Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-04-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/4/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Απόστολος Βαβύλης
  • [04] Σκάνδαλο ΧΑΑ
  • [05] Ασφαλιστικό
  • [06] Εφορία-Ε9
  • [07] Ωράριο καταστημάτων
  • [08] Πασχαλινή αγορά
  • [09] Κυβέρνηση
  • [10] Δικαιοσύνη
  • [11] Αυθαίρετα
  • [12] Επιδοτήσεις επιχειρήσεων
  • [13] Απόσυρση ΙΧ
  • [14] Νοσοκομεία ΕΣΥ - Ιδιώτες

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/4/2005

    Ο Απόστολος Βαβύλης, η Πασχαλινή αγορά και το ωράριο των καταστημάτων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Παράνομες ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων. "Βάφτιζαν" ελληνικά τα ρουμανικά αρνιά. Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Εκρηκτικές αποκαλύψεις από τον Βαβύλη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Νέα λίστα για βαρέα - ανθυγιεινά. Ξεκινούν οι πρώτες αλλαγές με το διάλογο για το ασφαλιστικό.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Έξτρα κίνητρα για απόσυρση Ι.Χ. Μπαίνει ανώτατο όριο ηλικίας στα οχήματα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σταματήστε την κωμωδία με Βαβύλη. Ξέσπασμα Χριστόδουλου για το νέο κύκλο βρώμικων επιθέσεων κατά της Εκκλησίας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Επιδοτήσεις εξπρές μέχρι 55% σε μικρές, ατομικές επιχειρήσεις. Οι νέες προκηρύξεις για εμπόριο, παροχή υπηρεσιών, τουρισμό.

    ΕΘΝΟΣ: Με απεργίες και λουκέτα απαντούν στο νέο ωράριο. Τριπλό μέτωπο εμπόρων - εργαζομένων - μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σώνει και καλά να ατιμάσουν την Δικαιοσύνη. "Σχέδιο εξπρές" από Κέντρα και Παράκεντρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Πόλεμος" κρεοπωλών σούπερ-μάρκετ. Τεχνητή ένταση στην αγορά με αφορμή το Πασχαλινό τραπέζι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι λύσεις για το γρίφο του Ε9.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 3 κωδικοί από Ιεροσόλυμα. Ο Βαβύλης προδόθηκε από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσε στο λάπτοπ.

    ΕΣΤΙΑ: Κρίσιμη καμπή για την Κυβέρνηση. Έφθασε η ώρα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

    ESPRESSO: Η επιστολή που πρόδωσε τον Βαβύλη. Μπήκε στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου και έπεσε στη φάκα της Αστυνομίας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Και ιδιώτες στα νέα νοσοκομεία ΕΣΥ.

    TRAFFIC NEWS: "Να κάνει το δελτίο αλλά να μη μιλάει για πολιτικά". Το σκάνδαλο Ρουσόπουλου - Ζαχαρέα ταλανίζει και το MEGA.

    Η ΧΩΡΑ: Αυθαίρετα. Παράταση στα πρόστιμα με έκπτωση μέχρι 80%. Νέα ευκαιρία για όσους έχουν ακόμη εκκρεμότητες.

    City Press: Νέα μέτρα λιτότητας: "Όχι" από Καραμανλή, "ναι" από ΤεΕ, Βρυξέλλες.

    METRO: Θησαύρισαν βουλευτές. Έπαιξαν και κέρδισαν στο ΧΑΑ, όπως έδειξε η έρευνα του Πόθεν Έσχες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Φρένο της ΕΕ στα κινέζικα προϊόντα. Η Κομισιόν εξετάζει περιοριστικά μέτρα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ακρίβεια στρώνει το τραπέζι. Τσουχτερές οι τιμές σε κρέας, φρούτα και λαχανικά.

    [03] Απόστολος Βαβύλης

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "τρία ηλεκτρονικά ψευδώνυμα του Απόστολου Βαβύλη, που χρησιμοποιούσε ήδη από τότε που βρισκόταν στα Ιεροσόλυμα, πρόδωσαν τις διαδρομές του στο Ιντερνετ. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι συνδεόταν επί ώρες με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με τα ίδια ψευδώνυμα ενώ ήταν καταζητούμενος, και μάλιστα κατάφερε να αλλάξει εξ αποστάσεως τις ηλεκτρονικές σελίδες του Πατριαρχείου. Τα ίδια ψευδώνυμα-κωδικούς χρησιμοποιούσε και στις επικοινωνίες του από το laptop του από τη στιγμή που βρέθηκε στην Μπολόνια της Ιταλίας. Έτσι τον βρήκαν".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει ότι "κάποιοι νυν και πρώην του κρατικού μηχανισμού τρέμουν τις αποκαλύψεις του Απόστολου Βαβύλη, ο οποίος ήδη βρίσκεται κρατούμενος στις ιταλικές φυλακές. Όλες οι συγκλίνουσες πληροφορίες αλλά και υπονοούμενα που αφήνει ο ίδιος ο πρώην "φαντομάς", που εδώ και τρεις μέρες βρίσκεται κρατούμενος στις ιταλικές φυλακές, οδηγούν στην παραδοχή της ύπαρξης ενός ΠΑΣΟΚικού παρακράτους που χρησιμοποίησε τον Βαβύλη για "βρώμικες" δουλειές. Αλλά και κάποιοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ανησυχούν, καθώς ο μέχρι πρότινος καταζητούμενος είχε επαφές μαζί τους και διευκολύνθηκε στο να γίνει... επιχειρηματίας και προμηθευτής του Δημοσίου".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "με πύρινο λόγο κατά των στρατευμένων από τα εγχώρια και ξένα παράκεντρα πολέμιων της Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κάλεσε χθες τους πιστούς να γυρίσουν την πλάτη τους στον τραγέλαφο της "Βαβυλιάδας". Από την Αγία Σοφία του Ν. Ψυχικού, έστειλε μήνυμα "να αφήσουν ήσυχους τους πιστούς τουλάχιστον να βιώσουν τις άγιες ημέρες του Πάσχα το θρησκευτικό συναίσθημα". Αρκετά κράτησε αυτή η κωμωδία, αρκετά κράτησε αυτή η τραγωδία, ας αφήσουν τον λαό να κάνει ήσυχος και γαλήνιος Πάσχα".

    Η Traffic News ισχυρίζεται ότι "χρονοβόρα αναμένεται να είναι η έκδοση του Απόστολου Βαβύλη στη χώρα μας λόγω της επτάχρονης κάθειρξης στην οποία έχει καταδικαστεί στην Ιταλία, για διακίνηση ναρκωτικών! Όπως εκτιμούν ανώτατες εισαγγελικές Αρχές, το πιθανότερο είναι να μην παραδοθεί γρήγορα ο Βαβύλης στην Ελλάδα, όπως επιτάσσει η εφαρμογή του ευρωπαϊκού εντάλματος, αλλά να φυλακιστεί για να εκτίσει πρώτα την ποινή του στην Ιταλία".

    Η Espresso υπογραμμίζει ότι "μια ανυπόγραφη επιστολή που είχε δημοσιευθεί στις 12 Απριλίου στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ήταν η αρχή του τέλους για τον Απόστολο Βαβύλη, αφού η ηλεκτρονική της διαδρομή έδειξε και την άλλη άκρη του νήματος, τον αποστολέα της, που δεν ήταν άλλος από τον άνθρωπο με τα χίλια πρόσωπα".

    [04] Σκάνδαλο ΧΑΑ

    Η METRO σημειώνει ότι "αποκαλυπτικά στοιχεία για τα κέρδη που αποκόμισαν βουλευτές τη "χρυσή" περίοδο του Χρηματιστηρίου, από το 1998 έως το 2000, κατά την οποία έχασαν τις οικονομίες τους εκατοντάδες χιλιάδες μικροεπενδυτές, έφερε στο φως ο αναδρομικός έλεγχος του Πόθεν Έσχες της Βουλής".

    [05] Ασφαλιστικό

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "μαχαίρι" στα επαγγέλματα που ανήκουν στα βαρέα και ανθυγιεινά προβλέπει σχέδιο της κυβέρνησης. Παράλληλα, όμως, προωθείται η ένταξη στη σχετική λίστα ειδικοτήτων του δημοσίου τομέα. Ενδεικτικά, αναφέρονται οι περιπτώσεις της Πολεμικής Βιομηχανίας, του νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού κλπ. Για το σκοπό αυτό έχει συσταθεί ειδική επιτροπή που θα αναμορφώσει το σημερινό καθεστώς, στο πλαίσιο του διαλόγου για το ασφαλιστικό".

    [06] Εφορία-Ε9

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "τα μυστικά για τη σωστή συμπλήρωση του πολύπλοκου εντύπου Ε9, στο οποίο καλούνται φέτος οι φορολογούμενοι να δηλώσουν τα ακίνητα που είχαν την 1η Ιανουαρίου 2005, αποκαλύπτει σήμερα ο "Ε.Τ."

    [07] Ωράριο καταστημάτων

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "στη δεδηλωμένη απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, οι ενδιαφερόμενοι φορείς προειδοποιούν με κινητοποιήσεις".

    [08] Πασχαλινή αγορά

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υπογραμμίζει ότι "με εντατικούς ελέγχους για την ποιότητα και τις τιμές των προϊόντων για το Πασχαλινό τραπέζι - μετά μάλιστα από σειρά κρουσμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες - ανοίγει σήμερα για τους καταναλωτές η εορταστική περίοδος των αγορών. Οπως κάθε χρόνο, από τη Μεγάλη Δευτέρα οι καταναλωτές έχουν πληρέστερη εικόνα για την πορεία των τιμών του οβελία αλλά και άλλων ειδών ευρείας κατανάλωσης για τις γιορτές του Πάσχα".

    [09] Κυβέρνηση

    Η CITY PRESS γράφει ότι "με συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν το 2005 και το 2006 νέα μέτρα λιτότητας, πέραν της αύξησης του ΦΠΑ και της φορολογίας τσιγάρων και ποτών... Σε αντίθετα συμπεράσματα οδηγεί η ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) που παρουσιάζει σήμερα ο διοικητής της κ. Γκαργκάνας. Προβλέπει πτώση του αναπτυξιακού ρυθμού κάτω από το 3% τα επόμενα δύο χρόνια και υπογραμμίζει την ανάγκη μείωσης δαπανών, αύξησης εσόδων, προώθησης διαρθρωτικών αλλαγών... Τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου θεωρούν δεδομένο το δεύτερο πακέτο μέτρων (αύξηση φόρου καυσίμων, φορολογίας ακινήτων, αλλά και "διαρθρωτική" μείωση δαπανών), παρά την κατηγορηματική διάψευση του πρωθυπουργού... Σε έγγραφο του Συμβουλίου της Ε.Ε., το περιεχόμενο του οποίου δημοσίευσε η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", υποστηρίζεται ότι θα χρειαστεί και ... τρίτο πακέτο μέτρων το 2007 για να τεθούν υπό έλεγχο τα ελλείμματα".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την Κυβέρνηση. Είναι η περίοδος κατά την οποία ήδη λαμβάνει και πρόκειται να λάβη σημαντικά διαρθρωτικά μέτρα που προκαλούν αντιδράσεις. Και είναι η περίοδος κατά την οποία δέχεται κατά μέτωπον επίθεση, τόσο από την αξιωματική αντιπολίτευση όσο και από τα περισσότερα ΜΜΕ".

    [10] Δικαιοσύνη

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "είμαστε η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης της οποίας οι κάτοικοι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, κατά το 95%. Ο πολιτισμός και η διαχρονική παρουσία της Ελληνικής Αρχαίας Γραμματείας, αλλά και το οικοδόμημα Ελληνο-χριστιανισμός, ενοχλούν πάρα πολλούς. Είναι αγκάθια για όλα εκείνα τα κέντρα και τα παράκεντρα που επιδίωξή τους είναι η απεμπλοκή των λαών από ιδέες που παράγουν σκέψεις για μία γόνιμη ζωή και ποιοτικό ανέβασμα του πνεύματός των. Που θέλουν τις μάζες άβουλα όντα, χωρίς κανένα ιδανικό και χωρίς στόχο. Οντα που θα έχουν απαλλαγεί από πατρίδες -θρησκείες- οικογένειες, που θα έχουν χάσει κάθε έννοια περί Δικαιοσύνης".

    [11] Αυθαίρετα

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "νέες προθεσμίες για τον διακανονισμό των προστίμων αναμένεται να δώσει στους δικαιούχους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων το ΥΠΕΧΩΔΕ. Στο 50% η έκπτωση σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 80% για τα πρόστιμα ανέγερσης. Από 50 ευρώ η ελάχιστη δόση για όσους υπαχθούν στις νέες ρυθμίσεις".

    [12] Επιδοτήσεις επιχειρήσεων

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "με το σύνθημα "ρίχνουμε λεφτά στην αγορά" ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας έδωσε το στίγμα της πολιτικής του υπουργείου για την ενίσχυση μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων των μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αύξηση των κονδυλίων, μεγαλύτερα ποσοστά δημόσιας χρηματοδότησης, χορήγηση προκαταβολών από τις επιδοτήσεις σε όσους ενταχθούν και διεύρυνση των επιλέξιμων δαπανών".

    [13] Απόσυρση ΙΧ

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ "τα σαραβαλάκια μπαίνουν στο στόχαστρο των συναρμόδιων υπουργείων, που προσανατολίζονται στην καθιέρωση ενός σταθερού πλαισίου κινήτρων για την ανανανέωση του στόλου των Ι.Χ. Το νέο πλαίσιο θα ισχύει από το 2007 και θα θέτει ανώτατο όριο ηλικίας των αυτοκινήτων, πέραν του οποίου θα πρέπει να αποσύρονται, ενώ θα δοθούν στους αγοραστές νέων Ι.Χ. ειδικά κίνητρα".

    [14] Νοσοκομεία ΕΣΥ - Ιδιώτες

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "ιδιώτες μπαίνουν και στον τομέα της περίθαλψης, στα νέα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Η κυβέρνηση σχεδιάζει τη σύμπραξη με ιδιώτες, είτε στη συνολική διαχείριση νέων νοσοκομείων είτε στη λειτουργία τμημάτων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 25 April 2005 - 22:04:42 UTC