Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-11-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/11/2006
  • [02] ΗΠΑ- Εκλογές
  • [03] Ιδιωτικός τομέας - Μισθοί
  • [04] Τράπεζες - Παραβιάσεις
  • [05] Προπαγάνδα
  • [06] Σενάρια πρόωρων εκλογών - Βορειοηπειρώτες
  • [07] Επιστολή μαθητή - Αντιδράσεις
  • [08] ΕΕ- Απασχόληση
  • [09] Αιτήματα αστυνομικών - Πολύδωρας
  • [10] Ελληνικό Πανεπιστήμιο
  • [11] Υπόθεση Αλεξ
  • [12] Ιντερνετ - Απάτες
  • [13] Ελληνικός τουρισμός
  • [14] Εγκληματικότητα
  • [15] Ρυθμίσεις για ανέργους
  • [16] Φορολογία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/11/2006

    Η αποτροπή στο χθεσινό συμβούλιο υπουργών Απασχόλησης ,της υιοθέτησης οδηγίας που ανέτρεπε το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στην ΕΕ, οι δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών για τις φορολογικές ελαφρύνσεις, οι εκλογές στις ΗΠΑ και η χορήγηση ιθαγένειας σε Βορειοηπειρώτες είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Κανένας φόρος για 3.200.000 φορολογούμενους!...Αλλά και αυστηροί έλεγχοι για φοροδιαφυγή.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Σκοπιανή πρόκληση στην Αθήνα. Προπαγάνδα από το Ουράνιο Τόξο για τη "μακεδονική γλώσσα".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 5.374 ευκαιρίες εργασίας. Όλες οι προκηρύξεις και εγκρίσεις.

    Η ΑΥΓΗ: Τα 19 "χέρια" των τραπεζών. Συλλογικές αγωγές στα Δικαστήρια. Πώς παίρνουν τα λεφτά των πελατών τους.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Βιομηχανία μαζικών ελληνοποιήσεων εν όψει εκλογών. Η εγγραφή 30.000 Βορειοηπειρωτών στους καταλόγους αλλάζει τον εκλογικό χάρτη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Όλα στο ράφι για εκλογές τον Μάιο 2007. Διαρροή σεναρίων. Δεκάδες χιλιάδες Βορειοηπειρώτες θα εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στήριξη μέχρι τη σύνταξη. Γενναίο "πακέτο" ενίσχυσης χιλιάδων ανέργων.

    ΕΘΝΟΣ: Κάλπ-η- κο παιχνίδι με τους Βορειοηπειρώτες. Η κυβέρνηση υλοποιεί αυτά που κατήγγειλε το 2003.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με λευκή απεργία απειλεί η Πανελλήνια Ένωση Αστυνομικών εάν δεν τα βρουν Πολύδωρας- Αλογοσκούφης. Άρα... θα παίζουμε τους κλέφτες χωρίς αστυνόμους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δεν πέρασε το 65ωρο. "Φρένο" από ομάδα πέντε κρατών στα οποία περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 10 τολμηρές προτάσεις για τα ΑΕΙ. Έρευνα για το μέλλον των Πανεπιστημίων από το ΕΛΙΑΜΕΠ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Συγκλόνισε το πανελλήνιο η κραυγή του 13χρονου. Υπάρχει ελπίδα.

    ΕΣΤΙΑ: Οι υψηλοί φόροι βλάπτουν την οικονομία. Παγκόσμια έρευνα με συνταρακτικά στοιχεία.

    ESPRESSO: Οι διάλογοι της φρίκης για Αλεξ, σεξ και "πελάτες" με αυτοκίνητα. Γιατί οι ψυχολόγοι υποβάθμισαν τις "ροπές των ανηλίκων στην ομοφυλοφιλία".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ώρα αποφάσεων για τη Δημοκρατία στην Αμερική. Εκλογές - Δημοψήφισμα για τον πόλεμο. Σφοδρές επιθέσεις κατά του Ράμσφελντ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Προαναγγελία νέων ελαφρύνσεων. Δεύτερη φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης

    ΤΑ ΝΕΑ: Έλληνες πολίτες 250.000 Βορειοηπειρώτες. Και σενάρια πρόωρων εκλογών.

    Η ΝΙΚΗ: Στη ζυγαριά της ΝΔ οι πρόωρες εκλογές. Δικαίωμα ψήφου σε χιλιάδες Βορειοηπειρώτες.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σύγχρονο σκλαβοπάζαρο με 367 ευρώ το μήνα.

    TRAFFIC NEWS: Φόβος και τρόμος η "μαφία" του Ιντερνετ. Κύκλωμα επιτήδειων "σηκώνει" καταθέσεις ανυποψίαστων πολιτών και "φορτώνει" τις πιστωτικές τους κάρτες με υπέρογκα ποσά.

    City Press: Βελτίωση προοπτικής για την οικονομία. Βέβαιη θεωρείται πλέον η έξοδος από τη δημοσιονομική επιτήρηση την άνοιξη.

    Metro: Ελληνικό μπλόκο στη Βρετανία. Αντίθετη η κυβέρνηση στην πρόταση περί ελαστικού ωραρίου έως και 65 ώρες την εβδομάδα.

    Metropolis: Οι σπείρες των Βαλκανίων "οργιάζουν" στην Αττική.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αγορά και τράπεζες. Καταναλωτές σε νευρική κρίση.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Και πάρκινγκ δίπλα στην ...υποθαλάσσια. Με απόφαση ΥΠΕΧΩΔΕ αρχίζει η κατασκευή του χώρου στάθμευσης στη συμβολή των οδών Μ. Αλεξάνδρου-Γ. Παπανδρέου (Ανθέων).

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ξεκρέμαστοι" χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. "Παγώνει" η επέκταση σχεδίου πόλης σε χιλιάδες στρέμματα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Χάος στην πολιτική μας σκηνή ενώ, όλα παίζονται.

    [02] ΗΠΑ- Εκλογές

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "σημαντικές επιπτώσεις στην πορεία των Ηνωμένων Πολιτειών και ευρύτερα στις διεθνείς σχέσεις αναμένεται να έχει το αποτέλεσμα των χθεσινών, κρίσιμων εκλογών για το Κογκρέσο, που έλαβαν το χαρακτήρα δημοψηφίσματος για τον πόλεμο και την κατοχή του Ιράκ. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πιθανολογούν ότι ο υπουργός Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ θα θυσιασθεί από τον πρόεδρο Μπους, πληρώνοντας το τίμημα της ιρακινής τραγωδίας. Παρά την πολωτική ατμόσφαιρα, οι χθεσινές εκλογές επιβεβαίωσαν τον δυναμισμό της αμερικανικής Δημοκρατίας".

    [03] Ιδιωτικός τομέας - Μισθοί

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "τη βάρβαρη και αποκρουστική εικόνα των συνθηκών εργασίας για εκατοντάδες εργαζόμενους αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας που αφορούν τις εξελίξεις σε εννιά κλάδους του τομέα παροχής υπηρεσιών. Αποδεικνύουν ότι οι μέσες καθαρές αποδοχές αυτών των εργαζομένων, στην καλύτερη περίπτωση, ήταν της τάξης των 367 ευρώ το μήνα, ποσό που φτάνει στα όρια του εξευτελισμού για κάποιον που παλεύει να ζήσει και να τα βγάλει πέρα στις σύγχρονες συνθήκες".

    [04] Τράπεζες - Παραβιάσεις

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "ακόμη και αποφάσεις του Αρείου Πάγου καταστρατηγούν οι τράπεζες επινοώντας τρόπους επιβάρυνσης των πελατών τους. Αδικαιολόγητες προμήθειες και είσπραξη για οφειλόμενους τόκους είναι οι κυριότεροι τρόποι με τους οποίους οι τράπεζες παίρνουν λεφτά από τους πολίτες. Η ΕΚΠΟΙΖΩ κατέθεσε δύο νέες συλλογικές αγωγές κατά δύο τραπεζών. Στους επίμαχους 19 όρους, που διευκολύνουν το ριφιφί των πελατών από τις τράπεζες, προστίθεται και η μεγάλη απόκλιση επιτοκίων δανεισμού και καταθέσεων".

    [05] Προπαγάνδα

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι μέλη της οργάνωσης "Ουράνιο Τόξο", "παρουσίασαν ένα βιβλίο ( το οποίο μοιράζουν πόρτα- πόρτα στους νομούς Φλώρινας και Πέλλας ), για να μάθουν σλαβομακεδονικά τα παιδιά τους δημοτικού της Βόρειας Ελλάδας, που η μητρική τους γλώσσα δεν είναι ελληνική! Στόχος να προβάλουν την ανύπαρκτη "μακεδονική μειονότητα".

    [06] Σενάρια πρόωρων εκλογών - Βορειοηπειρώτες

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "έπειτα από δεκαετίες, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την πολιτογράφηση των Βορειοηπειρωτών, οι οποίοι θα αποκτούν διπλή υπηκοότητα - διατηρώντας δηλαδή την αλβανική, θα τους χορηγείται και η ελληνική. Η δυνατότητα αυτή είχε παγώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς η Αλβανία δεν αναγνώριζε το δικαίωμα διπλής υπηκοότητας και σε περίπτωση που η χώρα μας έδινε την ιθαγένεια σε κάποιον ομογενή, θα έχασε την αλβανική και όλα τα δικαιώματα που απέρρεαν από αυτήν".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "βιομηχανία" ελληνοποιήσεων ανοίγει η χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης να δώσει την ελληνική ιθαγένεια σε τουλάχιστον 30.000 ομογενείς Βορειοηπειρώτες αλλάζοντας με αυτόν τον τρόπο τον εκλογικό χάρτη και αναζωπυρώνοντας και πάλι στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. Από ό,τι φαίνεται οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την απόκτηση της ιθαγένειας, θα είναι ταχύτατες και οι 30.000 Βορειοηπειρώτες θα έχουν το δικαίωμα ψήφους στις επόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "σε απροκάλυπτα παιχνίδια πρόωρων εκλογών επιδίδεται πλέον η ΝΔ, συντηρώντας με κάθε τρόπο το κλίμα της εκλογολογίας. Μετά την "εαρινή εξόρμηση" των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, που εξαγγέλθηκε από τον Απ. Σταύρου, ήρθε η χθεσινή αιφνιδιαστική απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής για χορήγηση ελληνικής υπηκοότητας σε χιλιάδες βορειοηπειρώτες ομογενείς, οι οποίοι θα αποκτήσουν και δικαίωμα ψήφου στις επόμενες εκλογές".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "για εκλογές τον ερχόμενο Μάιο ετοιμάζεται η κυβέρνηση και βάζει όλα τα ανοιχτά θέματα στο ράφι, ενώ προχωρεί σε επιλεκτικές διευθετήσεις προεκλογικών υποσχέσεών της. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που διαρρέουν από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής θέλει να έχει "καθαρό πεδίο" ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να προχωρήσει σε εκλογικό αιφνιδιασμό την άνοιξη, καθώς στενοί συνεργάτες και αναλυτές, με τους οποίους συνεργάζεται, επιμένουν ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές. Στη σειρά των κινήσεων της εκλογικής σκοπιμότητας εκ μέρους της κυβέρνησης προστέθηκε χθες η απόφαση για χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σε χιλιάδες Βορειοηπειρώτες".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "προεκλογικό παιχνίδια με χιλιάδες Βορειοηπειρώτες στήνει η κυβέρνηση με τη χθεσινή αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής να δοθεί υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφους στους ομογενείς από τη Βόρειο Ήπειρο. Με έκδηλη αμηχανία αντιμετώπισε χθες το ΠΑΣΟΚ τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τη διεύρυνση του εκλογικού σώματος με την προσθήκη των Βορειοηπειρωτών".

    [07] Επιστολή μαθητή - Αντιδράσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο κύριο άρθρο της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "ήταν μια πέτρα στο κοινωνικό τέλμα, που τάραξε τα νερά και ξύπνησε από την αφασία τους εφησυχάζοντες στην υποκριτική βόλεψη τους συνέλληνες, η επιστολή του 13χρονου μαθητή, που δημοσίευσε χθες η "Ε" στην πρώτη της σελίδα. Η ελληνική κοινωνία απλώς υποκρίνεται, ότι δεν γνωρίζει την αλήθεια, δηλαδή αυτά που συμβαίνουν στα σπλάχνα της. Οι παραλήπτες οφείλουν να απαντήσουν αν πράγματι υπάρχει ελπίδα. Αν υπάρχει, θα πρέπει να της ανοίξουν το δρόμο και να μην την προσπεράσουν".

    [08] ΕΕ- Απασχόληση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "φρένο" στο 65ωρο έβαλε η "ομάδα των πέντε κρατών" στην οποία συμμετέχει η Ελλάδα. Κατά τη χθεσινή μαραθώνια έκτακτη Σύνοδο των Υπουργών Κοινωνικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίμαχη κοινοτική οδηγία, η φινλανδική προεδρία προ του διαφαινόμενου αδιεξόδου, επέλεξε τη "Σολωμόντειο λύση", διακόπτοντας τη συνεδρίαση".

    Σύμφωνα με τη metro "κατά της βρετανικής πρόταση περί ελαστικού ωραρίου έως και 65 ώρες της εβδομάδας τάσσεται η ελληνική κυβέρνηση. Τη θέση αυτή ξεκαθάρισε με δηλώσεις του χθες ο υφυπουργός Απασχόλησης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη κατά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Απασχόλησης, που άρχισε την ίδια ημέρα στις Βρυξέλλες".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στο σχόλιό της γράφει μεταξύ άλλων, "κερκόπορτα για ωράριο εργασίας - λάστιχο, με συλλογικές συμβάσεις ή με ατομική συμφωνία εργοδότη και εργαζόμενου, θα μπορούσε ν΄ανοίξει τυχόν εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίες για επέκταση του χρόνου εργασίας στις 65 ώρες. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για δομικές ανακατατάξεις που θα οδηγήσουν σε εργασιακό μεσαίων με πλήρη ανατροπή βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, όπως είναι το ωράριο εργασίας με τη σημερινή του μορφή".

    [09] Αιτήματα αστυνομικών - Πολύδωρας

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "εξακολουθεί να απειλεί με παραίτηση ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας αν και εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των Αστυνομικών. Ο κ. Πολύδωρας επιμένει στη θέση του ότι θα πρέπει να δοθούν στα σώματα ασφαλείας τα επιδόματα τα οποία ζητούν".

    [10] Ελληνικό Πανεπιστήμιο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι "εσωστρεφές, σχεδόν... εγγαστρίμυθο, αδιαφανές, φτωχό, σπαράζεται από τις εμφύλιες διαμάχες των διαφόρων ομάδων συμφερόντων που δρουν στο εσωτερικό του, μουντζουρωμένο από τις κομματικές σφραγίδες, "με χαμηλό βαθμό κοινωνικής λογοδοσίας" και "μικρή συμβολή στη διεθνή έρευνα και την ανάπτυξη των επιστημών". Πλην "κάποιων λαμπρών εξαιρέσεων". Με αυτό το προφίλ, όπως το σκιαγράφησε η έρευνα του ΕΛΙΑΜΕΠ, το ελληνικό Πανεπιστήμιο "δεν μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχή προσαρμογή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας σε ένα εξόχως ανταγωνιστικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, που διαμορφώνουν οι διαδικασίες της ευρωπαϊκής ενοποίησης και της παγκοσμιοποίησης".

    [11] Υπόθεση Αλεξ

    Η Espresso γράφει ότι "με έναν... ανερμάτιστο τόμο, χωρίς αρχή, μέση και τέλος, μοιάζει το περίφημο πια πόρισμα των ειδικών επιστημόνων-πραγματογνωμόνων της Αστυνομίας. Οι χαρακτηριζόμενες από πολλούς ως "περίεργες" σεξουαλικές προτιμήσεις, συμπεριφορές και προσανατολισμοί ή ροπή προς την ομοφυλοφιλία συγκεκριμένων ανηλίκων (που προκύπτουν από τις καταθέσεις, εκτός κι εάν είναι και αυτές "πειραγμένες") προσπερνιούνται ή υποβαθμίζονται ως επουσιώδεις".

    [12] Ιντερνετ - Απάτες

    Η Traffic News σημειώνει ότι "ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η "μαφία" στο Διαδίκτυο που εξαπλώνεται με κάθε μορφή, ανακαλύπτοντας συνεχώς νέους τρόπους για να αλιεύσουν οι επιτήδειοι θύματα, αλλά και... πολλές χιλιάδες ευρώ από τις οικονομίες τους. Με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο φέρει, αυθαίρετα σαφώς, το λογότυπο ή την υπογραφή γνωστών τραπεζών, ζητούν από τους παραλήπτες του συγκεκριμένου e-mail να αποστείλουν προσωπικά τους στοιχεία και δεδομένα, προκειμένου να απεμπλακεί το σύστημα της τράπεζας, που υποτίθεται πως παρουσιάζει πρόβλημα".

    [13] Ελληνικός τουρισμός

    Η City Press αναφέρει ότι "σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, το 2006 θα σημειωθεί αύξηση των αφίξεων τουριστών στη χώρα μας της τάξης του 10%. Το τουριστικό συνάλλαγμα προβλέπεται να αυξηθεί κατά 8% έως 9%. Η Ελλάδα αξιοποιεί προς το παρόν μόνο το 15% του δυναμικού τουριστικής ανάπτυξής της και βρίσκεται στη 15η θέση της διεθνούς κατάταξης των τουριστικών δυνάμεων. Εάν καταφέρουμε με τις κατάλληλες πρωτοβουλίες και μεγάλης κλίμακας επενδύσεις να αξιοποιήσουμε το 40% του δυναμικού τουριστικής ανάπτυξης της χώρας μας, θα τη μετατρέψουμε σε μία από τις πέντε μεγάλες τουριστικές δυνάμεις στον κόσμο".

    [14] Εγκληματικότητα

    Η Metropolis επισημαίνει ότι "αλλάζει μορφή η εγκληματικότητα στην πόλη, εκεί που "βασίλευαν" οι ελληνικές συμμορίες. Τώρα κυριαρχούν οι πολυμελείς συμμορίες των Αλβανών, των Σέρβων και λιγότερο των Ρουμάνων. Η νέα μορφή εγκληματικότητας στην πρωτεύουσα και τα προάστιά της, μεταλλάσσεται σε βαρέου τύπου, σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές και αναμένεται να παρουσιάσει έξαρση το προσεχές διάστημα".

    [15] Ρυθμίσεις για ανέργους

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προαναγγέλλει ότι "σε νομοθετική ρύθμιση για τη διακοπή του επιδόματος ανεργίας σε περίπτωση που ο άνεργος αρνηθεί δύο φορές την πρόταση του ΟΑΕΔ για εργασία στην ειδικότητά του ή για ένταξη σε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης προχωρεί το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας μέχρι το τέλος του έτους. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης δρομολογεί νομοθετική ρύθμιση για τη σύσταση και λειτουργία του Ειδικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΤΚΑ), μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Το εν λόγω ταμείο από τις αρχές του 2007 θα χορηγεί ειδικό επίδομα ανεργίας σε χιλιάδες δικαιούχους έως τη συνταξιοδότησή τους".

    [16] Φορολογία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "πάνω από 3.200.000 Έλληνες φορολογούμενοι που αντιστοιχούν στο 63% επί του συνόλου δεν θα πληρώνουν καθόλου φόρους εισοδήματος με τη νέα αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ. Αυτό σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος, αύξηση του αφορολόγητου ορίου και διεύρυνση του εισοδηματικού κλιμακίου του κεντρικού φορολογικού συντελεστή προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας. Η δεύτερη φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης θα στοχεύει στην αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός, το 2004 όταν το αφορολόγητο όριο ήταν στα 10.000 ευρώ, 2.750.000 Έλληνες πολίτες δεν πλήρωναν καθόλου φόρο".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "η Κυβέρνησις Καραμανλή θα έπρεπε να έχη θέσει ως άμεση προτεραιότητα την πλήρη απλούστευση του φορολογικού μας συστήματος. Κάτι που θεωρητικώς μεν διακηρύσσεται, στην πράξη όμως δεν έχει επιτευχθή. Διότι παρά την βελτίωση των τελευταίων ετών, οι φορολογικές διαδικασίες στην χώρα μας εξακολουθούν να είναι δαιδαλώδεις".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 8 November 2006 - 17:30:34 UTC