Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-03-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/3/2006
  • [02] Δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας
  • [03] ΓΣΕΕ- ΣΕΒ
  • [04] Θ. Ρουσόπουλος
  • [05] ΑΕΙ
  • [06] Συντελεστής Δόμησης
  • [07] Υποκλοπές
  • [08] Eurostat
  • [09] Ακίνητα
  • [10] Ολυμπιακή
  • [11] Πανωτόκια

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/3/2006

    Ο νέος Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας, η συνάντηση ΓΣΕΕ - ΣΕΒ, που επίκειται σήμερα , οι υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και η Ολυμπιακή Αεροπορία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέος Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας. Αλλάζει νοοτροπίες δεκαετιών στη Δημόσια Διοίκηση.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Δεν εφαρμόζουν το νόμο για τα πανωτόκια. Όλες οι τράπεζες εκτός της ΑΤΕbank κοροϊδεύουν τον κόσμο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τι αλλάζει σε προαγωγές, άδειες, μετατάξεις. Καινοτόμος και προοδευτικός ο νέος Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας.

    Η ΑΥΓΗ: Απομονωμένος ο ΣΕΒ, ενισχυμένη η ΓΣΕΕ. Σήμερα η κρίσιμη διαπραγμάτευση για τη σύμβαση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αυξήσεις 7,5% ζητάει η ΓΣΕΕ για να μη γίνει η Ελλάδα... Γαλλία. Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης των συνδικαλιστών με τον ΣΕΒ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Μας κοροϊδεύετε!... Έγγραφο-φωτιά από τις Βρυξέλλες. Επενδυτές της τελευταίας στιγμής αναζητεί εναγωνίως η κυβέρνηση. Στο Ευρωδικαστήριο για την Ολυμπιακή.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τα φιλέτα στην αγορά κατοικίας. Υπάρχουν ακόμη φθηνά σπίτια σε αναβαθμισμένες περιοχές.

    ΕΘΝΟΣ: Σε... κόμμα η αξιοκρατία στο Δημόσιο. Σχέδιο Παυλόπουλου για έλεγχο του κράτους έως τις εκλογές. Νέος Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Προκόπης Παυλόπουλος αλλάζει τον Κώδικα των Δημοσίων Υπαλλήλων κάνοντας: Ρεκτιφιέ στη δημόσια μηχανή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο προβλέπει ο νέος κώδικας δημοσίων υπαλλήλων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημόσιο: Αλλάζουν όλα με το νέο Κώδικα. Εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Κυβερνητική Επιτροπή οι 35 τομές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πεντάγωνο υποκλοπών. Αποκάλυψη: Και 5η κεραία κι αυτή γύρω από την πρεσβεία.

    ΕΣΤΙΑ: Πόσοι απασχολούνται σε επιστήμες - τεχνολογία. Απογοητευτικά τα στοιχεία για τους Έλληνες εργαζομένους.

    ESPRESSO: Η μεταμόρφωση της Δήμητρας (Λιάνη). Χώρισε, μπαίνει στην πολιτική και τολμά. Νέο, sexy look, μοντέρνα ρούχα και νεανικό styling από ειδικούς.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μικρομεσαίοι εργοδότες κατά "σκληρού" ΣΕΒ. Προτείνουν αύξηση 5% - Κυβέρνηση: Η διοίκηση ΣΕΒ δίνει όπλα στο ΠΑΣΟΚ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Τι αλλάζει στο Δημόσιο. Εγκρίθηκε ο νέος δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βαθύ μπλε ντύνουν το Δημόσιο. Συνέντευξη-διαβατήριο για τα "δικά μας παιδιά".

    Η ΝΙΚΗ: Σύμπλευση κυβέρνησης - ΣΕΒ. Με οδηγό τις αυξήσεις 3% στις ΔΕΚΟ.

    PRESS TIME: Ανήλικες σε καυτές στιγμές με επώνυμους. Παρέδωσαν τις ατζέντες τους στις αρχές.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εαρινή Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ: Ετοιμάζουν νέες αντιδραστικές αποφάσεις.

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Στη Βουλή το "καυτό" θέμα της Μεταφοράς Συντελεστή Δόμησης. Η βουλευτής του ΣΥΝ, Α. Ξηροτύρη, ζητά απαντήσεις από τον Γ. Σουφλιά για την ιδιότυπη "ομηρία" 130.000 ιδιοκτητών.

    TRAFFIC NEWS: Δύο γνωστοί τι-βι σταρ έκαναν σεξ στο μακιγιάζ. Τους έπιασαν στα πράσα την ώρα της πράξης.

    Η ΧΩΡΑ: Σκάνδαλο μαμούθ με τον κολλητό του Θόδωρου. Ο Ρουσόπουλος σέρνει τη ΝΔ στην αδιαφάνεια.

    City Press: Στην πρέσα οι βιομήχανοι. Σκληρή καταγγελία της τακτικής τους από τον υπουργό Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδη.

    METRO: Καταλήψεις στα ΑΕΙ. Πυρετώδεις ετοιμασίες για το αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 34 αλλαγές στο Δημόσιο. Νέος δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Αντιπαραθέσεις "μνηστήρων" για τον Δ. Θεσσαλονίκης. "Φουντώνει" η κόντρα των "πράσινων" υποψηφίων που διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αντιμετωπίζεται η ανασφάλεια στη χώρα. Ενώ ο Παπανδρέου κατηγορεί την κυβέρνηση.

    [02] Δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας

    Η Press Time υποστηρίζει ότι "ακριβά θα κοστίζει σε εκείνους που παίρνουν άδεια από τη... σημαία η κοπάνα μια μέρα πριν ή ύστερα από αργία, σύμφωνα με τον νέο υπαλληλικό κώδικα, ο οποίος εγκρίθηκε χθες από την Κυβερνητική Επιτροπή. Με τον νέο κώδικα "ξεπαγώνουν" έπειτα από περίπου μια δεκαετία οι μετατάξεις, ενώ αντιμέτωποι με βαριές ποινές θα βρίσκονται όσοι αρνούνται να εξυπηρετήσουν και να ενημερώσουν τους πολίτες. Σημαντική αλλαγή είναι ακόμα πως στον ετήσιο προγραμματισμό των προσλήψεων λόγο θα έχουν και οι συνδικαλιστές".

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "σε επιχείρηση... μονιμοποίησης των "γαλάζιων" διευθυντών καταλήγει η υιοθέτηση του νέου Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα από την κυβέρνηση, η οποία επιμένει και στις προαγωγές μέσω συνέντευξης".

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "άθικτος από διαδικασίες αντικειμενικής αξιολόγησης παραμένει ο πυρήνας των "γαλάζιων" στελεχών του δημόσιου τομέα που κατέλαβαν μαζικά θέσεις ευθύνης με τον περίφημο νόμο Παυλόπουλου 3260/2004".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "αλλάζει εικόνα και λειτουργία το Δημόσιο με το νέο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα που παρουσίασε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος στην Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία τον ενέκρινε ομόφωνα".

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι "σημαντικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση επιφέρει ο νέος Κώδικας δημοσίων υπαλλήλων, ο οποίος εγκρίθηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή και αναμένεται να κατατεθεί έως τα τέλη του μήνα στη Βουλή".

    Η Espresso προσθέτει ότι "εγκρίθηκε ομόφωνα από την Κυβερνητική Επιτροπή ο Κώδικας των Δημοσίων Υπαλλήλων, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα για εθελούσιες μετατάξεις και επιφέρει αλλαγές στις κρίσεις των διευθυντών, ενώ εισάγει νέες πειθαρχικές κυρώσεις. Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος θα παρουσιάσει αναλυτικά τον κώδικα, εξέφρασε την ελπίδα να διαρκέσει αυτός για μεγάλο χρονικό διάστημα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "εγκρίθηκε ομοφώνως από την Κυβερνητική Επιτροπή ο Κώδικας των δημοσίων υπαλλήλων, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα για εθελούσιες μετατάξεις, επιφέρει αλλαγές στις κρίσεις των διευθυντών και εισάγει νέες πειθαρχικές κυρώσεις".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι "ριζικές αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία του δημόσιου τομέα εισάγει ο νέος δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, ο οποίος εγκρίθηκε, ομόφωνα, χθες, μετά από εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Πρ. Παυλόπουλου στην Κυβερνητική Επιτροπή".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "το αδιάβλητο της προαγωγικής διαδικασίας και της αξιοκρατίας στις μετατάξεις (ξεπαγώνουν μετά από 12 χρόνια τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις) κατοχυρώνει ο νέος δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, οι συντάκτες του οποίου τον επεξεργάστηκαν έτσι ώστε να αποκλείονται οι αυθαιρεσίες και οι... άνωθεν παρεμβάσεις".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "κράτος με συνέχεια και συνέπεια προς τον πολίτη. Το νέο "Σύνταγμα" των δημοσίων υπαλλήλων, ο αναθεωρημένος δηλαδή δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας που ενεκρίθη χθες ομόφωνα από την Κυβερνητική Επιτροπή θεμελιώνει τις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας ως προς την συγκρότηση της ιεραρχίας, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο τη συνέχεια και απρόσκοπτη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης".

    [03] ΓΣΕΕ- ΣΕΒ

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι " με τον "αέρα" των δημοσκοπήσεων, που καταγράφουν μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική και αντίδραση για την ακραία ταξική πολιτική του ΣΕΒ, προσέρχεται η ΓΣΕΕ στις διαπραγματεύσεις για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σήμερα. Το μέτωπο των εργοδοτών εμφανίζεται διασπασμένο, αφού η ΓΣΕΒΕ μιλά για αυξήσεις 5% και όχι 2,8% επίπεδο που ξεκινά ο ΣΕΒ".

    H CITY PRESS γράφει:"Η ΓΣΕΕ εμφανίζεται σήμερα στη διαπραγμάτευση των συλλογικών συμβάσεων ενισχυμένη από τις δημοσκοπήσεις. Η κοινή γνώμη εναντιώνεται στις γαλλικού τύπου προτάσεις του προέδρου του ΣΕΒ κ. Κυριακόπουλου. Οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων εργοδοτών "αδειάζουν" και αυτοί τον ΣΕΒ. Αναγκαία η συνεννόηση ΓΣΕΕ - ΣΕΒ σε ρεαλιστική βάση για να λειτουργήσει αποτελεσματικά η οικονομία".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "την ώρα που η Γαλλία συγκλονίζεται από τις κινητοποιήσεις κατά του νόμου για τις -χωρίς αποζημίωση, αιτιολογία και όριο- απολύσεις των νέων εργαζομένων, που η Ελλάδα ζει στον απόηχο της καθ΄όλα επιτυχημένης πανεργατικής απεργίας της περασμένης εβδομάδας, ενόψει της σημερινής συνάντησης ΓΣΕΕ - εργοδοτών για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, οι κυβερνήσεις των "25" της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοιμάζουν το νέο "πακέτο" αντεργατικών μέτρων, στο όνομα της "ανταγωνιστικότητας" και της μεγαλύτερης κερδοφορίας των μονοπωλίων".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "με γενναιοδωρίες του αέρα επιχειρεί η κυβέρνηση Καραμανλή να συγκρατήσει τη λαϊκή διαμαρτυρία, που προκαλεί η εξόφθαλμη ικανοποίηση των αξιώσεων των βιομηχάνων για πολλαπλασιασμό των κερδών τους".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "με την προσδοκία να πέσει και το τελευταίο προπύργιο των εργοδοτών, δηλαδή η πρόταση του ΣΕΒ για 2,8% αυξήσεις, προσέρχεται σήμερα η ΓΣΕΕ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με στόχο αύξηση της τάξης του 7%-8%".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "οι εργοδότες μικρομεσαίων επιχειρήσεων παρακάμπτουν τον ΣΕΒ και απλώνουν γέφυρα συναίνεσης προς τη ΓΣΕΕ. Στη σημερινή κρίσιμη συνάντηση οι εκπρόσωποι των βιοτεχνών και των εμπόρων αναμένεται να υποβάλουν πρόταση για αυξήσεις έως και 5% στους κατώτερους μισθούς, πρόταση που καθιστά ορατό το ενδεχόμενο να επιτευχθεί συμφωνία".

    [04] Θ. Ρουσόπουλος

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "ο οικογενειακός φίλος του υπουργού Επικρατείας έφτασε στο σημείο να υποδεικνύει στην κυβέρνηση πως και από ποιον θα αγοράσει εξοπλιστικά συστήματα".

    H TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι "την ώρα που η επικοινωνιακή τακτική της Νέας Δημοκρατίας, από τη βάση του κόμματος αλλά και από τα ίδια τα στελέχη της ακόμη καυτηριάζεται, επιρρίπτοντας ευθύνες πολλές φορές και στον κ. Ρουσόπουλο, το πρώτο μεγάλο σκάνδαλο που βλέπει το φως της δημοσιότητας σκιαγραφεί τον υπουργό Επικρατείας επαρκέστατο στις σχέσεις του με τα Eurofighter και τον κ. Πατεράκη".

    [05] ΑΕΙ

    H METRO γράφει ότι "στον ρυθμό των κινητοποιήσεων των πανεπιστημιακών κινούνται από χθες και οι φοιτητές, οι οποίοι ξεκίνησαν τις πρώτες καταλήψεις σχολών, υποστηρίζονται την απεργία των καθηγητών τους".

    [06] Συντελεστής Δόμησης

    Η εφημερίδα Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ υποστηρίζει ότι "το "καυτό " θέμα της εφαρμογής του θεσμού της Μεταφοράς Συντελεστή Δόμησης, που προέκυψε μετά την αποκαλυπτική έρευνα της εφημερίδας "Σήμερα " για το αδιέξοδο χιλιάδων Ελλήνων ιδιοκτητών, επανέφερε η βουλευτής του ΣΥΝ Ασημίνα Ξυροτύρη με επερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή και θα συζητηθεί τη Δευτέρα".

    [07] Υποκλοπές

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι " σε κόλαφο για κυβέρνηση και Vodafone εξελίσσεται η έρευνα της ΑΔΑΕ. Τεχνικοί της ανακάλυψαν και πέμπτη κεραία, μέσω της οποίας λειτουργούσαν τα 14 καρτοκινητά - σκιές (κατά άλλους έχει βρεθεί ακόμη μία). Η νέα κεραία εντοπίζεται κοντά στον ευρύτερο χώρο που προσδιόρισαν οι άλλες τέσσερις και στο κέντρο του οποίου δεσπόζει το κτίριο της αμερικανής πρεσβείας".

    [08] Eurostat

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι " η Ελλάς, αντίθετα αν και μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως επί 2,5 δεκαετίες, δεν κατόρθωσε να στρέψη ούτε την οικονομία ούτε το εργατικό της δυναμικό προς τους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας. Ο λόγος είναι γνωστός: Το χαμηλό επίπεδο εκπαιδεύσεως και η μη προσαρμογή της στις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Ειδικώς για την χώρα μας λοιπόν, τα στοιχεία της Eurostat είναι απογοητευτικά".

    [09] Ακίνητα

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "οι περιοχές στις οποίες οι αντικειμενικές τιμές υπολείπονται ακόμη αισθητά των αγοραίων, αναμένεται ότι θα πρωταγωνιστήσουν στην αγορά ακινήτων τη χρονιά που διανύουμε".

    [10] Ολυμπιακή

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "νέα παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προετοιμάζουν οι τεχνοκράτες της ΕΕ ύστερα από τη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση δεν συμμορφώθηκε με προηγούμενη απόφαση για την επιστροφή των παράνομων κρατικών επιδοτήσεων προς την Ολυμπιακή Αεροπορία".

    [11] Πανωτόκια

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "αυξάνονται οι καταγγελίες των δανειοληπτών κατά των τραπεζών σχετικά με την εφαρμογή του νόμου για τα πανωτόκια, καθώς οι τράπεζες έχουν ουσιαστικά "μπλοκάρει" τις ρυθμίσεις που ψήφισε η κυβέρνηση, με εξαίρεση μόνο την Αγροτική, δημιουργώντας εκτός των άλλων και πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 22 March 2006 - 16:09:10 UTC