Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-08-01

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/8/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Φορολογία ακινήτων
  • [04] Απεργία φορτηγών
  • [05] Συνταξιοδότηση ανδρών - γυναικών
  • [06] Εμπρησμοί
  • [07] ΛΑΦΚΑ
  • [08] Συμβασιούχοι
  • [09] Προσλήψεις
  • [10] Δημόσια Διοίκηση
  • [11] Ελληνική Οικονομία
  • [12] Βαγγέλης Μεϊμαράκης - Τοπική Αυτοδιοίκηση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/8/2005

    Η φορολογία ακινήτων, η ελληνική οικονομία, οι εμπρησμοί και η απεργία των φορτηγών είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Το κράτος λειτούργησε. Περισσότερες πυρκαγιές, λιγότερα καμένα στρέμματα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): "Μαζεύει" το υδροκέφαλο κράτος ο Πρ. Παυλόπουλος. Τα υπουργεία αποκτούν οργανισμούς.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αναδρομικά 6 ετών στους συνταξιούχους. Ολόκληρο το νομοσχέδιο για τον ΛΑΦΚΑ που ετοίμασε η κυβέρνηση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Χάος στα Λιμάνια, έμφραγμα στην αγορά από την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Προσλήψεις : 2.215 θέσεις σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, οργανισμούς, υπουργεία και Λ.Σ. Εντός των ημερών ξεκινούν οι προκηρύξεις.

    ΕΘΝΟΣ: Νέο παιχνίδι παραπλάνησης για τους συμβασιούχους. Στο φως του υπόμνημα της κυβέρνησης προς το Ευρωδικαστήριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Από σήμερα απεργούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών-ψυγείων και βυτιοφόρων υγρών καυσίμων και... Οι νταλίκες με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Όλες οι αλλαγές στη φορολογία ακινήτων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ακίνητα: Εκτός ΦΠΑ το 70-80% των νέων οικοδομών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Και φωτιές από νέους φόρους. Πάτωσαν τα έσοδα, υπέρβαση στις δημόσιες δαπάνες.

    ΕΣΤΙΑ: Περισσότερες μεταρρυθμίσεις. Σε κρίσιμη καμπή η ελληνική οικονομία.

    ESPRESSO: Εξαφάνιση-θρίλερ πάμπλουτου Αμερικανού. Περίεργη υπόθεση ανοιχτά της Μυκόνου σε κρουαζιερόπλοιο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Επανιδρύουν τη... γραφειοκρατία. Πώς οι 50 ημέρες γίνονται 2 χρόνια.

    TRAFFIC NEWS: Ψάχνουν "πλυντήρια" της Αλ Κάιντα στον Πειραιά. Στο στόχαστρο τρεις ναυτιλιακές εταιρίες.

    Η ΧΩΡΑ: Σπίτια για στρατιωτικούς. Το νέο πρόγραμμα στέγασης.

    City Press: Επιστροφή εμπρηστών και πύρινων καταστροφών.

    Μetro: Κοινοτική εξίσωση. Πιέσεις της ΕΕ για κοινά όρια συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τα "χρυσά" οικόπεδα-σπίτια. Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική: Ευκαιρίες για φτηνά ακίνητα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Έμφραγμα στην αγορά. Φορτηγά-βυτιοφόρα: Απεργία διαρκείας από σήμερα.

    [03] Φορολογία ακινήτων

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "αύξηση αφορολογήτου μείωση συντελεστών για μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολουμένους. Ενιαίος συντελεστής φόρου 25% για τα κέρδη των επιχειρήσεων, κατάργηση επιχειρηματικής αμοιβής. Κατάργηση όλων των ρυθμίσεων για 'περαίωση' εκκρεμών υποθέσεων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "το 'σταυρόλεξο' με τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων είναι έτοιμος να 'λύσει' ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, αυτή την εβδομάδα".

    [04] Απεργία φορτηγών

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "΄Φρένο΄διαρκείας με σοβαρές συνέπειες στην αγορά, τόσο των καυσίμων όσο και των νωπών προϊόντων, βάζουν από σήμερα οι ιδιοκτήτες φορτηγών εθνικών και διεθνών μεταφορών και βυτιοφόρων υγρών καυσίμων, με κύριο αίτημά τους την άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου που έχει έτοιμο το υπουργείο Μεταφορών και το οποίο επιλύει θεσμικά και ασφαλιστικά ζητήματα του κλάδου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "βάζουν τον μήνα μπροστά και τραβάνε χειρόφρενο οι φορτηγατζήδες της χώρας. Αράζουν τ΄αυτοκίνητά τους, πραγματοποιώντας απεργία διαρκείας γιατί δεν τα βρήκαν με την Κυβέρνηση στις εργασιακές σχέσεις".

    [05] Συνταξιοδότηση ανδρών - γυναικών

    Η METRO επισημαίνει ότι "έντονο προβληματισμό προκαλούν στην κυβέρνηση οι πιέσεις της Ε.Ε. - με τη μορφή, μάλιστα, προειδοποιητικής επιστολής - για εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών που εργάζονται στο Δημόσιο και στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς, όπως εκτιμά η Κομισιόν, οι ισχύοντες στην Ελλάδα κανόνες αντιβαίνουν στο κοινοτικό Δίκαιο".

    [06] Εμπρησμοί

    Η CITY PRESS γράφει ότι "μεγάλες πυρκαγιές σε Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, Ζάκυνθο, Αχαΐα, Πρέβεζα και Ιωάννινα. Μετά από χρόνια επιτυχιών στη δασοπυρόσβεση διολισθαίνουν προς τις κακές επιδόσεις του παρελθόντος. Σημαντικές ζημιές στο περιβάλλον, στον τουρισμό και στις καλλιέργειες. Βασικές αιτίες για τις επαναλαμβανόμενες καταστροφές οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι κερδοσκοπικού χαρακτήρα εμπρησμοί και η διαρκής επιβράβευση από το κράτος καταπατητών και αυθαίρετης δόμησης".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτση) "με μπλόκα και συνεχείς περιπολίες, της Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προσπαθούν οι Αρχές να εντοπίσουν έναν ηλικιωμένο πυρομανή, που θεωρείται ύποπτος για τις πολλαπλές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Ανατολική Αττική".

    [07] ΛΑΦΚΑ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "κατά δύο χρόνια περισσότερα θα είναι τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ που δικαιούνται και θα πάρουν οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα, σε σχέση με αυτούς του δημοσίου. Αυτό προβλέπει η τελική ρύθμιση της κυβέρνησης που δημοσιεύει σήμερα η "Α".

    [08] Συμβασιούχοι

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "νέα επιχείρηση παραπλάνησης και εμπαιγμού σε βάρος χιλιάδων συμβασιούχων, αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, στήνει η κυβέρνηση. Προσπαθεί τώρα να "κλείσει" τη δίκη που εκκρεμεί, υποστηρίζοντας με υπόμνημά της ότι τα προβλήματα λύθηκαν".

    [09] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "εντός των ημερών αναμένεται να ξεκινήσει η έκδοση σειράς προκηρύξεων για την κάλυψη κενών θέσεων στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Την ίδια στιγμή χιλιάδες θέσεις προσωπικού "τρέχουν" σε όλη την δημόσια διοίκηση. Μέχρι και τις 2 Αυγούστου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις αιτήσεις για θέσεις τακτικού προσωπικού σε νοσοκομεία, οργανισμούς, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά και για τις 410 θέσεις του ΕΚΑΒ. Ανοιχτές είναι αυτή την περίοδο συνολικά 2.215 θέσεις προσωπικού ενώ μόλις 107 είναι οι νέες προσλήψεις που ενέκρινε η αρμόδια διυπουργική επιτροπή στην Ανώνυμη Εταιρία Μονάδων Υγείας και το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού του ΟΤΕ".

    [10] Δημόσια Διοίκηση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "τέλος στο υδροκέφαλο το κράτος προς όφελος του πολίτη που ταλαιπωρείται σήμερα από το ατελείωτο πήγαινε - έλα, βάζει ο αρμόδιος υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος. Από τον Σεπτέμβριο παράλληλα με την επικύρωση του νέου Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην κατάρτιση των νέων οργανισμών των υπουργείων, ένα θέμα που καρκινοβατεί από το 1994".

    [11] Ελληνική Οικονομία

    ΤΑ ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι "κενό γράμμα αποδεικνύεται η ρύθμιση για διεκπεραίωση υποθέσεων από τις δημόσιες υπηρεσίες εντός 50 ημερών. Η κυβέρνηση την ακυρώνει με σειρά υπουργικών αποφάσεων, οι οποίες προκαλούν καθυστερήσεις έως και δύο ετών στην εξυπηρέτηση των πολιτών".

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "η Ελλάς διέρχεται μία πολύ κρίσιμη καμπή. Μετά από μία 20ετία σοσιαλιστικής διακυβερνήσεως έχασε την ευκαιρία να παρακολουθήση τις προηγμένες χώρες της Δύσεως και κατέστη ουραγός της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Τώρα λοιπόν, με την Κυβέρνηση Καραμανλή έχει την ευκαιρία να κερδίση το χαμένο έδαφος και σταδιακά να βρεθή στην πρωτοπορία των ευρωπαϊκών χωρών. Αρκεί να γίνουν εγκαίρως όλες οι αναγκαίες τομές".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "νομοτέλεια θεωρούν στο οικονομικό επιτελείο την επιβολή ενός δεύτερου πακέτου φόρων (περί τον Οκτώβριο) μετά τον εκτροχιασμό εσόδων και (για πρώτη φορά) δαπανών του Προϋπολογισμού στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Η δημοσιονομική αποτυχία (γιατί η Ανάπτυξη εξακολουθεί να αυξάνεται με υψηλούς ρυθμούς της τάξης του 3,5%) ανάβει φωτιές στην κυβέρνηση για τις ευθύνες. Οι αλληλοκατηγορίες επιτελών των κκ Αλογοσκούφη, Σουφλιά, Δούκα, Ρεγκούζα , Φώλια δίνουν και παίρνουν".

    [12] Βαγγέλης Μεϊμαράκης - Τοπική Αυτοδιοίκηση

    H TRAFFIC αναφέρει ότι "τη δυνατότητα εκλογής δημάρχου ή νομάρχη από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 42% και άνω προαναγγέλλει ο γραμματέας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης και μάλιστα τονίζει ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου και το ενδεχόμενο άμεσης σχετικής νομοθετικής ρύθμισης".

    H ESPRESSO προσθέτει ότι "έντονες πολιτικές "ζυμώσεις" έχει προκαλέσει η δήλωση του γραμματέα της Κ.Ε. της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη να εκλέγονται οι δήμαρχοι και οι νομάρχες από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 42%. Με τη θέση αυτή συμφωνεί και ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος στο συρτάρι του έχει έτοιμο το νομοθετικό "σκελετό" για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 1 August 2005 - 18:12:37 UTC