Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-11-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/11/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Κυβέρνηση - Κ. Καραμανλής
  • [04] Αγροφυλακή
  • [05] Οι "συνεντεύξεις" του ΠΑΣΟΚ
  • [06] Γαλλία
  • [07] Συντάξεις
  • [08] ΔΕΚΟ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7/11/2005

    Η εξέγερση των μεταναστών στη Γαλλία, οι αποκαλύψεις στο βιβλίο του Κώστα Σημίτη και οι συντάξεις το 2006 είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): "Ανοίγει" το Μάρτιο η Αγροφυλακή. Εξαγγελίες Μαρκογιαννάκη από τα Χανιά.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Όργιο με υπερωρίες-"μαϊμούδες" στις ΔΕΚΟ. Το ΠΑΣΟΚ τις μοίραζε στους βολεμένους του Δημοσίου ενώ τις απέκλειε από τον ιδιωτικό τομέα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τι απαντώ στον Σημίτη για τα Ιμια. Ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Λυμπέρης, κατηγορεί τον τέως πρωθυπουργό για "επιλεκτική μνήμη" στο βιβλίο του.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αφορμή για εκλογές ψάχνει ο Καραμανλής. Ο Πρωθυπουργός δεν υποκύπτει σε πιέσεις ούτε εκβιάζεται από οικονομικά συμφέροντα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πράσινες" συνεντεύξεις και απύθμενη υποκρισία. Ιδού πώς διόριζε το ΠΑΣΟΚ ημετερους έως τις εκλογές.

    ΕΘΝΟΣ: Εφιάλτης στο δρόμο για ανασχηματισμό. Έκρηξη δυσαρέσκειας βουλευτών φοβάται ο Καραμανλής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Καραμανλής βλέπει το τυρί βλέπει και τη φάκα. Κλείνει τα αυτιά του στις σειρήνες που τον προτρέπουν για συντονιστή και ανασχηματισμό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ο Γιώργος φταίει για την ήττα. Έκθετο αφήνει τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Κ. Σημίτης στο βιβλίο του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο λαός θυμάται ακόμη... Μήνυμα από τους πολίτες στην αντιπολίτευση. Δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οι "άθλιοι" εφιάλτης της Ευρώπης. Ντόμινο εξεγέρσεων φοβούνται και σε άλλες χώρες.

    ΕΣΤΙΑ: Εθνικό ατόπημα από τον κ. Σημίτη. Οι αποκαλύψεις του βιβλίου του εξυπηρετούν τους Τούρκους.

    ESPRESSO: Οι σεξουαλικές διαστροφές του Καλούση. Συγκλονιστικές περιγραφές μέσα από τις καταθέσεις.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ψίχουλα στις συντάξεις λόγω ΛΑΦΚΑ. "Συμψηφίζουν" αυξήσεις και αναδρομικά.

    TRAFFIC NEWS: Ποιους επώνυμους δικηγόρους θα κάψουν Καλούσης -Μπουρμπούλια. Βγάζει βιβλίο ο προφυλακισμένος δικαστής.

    Η ΧΩΡΑ: Κουκουλώνει η κυβέρνηση όλα τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ. Τι πιστεύει το 76% του λαού για τη διαπλοκή.

    City Press: Μηνύματα από τη Γαλλία. Οι πολυήμερες εκτεταμένες ταραχές αναδεικνύουν τη δυσκολία κοινωνικής ενσωμάτωσης των μουσουλμάνων.

    METRO: Ανησυχία για "επιδημία". Επικίνδυνο σύμπτωμα για την Ευρώπη οι ταραχές στη Γαλλία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ιός ανεργίας θερίζει τους γιατρούς. Θεσσαλονίκη: Ένας στους πέντε χωρίς δουλειά.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Φυλακές ντροπής και αίσχους. Διαβατά: Αυστηρώς ακατάλληλες οι συνθήκες κράτησης.

    [03] Κυβέρνηση - Κ. Καραμανλής

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "υπό το φόβο των αρνητικών αντιδράσεων σε επιμέρους σημεία του προϋπολογισμού, ο πρωθυπουργός μεταθέτει τον ανασχηματισμό μετά τα Χριστούγεννα, ενώ τα αρνητικά μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις φρενάρουν όποιες σκέψεις για πρόωρες εκλογές".

    H ESPRESSO σημειώνει ότι "....όλοι ωστόσο συμφωνούν ότι δεν θα πρέπει ο ανασχηματισμός να περιοριστεί σε πρόσωπα, ώστε να είναι "ίδια γεύση" και απλώς να αποκλιμακωθεί η πίεση για κάποιους μήνες, αλλά να είναι δομικός και σαρωτικός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις "καραμπόλες" που θα γίνουν και τις πολιτικές ισορροπίες που θα διαταραχθούν. Οι πιο ψύχραιμοι πάντως υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές σε πρόσωπα που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός είναι περιορισμένες όσον αφορά τα λαμπερά ονόματα, υπονοώντας ότι ο κυβερνητικός "πάγκος" διαθέτει δύο αλλαγές, την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "καμπανάκι κινδύνου και προβληματισμού για τον ρόλο της κυβέρνησης απέναντι στα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Άφαντοι οι περισσότεροι υπουργοί".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "αποφασισμένος να μην διστάσει να προσφύγει ακόμη και στην λαϊκή ετυμηγορία προκειμένου να αποκρούσει τα παντός είδους συμφέροντα που επιχειρούν, για ίδιον όφελος, να βάλουν εμπόδια στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, είναι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση πως ούτε ο ίδιος, ούτε η κυβέρνηση πρόκειται να υποκύψουν σε κανενός είδους πίεση, ούτε να παρεκκλίνουν από την μεταρρυθμιστική πορεία που έχουν χαράξει".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, στον "κυβερνοχώρο" αλλά και ευρύτερα μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, φαινομενικά δείχνουν έναν πρωθυπουργό αμήχανο αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Χαμογελά με σημασία, όταν προτείνουν εκ του μακρόθεν, την ανάθεση συντονιστή του Κυβερνητικού έργου. Γιατί, ως Καραμανλής , βλέπει το τυρί, βλέπει και τη φάκα. Σαν πρόταση φαίνεται ορθή, διότι απαλλάσσει τον ίδιο από τις σκοτούρες του συντονισμού, δεν είναι όμως ευχάριστη για τον ίδιο".

    Κώστας Σημίτης υποστηρίζει ότι "χωρίς να κάνει ούτε λόγο για διαφθορά και διαπλοκή, όροι που "άνθισαν" κατά των ημερών του, αλλά και χωρίς επί της ουσίας να κάνει την αυτοκριτική του, ο Κώστας Σημίτης, στο νέο του βιβλίο "Πολιτική για μια δημιουργική Ελλάδα" εξαντλεί την αυστηρότητά του στις πολιτικές συγκυρίες που "δούλεψαν" στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο, χωρίς την ανάληψη εκ μέρους του καμίας ευθύνης, πολιτική ή προσωπικής".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "διαβάζοντας κανείς τα αποσπάσματα για την κρίση των Ιμίων στο βιβλίο του κ. Σημίτη- που κυκλοφορεί σήμερα- ομολογουμένως καταπλήσσεται με την ανευθυνότητα του πρώην πρωθυπουργού. Όχι τόσο διότι προσπαθεί να αποσείση τις ευθύνες του και να τις επιρρίψη εξ ολοκλήρου στην στρατιωτική ηγεσία της χώρας, όσο διότι αποκαλύπτει λεπτομέρειες που είναι ανεπίτρεπτο να διατυπώνονται από πρώην πρωθυπουργό".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "στον Γιώργο Παπανδρέου "χρεώνει" την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2004 ο Κώστας Σημίτης. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος στο βιβλίο του "Πολιτική για μια δημιουργική Ελλάδα 1996-2004" που παρουσιάζεται μεθαύριο Τετάρτη στο Μουσείο Μπενάκη, θεωρεί υπεύθυνο τον Γ. Παπανδρέου για την ήττα του 2004".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "οργισμένος φέρεται να είναι με τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Χρήστος Λυμπέρης, για τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει το βιβλίο του με τίτλο "Πολιτική για μια δημιουργική Ελλάδα" τη στάση του αρχηγού του Στρατεύματος το δραματικό βράδυ της 30ής προς 31η Ιανουαρίου 1996, όταν οι Τούρκοι αποβίβασαν ομάδα κομάντος στην ελληνική νήσο Ιμια".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "ο πρώην πρωθυπουργός χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για λάθη και παραλείψεις των κυβερνήσεων και σε μια επίδειξη πολιτικής αυταρέσκειας φτάνει στο σημείο, εμμέσως πλην σαφώς να επιρρίπτει ευθύνες για την ήττα στις εκλογές του Μαρτίου του 2004 ακόμη και στον Γιώργο Παπανδρέου ,τον οποίο έχρισε διάδοχό του, επειδή δεν προέβαλε το έργο του κατά την προεκλογική περίοδο".

    [04] Αγροφυλακή

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται ότι "την εκτίμηση ότι μέχρι το Μάρτιο θα αρχίσει να λειτουργεί η νέα υπηρεσία της Αγροφυλακής έκανε το Σάββατο από τα Χανιά ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης".

    [05] Οι "συνεντεύξεις" του ΠΑΣΟΚ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "την υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκαλύπτει σήμερα η "Βραδυνή" η οποία φέρνει στο φως ένα ντοκουμέντο για τον τρόπο με τον οποίο γίνονταν οι προσλήψεις στο Δημόσιο επί ΠΑΣΟΚ, αλλά και μια απόδειξη για τη συρροή ημετέρων στο Δημόσιο πριν από τις εκλογές".

    [06] Γαλλία

    Η City Press γράφει ότι "οι πολυήμερες εκτεταμένες ταραχές αναδεικνύουν τη δυσκολία κοινωνικής ενσωμάτωσης των μουσουλμάνων. Αποδεικνύεται ότι η μεταναστευτική πολιτική του χαμηλού εργατικού κόστους έχει τεράστιο κοινωνικό κόστος. Οι πολιτικοί διαχειρίζονται το πρόβλημα που δημιούργησαν χωρίς να μπορούν να το λύσουν. Η κατάργηση από το 2002 της συστηματικής αστυνόμευσης σε επίπεδο γειτονιάς οδήγησε στην επιδείνωση της κρίσης. Η κυβέρνηση της Γαλλίας πιο κοντά στα έκτακτα μέτρα και η κοινή γνώμη της χώρας ακόμη πιο μακριά από την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Πρωτοβουλίες του Προέδρου Σιράκ για "άμεση αποκατάσταση της τάξης".

    Η METRO σημειώνει ότι "συναγερμό στη Γαλλία αλλά και έντονη ανησυχία και προβληματισμό σε όλη την Ευρώπη έχουν προκαλέσει οι μεγάλες ταραχές που εδώ και 11 ημέρες συγκλονίζουν το Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "φόβοι για επέκταση και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες της εξέγερσης των αποκλεισμένων παιδιών των μεταναστών εκφράζονται από πολιτικούς και ΜΜΕ. "Είναι ζήτημα χρόνου", προειδοποιεί ο Ρομάνο Πρόντι, χαρακτηρίζοντας τα προάστια της Ιταλίας "ανθρώπινη τραγωδία". Η "εξαγωγή" δεν μπορεί να αποκλεισθεί, δηλώνει η υπουργός Ενσωμάτωσης της Γερμανίας. Η γαλλική κυβέρνηση βλέπει ανήμπορη την επέκταση της εξέγερσης σε πάνω από 15 πόλεις. Ο Σιράκ επιμένει ότι "απόλυτη προτεραιότητα" έχει η αποκατάσταση της τάξης, ενώ την παραίτηση του υπ. Εσωτερικών Σαρκοζί δεν εγκρίνει το 57% των Γάλλων".

    [07] Συντάξεις

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "αυξήσεις-ψίχουλα θα δώσει το 2006 η κυβέρνηση στους συνταξιούχους όχι μόνο λόγω της λιτότητας αλλά και λόγω των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ. Με αυτό το επιχείρημα οι προτεινόμενες από το υπουργείο Απασχόλησης αυξήσεις 6% θα γίνουν 3,5%".

    [08] ΔΕΚΟ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "πρωταθλητές στις ακριβές υπερωρίες του νόμου 2874/2000 που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, αναδείχθηκαν τελικά οι μεγάλες ΔΕΚΟ, σε αντίθεση με επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες σε πάμπολλες περιπτώσεις προτίμησαν να κρύβουν την υπερωριακή απασχόληση παρά να την χρυσοπληρώνουν".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 7 November 2005 - 22:19:29 UTC