Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-07-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/7/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εκδήλωση για αποκατάσταση της Δημοκρατίας
  • [04] Συνέντευξη Λιάνη
  • [05] Νομοσχέδιο για τα εργασιακά-Απεργία
  • [06] Φοροδιαφυγή-Νοθευμένα προϊόντα
  • [07] Κώδικας καλής συμπεριφοράς δημοσίων υπαλλήλων
  • [08] Προσλήψεις στο Δημόσιο
  • [09] Αυξήσεις στα Σώματα Ασφαλείας
  • [10] Ασφαλιστικό-Συντάξεις
  • [11] Φορολογικό σύστημα
  • [12] Σενάριο εκλογών
  • [13] Αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους
  • [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [15] Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/7/2005

    Η συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, η χθεσινή απεργία της ΓΣΕΕ, τα αποτελέσματα των ελέγχων για φοροδιαφυγή, η νοθεία σε ποτά και οι διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 3.617 προσλήψεις χωρίς διαγωνισμό. Νέες θέσεις στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Επίδομα επικινδυνότητας στα Σώματα Ασφαλείας με απόφαση της κυβέρνησης και αύξηση του βασικού μισθού από τον Σεπτέμβριο.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Πικρό μήνυμα για τη ΓΣΕΕ. Οι εργαζόμενοι γύρισαν την πλάτη στον Πολυζωγόπουλο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κομμένα κινητά και τσιγάρα. Αποκάλυψη: Οι εντολές Ανδρεουλάκου στους δημόσιους υπαλλήλους.

    Η ΑΥΓΗ: Τα συνδικάτα σε θέση μάχης για το 8ωρο. Άρχισε χθες στη Βουλή η συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Το μεγάλο φιάσκο των εργατοπατέρων. Μόνο 150 αριστεριστές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πολυζωγόπουλου και συγκεντρώθηκαν χθες έξω από την Βουλή.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Μπόμπες" και δηλητήρια σερβίρονται στα νυχτερινά κέντρα. Πρωτοφανή νοθεία έως και 100% διαπίστωσαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 7 βαθιές πληγές στο ασφαλιστικό. Τα αγκάθια του συστήματος που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

    ΕΘΝΟΣ: Στο κόκκινο Ταμεία και επικουρικές. Συντάξεις: Ανάγκη για έκτακτη ενίσχυση με 700 εκατ. ευρώ μέσα στο 2005.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενώ στην Κύπρο κλαίνε ακόμη χήρες και ορφανά πάνω στους τάφους και για τους αγνοούμενους... Αποκατάσταση της Δημοκρατίας με μοντελάκια και εξώπλατα στο Προεδρικό Μέγαρο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φιάσκο οι κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ και "ΠΑΜΕ" εναντίον του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις που συζητείται στη Βουλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημόσιο: Στο τραπέζι τα 1.200 ευρώ. Κυβέρνηση: Εξετάζεται το αίτημα της ΑΔΕΔΥ για το βασικό μισθό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Άγρια νοθεία σε μπαρ-εστιατόρια. Φοροδιαφεύγουν δύο στα τρία και σερβίρουν "μπόμπες".

    ΕΣΤΙΑ: Αναγκαία τομή στην φορολογία. Η θέσπισις ενιαίου συντελεστού φόρου.

    ESPRESSO: "Δεν είμαι πλούσια χήρα". Η Λιάνη ξεσπά στην "Espresso". Αποκλειστική συνέντευξη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Άτονη η απεργία, σε τελική ευθεία το εργασιακό. Χάνει δυνάμεις η ηγεσία της ΓΣΕΕ. Οξεία ρητορεία από Γ. Α. Παπανδρέου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Επιμένει η φημολογία για εκλογές. Υπέρ ο Μεϊμαράκης, κατά ο Μητσοτάκης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τεστ αντοχής με αυξήσεις έως 2,5%. Νέα μείωση εισοδημάτων για μισθωτούς-συνταξιούχους.

    Η ΝΙΚΗ: Νόμος των εργοδοτών. Δυναμική απάντηση της ΓΣΕΕ για τα εργασιακά.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συνεχίζουμε με νέες δυνάμεις. Επιτυχία σημείωσε η πανελλαδική απεργία.

    TRAFFIC NEWS: Άφησε σημάδια η καλλονή της Βέροιας. Θέμα ημερών η εξιχνίαση.

    Η ΧΩΡΑ: Αναγνώριση βαρέων και ανθυγιεινών. Τα αιτήματα των Σωμάτων Ασφαλείας.

    City Press: Αποχαιρετισμός στο 8ωρο. Προβλήματα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα από τη χθεσινή απεργία.

    METRO: Ραντεβού στη ΔΕΘ. Καυτό φθινόπωρο υπόσχονται στην κυβέρνηση τα συνδικάτα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ακίνητα: φόρος υπεραξίας. Τι αλλάζει στην οικοδομή από το Σεπτέμβριο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θεσσαλονίκη-Ελλάδα των εργαζομένων. Κατά του απάνθρωπου νομοσχεδίου που ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις.

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΕΓΝΑΤΙΑ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Εκδήλωση για αποκατάσταση της Δημοκρατίας

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "όντως μεγάλη γιορτή γίνεται κάθε χρόνο, για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Φέτος, ήταν λαμπρότερη, γιατί πήραν μέρος και εξακόσιοι (600) αντιστασιακοί, για πρώτη φορά. Ο νέος Πρόεδρος, μας συγκίνησε με την αναφορά του στην ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Καλή και η παρουσία των πολιτικών, με πρώτο και καλύτερο το πρωθυπουργικό ζεύγος. Αποκατάσταση της Δημοκρατίας με... μοντελάκια και εξώπλατα στο Προεδρικό Μέγαρο δεν γίνεται".

    [04] Συνέντευξη Λιάνη

    Η Espresso δημοσιεύει συνέντευξη της Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρέου, στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων ότι "όσες φορές προσπάθησα να προσφέρω τον εαυτό μου στο λαό, το αρνήθηκαν με άνανδρο τρόπο. Ξέρω πολύ καλά ότι όσα έμαθα κοντά στον Ανδρέα θα ήταν χρήσιμα για το λαό και τους εργαζομένους και αυτό δεν το ήθελαν ποτέ", λέει με πικρία. "Δεν πρόκειται όμως ποτέ στη ζωή μου να παρακαλέσω αυτούς που δεν ήταν άξιοι της μεγάλης πολιτικής ιστορίας που τους άφησε ο Ανδρέας".

    [05] Νομοσχέδιο για τα εργασιακά-Απεργία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "με την εκτίμηση ότι η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα από την ηγεσία της, η κυβέρνηση προχωρεί στην οριστική ρύθμιση του εργασιακού στη Βουλή και προετοιμάζεται για τον δεύτερο κύκλο αλλαγών, που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής στη ΔΕΘ, αρχές Σεπτεμβρίου. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θεωρεί ότι η χθεσινή απεργία έδωσε τέλος σε μία κρίσιμη πρώτη φάση των συνδικαλιστικών αντιδράσεων, ότι οι κεφαλές της ΓΣΕΕ έχουν απολέσει σημαντική δύναμη στους χώρους των εργαζομένων και ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι σε θέση να εμποδίσει τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις".

    Η City Press γράφει ότι "η κυβέρνηση αποφασισμένη να επιταχύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές παρά τη λαϊκή δυσαρέσκεια που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις με την πολιτική της. Τα "μπάνια του λαού" προσφέρουν πολιτικό και χρονικό περιθώριο στην κυβέρνηση, η πολιτική της οποίας όμως πρέπει να φέρει σχετικά σύντομα θετικό οικονομικό αποτέλεσμα".

    Η Metro σημειώνει ότι "σε κλίμα πολεμικής ετοιμότητας βρίσκονται τα συνδικάτα, υποσχόμενα στην κυβέρνηση ακόμη πιο... καυτό Σεπτέμβριο, με τις κινητοποιήσεις να μεταφέρονται στη συμπρωτεύουσα και τις αντιδράσεις των εργαζομένων να συγχρονίζονται με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ για τα επόμενα βήματα της κυβερνητικής πολιτικής".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "για μια ακόμη φορά αναδείχτηκε σε όλο του το μεγαλείο το χάσμα που χωρίζει τον δημόσιο από τον ιδιωτικό τομέα. Στην χθεσινή απεργία της ΓΣΕΕ ανταποκρίθηκε κατά την πάγια τακτική σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία για μία ακόμη κοπάνα, οδεύοντας προς τις παραλίες".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ προσθέτει ότι "αποτυχημένη η συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, καθώς τους εργατοπατέρες δεν τους ακολούθησαν οι εργαζόμενοι. Την ημέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων της συνομοσπονδίας οι εργαζόμενοι δεν είχαν καμία όρεξη για διαδηλώσεις, καθώς το νομοσχέδιο τους περιφρουρεί τα δικαιώματα. Έκθετοι οι εργατοπατέρες, οι οποίοι δε λένε την αλήθεια στον κόσμο για το εργασιακό".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει μέσα στη Βουλή ότι η κυβέρνηση κλέβει το εισόδημα από ένα εκατομμύριο εργαζομένους με τις ρυθμίσεις που αφορούν στα εργασιακά, τις οποίες κατέθεσε στο Κοινοβούλιο ο αρμόδιος υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος, οι χθεσινές "πολυθρύλητες" κινητοποιήσεις των συνδικάτων εξελίχθηκαν κυριολεκτικά σε φιάσκο, αφού οι συγκεντρώσεις τους και πάρα πολύ μικρές σε όγκο αποδείχθηκαν και άφησαν εκτεθειμένα τα πρωτοκλασάτα στελέχη των κορυφαίων συνδικάτων της χώρας, που διατυμπάνιζαν τη μαζική συμμετοχή και κατακραυγή ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια".

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται ότι "μακρά περίοδο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και συνδικάτων σηματοδοτεί η χθεσινή πανελλαδική απεργία για την υπεράσπιση του οκταώρου. Το επίμαχο νομοσχέδιο συζητείται από χθες στη Βουλή, δέχεται όμως συνεχώς πλήγματα. Η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής εκφράζει ενστάσεις για το αν μπορεί να είναι κρατικός υπάλληλος ο "διαιτητής" που θα διορίζεται προκειμένου να περάσει η "διευθέτηση".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει ότι "η επιτυχία της χτεσινής πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας έστειλε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής αντεργατικής πολιτικής και δημιουργεί προϋποθέσεις για την παραπέρα ενίσχυση των αγώνων. Μαζικές και μαχητικές οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε δεκάδες ακόμη πόλεις σε όλη τη χώρα".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "καθολικό "όχι" στο νομοσχέδιο αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων, είπαν χθες οι εργαζόμενοι, στηρίζοντας την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, τα ποσοστά συμμετοχής στην οποία έφθασαν ακόμη και το 100% σε ορισμένους τομείς όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα ναυπηγεία και τα λιμάνια".

    [06] Φοροδιαφυγή-Νοθευμένα προϊόντα

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "σε νέα γάγγραινα της αγοράς εξελίσσεται η νοθεία των ποτών, πέραν εκείνης της φοροδιαφυγής, που ενδημεί στον χώρο των επιχειρήσεων εστίασης και κέντρων διασκέδασης. Μικτά συνεργεία του ΣΔΟΕ και του Γενικού Χημείου του Κράτους σε πρόσφατους ελέγχους στην Αττική ανακάλυψαν εκτεταμένη νοθεία στα ποτά σε ποσοστό 20-100% των δειγμάτων που ελήφθησαν. Από κοντά και η μεγάλη φοροδιαφυγή στον ίδιο χώρο. Δύο στις τρεις επιχειρήσεις συνελήφθησαν να φοροδιαφεύγουν με ιδιαίτερη "ροπή" στη μη έκδοση αποδείξεων".

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "νεφρική ανεπάρκεια, τύφλωση, καρκίνο και τελικά θάνατο μπορεί να προκαλέσουν τα ποτά "μπόμπες" και οι... δηλητηριώδεις ξηροί καρποί που σερβίρονται στα νυχτερινά κέντρα. ΣΔΟΕ και Γενικό Χημείο του Κράτους διαπίστωσαν πρωτοφανή νοθεία, από 20% ως και 100%, στα πλέον δημοφιλή ποτά (τεκίλα, ρούμι, βότκα και ουίσκι), αλλά το υπουργείο Οικονομικών αποκρύπτει τα ονόματα των νυχτερινών κέντρων που τα διακινούσαν".

    [07] Κώδικας καλής συμπεριφοράς δημοσίων υπαλλήλων

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "κομμένα τα κινητά και τα τσιγάρα εν ώρα εργασίας για τους δημόσιους υπαλλήλους! Αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων, ο Κώδικας Καλής Συμπεριφοράς που θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες από τον υφυπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και αποκέντρωσης κ. Απόστολο Ανδρεουλάκο. Τι άλλο προβλέπει ο οδηγός που εκπονήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Συνήγορο του Πολίτη; Τα τραντζιστοράκια των υπαλλήλων θα ... σιγούν υποχρεωτικά, ενώ και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα χρησιμεύουν μόνο για τις ανάγκες της υπηρεσίας και όχι για ... πασιέντζες ή άλλα δημοφιλή παιχνίδια!".

    [08] Προσλήψεις στο Δημόσιο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "ευκαιρίες για 3.617 θέσεις εργασίας από τις οποίες 1.807 στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ χωρίς εξετάσεις (στη συντριπτική τους πλειονότητα), αλλά και 1.810 από τον ΟΑΕΔ που ανακοινώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, παρουσιάζει σήμερα ο "Α.Τ.". Οι νέες προκηρύξεις αφορούν θέσεις: στα υπουργεία Οικονομίας, Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο ΕΚΑΒ, σε δήμους, σε φορείς του Δημοσίου, στην ΣΣΑΣ και στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (Αθήνας).

    [09] Αυξήσεις στα Σώματα Ασφαλείας

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζου) "στην 'τελική ευθεία' μπαίνει από την κυβέρνηση η ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος των Σωμάτων Ασφαλείας για την αναγνώριση της εργασίας τους ως 'επικίνδυνη', ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει η δέσμευση για έναρξη διαλόγου από το φθινόπωρο για την αύξηση του βασικού μισθού".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "στην τελική ικανοποίηση των αιτημάτων των ένστολων αξιωματικών και των υπαλλήλων της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος θα προωθήσει η κυβέρνηση από τα τέλη του προσεχούς Αυγούστου. Για κάτι τέτοιο άλλωστε δεσμεύτηκε ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης".

    [10] Ασφαλιστικό-Συντάξεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "επτά είναι τα καυτά ασφαλιστικά προβλήματα στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), η οποία παρουσιάζει άλλο ένα σημείο (7+1), τις συνέπειες δηλαδή αυτών των προβλημάτων στη συνολικότερη πορεία της χώρας μας σε κρίσιμους τομείς, όπως της οικονομίας. Σημεία τα οποία αν και είχε κληθεί η προηγούμενη κυβέρνηση να λύσει, δεν τα έλυσε φοβούμενη το πολιτικό κόστος, με αποτέλεσμα σήμερα να δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στο σύστημα".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "με "πάγωμα" επικουρικών συντάξεων και με περικοπή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης από 100.000 συνταξιούχους επιχειρείται να καλυφθούν τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος. Για να καλυφθούν βασικές ανάγκες των Ταμείων χρειάζεται μέχρι το τέλος του 2005 έκτακτη ενίσχυση ύψους 700 εκ. ευρώ".

    [11] Φορολογικό σύστημα

    Η ΕΣΤΙΑ σχολιάζει ότι "η κατάστασης έχει ωριμάσει ώστε να αποτολμηθή και στην Ελλάδα μία πραγματική φορολογική επανάστασης. Αργά ή γρήγορα θα υποχρεωθούμε και εμείς να ακολουθήσομε την σημερινή διεθνή τάση, που θέλει τα φορολογικά συστήματα εξαιρετικά απλά και τους συντελεστές φόρου πολύ χαμηλούς. Είναι καλύτερο λοιπόν, κάτι που ούτως ή άλλως θα εφαρμοσθή και στην χώρα μας, να επισπευσθεί. Η καθυστέρησης υιοθετήσεώς του μόνο κακό θα επιφέρει στην ελληνική οικονομία".

    [12] Σενάριο εκλογών

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι "αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης εξακολουθεί να αποτελεί το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, οι οποίες διαψεύδονται επισήμως από την κυβέρνηση, ωστόσο στο θέμα επιμένει ο γραμματέας του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος με συνέντευξή του στη "Βραδυνή" σημείωσε: "Δεν καταλαβαίνω από πότε η προσφυγή στους πολίτες θεωρείται φόβητρο ή απειλή". Ο πρωθυπουργός φημολογείται ότι θα προχωρήσει μέχρι το φθινόπωρο σε ανασχηματισμό ή εκλογές, καθώς τον τελευταίο καιρό έχει συνεχείς επαφές με στενούς συνεργάτες του, όπως τον υπουργό της Επικρατείας Θοδωρή Ρουσόπουλο, και εξετάζουν τα υπέρ και τα κατά των πιθανών μελλοντικών κινήσεων".

    Η TRAFFIC υπογραμμίζει ότι "στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών επανήλθε τη Δευτέρα ο γραμματέας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας ότι δεν αποτελεί απειλή για την κυβέρνηση η προσφυγή στις κάλπες. Αμεση όμως ήταν και η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, με τον Γιώργο Παπανδρέου να λέει κατά τη συνεδρίαση των συντονιστών ότι το κόμμα του δεν φοβάται τις εκλογές και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ζητά από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να ξεκαθαρίσει τη θέση του".

    [13] Αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "το ενδεχόμενο να καθοριστεί στα 1.200 ευρώ ο βασικός μισθός του νεοπροσλαμβανόμενου υπαλλήλου στο Δημόσιο μελετούν τα υπουργεία Οικονομίας και Εσωτερικών, στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης των επιδομάτων. Εφόσον τελικά υλοποιηθεί η σχετική πρόταση, θα ικανοποιηθεί το αίτημα της ΑΔΕΔΥ, ενώ θα αρθούν οι μισθολογικές ανισότητες. Στο τέλος Αυγούστου αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης".

    Τα ΝΕΑ γράφουν ότι "πενιχρές αυξήσεις μισθών και συντάξεων, που δεν θα ξεπερνούν το 2,5% και θα φαντάζουν φιλοδωρήματα, θα προσφέρει η κυβέρνηση το 2006. Παράλληλα, μηδενικές θα είναι οι αυξήσεις των επιχορηγήσεων προς οργανισμούς, ιδρύματα και ελλειμματικές ΔΕΚΟ, επιτείνοντας το κλίμα εισοδηματικής πίεσης συνολικά στην οικονομία".

    [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τρεις νόμοι-εξπρές για ακίνητα, έργα, πετρέλαιο. Εως τις 12 Αυγούστου το σχέδιο για τις συμπράξεις Δημοσίου - Ιδιωτών".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Με ποια κριτήρια οι τράπεζες θα χορηγούν δάνεια. "Κούρσα" για τα ΔΛΠ από τις μικρομεσαίες".

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στην τελική ευθεία χωρίς αλλαγές το εργασιακό ν/σ".

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ δεν είχε φτάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [15] Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "ασφυκτικά είναι τα χρονικά περιθώρια μέσα στα οποία θα πρέπει να κινηθούν χιλιάδες ελληνικές μικρομεσαίες και άλλες μη εισηγμένες επιχειρήσεις για να προετοιμασθούν και να εφαρμόσουν τα Διεθνή Λογιστικά πρότυπα, έστω και εάν οι σχετικές υποχρεώσεις θα είναι "χαλαρές" για τις μικρομεσαίες".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 27 July 2005 - 22:04:25 UTC