Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-08-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/8/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
  • [04] Γιώργος Παπανδρέου - ΠΑΣΟΚ
  • [05] Αλέκα Παπαρήγα
  • [06] Νεολαία
  • [07] ΚΕΔΚΕ
  • [08] Επιδότηση μικρών επιχειρήσεων
  • [09] Σώματα Ασφαλείας
  • [10] Δημήτρης Κοντομηνάς
  • [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [12] Ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/8/2005

    Οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση , το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και η ομιλία του προέδρου του είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Οι βάσεις που δίνουν εργασία. Με 1,53 (!) στη Γερμανική Φιλολογία Θεσσαλονίκης.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Οι βάσεις κατά κατηγορία. Ψηλά οι Παιδαγωγικές και οι περιζήτητες Ιατρική, Νομική, Αρχιτεκτονική...

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Δουλειά σε 10.000 ανέργους. Πρωτοποριακή απόφαση από Σιούφα - Παναγιωτόπουλο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φοιτητές με... λευκή κόλλα. Έμειναν εκτός νυμφώνος 48.359 και εισήχθησαν 81.021.

    Η ΑΥΓΗ: Διαλέγουν τις σχολές με τον φόβο της ανεργίας. Τι αποκαλύπτουν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αγκαλιά με τον "Γούκο" ο απατεώνας Κοντομηνάς. Βροχή μηνύσεων και αγωγών από τα θύματα της νέας μεγάλης απάτης της "INTERAMERICAN".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το σκάνδαλο των βάσεων. Με 1,5 στα 20 μπήκε στο Πανεπιστήμιο! Τι αποκαλύπτουν οι εφετινοί βαθμοί εισαγωγής στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στα ΑΕΙ με... 1,53! Τα παράδοξα και τα εξωφρενικά των φετινών βάσεων.

    ΕΘΝΟΣ: Στροφή σε σχολές που "δίνουν δουλειά". Βάσεις: Μέτρησε ο φόβος της ανεργίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Γιώργος Παπανδρέου και τα στελέχη του βρίσκονται στο Λαύριο από χθες και... Ψάχνουν το ΠΑΣΟΚ... που χάθηκε.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: 10.000 νέες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ. Το 60% του προγράμματος αφορά άνεργες γυναίκες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Καλύτερα αστυνόμος παρά... δικηγόρος! Βάσεις: Οι υποψήφιοι προτίμησαν καριέρα και ΑΕΙ - ΤΕΙ της περιφέρειάς τους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πίνακες βάσεων για δουλειά. 14 σελίδες με όλα τα στοιχεία για τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ - ΤΕΙ.

    ΕΣΤΙΑ: Οι "βάσεις" της ισοπεδώσεως. Το απαράδεκτο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

    ESPRESSO: Σε βίλα-φρούριο ο γάμος του Μάκη. Αποκαλύπτουμε την έπαυλη Ραπτόπουλου. Κάμερες, συναγερμοί και ψηλά τείχη θα κρατήσουν μακριά περίεργους και παραβάτες.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τελευταία πράξη μιας αποτυχίας. Θλιβερές περιπτώσεις "επιτυχίας" σε ΑΕΙ εφέτος με βαθμό έως και 1,53! - Απαξίωση και των ΤΕΙ - Ελάχιστη βάση το 10 από το 2006.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Επιλέγουν άμεση αποκατάσταση. Άνοδος βάσεων στις σχολές με γρήγορη επαγγελματική σταδιοδρομία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βάσεις... καριέρας για 81.021 νέους φοιτητές. Αναλυτικοί πίνακες με όλες τις Σχολές.

    Η ΝΙΚΗ: Η ΝΔ θυμίζει ΕΡΕ. Ολομέτωπη επίθεση Παπανδρέου στην κυβέρνηση. Έχει σχέδιο ελέγχου Διοίκησης και Δικαιοσύνης.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: Δημοσκόπηση: Ο Γιώργος... λιάζεται και το ΠΑΣΟΚ καίγεται.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αλληλεγγύη σε Κούβα και Βενεζουέλα. Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα.

    TRAFFIC NEWS: Η Ελένη μιλάει για το διαζύγιο με τον ΑΝΤ1. Η Μενεγάκη έλυσε τη σιωπή της.

    Η ΧΩΡΑ: Τα Σώματα Ασφαλείας: Κέρδισαν βαρέα και ανθυγιεινά. Αυξάνονται οι μισθοί όσων υπηρετούν σε ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική, Λιμενικό.

    Μetro: Μίλησε η αγορά. Το άγχος για επαγγελματική αποκατάσταση καθόρισε τις βάσεις.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στα ΑΕΙ με βαθμό 1,53! Με γραπτά κάτω από τη βάση 15.000 - 16.000 εισακτέοι.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Τιγκάρησαν" οι φύλακες Διαβατών. Ύστερα από τα πρόσφατα σκάνδαλα στη Δικαιοσύνη οι δικαστές της Θεσσαλονίκης εξαντλούν την αυστηρότητά τους.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πρωτοπορία ΥΜΑΘ: Η μεγάλη ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας. Για να γίνει ο παραγωγικός προμαχώνας της χώρας.

    [03] Βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

    Το METRO γράφει ότι "καθοριστικό ρόλο στις προτιμήσεις των υποψηφίων έπαιξε για άλλη μια χρονιά η αγορά εργασίας και η όσο το δυνατόν πιο άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Ενδεικτικά, στα ημερήσια λύκεια παρατηρήθηκε αύξηση των βάσεων εισαγωγής στα Παιδαγωγικά τμήματα, που οφείλεται στην γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση λόγω του ολοήμερου σχολείου".

    ΤΟ ΒΗΜΑ σχολιάζει ότι "διάπλατες και για τους ... αδιάβαστους ήταν και εφέτος οι πύλες των Πανεπιστημίων και των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας, στα αμφιθέατρα των οποίων θα κάθονται από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά φοιτητές και σπουδαστές με βαθμό ... 1,5! Περισσότεροι από 15.000 υποψήφιοι, δηλαδή πάνω από το 1/5 των εισακτέων, πέρασαν με βαθμολογίες κάτω από τη βάση, αποκαλύπτοντας το σκάνδαλο του συστήματος εισαγωγής στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι "η αυλαία ενός ακόμη συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια έπεσε χθες βροντωδώς με την είδηση της επιτυχίας υποψηφίου σε ΑΕΙ (Γερμανική Φιλολογία Θεσσαλονίκης) με το παγκοσμίως αρνητικό ρεκόρ του 1,53 με άριστα το 20! Έτσι, τα συσσωρευμένα προβλήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της διασύνδεσής της με την τριτοβάθμια έρχονται πάλι στο προσκήνιο, με δεδομένο ότι από το 2006 θεσπίζεται όριο εισαγωγής (βαθμός 10 ή 10.000 μόρια), ενώ μειώνονται από εννέα σε έξι τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Είναι ενδεικτικό ότι εάν τα παραπάνω ίσχυαν από εφέτος, τουλάχιστον 16.000 επιτυχόντες σε ΤΕΙ θα έμεναν "εκτός", ενώ θα ετίθετο εν αμφιβόλω η συνέχιση λειτουργίας πολλών τμημάτων ΤΕΙ λόγω έλλειψης σπουδαστών".

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "ο φόβος της ανεργίας σπρώχνει όλο και περισσότερους νέους υποψήφιους να διαλέξουν σχολές που θεωρείται ότι εξασφαλίζουν σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Αυτό το χαρακτηριστικό αναδεικνύεται από τους πίνακες με τις βάσεις εισαγωγής που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "η αγωνία έδωσε τη θέση της σε χαμόγελα χαράς αλλά και σε δάκρυα απογοήτευσης. Από τους χιλιάδες υποψήφιους που διαγωνίστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις κάποιοι είδαν το όνομα τους στις λίστες των επιτυχόντων και κάποιοι άλλοι όχι. Η άνοδος των παραδοσιακών σχολών και αυτών που εξασφαλίζουν γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά και η μικρή πτώση -για πρώτη φορά- τμημάτων του Μετσοβείου Πολυτεχνείου, προκύπτουν από τη δημοσιοποίηση των βάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η μεγαλύτερη άνοδος παρατηρείται στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με 796 μόρια και η μεγαλύτερη πτώση στο τμήμα Πληροφορικής Κύπρου με 782 μόρια".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υπογραμμίζει ότι "σπουδές με σίγουρο μέλλον και προοπτικές για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση επιθυμούν να διασφαλίσουν οι νέοι φοιτητές, κάτι που διαφαίνεται από την διαμόρφωση των φετινών βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίες παρουσιάζουν αυξομειώσεις".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "δυσοίωνες είναι οι προοπτικές για τα επόμενα χρόνια όσον αφορά την εισαγωγή των νέων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, καθώς από του χρόνου κιόλας ένας τεράστιος αριθμός νέων που θα ξεπεράσει στις 65.000 -δηλαδή θα εισάγεται μόνο 1 στους 2 υποψηφίους- θα "εξοστρακισθούν" από την ανώτατη εκπαίδευση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "στις σχολές της "γειτονιάς" τους κατεύθυνε τους υποψηφίους η οικονομική κρίση, ενώ κατά μία εκτίμηση ο νέος νόμος για τις μεταγραφές ευθύνεται για τη διαφαινόμενη στροφή εντοπιότητας στις φετινές δηλώσεις προτίμησης. Κάστρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έπεσαν εν αντιθέσει με τους συγγενείς τους εξ επαρχίας που παρουσίασαν άνοδο βάσεων. Στον επιθανάτιο ρόγχο του το σύστημα της άνευ όρων πρόσβασης, στο στόμιο του οποίου από την επόμενη χρονιά τοποθετείται το φίλτρο της βαθμολογικής βάσης, έβγαλε κοροϊδευτικά τη γλώσσα. Με παραλίγο ... μηδέν -με γενικό βαθμό πρόσβασης μόλις 1,53 με άριστα το 20- εισήχθη ο τελευταίος στη Γερμανική Φιλολογία Θεσσαλονίκης, φαινόμενο που αναλαμβάνει να πατάξει από του χρόνου η καθιέρωση της βάσης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "με ... 1,5 με 2, με 3 στα 20, υποψήφιοι εισάγονται -ευτυχώς για τελευταία χρονιά φέτος- σε πανεπιστημιακές σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Περίπου 16.000, επί συνόλου 81.021 εισακτέων, αποκτούν τη φοιτητική ιδιότητα με βαθμούς κάτω από τη βάση. Οκτώ στους δέκα αποφοίτους του Ενιαίου Λυκείου εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει ότι "με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο διαψεύστηκαν όσα προέβλεπαν προς λαϊκή κατανάλωση, την καθολική πτώση των βάσεων κυρίως στις σχολές του 2ου και 4ου επιστημονικού πεδίου".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "με τη σκέψη προσηλωμένη στην επαγγελματική αποκατάσταση επέλεξαν ξανά Σχολές οι υποψήφιοι. Νέα άνοδος προέκυψε στις Παιδαγωγικές και στις περιζήτητες Ιατρικές και Νομικές Σχολές. Εκτός ΑΕΙ έμειναν 48.359 νέοι".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "πίνακες με συγκριτικά στοιχεία, κυρίως για τις σχολές που οδηγούν σε δουλειά. Η αξία των πτυχίων στην αγορά εργασίας ρύθμισε και φέτος τα των πανελλαδικών. Οι βάσεις στις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ δείχνουν ότι οι υποψήφιοι κατευθύνονται στις σχολές του σίγουρου διορισμού (πχ Παιδαγωγικές ) αλλά και κοινωνικού γοήτρου (Ιατρικές, Νομικές, Πολυτεχνείο)".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "οι "βάσεις" που μετεδόθησαν χθες - σε εθνικό δίκτυο- από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς αποτελούν ελληνικό εφεύρημα. Αποκαλύπτουν τον απίστευτα ισοπεδωτικό χαρακτήρα του εκπαιδευτικού μας συστήματος, που εν τέλει οδηγεί στην αναξιοκρατία και την μετριότητα. Αντί να υπάρχη πραγματική αυτοτέλεια των πανεπιστημίων, ώστε να επιλέγουν εκείνα ποιοι και υπό ποιες προϋποθέσεις θα φοιτήσουν σε αυτά, τα πάντα προσδιορίζονται από ένα κεντρικό γραφειοκρατικό σύστημα εισαγωγής που ισοπεδώνει τα πάντα".

    [04] Γιώργος Παπανδρέου - ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "το Λαύριο διάλεξε ο Γιώργος Παπανδρέου και τα στελέχη του για την διήμερη Σύνοδο του Πολιτικού Συμβουλίου του Κόμματος που άρχισε χθες και κάνει προσπάθεια, ψάχνοντας στην ουσία, να βρει το χαμένο ΠΑΣΟΚ".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κατηγορώντας την πως ακολουθεί πρακτικές που θυμίζουν την ΕΡΕ, στην προσπάθειά της να ελέγξει τα ΜΜΕ τη δημόσια διοίκηση, τη δικαιοσύνη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μοναδικός στόχος της ΝΔ είναι η εξουσία για την εξουσία, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, στην έναρξη της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου".

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 γράφει ότι "περιμένοντας την πλατφόρμα! Αυτή είναι η κρυφή ελπίδα του "πράσινου " στελέχους αυτές τις μέρες, ενόψει και των όσων θα γίνουν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ότι δηλαδή θα εμφανισθεί η πλατφόρμα πολιτικής και στρατηγικής, η οποία θα βγάλει το ΠΑΣΟΚ από την αδράνεια και θα ξεκινήσει η "τελική επίθεση" κατά της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και της ΝΔ. Το ποιος θα παρουσιάσει αυτή την πλατφόρμα είναι το δύσκολο σημείο σε όλο αυτό τον προβληματισμό, αφού τα "πράσινα" στελέχη δεν γνωρίζουν ποιος θα αναλάβει την πρωτοβουλία".

    [05] Αλέκα Παπαρήγα

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ παραθέτει μέρος από τη συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ , "θεωρήσαμε υποχρέωσή μας λίγες ώρες μετά την επιστροφή μας από τη Βενεζουέλα και την Κούβα , να δώσουμε αυτή τη συνέντευξη, γιατί ο σκοπός του ταξιδιού και στις δύο χώρες ήταν η ανταλλαγή εμπειριών γύρω από τα ζητήματα του Κινήματος σε εθνικό και διεθνικό επίπεδο, και η ανάδειξη της αναγκαιότητας έμπρακτης αλληλεγγύης στους λαούς των δύο χωρών, στις κρατικές και επαναστατικές τους δυνάμεις. Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι απλώς μια απλή φραστική διακήρυξη". Έτσι ξεκίνησε χτες την εισηγητική της ομιλία η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε το Κόμμα στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ αμέσως μετά την επιστροφή της αντιπροσωπείας του , από την πολυήμερη επίσκεψη στην Κούβα και τη Βενεζουέλα".

    [06] Νεολαία

    H ESPRESSO υποστηρίζει ότι "το τρίπτυχο "πατρίς-θρησκεία - οικογένεια" απασχολεί τα Ελληνόπουλα! Ακούγεται απίστευτο κι όμως οι νέοι της χώρας μας δεν είναι μόνο κολλημένοι με τα PCs , τα videogames και τα ξενύχτια, αλλά όπως αποδεικνύεται είναι βαθιά προβληματιζόμενα και σκεπτόμενα άτομα που θέλουν να βάλουν το λιθαράκι τους για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Και ενώ η οικογένειά τους είναι το άλφα και το ωμέγα για αυτούς, ο δικός τους γάμος δεν βρίσκεται στα σχέδια καθώς η συντριπτική πλειονότητα δηλώνει κατά του θεσμού. Τα παραπάνω είναι μερικά από τα συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους σε 320 πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας".

    [07] ΚΕΔΚΕ

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του με την προωθούμενη από την κυβέρνηση ρύθμιση για αλλαγές στον τρόπο εκλογής των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων και προτείνει, πρώτον η εκλογή των δημάρχων να γίνεται με τη "μέγιστη πολιτική νομιμοποίηση " του 50% +1 και δεύτερον να ενισχυθεί ο πολιτικός ρόλος των δημοτικών συμβουλίων κατά την εκλογή και κατά τη λειτουργία τους".

    [08] Επιδότηση μικρών επιχειρήσεων

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "πρόγραμμα επιδότησης 10.000 πολύ μικρών επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου για τη μερική απασχόληση ισάριθμων ανέργων (πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας STAGE ) ανακοίνωσαν χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας και ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Π. Παναγιωτόπουλος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "δουλειά για 10 χιλιάδες άνεργους νέους και γυναίκες, προσφέρουν τα υπουργεία Απασχόλησης και Ανάπτυξης , με το νέο "υπερ- πρόγραμμα" του ΟΑΕΔ "Μερική απασχόληση σε μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ εκτιμά ότι "με μια πρωτοποριακή απόφαση οι υπουργοί Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος εξασφαλίζουν δουλειά σε 10.000 ανέργους. Μικρές επιχειρήσεις θα επιδοτούνται για να προσλάβουν υπάλληλους που δεν έχουν δουλειά. Με αυτή την απόφαση εκτός των ανέργων, οι οποίοι πλέον θα έχουν απασχόληση συμφέρει και μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες θα μπορούν πλέον να λειτουργήσουν και στο νέο διευρυμένο ωράριο χωρίς πρόβλημα".

    [09] Σώματα Ασφαλείας

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "την αναπροσαρμογή μισθών, επιδομάτων και συντάξεων από το νέο έτος αποφασίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας. Σταδιακά οι αυξήσεις και άμεσα η υπαγωγή στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Όλο το σχέδιο για τα ποσοστά των νέων μισθολογικών κλιμακίων και οι προτάσεις για έξοδο από την υπηρεσία με πλήρη σύνταξη σε λιγότερα χρόνια".

    [10] Δημήτρης Κοντομηνάς

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "στην INTERAMERICAN του Κοντομηνά δεν έκλεβε μόνο το αφεντικό της, δυστυχώς ένα σωρό από διευθυντάδες, συμβούλους και ασφαλιστές που ' χαν πάρει μυρωδιά τις ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ και το ΚΛΕΨΙΜΟ του ιδιοκτήτη της εταιρίας και της παρέας του, το χαν ρίξει και αυτοί στο ΚΛΕΨΙΜΟ...Και επειδή τα κρούσματα είναι πάρα πολλά σε ολόκληρη τη χώρα φαίνεται ότι αυτό γινόταν με την ...ΕΓΚΡΙΣΗ ή την ΑΝΟΧΗ του αρχιαπατεώνα Κοντομηνά!!! Το λέμε αυτό γιατί οι πιο μεγάλοι ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ που ΕΦΑΓΑΝ τα λεφτά, τον κόπο και τον μόχθο του κοσμάκη ήταν προσωπικοί φίλοι και ανήκουν στο στενό περιβάλλον του Κοντομηνά".

    [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων για προσλήψεις 10.000 ανέργων. Επιδότηση ... ωραρίου".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ερχονται μεγάλες ανατροπές στο λιανικό εμπόριο. Πέντε μεγάλοι όμιλοι ξεκινούν το νέο ωράριο".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ολέθρια η μείωση απορροφήσεων του ΠΔΕ. Σήμα κινδύνου από τους εργολήπτες. Να ενταχθεί ο κατασκευαστικός κλάδος στον Αναπτυξιακό".

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στο στόχαστρο 300.000 υποθέσεις φόρου ακινήτων. Σε πρώτη προτεραιότητα όσες παραγράφονται το 2005".

    [12] Ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "σημαντική ενίσχυση στις εμπορικές επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι τρία άτομα δίνει η κυβέρνηση με επιδοτούμενο πρόγραμμα μερικής απασχόλησης του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα, που ανακοινώθηκε χθες από τους υπουργούς Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα και Απασχόλησης Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ Γιώργο Βερναρδάκη είναι προϋπολογισμού 48.280.000 ευρώ και προβλέπει την επιδότηση του εργοδότη κατά 40% για την πρόσληψη 10.000 ανέργων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 26 August 2005 - 20:54:04 UTC