ και την Τουρκία".

    Η Traffic News προσθέτει ότι "χωρίς την παρουσία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην πόλη της Ναζαρέτ η δοξολογία για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου με βάση το παλαιό ημερολόγιο. Η δοξολογία κάθε χρόνο γινόταν παρουσία του κ. Ειρηναίου, όχι όμως και φέτος, αφού είχε αποσταλεί μήνυμα από τις αραβικές ορθόδοξες κοινότητες της περιοχής προς τον Πατριάρχη ότι οι αντιδράσεις θα ήταν έντονες προς το πρόσωπό του".

    [12] Ασφαλιστικό-Εργασιακό

    Το ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "θύελλα κοινωνικών αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσουν οι λεγόμενες "διαρθρωτικές αλλαγές" τις οποίες προανήγγειλε προχθές το βράδυ στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης ζητώντας τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις και κατάργηση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ τίθενται επί τάπητος".

    [13] Ένσημα του ΙΚΑ-Απάτη εργολάβων ολυμπιακών έργων

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "τα ένσημα του ΙΚΑ πρόδωσαν την μεγάλη απάτη των εργολάβων που φούσκωσαν τις τιμές των ολυμπιακών έργων φεσώνοντας εκατοντάδες δισεκατομμύρια το Δημόσιο αλλά... ξέχασαν να δηλώσουν και μαϊμού ασφαλισμένους. Απ' την έρευνα που αρχίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ, αναμένεται να προκύψουν συγκλονιστικά στοιχεία".

    [14] Κυβέρνηση

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "πολιτική ανοχή επιδεικνύει το Μέγαρο Μαξίμου έναντι της άποψης περί ταύτισης της "αξιοκρατίας" και της "απόδοσης δικαιοσύνης" με την επαγγελματική αποκατάσταση των κομματικών ημετέρων της ΝΔ, που εξέφρασε δημοσίως ο υφυπουργός Εσωτερικών Θαν. Νάκος. Ο πρωθυπουργός απέφυγε να αποδοκιμάσει πολιτικά τη θέση του κυβερνητικού στελέχους ότι, "αξιοκρατικές διαδικασίες σημαίνει προβάδισμα στα δικά μας παιδιά". Πολλώ δε μάλλον που συνέδεσε τις προσλήψεις "γαλάζιων παιδιών" στο Δημόσιο με τον θεσμό της "συνέντευξης" των υποψηφίων, που καθιέρωσε το υπουργείο του οποίου ηγείται".

    [15] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "αμηχανία έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στις υπηρεσίες της ΕΕ η απαντητική επιστολή της κυβέρνησης για το θέμα του Βασικού Μετόχου. Στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί έντονος προβληματισμός, αφού ουσιαστικά η κυβέρνηση της ΝΔ ταυτίζεται με τη μάχη κατά της διαπλοκής αλλά και την προάσπιση του συντάγματος, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται "απέναντι" στη μάχη που δίνεται. Τα σχόλια μάλιστα εφημερίδων που χαρακτηρίζονται ως φίλα προσκείμενες στο ΠΑΣΟΚ και τα οποία είναι ευνοϊκά έναντι της προσπάθειας της κυβέρνησης, μεγαλώνουν τον προβληματισμό".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "έντονη δυσαρέσκεια εκφράζεται, ανοικτά πλέον, από τον τέως πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτη, για την αντιμετώπιση που έχει από τον Γ. Παπανδρέου, ιδιαίτερα μετά το Συνέδριο του Κινήματος. Και το χάσμα στις σχέσεις των δύο ανδρών φαίνεται να βαθαίνει επικίνδυνα, με απρόβλεπτες συνέπειες ακόμη και για τη συνοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [16] ΟΑΕΔ

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "έναν μήνα νωρίτερα θα αρχίσουν να καταβάλλονται εφέτος τα επιδόματα και το Δώρο του Πάσχα στους δικαιούχους του ΟΑΕΔ. Ευνοϊκές ρυθμίσεις και για όσους σταμάτησαν να λαμβάνουν το επίδομα το 2005. Επιπλέον κίνητρα για προσλήψεις ανέργων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τα μέλη των πολύτεκνων οικογενειών. Σε εφαρμογή και το νέο πρόγραμμα για κρουαζιέρες".

    [17] Εργατική Εστία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) επισημαίνει ότι "οκταήμερες κρουαζιέρες σε νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα από 6 Μαΐου έως 10 Ιουνίου 2005, ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας".

    [18] Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research

    Η ESPRESSO γράφει ότι "πολλαπλά μηνύματα προς τα δύο μεγάλα κόμματα στέλνει η δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research, που έγινε με σκοπό να μετρηθούν οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης, όσον αφορά τα τελευταία οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Το μήνυμα στο Μαξίμου έχει διπλή ανάγνωση. Από τη μια πλευρά οι πολίτες εμφανίζονται απογοητευμένοι από τα μέτρα, από την άλλη όμως θεωρούν ότι είναι "αναγκαίο κακό". Η κοινή γνώμη παράλληλα στέλνει μήνυμα και στη Χαρ. Τρικούπη, ότι η αντιπολίτευσή της δεν πείθει, καθώς θεωρεί το ΠΑΣΟΚ υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση της χώρας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "πεποίθηση των πολιτών αποτελεί ότι για την κακή κατάσταση της οικονομίας, που οδήγησε την κυβέρνηση στη λήψη των οικονομικών μέτρων, ευθύνονται οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως προκύπτει από έρευνα της ΚΑΠΑ Research για το Flash".

    [19] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Ακριβότερη η παραγωγή. Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου αυξάνει το κόστος και τιμές της βιομηχανίας".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Ανοίγει για τους ιδιώτες η αγορά φυσικού αερίου. Βήμα απελευθέρωσης - Διαχωρίζεται στα δύο η ΔΕΠΑ".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Προίκα 1,2 δισ. ευρώ στις τράπεζες. Εξελίξεις στις εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Καμπανάκι από λιανική με μείωση όγκου πωλήσεων. 2,9% κάτω ο τζίρος μετά την αφαίρεση της επίπτωσης του πληθωρισμού".

    [20] Αγορά φυσικού αερίου

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ υποστηρίζει ότι "από 1ης Ιουλίου οι ιδιώτες θα μπορούν να κατασκευάζουν αγωγούς για να προμηθεύουν φυσικό αέριο. Η αγορά απελευθερώνεται, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ανακοίνωσε χθες η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 8 April 2005 - 20:46:18 UTC