Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-06-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/6/2006
  • [02] Τουρκία
  • [03] Ελληνοτουρκικά
  • [04] Τρομοκρατία
  • [05] Παιδεία
  • [06] "Φαντομάς"
  • [07] Εθνική Τράπεζα
  • [08] Πορείες
  • [09] Κώστας Σκανδαλίδης
  • [10] Ναυάγιο
  • [11] ΠΑΜΕ
  • [12] Χάρης Καστανίδης
  • [13] Ακίνητα
  • [14] 17Ν
  • [15] Προσλήψεις
  • [16] Οκτάωρο εργασίας
  • [17] Δημόσιο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/6/2006

    Το σκηνικό σοβαρής εσωτερικής κρίσης που διαμορφώνεται στην Τουρκία, το νέο ωράριο στο δημόσιο από 1ης Ιουλίου και οι κινητοποιήσεις φοιτητών και πανεπιστημιακών καθηγητών για τις αλλαγές στα ΑΕΙ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανοιχτά ως τις 3 μ.μ. οι Υπηρεσίες. Νέο ωράριο στο Δημόσιο από την 1η Ιουλίου.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Νέα στρατηγική χαράζει η Ντόρα. Επιδιώκει ευρεία συναίνεση για την επίλυση των εθνικών θεμάτων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ακίνητα: Πού πάνε οι τιμές. Έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Η ΑΥΓΗ: ΜΑΤ αντί διαλόγου. Κυβέρνηση κατά πανεπιστημιακών και φοιτητών που παλεύουν για δημόσια, ελεύθερη, δωρεάν παιδεία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πράκτορες της ΜΙ6 πυροδότησαν τη βόμβα που έσκασε στα χέρια του Σάββα Ξηρού. Τι αποκαλύπτει στέλεχος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών που είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξάρθρωση της 17Ν.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Βγήκαν μαχαίρια στην Τουρκία. Συνωμότες θα σκότωναν τον Ταγίπ Ερντογάν. Σε τεντωμένο σκοινί ακροβατεί και πάλι η Τουρκική Δημοκρατία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νέες προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα. Ποιες διαδικασίες επιλογής θα προβλεφθούν για τους υποψήφιους.

    ΕΘΝΟΣ: Η Τουρκία σε τεντωμένο σχοινί. Στα παρά 5' απετράπη απόπειρα "Κεμαλικών" για ανατροπή του Ερντογάν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Αράπογλου στη φωλιά του... Κούκου. Ενώ εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, οι εργαζόμενοι καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νάρκη στο οκτάωρο. Από Βρετανία, Γερμανία και τα νέα κράτη της Ευρώπης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημόσιο ανοικτό 9 π.μ. με 3 μ.μ. για το κοινό. Συμφώνησαν Παυλόπουλος - ΑΔΕΔΥ για το νέο ωράριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Δακρυγόνα για την Παιδεία. Αναβρασμός σε όλη τη χώρα για τις αλλαγές στα ΑΕΙ.

    ΕΣΤΙΑ: Το αίσχος με τις πορείες. Καθημερινή πλέον η ταλαιπωρία των Αθηναίων.

    ESPRESSO: Το δράμα του πράκτορα της ΕΥΠ. Του σάλεψε και δάγκωσε άσχημα τον 7χρονο γιο του.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κρίση εξουσίας και συνωμοσίες στην Τουρκία. Υποψίες για απόπειρα κατά Ερντογάν, που καταγγέλλει "σκοτεινές δυνάμεις".

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ναυάγιο με ένα νεκρό. Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ρίχνει λάδι στη φωτιά των καταλήψεων. Αδιάλλακτη η Γιαννάκου -Χάνεται η Εξεταστική.

    Η ΝΙΚΗ: Σκανδαλίδης στην Αθήνα. Σήμερα οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στις 3 μεγάλες πόλεις.

    Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Παίρνει κεφάλια και τα αλλάζει όλα ο Γιώργος. Αποφασισμένος για όλα ο Γ. Παπανδρέου βγαίνει μπροστά.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Κρίση στο Αιγαίο: Οι ανακολουθίες του Κωστή Στεφανόπουλου. Τα ψέματα του ΠΑΣΟΚ για το Ελσίνκι.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΠΑΜΕ: Κεντρικό ζήτημα ασφάλιση - υγεία για τις γυναίκες.

    TRAFFIC NEWS: Έτρεμα για τη ζωή της κόρης μου. Η Δέσποινα Βανδή μιλάει για τις ώρες αγωνίας που έζησε.

    Η ΧΩΡΑ: Χαμός στην Τουρκία. Φόβοι για στρατιωτικό πραξικόπημα. Σχεδίαζαν δολοφονία του Ερντογάν.

    City Press: Βουλγαράκης: "Φταίνε" τα παράθυρα της TV για την τρομοκρατία.

    METRO: Ανησυχία για ένταση. "Θερμό" καλοκαίρι αναμένει η Αθήνα στις σχέσεις της με την Άγκυρα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η γενιά της ελπίδας. Τα "μωρά" του Αρσένη στο δρόμο της Μαριέττας.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ένας εργαζόμενος χάνει τη ζωή του κάθε τρεις ημέρες. Σύμφωνα με στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας κάθε χρόνο περισσότεροι από 6.000 εργάτες τραυματίζονται στον εργασιακό τους χώρο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στους δρόμους φοιτητές και καθηγητές. Επικίνδυνες κινητοποιήσεις στην Παιδεία.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Υψηλού κινδύνου 4 περιοχές της Θεσσαλονίκης. "Στο κόκκινο" τα επίπεδα ακτινοβολίας, σύμφωνα με έρευνα.

    [02] Τουρκία

    H Traffic News υποστηρίζει ότι "η τουρκική αστυνομία απέτρεψε πιθανή επίθεση με στόχο τον πρωθυπουργό της Τουρκίας και ενός συμβούλου του, έγραψε χθες ο Τύπος της γειτονικής χώρας. Σύμφωνα με τις εφημερίδες "Hurriyet" και "Sabah" , οι Αρχές συνέλαβαν εννέα άτομα ".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "την τελευταία στιγμή φαίνεται ότι αποτράπηκε δολοφονική επίθεση κατά του Τούρκου πρωθυπουργού. Οξύνεται ώρα με την ώρα το πολιτικό κλίμα στη γείτονα χώρα, ενώ οι στρατηγοί της Άγκυρας επιδιώκουν τον έλεγχο της κατάστασης. Περίεργη κρίνεται η χθεσινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 15 ανθρώπων, παράλληλα δε οι Κούρδοι φαίνεται ότι απεργάζονται σχέδιο γενικότερης κοινωνικής αντεπίθεσης".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "σκηνικό σοβαρής εσωτερικής κρίσης διαμορφώνεται στην Τουρκία. Ο μεν ισλαμιστής πρωθυπουργός Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται τώρα θύμα απόπειρας δολοφονίας με αυτουργούς μέλη της ρευστής και απροσδιόριστης , αλλά εμφανώς ελεγχόμενης από το κατεστημένο "σκοτεινής άκρας Δεξιάς, με συμμετοχή και απόστρατων αξιωματικών".

    ΤΟ ΒΗΜΑ τονίζει ότι "στην Τουρκία "βγήκαν τα μαχαίρια" για την τελική αναμέτρηση του πολιτικο- στρατιωτικού κατεστημένου με την κυβέρνηση των ισλαμιστών. Η αποκάλυψη της συνωμοσίας στρατιωτικών με στόχο τη δολοφονία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οδηγεί την Τουρκική Δημοκρατία σε άλλη μία επικίνδυνη ακροβασία σε τεντωμένο σκοινί. Σε γιάφκα της Άγκυρας βρέθηκαν όπλα , χάρτες και ένα κείμενο όρκου των επίδοξων δολοφόνων. Οι στρατηγοί σιωπούν πυροδοτώντας φήμες για ενδεχόμενη ανάμειξή τους σε εκτεταμένη παρακρατική συνωμοσία".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "σε τροχιά αποσταθεροποίησης κινείται η Τουρκία μετά την αποκάλυψη πως μια εθνικιστική συμμορία ακραία κεμαλιστών, με τη συμμετοχή εν ενεργεία στρατιωτικών, σχεδίαζαν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, να δολοφονήσουν τον πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν".

    [03] Ελληνοτουρκικά

    H metro γράφει ότι "στο "μικροσκόπιο" της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής έχουν μπει οι τελευταίες εσωτερικές εξελίξεις στην Τουρκία, καθώς αυτές - σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις - σε συνδυασμό με τα γεγονότα των προηγούμενων 24 ωρών στο Αιγαίο, επηρεάζουν άμεσα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις".

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 αναφέρει ότι "απώλεια ενιαίας θέσης καταγράφηκε στην κυβέρνηση με αφορμή τα εθνικά θέματα. Όχι τόσο ως προς τις αντιδράσεις των μελών της έναντι της πρότασης -άνευ ουσίας- του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά κυρίως εξαιτίας των αντιδράσεών της απέναντι σε ό,τι χαρακτηρίζεται "ελληνοτουρκικές σχέσεις".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ εκτιμά ότι "αποφασισμένη να δώσει μια νέα δυναμική πνοή στην εξωτερική μας πολιτική, είναι η αρμόδια υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη. Οι προσεχείς διπλωματικές πρωτοβουλίες της κ. Μπακογιάννη θα είναι εντυπωσιακές, αλλά και πολύ προσεχτικές, αφού θα έχουν μελετηθεί σε βάθος και θα στοχεύουν να προσπορίσουν, τα μέγιστα δυνατά οφέλη για τα εν εξελίξει εθνικά μας θέματα".

    [04] Τρομοκρατία

    H City Press γράφει: "αντιδημοκρατικές θεωρίες των κυβερνητικών στελεχών αποδίδουν στα ΜΜΕ ευθύνες για την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας. Η κυβερνητική προχειρότητα μετατρέπει τη "νέα γενιά" τρομοκρατών σε ιδεολογικά και πολιτικά επικυρίαρχη. Μόνη λύση για την τρομοκρατία η σωστή λειτουργία των διωκτικών Αρχών".

    [05] Παιδεία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "δακρύζει στα αμφιθέατρα και τους δρόμους η Παιδεία. Στο "όχι" της πανεπιστημιακής κοινότητας για αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση η κυβέρνηση απαντά με ΜΑΤ και χημικά στο χθεσινό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Αλληλοκατηγορούνται ΠΟΣΔΕΠ και ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια. Απρόκλητα, λέει η πρώτη, από κουκουλοφόρους, απαντά η δεύτερη . Απεργία πανεπιστημιακών από χθες. Η υπ. Παιδείας επιμένει στις θέσεις της, ενώ έφθασαν τις 218 οι υπό κατάληψη σχολές".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "αντί να επιδιώκει τον διάλογο και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να εκτονώσει την ένταση, η κ. Γιαννάκου μοιάζει να θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά. Ξεκίνησε επιτιθέμενη στους πανεπιστημιακούς, τους οποίους κατηγόρησε ότι σπρώχνουν τους φοιτητές στις καταλήψεις (...). Και βέβαια επιμένει να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να καταθέσει το νομοσχέδιο στη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι δημιουργώντας - δικαιολογημένα - υπόνοιες ότι θέλει να το περάσει στα μουλωχτά όταν τα Πανεπιστήμια θα είναι κλειστά".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "να πνίξει τη φωνή της πανεπιστημιακής κοινότητας που παλεύει υπέρ του δημόσιου πανεπιστήμιου επιχείρησε χθες η κυβέρνηση. Έδωσε εντολή να χτυπήσουν τα ΜΑΤ με δακρυγόνα το συλλαλητήριο ακριβώς στην πλατεία Συντάγματος... Η υπουργός Παιδείας οχυρωμένη πίσω από τα ΜΑΤ, ένα τετράγωνο πιο κάτω, αρνήθηκε να δει τους εκπροσώπους, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τη λήξη του διαλόγου".

    [06] "Φαντομάς"

    "Τις σελίδες της Ιστορίας γυρίζει πίσω ο "Φαντομάς" στο τεύχος που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο 3 Ιουνίου. Φτάνει στα προπολεμικά χρόνια μέχρι και τις δίκες των δοσίλογων μετά τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Αποκαλύπτει ποιοι και πως έστησαν το δίκτυο των ...παιδιών με τις κουκούλες που έδειχναν στον κατακτητή τους Έλληνες αγωνιστές! Στις σελίδες του περιοδικού προδημοσιεύονται αποσπάσματα από την κατάθεση ψυχής μιας ιέρειας του αγοραίου έρωτα της κοσμικής Αθήνας. Μεγάλο όνομα της νύχτας και της πασαρέλας πριν χρόνια, γράφει τώρα βιβλίο για τη ζωή της και πολλοί στα μεγάλα σαλόνια ανησυχούν..."

    [07] Εθνική Τράπεζα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "άνοιξε ο δρόμος για την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας FINANSBANK, από την Εθνική Τράπεζα. Κατά την χθεσινή γενική συνέλευση, εγκρίθηκε από τους μετόχους της Τράπεζας η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 3 δισ. ευρώ, ώστε να προχωρήσει στην εξαγορά της τουρκικής Τράπεζας. Για κάθε δέκα παλαιές μετοχές θα διατίθενται 4 νέες στη τιμή των 22,11 ευρώ η καθεμιά".

    [08] Πορείες

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "η Αθήνα είναι η μόνη πρωτεύουσα της Ευρώπης όπου το κέντρο της πόλεως κλείνει σχεδόν καθημερινώς από πορείες. Πουθενά αλλού δεν παρατηρείται το φαινόμενο αυτό. Γίνονται και σε άλλες χώρες διαδηλώσεις, αλλά εκεί ισχύουν κανόνες. Ουδείς τολμά να κλείση κεντρικές οδικές αρτηρίες ή ολόκληρες εμπορικές περιοχές. Θεωρείται αδιανόητο ομάδες πολιτών να προκαλούν αναστάτωση και να παραβιάζουν τα δικαιώματα των πολλών".

    [09] Κώστας Σκανδαλίδης

    Η Espresso υποστηρίζει ότι "το όνομα του αντιπάλου του Νικήτα Κακλαμάνη για το δήμο Αθηναίων ανακοινώνει και επίσημα σήμερα από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να κρατήσει μυστικό το όνομα του... αντι-Νικήτα και αυτό δεν είναι άλλο από το όνομα του Κώστα Σκανδαλίδη".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "ένα προβλεπόμενο στέλεχος, με ευρύτερη λαϊκή απήχηση, εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεδομένη τη μεγάλη εκλογική του βάση στην Α' Αθήνας, τον Κώστα Σκανδαλίδη, φαίνεται πως επικρατεί ανάμεσα στους υποψήφιους που θα υποδείξει το ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Αθηναίων. Ο Γιώργος Παπανδρέου επιλέγει ένα "γερό χαρτί" που μπορεί να προσδώσει στον εκλογικό αγώνα το χαρακτήρα του "ντέρμπι" με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται απέναντι στον πρώην υπουργό Υγείας της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη".

    [10] Ναυάγιο

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "δεξαμενόπλοιο συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο ανοιχτά της Ύδρας χθες το μεσημέρι, με αποτέλεσμα το τελευταίο να βυθιστεί και να σκοτωθεί ένας Τούρκος ναυτικός. Σε εξέλιξη βρισκόταν χθες όλο το απόγευμα και το βράδυ, μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος, καθώς αναζητούνται άλλα πέντε άτομα. Ήδη, έχουν διασωθεί επτά ναυτικοί και αναζητούνται άλλοι πέντε από το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου, το οποίο αποτελείτο από Τούρκους ναυτικούς".

    [11] ΠΑΜΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι "με τη συμμετοχή δεκάδων συνδικαλιστριών από τα συνδικάτα της Αθήνας και άλλων γυναικών, με ζωντανό διάλογο, όπου μεταφέρθηκε πλούσια εμπειρία και προβληματισμός από τους χώρους δουλειάς, πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ η εκδήλωση του ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση και την εργαζόμενη γυναίκα και τους στόχους πάλης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος".

    [12] Χάρης Καστανίδης

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ επισημαίνει ότι "εθνική συμφωνία, μετά από σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητά ο Χάρης Καστανίδης αν η χώρα μας αποφασίσει να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις ελληνοτουρκικές διαφορές. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο "Π" δέχεται ότι μπορεί να συζητηθεί το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών μας στο Αιγαίο, μόνο αν η Τουρκία μεταμορφωθεί σε "άγγελο" της περιοχής".

    [13] Ακίνητα

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "την ανοδική πορεία του προηγούμενου δωδεκαμήνου συνέχισαν και τον περασμένο Απρίλιο οι τιμές των ακινήτων στο Λεκανοπέδιο Αττικής, διαψεύδοντας όσους περίμεναν υποχώρηση μετά το έντονο αγοραστικό κύμα του περασμένου έτους".

    [14] 17Ν

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι "πράκτορες της ΜΙ6 πυροδότησαν με ειδικό μηχάνημα και από απόσταση την βόμβα που έσκασε στα χέρια του Σάββα Ξηρού. Αυτό αποκαλύπτει στέλεχος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών που βρέθηκε στην Αθήνα το επίμαχο διάστημα που γινόταν οι έρευνες και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξάρθρωση της "17 Νοέμβρη".

    [15] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "τελείωσε σήμερα η υποβολή αιτήσεων όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό προσλήψεων στο Πυροσβεστικό Σώμα, και έως τα τέλη Ιουνίου 540 από τους διαγωνιζομένους θα έχουν ενταχθεί στο καταπονημένο, αριθμητικά, αξιόμαχο Σώμα. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται και ο διαγωνισμός κατάταξης ανδρών και γυναικών στην Ελληνική Αστυνομία, για το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007".

    [16] Οκτάωρο εργασίας

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "οριστικό τέλος στο 8ωρο επιχειρεί να θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της αύξησης του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας πέραν των 48 ωρών".

    [17] Δημόσιο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "ενιαίο ωράριο-σταθμό για όλο το χρόνο καθιερώνει στο Δημόσιο η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη της ΑΔΕΔΥ. Οι υπηρεσίες θα είναι ανοικτές 9πμ-3μμ ενώ οι υπάλληλοι θα επιλέγουν στην αρχή κάθε έτους εάν θα εργάζονται 7.30πμ-3μμ ή 9πμ-4.30μμ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "ανοιχτές θα παραμένουν όλο το χρόνο μέχρι και τις τρεις το μεσημέρι (σήμερα κλείνουν στη μία) για την εξυπηρέτηση του κοινού, οι δημόσιες υπηρεσίες. Από την 1η Ιουλίου, οπότε προβλέπεται να εφαρμοσθεί το νέο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων, που πλέον δεν θα διακρίνεται σε θερινό και χειμερινό, αναπροσαρμόζονται και οι ώρες συναλλαγής των πολιτών με όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 2 June 2006 - 21:29:09 UTC