Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-08-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/8/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Αεροπορικό δυστύχημα
  • [04] Δημήτρης Κοντομηνάς
  • [05] Κυβερνητική Επιτροπή
  • [06] Φοροδιαφυγή
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Φοροδιαφυγή

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/8/2005

    Τα αίτια της πτώσης του μοιραίου αεροσκάφους και τα μέτρα που αποφάσισε να εφαρμόσει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τους έστειλαν στο θάνατο. Αποκαλύψεις- φωτιά για το ιπτάμενο φέρετρο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πετούσε με ρήγμα το Μπόινγκ; Λεπτομέρειες φρίκης αποκαλύπτονται συνεχώς.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Φάντασμα ο μοιραίος πιλότος. Υπήρξε κυβερνήτης στο αεροπλάνο της Helios;

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 15 αγγελούδια στην πτήση θανάτου. Συγκλονιστικές ιστορίες παιδιών-θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

    Η ΑΥΓΗ: Δυστυχήματα low cost... Μόνο στην "ΑΥΓΗ" ο διεθνής κατάλογος.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Οι απατεώνες της "INTERAMERICAN" έφαγαν από Ταξίαρχο 30.000 δρχ! Κλέβανε όλοι στο κλεφτομάγαζο του κλεφτο-Κοντομηνά, ακολουθώντας το παράδειγμά του.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Λουκέτα από την Εφορία στις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν. Μέτρα με "οσμή 1992" για να ενισχυθούν τα δημόσια ταμεία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τα τελευταία δραματικά λεπτά. Άνιση μάχη ζωής με το χρόνο στο πιλοτήριο του μοιραίου Μπόινγκ.

    ΕΘΝΟΣ: Ευρήματα κλειδιά στο πιλοτήριο. Ανθρώπινο χέρι έγραψε το τέλος του Μπόινγκ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το φυσικό αέριο μπαίνει με ταχείς ρυθμούς στην ζωή μας αρχής γενομένης από το Κρατικά Κτίρια και... Ο Σιούφας μας αλλάζει... τα πετρέλαια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αγώνας δρόμου για την Οικονομία. Κινήσεις για να γεμίσουν τα ταμεία του κράτους και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μπλακ άουτ. Αποκαλύψεις και ευρήματα δημιουργούν νέα ερωτήματα αντί να δίνουν απαντήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ξέσπασαν οι... Βρετανοί πιλότοι και ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση Δώστε στοιχεία για να μην τρελαθούμε!

    ΕΣΤΙΑ: Πλημμελής έλεγχος των αεροσκαφών. Συγκλονιστικές καταγγελίες της εφημερίδος "Φιλελεύθερος".

    ESPRESSO: Χρυσάφι στα πόδια Ναζλί - Νίκου. Τρελά ποσά στους ηθοποιούς του "ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ" για μια επίσκεψη στην Ελλάδα. Τους φέρνει σε λίγες μέρες ο Αρναούτογλου!

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ηλεκτρική βλάβη στο αεροσκάφος βλέπει η "Μπόινγκ". Τεχνικοί της εταιρείας αποκλείουν δολιοφθορά.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αδιέξοδο στις έρευνες για το Μπόινγκ. Τα νέα στοιχεία αυξάνουν τη σύγχυση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Διπλή ανάκριση των πιλότων των F-16. Από Εισαγγελία και Επιτροπή Έρευνας.

    Η ΝΙΚΗ: Ουδέν κρυπτόν για τον "Ήλιο". Πλημμελείς οι έλεγχοι για τη συντήρηση των αεροσκαφών.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Το Renegade "κοιμόταν" η κυβέρνηση "προσευχόταν". "Μαύρη τρύπα" 47 λεπτών στην ΥΠΑ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ηθικός αυτουργός η πολιτική "απελευθέρωσης". Αποκαλυπτικά στοιχεία για την αεροπορική τραγωδία.

    TRAFFIC NEWS: Και σενάριο τρόμου. Πράκτορες ψάχνουν για επιβάτες αίνιγμα. 5 αζήτητα πτώματα στο μικροσκόπιο των δύο ξένων κλιμακίων.

    Η ΧΩΡΑ: Ύποπτοι δύο επιβάτες με πλαστά χαρτιά. Παραμένουν αζήτητες πέντε σοροί.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μητροπολιτικός δήμος η Θεσσαλονίκη. Σ' ένα μήνα το νομοσχέδιο στη Βουλή.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Το ΑΧΕΠΑ εκπέμπει σήμα SOS. Στο νοσοκομείο λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης κινδυνεύουν σε περίπτωση πυρκαγιάς ή άλλου ατυχήματος.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Παρά τις τελευταίες τιτλοποιήσεις εσόδων 1,5 δισ. ευρώ της κυβέρνησης. Θα στενάξουμε οικονομικά. Όμως η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη...

    [03] Αεροπορικό δυστύχημα

    H TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι "αντί μέρα με τη μέρα να πέφτει άπλετο φως στο σκοτεινό μυστήριο που πήρε μαζί του 121 ζωές, τόσο τα πράγματα περιπλέκονται, απορρίπτοντας ταυτόχρονα ένα προς ένα τα σενάρια που οδήγησαν στη συντριβή το μοιραίο Boeing 737 της εταιρείας HELIOS".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) διερωτάται αν "προκλήθηκε ρήγμα στο αεροσκάφος εν ώρα πτήσης; Δημιουργήθηκε αυτό κατά τη διάρκεια που ανέβαινε στα 34 χιλιάδες πόδια και παράλληλα έφερνε τοξικά αέρια μέσα στην καμπίνα; Μήπως ο κυβερνήτης αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα ακαριαία σηκώθηκε και δεν επέστρεψε ποτέ; Η πληροφορία ότι κάποιοι κάτοικοι των Μεσογείων είδαν και εντόπισαν κάποια αντικείμενα από το αεροσκάφος πριν από την πρόσκρουσή του στο έδαφος είναι ρεαλιστική; Μάλιστα, όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες παραδόθηκαν κάποια από αυτά τα αντικείμενα σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής;".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "από τη Βρετανία η πρώτη έντονη αντίδραση για το κλίμα που δημιουργείται από όσα διαδίδονται και γράφονται. Δηλώσεις που δεν βγάζουν νόημα και αλληλοσυγκρουόμενες αναφορές επικαλείται η Ένωση Χειριστών της Βρετανίας και ζητεί από τις ελληνικές αρχές να ανακοινώσουν το ταχύτερο τα πρώτα ευρήματα, για να σταματήσουν οι "βλαπτικές εικασίες". Γρήγορη, αλλά και σωστή διερεύνηση ζητεί και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χειριστών Βαγγέλης Σάγος".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "συγκλονιστικά στοιχεία για το αεροσκάφος -φέρετρο έρχονται στη δημοσιότητα. Εκτελούσε δρομολόγια μεταφέροντας καθημερινά εκατοντάδες επιβάτες χωρίς να περάσει από κάποια εναέρια εξέταση, όπως έρεπε. Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ελέγχου Αεροσκαφών Γιουροκοντρόλ, το μοιραίο Μπόινγκ 737 ουδέποτε πέρασε από εναέρια εξέταση από τον Απρίλιο του 2004. Ο Κύπριος Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος επισκέπτεται από χθες την Αθήνα, υποσχέθηκε ότι θα πέσει άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να συμβάλει στις έρευνες για την αποσαφήνιση των συνθηκών της τραγωδίας. Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των συγγενών των θυμάτων, ενώ οι προσωπικές ιστορίες του πληρώματος και των επιβατών της μοιραίας πτήσης σπάνε καρδιές".

    Κατά το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "τα αποκαλυπτικά στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με την εταιρία "ΗΛΙΟΣ" και το καθεστώς ασυδοσίας μέσα στο οποίο λειτουργούσε , επιβεβαιώνουν ότι η αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό με τους 121 νεκρούς, είναι κι αυτή αποτέλεσμα της πολιτικής της "απελευθέρωσης" των αερομεταφορών, της γενικότερης εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών αγαθών και των λαϊκών αναγκών. Μια εγκληματική πολιτική που απειλεί την ασφάλεια και τη ζωή του λαού".

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "η αεροπορική τραγωδία με το "Μπόινγκ 737" της "Ήλιος" φέρνει στην επικαιρότητα το πρόβλημα ασφάλειας των πτήσεων που εκτελούν οι μικρές ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες. Διαφημίζουν "φθηνό εισιτήριο" που συχνότερα απ΄ό,τι οι συμβατικές εταιρείες, οδηγεί τους επιβάτες σε προβληματικές πτήσεις ακόμη και σε πτήσεις θανάτου".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ ισχυρίζεται ότι "εντύπωση κι εύλογα ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι σήμερα ουδείς οικείος έχει αναζητήσει τον Γερμανό πιλότο-φάντασμα, ο οποίος σύμφωνα με την γερμανική ένωση πιλότων δεν διατηρεί στοιχεία για τον πρότερο επαγγελματικό του βίο. Επί μία και πλέον ώρα οι πιλότοι των F-16 που είχαν οπτική επαφή με το μοιραίο αεροσκάφος όπως προκύπτει από τις αναφορές τους δεν είδαν ποτέ και πουθενά τον κυβερνήτη, αλλά τον συγκυβερνήτη σε ακραία κατάσταση".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "δέκα χρόνων ο Μιχάλης, οκτώ η Βασιλική και μόλις πέντε ο Τάσος, πήγαιναν με τους γονείς για διακοπές στους παππούδες τους στην Ελλάδα, αφήνοντας το σπίτι τους στην Εγκωμη, τις κούκλες και τα αυτοκινητάκια τους...".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "συγκλονίζουν και προκαλούν σοκ στην κοινή γνώμη τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το αεροσκάφος - φέρετρο, όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς, της εταιρείας "HELIOS". Τα νέα στοιχεία αναφέρουν ελλιπείς τεχνικούς ελέγχους, αλλά και άδεια πτήσης μόνο μέχρι τα 28.000 πόδια".

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται ότι "πέραν των πραγματικών αιτιών που οδήγησαν στην τραγωδία με το κυπριακό αεροσκάφος, το γεγονός έγινε αφορμή για να αποκαλυφθούν κάποιες πολύ σοβαρές παραλείψεις των Κυπριακών Αρχών. Η κυπριακή εφημερίς "Φιλελεύθερος" προέβη χθες σε συγκλονιστικές καταγγελίες κατά της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου. Ουσιαστικώς απεκάλυψε ότι στην περίπτωση των αεροσκαφών της εταιρείας Ηelios, ο έλεγχος ήταν πλημμελής έως ανύπαρκτος".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "δολοφονική αμέλεια στον έλεγχο ασφάλειας των αεροσκαφών της επέδειξε η εταιρεία "Ηλιος", όπως αποκαλύπτουν επίσημα έγγραφα, ενώ σύμφωνα με έγγραφο της Euro Control το μοιραίο Μπόινγκ της εταιρείας εξετάστηκε και κρίθηκε ότι δεν πληρούσε τις προδιαγραφές του οργανισμού για να εκτελεί πτήσεις στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο. Το αεροσκάφος είχε άδεια να πετά μόνο μέχρι τα 28.000 πόδια, κάτι που παραβίασε, ενώ η εταιρεία "παρέλειπε" να περνά από ελέγχους".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "την ώρα που άρχισαν να κηδεύονται στην Κύπρο τα πρώτα από τα 121 θύματα του μοιραίου "Μπόινγκ" 737, εμπειρογνώμονες της κατασκευάστριας εταιρείας που ήρθαν στην Ελλάδα εξέφραζαν την άποψη -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της "Κ"- ότι μία σύνθετη βλάβη στο ηλεκτρικό σύστημα αποσυμπίεσης-ψύξης οδήγησε στην απώλεια του αεροσκάφους. Οι εκπρόσωποι της "Μπόινγκ" αποκλείουν δολιοφθορά, όπως και την πιθανότητα κατάρριψης του αεροσκάφους".

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "τα νέα αποκαλυπτικά στοιχεία που έρχονται συνεχώς από χθες στη δημοσιότητα, για το τι συνέβη την τελευταία μισή ώρα στο μοιραίο Μπόινγκ, με την παρουσία στο πιλοτήριο ενός ατόμου που επιχειρούσε πιθανώς να το σώσει, δημιουργούν νέα δεδομένα στις έρευνες για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας, καθώς αναιρούν τις αρχικές εκδοχές, δημιουργώντας ταυτόχρονα σύγχυση αναφορικά με το τι πραγματικά συνέβη. Νεκροτομή σε αγοράκι έξι ετών έδειξε μεν ότι κατά την πρόσκρουση το παιδί υπέστη συντριπτικά κατάγματα, ο θάνατός του όμως επήλθε μετά από αυτή".

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ "στις εξαντλητικές ερωτήσεις της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και της Εισαγγελίας απάντησαν οι δύο πιλότοι των F-16, μετά την κατάθεσή τους στις στρατιωτικές αρχές. Παράλληλα ελέγχθηκαν οι πύραυλοι των μαχητικών, καταμετρήθηκαν οι σφαίρες και όλα βρέθηκαν άθικτα, ώστε να δοθεί απάντηση στα σενάρια περί κατάρριψης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σχολιάζει ότι "τα δάκρυα για τα τραγικά θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος άρχισαν να στερεύουν, αλλά τα σοβαρά ερωτήματα για τα αίτια της πτώσης του Μπόινγκ πολλαπλασιάζονται. Χθες γράφτηκε η τελευταία σελίδα του δράματος για την οικογένεια του συγκυβερνήτη Π. Χαραλάμπους, που κηδεύτηκε χωρίς να προλάβει να μιλήσει για όσα είχε καταγράψει στις πτήσεις-θρίλερ με το μοιραίο αεροσκάφος".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "χάσματα λογικής, αντιφάσεις, διαψεύσεις και κατάρριψη εκτιμήσεων που προβλήθηκαν ως αδιαμφισβήτητες αλήθειες συνθέτουν το παζλ - λαβύρινθο γύρω από τα αίτια και τις μυστηριώδεις συνθήκες πτώσης του μοιραίου αεροπλάνου".

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "ανατρέπονται καθημερινά τα στοιχεία για τα πραγματικά αίτια της συντριβής του μοιραίου Μπόινγκ. Αζήτητες παραμένουν στο νεκροτομείο πέντε σοφοί, ενώ δεν έχουν εντοπιστεί και τα πτώματα 3 επιβατών. Δύο από τα θύματα, όπως ισχυρίζονται οι κυπριακές αρχές, ταξίδευαν με πλαστά χαρτιά".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ γράφει ότι "έξαλλος είναι ο Καραμανλής με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, διότι το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών, αν και είχε εγκαίρως ενημερωθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Λευκωσίας ότι κατευθύνεται στο FIR Αθηνών το "Μπόινγκ" της εταιρείας "Helios" με 121 επιβαίνοντες, το οποίο εμφανίζει πρόβλημα επικοινωνίας, η Αθήνα ολιγώρησε για περισσότερο από 45 λεπτά".

    [04] Δημήτρης Κοντομηνάς

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "φέρε μας εξήντα εκατομμύρια δραχμές είχαν πει τα ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ της "INTERAMERICAN" στον Ταξίαρχο κ. Βασίλη - Λεωνίδα Τημενίδη και εμείς "η μεγάλη και σίγουρη Ιντεραμέρικαν" θα σε ασφαλίσουμε και θα σου δίνουμε τόκο, ΕΝΝΙΑΚΟΣΙΕΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ δραχμές το μήνα! Ο άνθρωπος νομίζοντας ότι λύνει οριστικά το οικονομικό του πρόβλημα με την ...ΕΥΚΑΙΡΙΑ (!) που του προσέφεραν ΜΑΖΕΨΕ όλες του τις οικονομίες, δανείστηκε και κάποια λίγα χρήματα που του έλειπαν και πήγε και τα ΚΑΤΕΘΕΣΕ στο ΚΛΕΦΤΟΜΑΓΑΖΟ του λωποδύτη Κοντομήνα!!!!".

    [05] Κυβερνητική Επιτροπή

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των ενεργειακών προβλημάτων αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή".

    [06] Φοροδιαφυγή

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ότι "μέτρα κατά της φοροδιαφυγής με πρώτα την επαναφορά της ποινής του λουκέτου στα καταστήματα και στις επιχειρήσεις που συλλαμβάνονται να μην κόβουν αποδείξεις ή τιμολόγια και της έκπτωσης δαπανών διαβίωσης με αποδείξεις για τους φορολογουμένους - καταναλωτές αποφάσισε η κυβέρνηση για να ενισχύσει τα δημόσια ταμεία. Τα μέτρα αυτά είχαν δοκιμαστεί το 1992 και κρίθηκαν αναγκαία από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομίας για να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα και ειδικά οι εισπράξεις από ΦΠΑ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι " μαχαίρι στις δαπάνες του Δημοσίου αποφάσισαν χθες Αλογοσκούφης - Καραμανλής. Οριστικό το όχι στα αιτήματα υπουργών για παροχές που μετατίθενται για το 2007. Πράσινο φως του πρωθυπουργού για τιτλοποίηση οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 1,7 δισ. ευρώ. Πρόσω ολοταχώς για τη νέα μετοχοποίηση του ΟΤΕ. Και νέο σαφάρι της εφορίας από τον Σεπτέμβριο. Άγριο κυνηγητό στους φοροφυγάδες".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Φορολογική επιτήρηση. Μέτρα για στενότερο έλεγχο των συναλλαγών αποφάσισε η κυβέρνηση".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σκιά πετρελαίου πάνω από τις διεθνείς αγορές. Φόβοι σε ΗΠΑ και Ευρώπη για αναζωπύρωση του πληθωρισμού".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Η ανάπτυξη θα στηριχθεί στις αποκρατικοποιήσεις. Επισπεύδεται η τιτλοποίηση των ληξιπρόθεσμων".

    H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ερχονται σκληρά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής. Επιστρέφουν αποδείξεις αγοράς αγαθών και κλείσιμο επιχειρήσεων".

    [08] Φοροδιαφυγή

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "τρία μέτρα κατά της φοροδιαφυγής υιοθετεί άμεσα η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε: 1) Υποχρεωτική υποβολή των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, ακόμη και εάν είναι μηδενικές ή πιστωτικές. Το μέτρο θα εφαρμοστεί από τον Οκτώβριο, ενώ εξετάζεται σύντομα να καταστεί υποχρεωτική η υποβολή περιοδικών ΦΠΑ ανά μήνα, με κατάργηση της ετήσιας δήλωσης. 2) Ενεργοποίηση του μέτρου αναστολής λειτουργίας επιχειρήσεων, από τρεις ημέρες έως ένα μήνα, αν διαπιστωθεί φοροδιαφυγή 3) Επαναφορά του μέτρου της έκπτωσης φόρου με αποδείξεις για οικογενειακές δαπάνες από το 2006".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 18 August 2005 - 17:40:19 UTC