Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-12-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/12/2006
  • [02] Επιτόκια - Αλογοσκούφης
  • [03] Πόρισμα για την Υγεία
  • [04] Ομιλία πρωθυπουργού
  • [05] Πόρισμα για το Πάντειο Πανεπιστήμιο
  • [06] Νέος ΚΟΚ
  • [07] Άρθρο 16
  • [08] ΟΛΠ
  • [09] Κινητοποιήσεις - Κυβέρνηση
  • [10] Έρευνα για το σύστημα C-41
  • [11] ΠΑΣΟΚ
  • [12] Ευρωπαϊκή Ένωση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/12/2006

    Η ομιλία του πρωθυπουργού στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο νέος ΚΟΚ, ο νέος Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και η συνέχιση των κινητοποιήσεων των λιμενεργατών στο λιμάνι του Πειραιά είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. Πιο σύγχρονος αλλά και πιο αυστηρός.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: 25 τομές στο Δημόσιο. Όλες οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο Παυλόπουλου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Νέα ρότα για Παιδεία, Οικονομία. Ο Κ. Καραμανλής έδωσε το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια.

    Η ΑΥΓΗ: Κυβερνητικό ναυάγιο στο λιμάνι. Κορυφώνονται οι αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αθήνα καλεί Μόναχο για τις μίζες που έδωσε η SIEMENS, εξασφαλίζοντας την σκανδαλώδη σύμβαση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Μποναμάς" Χριστουγέννων τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ψηφίζεται το άρθρο 16.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Παρέμβαση για τα επιτόκια. Μήνυμα Αλογοσκούφη στις τράπεζες μετά τη νέα αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ.

    ΕΘΝΟΣ: Πραξικόπημα για τους γαλάζιους διευθυντές. "Διάταγμα" Παυλόπουλου για παράταση της θητείας τους έως το 2008.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χωρίς να έχουν δημιουργήσει την κατάλληλη οδική υποδομή, έφτιαξαν εξοντωτικό νόμο για τους οδηγούς, γιατί....Έχουν μπερδέψει τη σάμαλι και το κωκ με τον Κ.Ο.Κ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ο νέος Κώδικας δημοσίων υπαλλήλων. Ριζικές αλλαγές στη λειτουργία του δημοσίου τομέα με πενήντα καινοτομίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ξαφνικά στη Βουλή το "άρθρο 16". 13 και 20 Δεκεμβρίου στην επιτροπή με αίτημα του Γ. Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Δράκος - Κ.Ο.Κ. αλλά πώς εφαρμόζεται; Ως 804% αυξάνονται τα πρόστιμα για παραβάσεις.

    ΕΣΤΙΑ: Σκουριασμένο το "νέο " ΠΑΣΟΚ. Απέτυχε παταγωδώς η απόπειρα ανανεώσεως.

    ESPRESSO: Βασιλικά WC και τζάκια από τη "σπείρα του Παντείου". Το πόρισμα Νο 3 για τη λεηλασία με χαλιά, κουρτίνες και ...καζανάκια.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αξιοκρατία στη Δημόσια Διοίκηση επιχειρείται να επιβληθεί με τον νέο υπαλληλικό κώδικα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αδιέξοδο στα λιμάνια. Η κυβέρνηση στηρίζει Κεφαλογιάννη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ένας μισθός για παράβαση του ΚΟΚ! Πάνω από 700 ευρώ τα περισσότερα πρόστιμα.

    Η ΝΙΚΗ: Εισπρακτικός Κώδικας. Χαράτσι στους οδηγούς - πριμ στους αστυνομικούς.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ευρωπαϊκή Ένωση. Νέα σχέδια και μέτρα "αντιτρομοκρατικής" δράσης.

    Η ΧΩΡΑ : Διορισμοί στο δημόσιο χωρίς όριο στην ηλικία. Νέος Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας.

    TRAFFIC NEWS: Η Σάσα Μπάστα σε μια αποκαλυπτική εξομολόγηση: Ο Θέμος είναι...Διάβολος!

    City Press: Μεγάλο κόλπο στο λιμάνι.

    Metro: Ελεύθερες μετατάξεις. Αλλάζουν όλα με τον νέο Υπαλληλικό Κώδικα.

    Metropolis: Το "καρτέλ" των λιμανιών ταλαιπωρεί την αγορά.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης: Στα αζήτητα 14.000 σπίτια.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Χωρίς ένσημα 500.000 εργαζόμενοι! Απίστευτη καθυστέρηση στη μηχανογράφηση που ανέλαβε εταιρεία του Σ. Κόκκαλη με κίνδυνο να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη χιλιάδες Θεσσαλονικείς.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Νερό - δηλητήριο καταλήγει στο Θερμαϊκό... και επείγον "λίφτιγκ" σε 17 χλμ αγωγών της ΕΥΑΘ. Ανεξέλεγκτη η απόρριψη επικίνδυνων ουσιών μέσω Αξιού από τα Σκόπια.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θαύμα για τα μάτια στη Θεσσαλονίκη. Πρωτοποριακή μέθοδος στο Νοσοκομείο "Παπαγεωργίου".

    [02] Επιτόκια - Αλογοσκούφης

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης μιλώντας στο 5ο διεθνές συνέδριο του Economist με θέμα τις προοπτικές του τραπεζικού συστήματος επισήμανε πως υπάρχουν ακόμη περιθώρια να μειωθεί και άλλο η διαφορά των επιτοκίων, επειδή υπάρχουν περιθώρια για πιο αποτελεσματικό ανταγωνισμό και πιο αποτελεσματική λειτουργία των τραπεζικών ιδρυμάτων, τα οποία πολλές φορές, λόγω προβλημάτων του παρελθόντος, ακόμη χαρακτηρίζονται από υψηλό κόστος λειτουργίας, κάτι που έχει αντανάκλαση και στα περιθώρια επιτοκίων που διατηρούν".

    [03] Πόρισμα για την Υγεία

    Η Traffic News αναφέρει : "αιμορραγία στο Δημόσιο! Αυτή τη φορά δια μέσου του πολύπαθου τομέα της υγείας, των νοσοκομείων της χώρας. Πόρισμα - φωτιά από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας αποκαλύπτει "καπέλα" που ξεπερνούν και τις 6.000 ευρώ, κατά τη μεταπώληση υγειονομικών υλικών από την Κύπρο προς την Ελλάδα, ενώ στο πόρισμα γίνονται αναφορές για προμήθειες με απευθείας αναθέσεις και χωρίς διαπραγμάτευση".

    [04] Ομιλία πρωθυπουργού

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι " πιο γρήγορους ρυθμούς στις μεταρρυθμίσεις, με βασικές προτεραιότητες στο επόμενο διάστημα την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, τις αποκρατικοποιήσεις και την εξυγίανση των ΔΕΚΟ, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το 17ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για την "Ώρα της ελληνικής οικονομίας". Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε στα ορατά αποτελέσματα της μεταρρυθμιστικής στρατηγικής και επέκρινε σφόδρα την οικονομική πολιτική του παρελθόντος".

    [05] Πόρισμα για το Πάντειο Πανεπιστήμιο

    Η Espresso γράφει ότι "πόρισμα - φωτιά, σύμφωνα με το οποίο υπεξαιρέθηκαν 300 εκατ. δρχ για μοκέτες, περσικά χαλιά και πλακάκια που ποτέ δεν έφτασαν στο ίδρυμα. Ανάμεσα στα άλλα, αναφέρονται παραγγελίες υλικών τα οποία στάλθηκαν σε "άγνωστες" διευθύνσεις και δεν χρησιμοποιήθηκαν στα κτίρια του πανεπιστημίου, σωρεία εικονικών παραλαβών, αλλά και συνεργασίες- ακόμα και - με...ανύπαρκτες προμηθευτικές εταιρείες".

    [06] Νέος ΚΟΚ

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "στα ύψη εκτοξεύει τις χρηματικές ποινές ο νέος αναθεωρημένος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), ο οποίος προβλέπει πρόστιμα - φωτιά μέχρι και 700 ευρώ (έως και 1.200 για το ανώτατο όριο κατανάλωσης αλκοόλ), για παραβάσεις που ενοχοποιούνται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "αυξήσεις κατά μέσον όρο 110% για τις πιο επικίνδυνες παραβάσεις προβλέπει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο. Οι ειδικοί προειδοποιούν πως χωρίς επαρκή ενημέρωση οδηγών και πεζών και χωρίς αστυνόμευση η Ελλάδα θα συνεχίσει να διατηρεί τα θλιβερά πρωτεία στους θανάτους από τροχαία. Καταργούνται απαρχαιωμένες διατάξεις, γίνεται αυστηρότερο το "πόιντ σύστεμ" και αποποινικοποιούνται παραβάσεις που είχαν προκαλέσει έμφραγμα στα δικαστήρια".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "σε καθαρά εισπρακτική λογική κινείται ο αναθεωρημένος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που εγκρίθηκε από την κυβερνητική επιτροπή και προβλέπει πρόστιμα - φωτιά για τους παραβάτες οδηγούς".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι " η κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε χθες το σχέδιο νόμου για την αναθεώρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή. Εκεί, θα προσδιοριστεί και το ακριβές ύψος των προστίμων που θα επιβάλλονται στους παραβάτες, αφού, όπως δήλωσε ο κ. Λιάπης "εμείς απλώς εισηγούμεθα". Ωστόσο, από το περιεχόμενο του νομοσχεδίου προκύπτει ότι ο πέλεκυς για τους παραβάτες θα είναι βαρύς, καθώς προβλέπεται διπλασιασμός των προστίμων για παραβάσεις όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, παραβίαση ΣΤΟΠ και μη παραχώρηση προτεραιότητας, παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, διενέργεια αυτοσχέδιων αγώνων, παραβίαση σιδηροδρομικής διάβασης και μη χρήση προστατευτικής ζώνης και κράνους".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι " ωστόσο αυτό που δεν προβλέπει ο νέος νόμος είναι η υποδομή στους δρόμους. Γιατί και απ΄αυτό το λόγο...χάνουν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι".

    [07] Άρθρο 16

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "με δύο ρυθμίσεις πραξικοπηματικού χαρακτήρα στον νέο Κώδικα δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Πρ. Παυλόπουλος παρατείνει μέχρι και τον Μάρτιο του 2008 τη θητεία των "γαλάζιων" διευθυντών. Οξύτατες οι αντιδράσεις από ΑΔΕΔΥ και αντιπολίτευση".

    Η metro γράφει ότι "επίσης, καθιστά ελεύθερες τις μετατάξεις από φορέα σε φορέα και ρυθμίζει θέματα που αφορούν στη διαδικασία αυτή, ενώ παράλληλα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της διαφάνειας της περιουσιακής κατάστασης των δημοσίων υπαλλήλων".

    " Επισπεύδεται η συζήτηση για το άρθρο 16 στη Βουλή. Όπως πληροφορείται ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, Γιάννης Τραγάκης, ικανοποίησε νέο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσδιόρισε μέσα στο Δεκέμβριο δύο συνεδριάσεις για τη συζήτηση του επίμαχου άρθρου".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι " με μιαν ασυνήθιστη παρασκηνιακή συνεννόηση με το ΠαΣοΚ, η κυβέρνηση "ξεπαγώνει" σήμερα την πρότασή της για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Για να αποφύγει νέο κύμα κινητοποιήσεων στα πανεπιστήμια, η κυβέρνηση επιλέγει να συζητηθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση στη Βουλή στις 13 και στις 20 Δεκεμβρίου, παραμονή των χριστουγεννιάτικων διακοπών. Από την άλλη πλευρά, το ΠαΣοΚ προτού κλιμακωθούν οι εσωκομματικές αντιδράσεις στην απόφαση του κ. Γ. Παπανδρέου να τη στηρίξει".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι «δομικές αλλαγές που διαμορφώνουν νέους όρους στην υπηρεσιακή κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων και την ανέλιξή τους στη ιεραρχία, προωθούνται με τον Υπαλληλικό Κώδικα, που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Προκόπης Παυλόπουλος, Κεντρικό ζητούμενο, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι από τη μια η αξιοκρατική επαγγελματική σταδιοδρομία των δημοσίων υπαλλήλων με την εφαρμογή συγκεκριμένων κριτηρίων, βάσει των οποίων θα προάγονται οι πλέον ικανοί».

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ «ριζικές αλλαγές στη λειτουργία του δημόσιου τομέα εισάγει ο νέος Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας, προϊόν γόνιμου και συναινετικού διαλόγου με την ΑΔΕΔΥ τον οποίο κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Πρ., Παυλόπουλος. Ο νέος Κώδικας στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα και έρχεται να συμβάλει στην αντιμετώπιση μιας σειράς διαρθρωτικών προβλημάτων που υπάρχουν».

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ προσθέτει ότι «επαναστατικές αλλαγές στο δημόσιο τομέα επέρχονται με το νέο νομοσχέδιο του Προκόπη Παυλόπουλου για τον Υπαλληλικό Κώδικα, το οποίο συντάχθηκε και καταρτίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη των συνδικαλιστικών φορέων των δημοσίων υπαλλήλων. Με το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή υπό την προεδρία του Κ. Καραμανλή, καθιερώνονται περισσότερα δικαιώματα για τους δημοσίους υπαλλήλους».

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι «τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου αφορούν στο νέο σύστημα προαγωγών, με αντικειμενικά μετρήσιμα κριτήρια, κατάργηση του ορίου ηλικίας για διορισμό στο δημόσιο, χρήση του δικαιώματος γονικής άδειας και για τον πατέρα, ενώ η άρνηση πληροφόρησης του πολίτη θα αποτελεί πλέον πειθαρχικό παράπτωμα. Επίσης με το νέο νόμο ρυθμίζονται θέματα μετατάξεων από φορέα σε φορέα, και δίνεται έμφαση στο θέμα της διαφάνειας της περιουσιακής κατάστασης των δημοσίων υπαλλήλων».

    [08] ΟΛΠ

    Η CITY PRESS γράφει ότι «με νόμο του 1999 οι λιμενεργάτες εντάχθηκαν στην κλάση 28 των δημοσίων υπαλλήλων και εξασφάλισαν ετήσιες βασικές αποδοχές 35.000 έως 55.000 ευρώ, που μαζί με τις υπερωρίες κυμαίνονται από 75.000 έως 125.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον κανονισμό εργασίας, ένας δουλεύει και τρεις εποπτεύουν... Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε τη σκανδαλώδη ρύθμιση και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέλει να ιδιωτικοποιήσει υπηρεσίες του ΟΛΠ χωρίς να θίξει τα εξωφρενικά "κεκτημένα"».

    Η METROPOLIS εκτιμά ότι «τριακόσια άτομα, τα οποία αμείβονται με μισθούς που αρχίζουν από τις 90.000 ευρώ και φθάνουν τις 141.000 ευρώ το χρόνο κρατούν κλειστά τα λιμάνια και κατά συνέπεια μια ολόκληρη χώρα σε ομηρία. Ενώ οι καταναλωτές ολόκληρης της χώρας παραμένουν όμηροι μερικών δεκάδων "ηγεμονικά" αμειβόμενων λιμενικών υπαλλήλων, η κυβέρνηση, σε μια επίδειξη αναποφασιστικότητας και ασυνέπειας σε όσα προεκλογικά υποσχέθηκε, αδρανεί και καθυστερεί την υλοποίηση του προγράμματός της».

    [09] Κινητοποιήσεις - Κυβέρνηση

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι «στα όρια νευρικής κρίσεως βρίσκονται οι έμποροι, καθώς η απεργία των λιμενεργατών έχει νεκρώσει κυριολεκτικά εδώ και 25 ημέρες τα δύο μεγάλα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού».

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται ότι «όπισθεν ολοταχώς, επί του παρόντος, κάνει η κυβέρνηση στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και, ίσως, του ΟΛΘ. Μετά τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου, επειδή σε περίοδο εορτών η αγορά πιέζεται από την υπολειτουργία του λιμανιού στον Πειραιά, η κυβέρνηση αναζητεί φόρμουλα προσωρινής υποχώρησης».

    [10] Έρευνα για το σύστημα C-41

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι «στο... φουλ έχουν μπει οι μηχανές για την πλήρη διερεύνηση του μεγάλου σκανδάλου με την σύμβαση για την προμήθεια του στρατηγικού συστήματος διαχείρισης επικοινωνιών και πληροφοριών γνωστού ως C4I που αποτελεί και την μεγαλύτερη δαπάνη στον τομέα της ασφάλειας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Παναγιώτης Αθανασίου, ζητά την συνδρομή των Γερμανών και Ελβετών συναδέλφων του».

    [11] ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι «το υποτιθέμενο "νέο" ΠΑΣΟΚ δίδει την εντύπωση του "σκουριασμένου". Και αυτό συμβαίνει διότι το πάλαι ποτέ σοσιαλμαρξιστικό Κίνημα και μετέπειτα σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, σήμερα δεν διαθέτει σαφή ιδεολογία και συγκεκριμένο πολιτικό λόγο. Το γεγονός ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου ανέκρουσε πρύμναν στην διαδικασία ανανεώσεως και κατέφυγε σε "αναπαλαίωση" του κομματικού δυναμικού, πιστοποιεί ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τίποτε καινούργιο να προτείνη».

    [12] Ευρωπαϊκή Ένωση

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι προβλέπεται νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση. «Δράση της ΕΕ παντού στον κόσμο ενάντια στην "τρομοκρατική απειλή". Εμβριθής μελέτη του "ριζοσπαστισμού» και στενός έλεγχος του διαδικτύου. Μεγαλύτερη αστυνόμευση στα πρότυπα "εγχειριδίων αντιτρομοκρατίας". Τεράστια κονδύλια να δαπανώνται για μελέτες σχετικά με "αναγκαία μέτρα ασφάλειας". Ενεργοποίηση του "δικτύου Άτλας" με δυνάμεις ενός κράτους - μέλους να δρουν στο έδαφος άλλου για την αντιμετώπιση "κρίσεων μεγάλης κλίμακας". Ειδικός ρόλος επιφυλάσσεται για το στράτευμα που καλείται να προστατέψει την καθεστηκυία τάξη, από όποιον αυτή κρίνει επικίνδυνο».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 6 December 2006 - 22:18:57 UTC