Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-11-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/11/2006
  • [02] Προϋπολογισμός 2007
  • [03] Συμβασιούχοι
  • [04] Νομοσχέδιο
  • [05] Εξάρχεια
  • [06] Δικαστικοί- Αποδοχές
  • [07] Ασφαλιστικό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/11/2006

    Η κατάθεση του Προϋπολογισμού 2007 και το θέμα των συμβασιούχων κυριαρχούν στα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυξήσεις μισθών και φοροελαφρύνσεις. Οι καλές πλευρές του Προϋπολογισμού 2007.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: 10 παροχές και 8 στόχοι του προϋπολογισμού. Βελτίωση της οικονομίας και αυξήσεις σε μισθωτούς, συνταξιούχους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 10.712 νέες προσλήψεις. Η κατανομή των θέσεων κατά φορέα και ειδικότητα.

    Η ΑΥΓΗ: Καταιγίδα έμμεσων φόρων ο Προϋπολογισμός του 2007.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Όλη η αλήθεια για τους δικαστές και την απόφαση του Μισθοδικείου. Άρθρο-παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Σωτήρη Μπάγια.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Δώστε όλοι τώρα, παροχές από το 2008. Φόροι 48 δισ. ευρώ το 2007.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Προσλήψεις σε εννιά υπουργεία με τον Προϋπολογισμό του 2007.

    ΕΘΝΟΣ: Επέλαση φόρων και παροχές-ψίχουλα. Νέα βάρη 3,2 δισ. ευρώ έφεραν οι φορολογικές... ελαφρύνσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Προϋπολογισμός χαλινάρι στην εκλογολογία. Με επιπλέον φόρους τριών δισ. ευρώ και αυξήσεις 3,4% στους μισθούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τα δώρα του νέου Προϋπολογισμού. Δίνει όλα όσα υποσχέθηκε η κυβέρνηση. Σε ρόλο Αγίου Βασιλείου ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Παροχές προ-υπολογισμού. Χρυσή τομή ανάμεσα σε αυξήσεις και φόρους για το 2007.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αφαίμαξη με... ελαφρύνσεις. Προϋπολογισμός: Ο τελευταίος σταθμός της κυβέρνησης;

    ΕΣΤΙΑ: Αλλάζει τα δεδομένα ο νέος Προϋπολογισμός. Σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της δημοσιονομικής εξυγιάνσεως.

    ESPRESSO: "Υπάρχει παιδεραστία στο θρίλερ του Αλεξ!". Η ψυχίατρος Χριστίνα Αντωνοπούλου (σύμβουλος της οικογενείας) μιλά για συγκάλυψη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Συμβασιούχοι, ανυποχώρητη η κυβέρνηση. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ο Κ. Καραμανλής για τον Προϋπολογισμό του 2007: "Δεν δικαιούμαστε να υποθηκεύσουμε το μέλλον".

    ΤΑ ΝΕΑ: Φόροι για όλους, πριμ στις επιχειρήσεις. Προϋπολογισμός κοινωνικής αδικίας.

    Η ΝΙΚΗ: Πληρώνουν πάλι οι μισθωτοί. Αυξημένοι κατά 3,3 δισ. οι φόροι το 2007.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αντιασφαλιστική θηλιά με δηλώσεις εφησυχασμού. Κυβερνητικές μεθοδεύσεις για το Ασφαλιστικό.

    TRAFFIC NEWS: Ερωτικά ραντεβού για 300 ευρώ. Νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας.

    City Press: Επίδειξη δύναμης από "γνωστούς-αγνώστους".

    Metro: Παροχές με μέτρο. Στη γραμμή της συγκράτησης των δαπανών κινείται και ο Προϋπολογισμός του 2007.

    Metropolis: Φόρο στο καρτέλ γάλακτος πληρώνουν οι Έλληνες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Δύο σενάρια καμία λύση! Θύελλα για τους συμβασιούχους.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Σταθμός του μετρό το... "Παπάφειο". Αντιδρούν οι απόφοιτοι του ιστορικού ορφανοτροφείου για την παραχώρηση του αύλειου χώρου στην κατασκευαστική εταιρία.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Οδικό έμφραγμα! Σημειωτόν η κίνηση στο κέντρο. Αποκαλυπτική έρευνα για τον Γολγοθά των εποχουμένων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Φιλόξενη Ελλάδα σε αφιλόξενο κόσμο. Εγκαινιάζεται αύριο η 22η PHILOXENIA.

    [02] Προϋπολογισμός 2007

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι " χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι καλούνται ακόμη μια φορά να σηκώσουν τα βάρη της δημοσιονομικής προσαρμογής, με τον προϋπολογισμό που κατέθεσε ο Γιώργος Αλογοσκούφης. οι περίφημες "φορολογικές ελαφρύνσεις" που υποσχέθηκε η κυβέρνηση έγιναν πρόσθετοι φόροι ύψους 3,2 δισ. ευρώ, ενώ η υποχρηματοδότηση θέτει πλέον σε σοβαρό κίνδυνο τη βιωσιμότητα πολλών ασφαλιστικών Ταμείων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "με το αριστερό της "χέρι" η κυβέρνηση δίδει μέσω φορολογικής κλίμακας 150 εκατ. ευρώ στα μεσαία εισοδήματα και με το "δεξί" παίρνει επιπλέον φόρους 3,2 δισ. ευρώ. Το κοινωνικό Κέντρο -που προβάλλεται ως φιλοσοφία του Προϋπολογισμού του 2007- κάνει με τη σειρά του ένα μεγάλο δώρο στους επιχειρηματίες, επιτρέποντας τη διανομή των αφορολογήτων αποθεματικών για επενδύσεις. Με τον Προϋπολογισμό επιχειρούνται δύο λαθροχειρίες αλλά και καταργείται το χαρτόσημο των ενοικίων".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ ,"μεγαλώνει το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ και αυξάνονται τα εφάπαξ του Δημοσίου. Αυξάνεται το επίδομα ανεργίας στα 367 ευρώ, κατά 50 ευρώ η σύνταξη του ΟΓΑ και 35 ευρώ το ΕΚΑΣ κα. Καταργείται το χαρτόσημο 3,6% στα ενοίκια".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "τα...ασυμμάζευτα που άφησε το ΠΑΣΟΚ , 2,5 χρόνια μετά την πτώση του από την εξουσία και επιστροφή στον ενάρετο κύκλο, σηματοδοτεί ο νέος Προϋπολογισμός".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "νέο πακέτο προσλήψεων προωθεί για το νέο έτος το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καλύπτοντας τις κενές θέσεις εξειδικευμένου προσωπικού σε δημόσιους οργανισμούς. Στο νέο Προϋπολογισμό για το έτος 2007, ο οποίος κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη, προβλέπονται προσλήψεις νέου προσωπικού καθώς και μονιμοποιήσεις σε μια σειρά υπουργείων, ύψους 10 εκατ. ευρώ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "δεν δικαιούμαστε να υποθηκεύσουμε το μέλλον του τόπου μας για κομματικές σκοπιμότητες. Τα έως τώρα αποτελέσματα της πολιτικής μας διαψεύδουν τις Κασσάνδρες, τόνισε ο πρωθυπουργός. Ο προϋπολογισμός του 2007 προσθέτει βάρη και δημιουργεί αδιέξοδα σε κάθε νοικοκυριό, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Ζούμε πέρα από τα μέσα μας, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Ν. Γκαργκάνας και κάλεσε τα νοικοκυριά να μην δανείζονται ποσά μεγαλύτερο του ενός τρίτου των εισοδημάτων τους. Ο ένας στους πέντε Έλληνες είναι φτωχός".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι " έναν ακόμη προϋπολογισμό λιτότητας, τον "τελευταίο της ΝΔ" όπως προέβλεψε ο Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε χθες η κυβέρνηση, σωρεύοντας νέα βάρη για τους μισθωτούς, οι οποίοι θα πληρώσουν και πάλι τη μερίδα του λέοντος. Οι φόροι θα είναι αυξημένοι το 2007 κατά 3,3 δισ. ευρώ, ενώ οι μισθολογικές αυξήσεις θα κινηθούν στο 3,4% και το 4% για τις συντάξεις".

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι " είναι ο πρώτος προϋπολογισμός που πατάει πραγματικά στα πόδια του, λόγω της δημοσιονομικής εξυγιάνσεως που προηγήθηκε κατά τα έτη 2005 και 2006. Είναι ο πρώτος προϋπολογισμός που, λόγω της σταθεροποιήσεως που επετεύχθη κατά τα προηγούμενα έτη, είναι όντως αναπτυξιακού χαρακτήρος. Και είναι ο πρώτος προϋπολογισμός που καταρτίσθηκε εντός της τελευταίας δεκαετίας, ο οποίος είναι αξιόπιστος ως προς το σύνολο των μεγεθών του".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "εξακόσια είκοσι εκατομμύρια περισσότερους φόρους θα πληρώσουν φέτος τα φυσικά πρόσωπα, ενώ οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν μόνο 120 εκατ. ευρώ περισσότερα από πέρυσι. Ο προϋπολογισμός του 2007 σφραγίζεται επίσης από την αύξηση των έμμεσων φόρων, που ξεπερνά κατά πολύ την αύξηση του ΑΕΠ. Υπολογίζεται ότι το 2007 θα πληρώσουμε 8,8% παραπάνω έμμεσους φόρους από το 2006".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ,"κατατέθηκε χθες στην ολομέλεια της Βουλής από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη ο κρατικός προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2007. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπογράμμισε ότι τα έως τώρα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης διαψεύδουν τις Κασσάνδρες και πιστοποιούν ότι είναι σε σωστό δρόμο: "Δεν δικαιούμαστε να υπονομεύσουμε τα σημαντικά βήματα της Οικονομίας μας, για πρόσκαιρες εντυπώσεις".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "με την φιλοδοξία ότι η επίτευξη των στόχων που προβλέπει θα οδηγήσει την ελληνική οικονομία, την ερχόμενη άνοιξη, εκτός κοινοτικής επιτήρησης, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης κατέθεσε χθες στη Βουλή το σχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2007".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "φόρους 48 δισ. ευρώ προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός για το 2007 -κατά 3,29 δισ. ευρώ περισσότερους από εφέτος. Πενιχρές επίσης οι αυξήσεις μισθών και συντάξεων. Μοιάζει με άσκηση ισορροπίας, την έξοδο από την επιτήρηση υπηρετεί και τον επόμενο του 2008 προπαρασκευάζει".

    Η metro σημειώνει ότι "στη συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής - με στόχο τη διατήρηση του ελλείμματος στα πλαίσια της πειθαρχίας που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση- με ταυτόχρονη υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για ενίσχυση των οικονομικά ασθενών ομάδων, κινείται η οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση τον επόμενο χρόνο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "στο νέο Προϋπολογισμό που κατατέθηκε χθες στη Βουλή είναι εμφανής η προσπάθεια της κυβέρνησης να ισορροπήσει ανάμεσα στη συνέπεια απέναντι στους πολίτες για τήρηση των υπεσχημένων και στην υπευθυνότητα προς την ΕΕ για άρση της επιτήρησης. Ενδεικτικές και οι προτροπές του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "περισσότερα φορολογικά βάρη για την πλειονότητα των φορολογουμένων, κυρίως μισθωτών και συνταξιούχων, προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2007. Αντίθετα, προσφέρει φορο-δώρα στις επιχειρήσεις".

    [03] Συμβασιούχοι

    Η ESPRESSO γράφει ότι Β«άλυτο παραμένει επί της ουσίας το πρόβλημα των συμβασιούχων, καθώς οι τελευταίοι έχουν εξεγερθεί και ζητούν, πλην της καταβολής των δεδουλευμένων τους, τη μονιμοποίησή τους, ενώ από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση ικανοποιεί το πρώτο αίτημα, αλλά για το δεύτερο δίνουν αυξημένα μόρια σε διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ. Φως στο τούνελ της ατέλειωτης αγωνίας για το επαγγελματικό μέλλον τους οι συμβασιούχοι είδαν μόνο για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, καθώς η κυβέρνηση έδωσε συγκεκριμένη λύσηΒ».

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι Β«σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλεί το ζήτημα των συμβασιούχων, αν και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ρητά ότι τα δεδουλευμένα θα καταβληθούν άμεσα σε όσους εργάζονταν επί μήνες και η πληρωμή τους δεν εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό συνέδριο. "Το θέμα των συμβασιούχων είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου. Άλλα τους είπαν για να πάρουν την ψήφο τους και άλλα κάνουν, θίγοντας την αξιοπρέπεια όλων", είπε ο κ. Γ. ΠαπανδρέουΒ».

    [04] Νομοσχέδιο

    Η TRAFFIC υπογραμμίζει ότι Β«νομοσχέδιο, με το οποίο θα θεσπίζεται "φόρος επιτηδεύματος" για 1,5 εκατ. επιτηδευματίες (ελεύθεροι επαγγελματίες, καταστηματάρχες, επιχειρηματίες) θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση στις αρχές του 2007. Ο νέος φόρος θα εισπράττεται από κοινού με το φόρο εισοδήματοςΒ».

    [05] Εξάρχεια

    Σύμφωνα με τη CITY PRESS Β«Ταραχοποιοί χτύπησαν στην περιοχή των Εξαρχείων δύο αστυνομικούς, τον ένα σοβαρά. Έδρασαν ουσιαστικά ανενόχλητοι και πήραν το υπηρεσιακό περίστροφο του ενός. Διεκδικούν την απελευθέρωση του "συντρόφου" τους που κρατείται για τη βάρβαρη επίθεση κατά του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Πολυζωγόπουλου. Προσπάθεια συντονισμού πρυτανικών Αρχών, φοιτητικών παρατάξεων και Εισαγγελίας για να αποτραπούν τα χειρότερα στις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του ΠολυτεχνείουΒ».

    [06] Δικαστικοί- Αποδοχές

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι Β«βασική διαπίστωση αποτελεί το γεγονός ότι το όλο θέμα δεν αντιμετωπίσθηκε με ψύχραιμη και νηφάλια διάθεση. Αντίθετα κυριάρχησαν κραυγές και εύκολοι λαϊκίστικοι αφορισμοί. Έτσι, το συγκεκριμένο ζήτημα δεν τέθηκε στη σωστή του βάση, που συνδέεται με την εν γένει οικονομική κατάσταση των δικαστικών λειτουργών της χώρας και περαιτέρω με το κεφαλαιώδες ερώτημα: "Τί είδους δικαστικό λειτουργό θέλουμε επιτέλους;"Β».

    [07] Ασφαλιστικό

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι Β«να εκτονώσει τις ανησυχίες και αντιδράσεις των εργαζομένων, ενώ προχωρά τα αντιασφαλιστικά μέτρα, και ετοιμάζει ακόμη χειρότερα, επιχειρεί η κυβέρνησηΒ».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 15 November 2006 - 17:49:11 UTC