Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-05-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/5/2006
  • [02] Ελληνοτουρκικά - Κ. Καραμανλής
  • [03] Ευάγγελος Βενιζέλος
  • [04] Άνεργες γυναίκες
  • [05] Αιώνιοι φοιτητές
  • [06] ΔΕΗ
  • [07] Τοπική Αυτοδιοίκηση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/5/2006

    Ο απόηχος του προχθεσινού τραγικού συμβάντος στο Αιγαίο και η προειδοποίηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Άγκυρα κυριαρχεί στα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πώς έγινε η σύγκρουση στον αέρα. Λεπτό προς λεπτό όλες οι λεπτομέρειες της προχθεσινής τραγωδίας.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Τον "χαβά" τους οι Τούρκοι στρατηγοί. Αυστηρό μήνυμα Καραμανλή στην Άγκυρα από το Παρίσι.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Το "ναι" μπορεί να γίνει "όχι"! Διπλό, αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα από Παπούλια - Καραμανλή.

    Η ΑΥΓΗ: Ο "μη πόλεμος" δεν εξασφαλίζει την ειρήνη. Απαιτείται πολιτική επίλυσης των διαφορών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα και στα πάγια της ΔΕΗ. Ρήτρα καυσίμων στους λογαριασμούς ζητάει ο Μανιατάκης.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Επίδειξη πυγμής κατόπιν εορτής. Ο Πρωθυπουργός χθες άλλαξε τον τόνο για την "αερομαχία". Ο υπουργός Αμύνης σπεύδει στο ΑΤΑ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νέες θέσεις για χιλιάδες γυναίκες. Πρόγραμμα-μαμούθ από το υπουργείο Εσωτερικών.

    ΕΘΝΟΣ: Πείραμα "θερμού" επεισοδίου. Αποκάλυψη: τουρκική φρεγάτα υποστήριζε την επιχείρηση αεροφωτογράφησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με διάβημα... τους κάναμε τα μούτρα κρέας! Παρά το γεγονός ότι υπήρξε σαφής παραβίαση του FIR Αθηνών, η Κυβέρνηση αντέδρασε, μάλλον, χλιαρά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Άγριο παρασκήνιο Αθήνας - Άγκυρας. Αποκαλυπτικοί διάλογοι του Έλληνα και του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ και η σφήνα του αμερικανικού αεροπλανοφόρου "Εντερπράιζ".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα και παρέμβαση Παπούλια με σκληρή γλώσσα. Καραμανλής: Ζήτησε αλλαγή στάσης στο Αιγαίο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τώρα ύφεση, αύριο τα ίδια; Η τρέλα πάνω από το Αιγαίο δεν τελειώνει.

    ΕΣΤΙΑ: Ανεπίτρεπτες εθνικές υποχωρήσεις. Κατά βάθος εμείς ευθυνόμεθα για τις τουρκικές προκλήσεις.

    ESPRESSO: Η... ημερομηνία του Αντίχριστου: 06/06/2006. Το Internet "φλέγεται" από μηνύματα για τη "συντέλεια του κόσμου" ενώ στις ΗΠΑ παίρνουν ήδη μέτρα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Προειδοποίηση Καραμανλή προς Άγκυρα. Δεν είναι δεδομένη η στήριξη της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας - Οξύς και ο Κάρ. Παπούλιας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αυστηρές συστάσεις. Μήνυμα Καραμανλή από το Παρίσι για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Άγκυρας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ζητάνε τα ρέστα για την κατασκοπεία. Το άγνωστο παρασκήνιο της τραγωδίας.

    Η ΝΙΚΗ: "Ψιλοτσαμπουκάς" Καραμανλή προς την Άγκυρα κατόπιν... απεμπλοκής. Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά κυβέρνησης για εγκατάλειψη της Συμφωνίας του Ελσίνκι.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Οι Τούρκοι προετοιμάζονται για "ήπιο" καλοκαίρι - "καυτό" φθινόπωρο. Παγιδευμένη η Αθήνα αναζητά όπως όπως απάντηση στα χειρότερα που έρχονται.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ύπουλο παιχνίδι της ΝΔ στις τοπικές εκλογές. Έκτακτη συνέντευξη της γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα.

    TRAFFIC NEWS: Κόλπο τέρας από Φινλανδούς χάκερ. Ψήφισαν μέσω ίντερνετ για όλες τις χώρες τους Lordi. Χιλιάδες SMS καταχωρήθηκαν ως έγκυρα.

    Η ΧΩΡΑ: Τέρμα στους αιώνιους φοιτητές. Ριζικές αλλαγές στις εξετάσεις των ΑΕΙ.

    City Press: Τουρκικά F16 κατά ελληνικού τουρισμού. Ρεπορτάζ του BBC εμφανίζει "μη ασφαλείς" τις πτήσεις προς τα ελληνικά νησιά, λόγω των συνεχών εμπλοκών μεταξύ τουρκικών και ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών.

    METRO: Αλλαγή συμπεριφοράς. Η Αθήνα σκληραίνει τη στάση της απέναντι στην Άγκυρα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΠΑΟΚ: σίριαλ αβεβαιότητας. Το πρώτο θέμα συζήτησης σε Θεσσαλονίκη και Β. Ελλάδα.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Γιατί αυξάνεται ο κίνδυνος των ιατρικών λαθών. Προβληματισμό και "φόβο" για την ποιότητα της περίθαλψης στον χώρο της υγείας εκφράζουν νοσοκομειακοί γιατροί.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Διά της ΕΕ συνετισμό της Άγκυρας ζητά ο Καραμανλής.

    [02] Ελληνοτουρκικά - Κ. Καραμανλής

    Η City Press υποστηρίζει ότι "ρεπορτάζ του BBC εμφανίζει "μη ασφαλείς" τις πτήσεις προς τα ελληνικά νησιά, λόγω των συνεχών εμπλοκών μεταξύ τουρκικών και ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών. Το ρεπορτάζ επικαλείται περιπετειώδεις πτήσεις της Ολυμπιακής και προειδοποιήσεις πιλότων της Πολιτικής Αεροπορίας. Υπογραμμίζεται δήλωση Έλληνα ειδικού σύμφωνα με την οποία "είναι θέμα χρόνου ένα μαχητικό αεροσκάφος να συντριβεί πάνω σε επιβατικό". Εξαιρετικά ήπιες οι επίσημες ελληνικές αντιδράσεις, με άμεση επιδίωξη ένα ήρεμο και καλό τουριστικό καλοκαίρι".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "διπλό μήνυμα έστειλαν χθες από την Αθήνα και το Παρίσι προς την Άγκυρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, και ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Η Ελλάδα για πρώτη φορά μετά το θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει στάση και το "ναι" στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας να μεταβληθεί σε "όχι". Οι θέσεις που εξέφρασαν, τόσο ο κ. Παπούλιας όσο και ο κ. Καραμανλής, συνιστούν μερική αναθεώρηση πάγιας θέσης της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "στα χέρια αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετέχουν στην Επιτροπή Διερεύνησης του τραγικού συμβάντος στην Κάρπαθο, βρίσκεται η κασέτα η οποία έχει καταγράψει τα δραματικά δευτερόλεπτα της αναγνώρισης του τουρκικού σχηματισμού από τα ελληνικά μαχητικά στα 30.000 πόδια. Ένα ύψος το οποίο δεν επιτρέπει ελιγμούς ακριβείας, καθώς οι κινητήρες δεν αποδίδουν τα μέγιστα λόγω του ότι η πυκνότητα του αέρα είναι μικρότερη. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι οι Τούρκοι πιλότοι είναι αδέξιοι και όχι καλά εκπαιδευμένοι -όπως υποστηρίζουν Έλληνες αξιωματούχοι, αλλά και Νατοϊκοί- οδήγησε στη σύγκρουση των δύο F-16".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "σκληρό διπλωματικό... πόκερ σε τεντωμένο σχοινί παίχτηκε μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, για περίπου μιάμιση ώρα μετά τη σύγκρουση του ελληνικού και τουρκικού F-16 στο Αιγαίο. Ελλάδα και Τουρκία έφθασαν στα πρόθυρα της κρίσης τρεις φορές. Το επεισόδιο στο αρχιπέλαγος άνοιξε την αυλαία ενός επιχειρησιακού θρίλερ, στο οποίο συμμετείχαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών -ναύαρχος Π. Χηναφώτης και στρατηγός Χ. Οζκιάκ, αλλά και οι... ΗΠΑ".

    Η Traffic News εκτιμά ότι "εξετάζονται όλα τα σενάρια αφού προκαλεί πολλά ερωτήματα το γεγονός ότι ενώ ο Τούρκος πιλότος πρόλαβε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος και να σωθεί, ο Έλληνας δεν πρόλαβε. Το πρώτο σενάριο αναφέρει ότι το τουρκικό μαχητικό βρέθηκε πάνω από το ελληνικό και για το λόγο αυτό ο Έλληνας πιλότος δεν μπόρεσε να εκτιναχθεί. Το άλλο σενάριο είναι πιο ακραίο και θέλει τον Τούρκο πιλότο να εγκαταλείπει το μαχητικό του πριν συγκρουσθεί με το ελληνικό. Όπως και να έχουν τα πράγματα, ελάχιστοι είναι αυτοί (Έλληνες και Τούρκοι) μέχρι τώρα που γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί στον αέρα".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "μετά την "πολιτική κατευνασμού" που ακολούθησε η ελληνική κυβέρνηση στη διάρκεια της κρίσιμης πρώτης ημέρας του δυστυχήματος στο FIR Αθηνών ο πρωθυπουργός διαφοροποίησε ελαφρώς τη στάση του εμφανιζόμενος εκ των υστέρων σκληρότερος απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Στον "τσαμπουκά" που εξακολουθεί να επιδεικνύει η Τουρκία, μη διστάζοντας να προκαλεί ακόμη και κρίσεις για να αμφισβητεί στην πράξη τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ο Κώστας Καραμανλής απάντησε χθες με "ψιλοτσαμπουκά", αφού βεβαίως είχε επιτευχθεί η εκτόνωση της κατάστασης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "την παραβίαση του FIR Αθηνών, επιβεβαίωσε χθες η Κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα έχει υποβάλει διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία και ενημερώνει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Με λίγα λόγια, με διάβημα... τους κάναμε τα μούτρα κρέας! Πιο αναλυτικά, διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκία υποβάλλει η Ελλάδα και ενημερώνει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ για τη σύγκρουση των δύο μαχητικών αεροσκαφών, όπως επιβεβαίωσε στην Αθήνα ο Ευάγγελος Αντώναρος. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο υπήρξε σαφής παραβίαση του FIR Αθηνών".

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται ότι "μετά το προχθεσινό συμβάν η Αθήνα θα έπρεπε να έχη κινήσει γη και ουρανό στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, να διαμαρτυρηθή εντονώτατα για την στάση της Τουρκίας, να ζητήση την συμπαράσταση των λοιπών κρατών-μελών της ΕΕ και να επιδιώξη την επίσημη προειδοποίηση της Άγκυρας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Είναι αδιανόητο ένα κράτος να ζητή να συμμετάσχη σε μία ένωση κρατών και την ίδια στιγμή να προκαλή και να απειλή απροκαλύπτως ένα από τα κράτη-μέλη της ενώσεως αυτής στην οποία θέλει να ενταχθή. Και είναι ακόμη πιο αδιανόητο, το απειλούμενο κράτος να ανέχεται τις προκλήσεις χωρίς να αντιδρά με τον δέοντα τρόπο".

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "προσχεδιασμένη, επιθετική, κατασκοπευτική πτήση για φωτογράφηση των πυραύλων S-300 ήταν η αποστολή των Τούρκων. Παρ' όλα αυτά, ζητούν τα ρέστα και μιλούν για... εκπαιδευτική πτήση".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "νέες διαστάσεις δίνει στο μοιραίο περιστατικό της σύγκρουσης στο Αιγαίο η αποκάλυψη ότι η τουρκική φρεγάτα "MUAVENET" έπλεε στην περιοχή, παρέχοντας υποστήριξη στα τουρκικά αεροσκάφη".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "με ιδιαίτερα αυστηρό τρόπο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επιχείρησε χθες να θέσει την Άγκυρα προ των ευθυνών της στον απόηχο του τραγικού συμβάντος στο Αιγαίο, καθώς υπογράμμισε, απευθύνοντας προειδοποίηση , ότι "τα πάντα συνυπολογίζονται και συνεκτιμώνται στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "οι χαμηλοί τόνοι, που τηρήθηκαν και τηρούνται ακόμη, όπως και η ψύχραιμη αντιμετώπιση του επεισοδίου στο Αιγαίο και από τις δύο πλευρές, δείχνουν ότι στην Ελλάδα και στην Τουρκία υπάρχει , επιτέλους, προβληματισμός για την τρέλα της έντασης, που διαρκεί 30 ολόκληρα χρόνια".

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ "σε επίδειξη πυγμής προς την Άγκυρα, αλλά με 24 ώρες καθυστέρηση, προχώρησε χθες η ελληνική κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός από το Παρίσι, σε μια προσπάθειά του να κατευνάσει την οργή της κοινής γνώμης για τους υποτονικούς διπλωματικούς χειρισμούς που ακολούθησαν τη σύγκρουση των δύο μαχητικών, προειδοποίησε την Τουρκία ότι η συμπεριφορά της στο Αιγαίο δεν συνάδει με τις δεσμεύσεις της προς την ΕΕ για την ενταξιακή της πορεία".

    H metro γράφει ότι "πολλά φαίνεται πως άλλαξαν στη στάση της χώρας μας απέναντι στην Τουρκία, αλλά και στα θέματα που άπτονται των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων, μετά τη σύγκρουση των μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τα όσα συνέβησαν, φαίνεται ότι η Ελλάδα θα σκληρύνει τη στάση της απέναντι στην Τουρκία, καθώς οι εξελίξεις δεν ευνοούν τη συναινετική στάση που τηρούσε μέχρι τώρα. Η αλλαγή στάσης φάνηκε από το σαφές μήνυμα που έστειλε στην Τουρκία ο Κ. Καραμανλής, από το Παρίσι, όπου προήδρευσε της συνόδου του ΟΟΣΑ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "όλες οι κινήσεις της Τουρκίας κρίνονται και συνεκτιμώνται". Σαράντα οκτώ ώρες μετά το συμβάν στο Αιγαίο και αφού η ελληνική κυβέρνηση έχει ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους και τους συμμάχους, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής απέστειλε από το Παρίσι ένα μήνυμα - προειδοποίηση στην Τουρκία, βάζοντας σαφή πλέον όρια στη στήριξη από την ελληνική πλευρά της ευρωπαϊκής πορείας της γείτονος".

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι "αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα ότι οφείλει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της προς την ΕΕ και να εγκαταλείψει πρακτικές και συμπεριφορές, που δε συνάδουν με τις σχέσεις καλής γειτονίας, έστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του Ντομινίκ ντε Βιλπέν στο Παρίσι".

    Σύμφωνα με το ΠΟΝΤΙΚΙ "η εκτίμηση της Αθήνας είναι πως το τούρκικο κατεστημένο επιχειρεί μια εξαγωγή της εσωτερικής πολιτικής έντασης στον πρόσφορο χώρο του Αιγαίου. Με αυτό τον τρόπο το τούρκικο βαθύ κράτος συντηρεί τις πάγιες διεκδικήσεις της χώρα αυτής στον χώρο του Αιγαίου, υπονομεύει την κυβέρνηση Ερντογάν και τη διαδικασία ένταξης της χώρας στην ΕΕ, η οποία αναγκαστικά θα περιορίσει τα προνόμια και την εξουσία του κατεστημένου, που έχει την ουσιαστική δύναμη στη χώρα".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "την υιοθέτηση μιας ενεργητικής πολιτικής υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο, με στόχο την ουσιαστική και μακροπρόθεσμη επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών, με διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου χωρίς αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων και "γκρίζες ζώνες" πρότεινε με χθεσινή δήλωσή ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "σε μάλλον φαινομενική και όχι ουσιαστική εκτόνωση οδηγείται η ελληνοτουρκική κρίση που προκλήθηκε , από την εναέρια σύγκρουση δύο μαχητικών αεροσκαφών F-16, ενός ελληνικού και ενός τουρκικού, που έγινε την Τρίτη το μεσημέρι, νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Η τουρκική πολιτική ηγεσία προσπαθεί να αποσείσει το βάρος της ευθύνης που της αναλογεί για το αεροπορικό δυστύχημα. Η τουρκική κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει αναδιπλωθεί και τηρεί επιφυλακτική στάση χαμηλών τόνων απέναντι της Ελλάδας. Μάλλον διότι πέτυχε τους στόχους της! Η στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας, όμως συνεχίζει να πυροδοτεί την ένταση, παρότι χθες, κανένα τουρκικό αεροσκάφος δεν "βγήκε" στο Αιγαίο!".

    [03] Ευάγγελος Βενιζέλος

    Η Espresso γράφει ότι "στα χνάρια του Κώστα Σημίτη, όταν ήταν "το μαύρο πρόβατο" του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου, βαδίζει ο Ευάγγ. Βενιζέλος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα συχνά έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Το σχέδιο του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι απλό καθώς ακολουθεί μια δοκιμασμένη τακτική. Η στρατηγική του πληθωρικού τομεάρχη μπήκε σε εφαρμογή λίγες ημέρες μετά την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου. Η σύλληψη του σχεδίου έχει ρίζες στην παρατήρηση από παλιές καραβάνες του ΠΑΣΟΚ ότι διάδοχος του προέδρου γίνεται συνήθως ο καλύτερο μαθητής του".

    [04] Άνεργες γυναίκες

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "στην προκήρυξη του β΄κύκλου του προγράμματος για την παροχή οικονομικών κινήτρων σε μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις που θα εφαρμόσουν προγράμματα επιμόρφωσης και κατάρτισης των γυναικών αλλά και καινοτόμες μορφές εργασίας (πχ τηλεργασία), με στόχο οι γυναίκες να αποκτήσουν επιπλέον εφόδια και να προωθήσουν την εξέλιξή τους στην επιχείρηση, ανακοίνωσαν από κοινού χθες ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και η γενική γραμματέας Ισότητας Ευγενία Τσουμάνη".

    [05] Αιώνιοι φοιτητές

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι " ριζικές αλλαγές στο σύστημα των εξεταστικών περιόδων στα Πανεπιστήμια προβλέπει το νέο πλαίσιο του υπ. Παιδείας που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Σεπτέμβριο και θα περιορίζει το χρονικό εύρος φοίτησης".

    [06] ΔΕΗ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "με "άλλοθι" το υψηλό κόστος των καυσίμων, το οποίο δεν μετακυλίστηκε στην κατανάλωση η Διοίκηση της ΔΕΗ εμμένει στην θέση της για αύξηση των τιμολογίων της, αλλά και στα πάγια ρεύματος, ανεβάζοντας την "τάση" στα ελληνικά νοικοκυριά. Χθες, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Δημήτρης Μανιατάκης, έθεσε εκ νέου ζήτημα αύξησης των τιμολογίων της επιχείρησης από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της, ενώ επανήλθε και στο αίτημα της επιβολής ρήτρας καυσίμων στους λογαριασμούς, κάτι που έχει ήδη αποδεχτεί - εμμέσως πλην σαφώς- και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας".

    [07] Τοπική Αυτοδιοίκηση

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι "ρόλο συκοφάντη εμφανίζεται να παίζει το ΠΑΣΟΚ με τη στάση και τις δηλώσεις ηγετικών του στελεχών. Στη δικομματική αυτή χορωδία συμμετέχει και ο ΣΥΝ, που ως γνωστόν, μιμείται το ΠΑΣΟΚ. Συνεργασία με τα κόμματα της ΝΔ , του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ δεν μπορεί να υπάρχει. Όλοι άλλωστε γνωρίζουν τη σαφή, από καιρό διατυπωμένη , πολιτική θέση του ΚΚΕ, η οποία δεν επιδέχεται παρερμηνείες, και του οποίου είμαι στέλεχος, επισημαίνει ο δήμαρχος Καρδίτσας Χρήστος Τέγος".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 25 May 2006 - 21:37:57 UTC