Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-02-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/2/2006
  • [02] Βουλή
  • [03] Απεργίες
  • [04] Προσλήψεις
  • [05] Θεόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου
  • [06] Δημοτικές εκλογές
  • [07] Συνδικάτα
  • [08] ΠΑΣΟΚ
  • [09] Σάββας Τσιτουρίδης

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/2/2006

    Η χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την ανεργία, κυριαρχεί στην ειδησεογραφία του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Να δώσουν μερτικό από τα κέρδη τους οι Τράπεζες. Η κυβέρνηση υπέρ των τραπεζικών. Το μήνυμα έστειλε στους τραπεζίτες ο Σ. Τσιτουρίδης.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Τρεις άξονες Καραμανλή για την ανεργία. Σαφέστατος ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μοιράστε από τα κέρδη σας στους εργαζόμενους. Προτροπή Καραμανλή από τη Βουλή προς τους επιχειρηματίες.

    Η ΑΥΓΗ: Οι νέοι στο απόσπασμα της ανεργίας. Αποκαλυπτική η συζήτηση χθες στη Βουλή που έγινε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στο σκαμνί για κακούργημα Γιάννα και Θόδωρος. Μπράβο στη Δικαιοσύνη που τόλμησε.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το ΠαΣοΚ ξυπνάει... Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό καθώς μεταβάλλεται η λαϊκή βούληση. Πού οδηγούν οι νέες δημοσκοπήσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μήνυμα σε ΣΕΒ, τραπεζίτες. Συνεννόηση και σύνθεση ζήτησε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

    ΕΘΝΟΣ: Παγώνουν 5.753 προσλήψεις. Παυλόπουλος - Μαριέττα κρατούν σε ομηρία 100.000 νέους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μετά την πρωινή συνάντηση με το νέο Γενικό Γραμματέα, ο πρωθυπουργός είχε και βραδινή "μονομαχία" με τον Γιώργο Παπανδρέου και: Χθες στη Βουλή ο γιος του Αλέκου με "αλεξίσφαιρο" γιλέκο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Καραμανλής: Ώρα ευθύνης για όλους, κόμματα, συνδικάτα, επιχειρήσεις, ακόμη και για τις τράπεζες. Και επίθεση εναντίον ΠΑΣΟΚ για τη συγκάλυψη των σκανδάλων του Χρηματιστηρίου και των ελληνοποιήσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις 1.804 στο Δημόσιο, 500 στην Πυροσβεστική.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νέος Γιώργος. Ίδιος Κώστας. Βουλή: Οι υποκλοπές έκλεψαν τη... συζήτηση για την ανεργία.

    ΕΣΤΙΑ: Τολμηρότερα μέτρα κατά της ανεργίας. Ο πρωθυπουργός παρεδέχθη την έκταση του προβλήματος.

    ESPRESSO: Τα ντοκουμέντα της απάτης. Τα πλαστά έγγραφα για την περιουσία των 3,3 δισ. δολαρίων. Στο σκαμνί για κακουργήματα Γιάννα - Θεόδωρος.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δριμεία επίθεση Κ. Καραμανλή εναντίον ΠΑΣΟΚ. Το κατηγόρησε για "ανευθυνότητα" σε οικονομία, απεργίες, υποκλοπές.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Νέες θέσεις εργασίας ... ζήτησε ο Κ. Καραμανλής ως αποτέλεσμα των υψηλών κερδών. Την ευθύνη των επιχειρήσεων για την ανεργία ανέδειξε ο πρωθυπουργός.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βόμβες Γιώργου. Σκληρό κατηγορώ για τις υποκλοπές.

    Η ΝΙΚΗ: Η κοινωνία δεν επιστρατεύεται. Προσωπικές ευθύνες σε Καραμανλή από Παπανδρέου.

    PRESS time: Παρελθόν τα μεσάνυχτα ο Θέμος από τον ALPHA. "Όλα" έχουν το τέλος τους. Έχει έτοιμη μεταγραφή και γι' αυτό εξέθετε το σταθμό λένε στην Κάντζα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές. Δυναμικά μπροστά και στην Αθήνα.

    Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Για κακούργημα παραπέμπονται Θεόδωρος - Γιάννα. Ποινική δίωξη εις βάρος της οικογένειας Αγγελοπούλου για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία.

    TRAFFIC NEWS: Σύλβια, βρες μου ένα νεφρό για να σωθεί η κόρη μου. Δραματική έκκληση στη Δεληκούρα για 14χρονη.

    Η ΧΩΡΑ: 1.200 προσλήψεις σε Δημόσιο - ΕΛΓΑ - ΙΚΑ. Όλες οι νέες προκηρύξεις και διαγωνισμοί.

    City Press: Αλλαγή στάσης της κυβέρνησης υπέρ των κλαδικών συμβάσεων.

    Μetro: "Λαβωμένα" τα συνδικάτα. Έρευνα για την προσφορά και την αξιοπιστία των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Να προστατευθεί το άσυλο από... πανεπιστημιακούς. Ενόψει πρυτανικών εκλογών καθηγητές και φοιτητές θέτουν προ των ευθυνών όλους τους συναρμόδιους για τα κρούσματα βίας στο ΑΠΘ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Φαινόμενα-μάστιγες των καιρών. Βία και ...ανεργία! Ως πότε θα ζούμε σε κοινωνία των άκρων;

    [02] Βουλή

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "σκληρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ανεργία".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "θερμή συζήτηση χθες στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για την ανεργία, με πρωτοβουλία του ΣΥΝ. Με νέο, πιο επιθετικό πρόσωπο ο Γ. Παπανδρέου. Στα γνωστά χνάρια της "νέας διακυβέρνησης" ο Κ. Καραμανλής, οξείς η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλ. Αλαβάνος".

    Τα ΝΕΑ γράφουν ότι "τρεις βόμβες για τις υποκλοπές έριξε χθες στη Βουλή ο Γ. Παπανδρέου κατηγορώντας τον Κ. Καραμανλή ότι "συγκαλύπτει το μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά τη μεταπολίτευση".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "μήνυμα προς τις επιχειρήσεις με μεγάλη κερδοφορία να δώσουν μέρος των κερδών τους στους εργαζομένους τους απέστειλε ευθέως χθες από τη Βουλή ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "συναγερμό για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα στον χώρο των νέων, όπου έχει φθάσει το 18,8% (αρνητικό ρεκόρ μεταξύ των χωρών-μελών της ευρωζώνης), ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος κατά την συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, που έγινε με δική του πρωτοβουλία χθες στη Βουλή".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ προσθέτει ότι "σε τρεις άξονες κινείται η πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα κρίνονται θετικά. Όπως είπε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός, στην προ ημερησίας συζήτηση με πρωτοβουλία του ΣΥΝ, το φαινόμενο καταπολεμείται με την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, την παροχή κινήτρων για επενδύσεις και τη στήριξη, μέσω παροχών, της απασχόλησης".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "σε οξύτατη αντιπαράθεση εφ' όλης της ύλης μεταξύ του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου εξελίχθηκε η χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την ανεργία των νέων".

    Ο ΛΟΓΟΣ ισχυρίζεται ότι "την ευθύνη των επιχειρήσεων ανέδειξε χθες ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, κατόπιν πρωτοβουλίας του Συνασπισμού με θέμα την ανεργία των νέων".

    Η Press Time υπογραμμίζει ότι "έκρηξη προκάλεσε στη Βουλή η ευθεία καταγγελία του Γιώργου Παπανδρέου ότι ο πρωθυπουργός συγκάλυψε το σκάνδαλο των υποκλοπών, στη χθεσινοβραδυνή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την ανεργία των νέων. Ο Κώστας Καραμανλής, πέρασε στην αντεπίθεση και δεν δίστασε να πει ότι η συγκάλυψη είναι ταυτισμένη με το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ και ότι θύμα του σκανδάλου των υποκλοπών ήταν ο ίδιος και μέλη της κυβέρνησης".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "με μια αποστροφή του λόγου του, που δεν αφορούσε μόνο στα πρόσφατα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στα λιμάνια της χώρας, αλλά στη συνολικότερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, σχολίασε χθες το βράδυ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου την αυταρχική, αδιάλλακτη και αλαζονική στάση που επιδεικνύει έναντι των εργαζομένων η κυβέρνηση".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία μετά από περίπου δύο χρόνια, δεν μοιάζουν να απασχολούν ιδιαίτερα την Κυβέρνηση, η οποία "εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού", σύμφωνα με τα λεγόμενα του αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Ε. Αντώναρου. Στην άλλη πλευρά της όχθης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου κατέβηκε χθες στη Βουλή με διαφορετικό "αέρα" λόγω δημοσκοπήσεων, αλλά εκεί συνάντησε... τον γιο του Αλέκου με "αλεξίσφαιρο" γιλέκο".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "...Παράλληλα όμως, ο κ. Καραμανλής ετόνισε ότι οσάκις η Κυβέρνησις προβαίνει σε μεταρρυθμίσεις για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, εγείρονται αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και τους συνδικαλιστές. Εκάλεσε λοιπόν τα κόμματα να παραμερίσουν τον λαϊκισμό και να συνδράμουν την κυβερνητική προσπάθεια περιορισμού της ανεργίας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "μήνυμα προς τον ΣΕΒ και τις τράπεζες ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν μερίδιο από τα κέρδη απηύθυνε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής προσδίδοντας το στίγμα της πολιτικής της κυβέρνησης, αυστηρά προσηλωμένης στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει ανάγκη ο τόπος".

    Η Espresso υποστηρίζει ότι "με τον αέρα της πρόσφατης δημοσκόπησης κινήθηκε χθες στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για "ακρότητες και λαϊκισμό". Πάντως η χθεσινή συνεδρίαση θύμισε παλιές καλές κοινοβουλευτικές μέρες".

    [03] Απεργίες

    Η Traffic News επισημαίνει ότι "απεργιακός πυρετός σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα. Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με βασικά αιτήματα την προστασία των συμβάσεων και τη χορήγηση ουσιαστικών αυξήσεων".

    [04] Προσλήψεις

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την εβδομάδα οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για νέες θέσεις όλων των κατηγοριών στο ΙΚΑ, το ΕΣΥ , τον ΟΕΚ, τον ΕΛΓΑ και σε διάφορους οργανισμούς και ασφαλιστικά ταμεία".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "φρένο σε 93 διαγωνισμούς βάζει το ΑΣΕΠ μέχρι να λυθεί ο γρίφος, ποιοι φορείς θα χορηγούν στους υποψηφίους πιστοποιητικά γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "τρέχουν" οι προθεσμίες για την πρόσληψη 1.647 μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων στο Δημόσιο, ενώ εγκρίθηκαν άλλες 157 νέες θέσεις. Υπό έκδοση είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατάταξη 500 μόνιμων πυροσβεστών".

    [05] Θεόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "αντιμέτωποι με κατηγορίες που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος, βρίσκονται από χθες ο Θεόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου αλλά και οι δικηγόροι τους, Απόστολος και Σταύρος Γεωργιάδης".

    Η εφημερίδα Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ εκτιμά ότι "ως "βόμβα μεγατόνων" με άμεση επίπτωση στις εγχώριες - και όχι μόνο - επιχειρηματικές ισορροπίες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άσκηση ποινική δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, εναντίον του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου".

    [06] Δημοτικές εκλογές

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "δυναμικά μπροστά προχωρούν οι δυνάμεις που συσπειρώνονται αγωνιστικά για να δώσουν και την πολιτική μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών τον ερχόμενο Οκτώβρη".

    [07] Συνδικάτα

    H METRO σημειώνει ότι "σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της RASS που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εκπομπής "προσκήνιο" του Γιάννη Πολίτη στη ΝΕΤ, η συντριπτική πλειοψηφία (87,1%) εκτιμά ότι τα συνδικάτα είναι ταυτισμένα με πολιτικά κόμματα, γεγονός που ένα ποσοστό 87,6% κρίνει αρνητικό για τις διεκδικήσεις υπέρ των εργαζομένων".

    [08] ΠΑΣΟΚ

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "σε κατάσταση ευφορίας και αισιοδοξίας βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ καθώς τα μηνύματα από την τελευταία δημοσκόπηση δείχνουν αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών . Στη Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζονται πλέον για ολική επαναφορά καθώς και τα δεδομένα των κρυφών δημοσιοποιήσεων εμφανίζουν ραγδαία πτώση της ΝΔ".

    [09] Σάββας Τσιτουρίδης

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "ένα βήμα πιο πέρα από τις αρχικές προτροπές προς τους τραπεζίτες για διάλογο με τους τραπεζικούς υπαλλήλους έκανε χθες η κυβέρνηση, παρέχοντας αμέριστη στήριξη στους εργαζόμενους και εν προκειμένω τους τραπεζικούς "να διεκδικούν το μερτικό τους από τα κέρδη των τραπεζών". Ο υπουργός Απασχόλησης όσο και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλαν μήνυμα στους τραπεζίτες για εκκίνηση διαλόγου με την ΟΤΟΕ στο θέμα της συλλογικής σύμβασης".

    H CITY PRESS γράφει: "ο υπουργός Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης εκφράζει τη νέα, πιο ήπια κυβερνητική γραμμή. Ζητάει να διαπραγματευτούν με την ΟΤΟΕ για να μοιραστούν με τους εργαζόμενους τα κέρδη - ρεκόρ. Το μεγάλο προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στην Αττική που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι επηρεάζει το σχεδιασμό στο Μαξίμου".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 28 February 2006 - 21:04:43 UTC